Dobar dan curke, moze li mi koja objasniti kako se gledaju ti nalazi preko pbz app, ako nije tesko za objasniti naravno 🙈 ja se u to slabo kuzim
Moras imati aktiviran m-token
Odes na portal.zdravlje.hr
Tamo se trebas logirati (prihvati sve sto moras), izaberes pbz, odes u pbz aplikaciju, otvoriš mtoken i onda ces morati na tom portalu upisati broj tokena i oni lozinku koju ti izbaci aplikacija
Hvala budem pokusala
Meni su rekli da se moram naruciti u laboratoriju, a bit ce mi 20 tj, jer se nadam da cu iduci tj obaviti to. Da, kazu sve da je bljak hehe
ehh da, taj ogtt, to se obavlja u bilo kojem domu zdravlja ili kako? Pitam za Zagreb I meni je doktorica rekla da se to kasnije obavlja, oko 22 tjedna čini mi se, ako ne i kasnije. Znam da mi je pričala za željezo da se oko 20. tjedna gleda, jer tu kreće povećana potreba za željezom i potrošnja, pa da se vidi kako se na nas to odražava.
Bokic zenice vidim danas lose vrijeme pa takvo i raspolozenje... Ja sam danima vec umorna preko dana a navece neznam sta bi sa sobom. I jucer sam se vagala izgubila sam jos jednu kilu.. 😊 Meni je to super s obzirom kako vec imam kilica dosta bolje da sada ode koja dolje pa da ih nebude previse do poroda.. I nova zelja mi se pojavila. Tamanim sladoled kao luda i to onaj iz lidla burbon vanilija hahahhah ali to je jedino slatko sto mogu.. I po novom suncokret grickam to mi pase.. Smjesne su mi te zelje kojekakve. Inace kod mene sve super mucnine prosle skroz.. I prehlada me konacno pustila jos samo da herpes prodje do kraja i onda sam ko nova. Skupljam snage fizicke i psihicke na krecenje kuce koje planiramo uskoro dok nije prevruce. Trebat ce mi odmor nakon sto sve zavrsimo.
Ja cu na sljedecem pregledu biti u 23. tjednu i potajno se nadam da me nece ni slati na ogtt 😬
Bokic zenice vidim danas lose vrijeme pa takvo i raspolozenje… Ja sam danima vec umorna preko dana a navece neznam sta bi sa sobom. I jucer sam se vagala izgubila sam jos jednu kilu.. 😊 Meni je to super s obzirom kako vec imam kilica dosta bolje da sada ode koja dolje pa da ih nebude previse do poroda.. I nova zelja mi se pojavila. Tamanim sladoled kao luda i to onaj iz lidla burbon vanilija hahahhah ali to je jedino slatko sto mogu.. I po novom suncokret grickam to mi pase.. Smjesne su mi te zelje kojekakve. Inace kod mene sve super mucnine prosle skroz.. I prehlada me konacno pustila jos samo da herpes prodje do kraja i onda sam ko nova. Skupljam snage fizicke i psihicke na krecenje kuce koje planiramo uskoro dok nije prevruce. Trebat ce mi odmor nakon sto sve zavrsimo.
Ehh herpes, ja se raspitivala prošli tjedan i malo googlala i našla za taj jabučni ocat i stvarno dobro djeluje. Dakle već mi bio izbio herpes (naravno preko noći) i onda sam si stavila u čašu malo octa, uzela vaticu i namočila samo malo i to držala na usnici. U početku je ok, al nakon nekih 15 sekudni počne bolit i peć do boli, tu sam izdržala još koju sekundu i onda bi maknula. To sam ponovila par puta u razmaku od 5 minuta recimo. U međuvremenu sam si stavljala herpatch. Nakon 2 dana mi je nateklo kao pored tog herpesa i opet sam si stavljala octa i stvarno funckionira.
Dakle u srijedu je izbio a danas mi je već nova koža izrasla skoro do kraja. Inače mi cijeli taj proces traje po 2 tjedna.
Eto, čisto ako hoćete probati, ne može škoditi sigurno
Ja cu na sljedecem pregledu biti u 23. tjednu i potajno se nadam da me nece ni slati na ogtt 😬
Ogtt ti nije strasan uopce, bolje da ga napravis, secer nije sala. Ponesi od doma limun da ti iscijede u otopinu i na eks popijes, meni nije bilo lose
Ogtt ti nije strasan uopce, bolje da ga napravis, secer nije sala. Ponesi od doma limun da ti iscijede u otopinu i na eks popijes, meni nije bilo lose
Ma ni ne bojim se toga. Nego mi se ne da ici jer i ovako svaki mjesec kad idem endokrinologici ona mi kontrolira i GUK i HbA1c i sve sto ima veze sa secerom pa samo zbog toga se nadam kao..
ehh da, taj ogtt, to se obavlja u bilo kojem domu zdravlja ili kako? Pitam za ZagrebI meni je doktorica rekla da se to kasnije obavlja, oko 22 tjedna čini mi se, ako ne i kasnije. Znam da mi je pričala za željezo da se oko 20. tjedna gleda, jer tu kreće povećana potreba za željezom i potrošnja, pa da se vidi kako se na nas to odražava.
Ovisi kakvu uputnicu i od koga dobijes
Ja sam morala ici u marticevu, valjda moj gin ima ugovor s njima, iako mi je siget puno blize.
Tako da pitaj sestru kad ti daje uputnicu gdje trebas.
Ja mislim (al nisam sigurna) ako bas dobijes pravu uputnicu u ruke da mozes gdje zelis, ja sam dobila samo kopiju uputnice (valjda cista da imam), a uputnica je zapravo bila poslana kroz sustav vec u taj dz.
Sortiraj odgovore
Najstariji