Ja cu na sljedecem pregledu biti u 23. tjednu i potajno se nadam da me nece ni slati na ogtt 😬
Bokic zenice vidim danas lose vrijeme pa takvo i raspolozenje… Ja sam danima vec umorna preko dana a navece neznam sta bi sa sobom. I jucer sam se vagala izgubila sam jos jednu kilu.. 😊 Meni je to super s obzirom kako vec imam kilica dosta bolje da sada ode koja dolje pa da ih nebude previse do poroda.. I nova zelja mi se pojavila. Tamanim sladoled kao luda i to onaj iz lidla burbon vanilija hahahhah ali to je jedino slatko sto mogu.. I po novom suncokret grickam to mi pase.. Smjesne su mi te zelje kojekakve. Inace kod mene sve super mucnine prosle skroz.. I prehlada me konacno pustila jos samo da herpes prodje do kraja i onda sam ko nova. Skupljam snage fizicke i psihicke na krecenje kuce koje planiramo uskoro dok nije prevruce. Trebat ce mi odmor nakon sto sve zavrsimo.
Ehh herpes, ja se raspitivala prošli tjedan i malo googlala i našla za taj jabučni ocat i stvarno dobro djeluje. Dakle već mi bio izbio herpes (naravno preko noći) i onda sam si stavila u čašu malo octa, uzela vaticu i namočila samo malo i to držala na usnici. U početku je ok, al nakon nekih 15 sekudni počne bolit i peć do boli, tu sam izdržala još koju sekundu i onda bi maknula. To sam ponovila par puta u razmaku od 5 minuta recimo. U međuvremenu sam si stavljala herpatch. Nakon 2 dana mi je nateklo kao pored tog herpesa i opet sam si stavljala octa i stvarno funckionira.
Dakle u srijedu je izbio a danas mi je već nova koža izrasla skoro do kraja. Inače mi cijeli taj proces traje po 2 tjedna.
Eto, čisto ako hoćete probati, ne može škoditi sigurno
Ja cu na sljedecem pregledu biti u 23. tjednu i potajno se nadam da me nece ni slati na ogtt 😬
Ogtt ti nije strasan uopce, bolje da ga napravis, secer nije sala. Ponesi od doma limun da ti iscijede u otopinu i na eks popijes, meni nije bilo lose
Ogtt ti nije strasan uopce, bolje da ga napravis, secer nije sala. Ponesi od doma limun da ti iscijede u otopinu i na eks popijes, meni nije bilo lose
Ma ni ne bojim se toga. Nego mi se ne da ici jer i ovako svaki mjesec kad idem endokrinologici ona mi kontrolira i GUK i HbA1c i sve sto ima veze sa secerom pa samo zbog toga se nadam kao..
ehh da, taj ogtt, to se obavlja u bilo kojem domu zdravlja ili kako? Pitam za ZagrebI meni je doktorica rekla da se to kasnije obavlja, oko 22 tjedna čini mi se, ako ne i kasnije. Znam da mi je pričala za željezo da se oko 20. tjedna gleda, jer tu kreće povećana potreba za željezom i potrošnja, pa da se vidi kako se na nas to odražava.
Ovisi kakvu uputnicu i od koga dobijes
Ja sam morala ici u marticevu, valjda moj gin ima ugovor s njima, iako mi je siget puno blize.
Tako da pitaj sestru kad ti daje uputnicu gdje trebas.
Ja mislim (al nisam sigurna) ako bas dobijes pravu uputnicu u ruke da mozes gdje zelis, ja sam dobila samo kopiju uputnice (valjda cista da imam), a uputnica je zapravo bila poslana kroz sustav vec u taj dz.
Bokic zenice vidim danas lose vrijeme pa takvo i raspolozenje… Ja sam danima vec umorna preko dana a navece neznam sta bi sa sobom. I jucer sam se vagala izgubila sam jos jednu kilu.. 😊 Meni je to super s obzirom kako vec imam kilica dosta bolje da sada ode koja dolje pa da ih nebude previse do poroda.. I nova zelja mi se pojavila. Tamanim sladoled kao luda i to onaj iz lidla burbon vanilija hahahhah ali to je jedino slatko sto mogu.. I po novom suncokret grickam to mi pase.. Smjesne su mi te zelje kojekakve. Inace kod mene sve super mucnine prosle skroz.. I prehlada me konacno pustila jos samo da herpes prodje do kraja i onda sam ko nova. Skupljam snage fizicke i psihicke na krecenje kuce koje planiramo uskoro dok nije prevruce. Trebat ce mi odmor nakon sto sve zavrsimo.
Meni se jede hrana iz MC donaldsa, inače to nikad ne jedem ali sad bi svaki dan. Takodjer mi se jede pizza i sve pečeno, tipa šnicli, kobasice i takve stvari.
Ma ni ne bojim se toga. Nego mi se ne da ici jer i ovako svaki mjesec kad idem endokrinologici ona mi kontrolira i GUK i HbA1c i sve sto ima veze sa secerom pa samo zbog toga se nadam kao..
Pretpostavljam da ti gledaju guk samo nataste.
Na ogtt se gleda jos i 1 i 2 (ili negdje samo 2) sata nakon sto popijes tu glukozu.
Onak okvirno sto sam zapamtila objasnjenje-u trudnoci se luci neki hormon koji ometa djelovanje inzulina. I tijelo da to nadoknadi mora uzlucivati i do 3 puta vise inzulna nego inace. Neki organizam to jednistavno ne uspjeva i onda secer nakon jela ne pada dovoljno brzo. Zato je bitan ogtt da se vidi kojom brzinom secer pada.
Pretpostavljam da ti gledaju guk samo nataste.
Na ogtt se gleda jos i 1 i 2 (ili negdje samo 2) sata nakon sto popijes tu glukozu.
Onak okvirno sto sam zapamtila objasnjenje-u trudnoci se luci neki hormon koji ometa djelovanje inzulina. I tijelo da to nadoknadi mora uzlucivati i do 3 puta vise inzulna nego inace. Neki organizam to jednistavno ne uspjeva i onda secer nakon jela ne pada dovoljno brzo. Zato je bitan ogtt da se vidi kojom brzinom secer pada.
Ma sve je to meni jasno, ali ima mjesta gdje i pretjeruju s tim pa ono..
Anyway, vidjet cemo, ako se mora mora se 🙂
Meni se jede hrana iz MC donaldsa, inače to nikad ne jedem ali sad bi svaki dan. Takodjer mi se jede pizza i sve pečeno, tipa šnicli, kobasice i takve stvari.
Hahaha znam kako ti je..ja sam do jedno 12. Tjedna sebi skoro svaki dan pekla domacu pizzu, samo mi se to jelo i sline su mi na to isle 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji