Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • renata.koscec
    29. Travanj 2019. 18:08

Manich

Bokic zenice vidim danas lose vrijeme pa takvo i raspolozenje… Ja sam danima vec umorna preko dana a navece neznam sta bi sa sobom. I jucer sam se vagala izgubila sam jos jednu kilu.. 😊 Meni je to super s obzirom kako vec imam kilica dosta bolje da sada ode koja dolje pa da ih nebude previse do poroda.. I nova zelja mi se pojavila. Tamanim sladoled kao luda i to onaj iz lidla burbon vanilija hahahhah ali to je jedino slatko sto mogu.. I po novom suncokret grickam to mi pase.. Smjesne su mi te zelje kojekakve. Inace kod mene sve super mucnine prosle skroz.. I prehlada me konacno pustila jos samo da herpes prodje do kraja i onda sam ko nova. Skupljam snage fizicke i psihicke na krecenje kuce koje planiramo uskoro dok nije prevruce. Trebat ce mi odmor nakon sto sve zavrsimo.

Meni se jede hrana iz MC donaldsa, inače to nikad ne jedem ali sad bi svaki dan. Takodjer mi se jede pizza i sve pečeno, tipa šnicli, kobasice i takve stvari.

Frajla
    29. Travanj 2019. 18:08

Angelina

luce35

Angelina

Ja cu na sljedecem pregledu biti u 23. tjednu i potajno se nadam da me nece ni slati na ogtt 😬

Ogtt ti nije strasan uopce, bolje da ga napravis, secer nije sala. Ponesi od doma limun da ti iscijede u otopinu i na eks popijes, meni nije bilo lose

Ma ni ne bojim se toga. Nego mi se ne da ici jer i ovako svaki mjesec kad idem endokrinologici ona mi kontrolira i GUK i HbA1c i sve sto ima veze sa secerom pa samo zbog toga se nadam kao..

Pretpostavljam da ti gledaju guk samo nataste.
    Na ogtt se gleda jos i 1 i 2 (ili negdje samo 2) sata nakon sto popijes tu glukozu.
    Onak okvirno sto sam zapamtila objasnjenje-u trudnoci se luci neki hormon koji ometa djelovanje inzulina. I tijelo da to nadoknadi mora uzlucivati i do 3 puta vise inzulna nego inace. Neki organizam to jednistavno ne uspjeva i onda secer nakon jela ne pada dovoljno brzo. Zato je bitan ogtt da se vidi kojom brzinom secer pada.

Angelina
    29. Travanj 2019. 18:15

Frajla

Angelina

luce35

Angelina

Ja cu na sljedecem pregledu biti u 23. tjednu i potajno se nadam da me nece ni slati na ogtt 😬

Ogtt ti nije strasan uopce, bolje da ga napravis, secer nije sala. Ponesi od doma limun da ti iscijede u otopinu i na eks popijes, meni nije bilo lose

Ma ni ne bojim se toga. Nego mi se ne da ici jer i ovako svaki mjesec kad idem endokrinologici ona mi kontrolira i GUK i HbA1c i sve sto ima veze sa secerom pa samo zbog toga se nadam kao..

Pretpostavljam da ti gledaju guk samo nataste.
    Na ogtt se gleda jos i 1 i 2 (ili negdje samo 2) sata nakon sto popijes tu glukozu.
    Onak okvirno sto sam zapamtila objasnjenje-u trudnoci se luci neki hormon koji ometa djelovanje inzulina. I tijelo da to nadoknadi mora uzlucivati i do 3 puta vise inzulna nego inace. Neki organizam to jednistavno ne uspjeva i onda secer nakon jela ne pada dovoljno brzo. Zato je bitan ogtt da se vidi kojom brzinom secer pada.

Ma sve je to meni jasno, ali ima mjesta gdje i pretjeruju s tim pa ono..
    Anyway, vidjet cemo, ako se mora mora se 🙂

felicita28
    29. Travanj 2019. 18:38

renata.koscec

Manich

Bokic zenice vidim danas lose vrijeme pa takvo i raspolozenje… Ja sam danima vec umorna preko dana a navece neznam sta bi sa sobom. I jucer sam se vagala izgubila sam jos jednu kilu.. 😊 Meni je to super s obzirom kako vec imam kilica dosta bolje da sada ode koja dolje pa da ih nebude previse do poroda.. I nova zelja mi se pojavila. Tamanim sladoled kao luda i to onaj iz lidla burbon vanilija hahahhah ali to je jedino slatko sto mogu.. I po novom suncokret grickam to mi pase.. Smjesne su mi te zelje kojekakve. Inace kod mene sve super mucnine prosle skroz.. I prehlada me konacno pustila jos samo da herpes prodje do kraja i onda sam ko nova. Skupljam snage fizicke i psihicke na krecenje kuce koje planiramo uskoro dok nije prevruce. Trebat ce mi odmor nakon sto sve zavrsimo.

Meni se jede hrana iz MC donaldsa, inače to nikad ne jedem ali sad bi svaki dan. Takodjer mi se jede pizza i sve pečeno, tipa šnicli, kobasice i takve stvari.

Hahaha znam kako ti je..ja sam do jedno 12. Tjedna sebi skoro svaki dan pekla domacu pizzu, samo mi se to jelo i sline su mi na to isle 😂😂

29. Travanj 2019. 19:06

luce35

Manich ti pocela gubit kile nakon sto si prestala povracati 🤣🤣.

Hahhaha ma gubila ih ja i prije... Mislim da idu dolje zato sto jedem manje i vise puta dnevno i pijem jako puno tekucine.. Ali ne da sad pazim na to vec tako mi pase.  A i sigurno pomaze to sto nisam jela slatko otkako sam trudna.. Mislim na slatkise tipa cokolade i to.. Samo neka ostane ovako ja sam zadovoljna najvise me bilo strah da cu se brzo poceti debljati.. 

luce35
    29. Travanj 2019. 19:11

I ja jedem svaki cas al po malo. Slatkisi mi isto ne odgovaraju a inace sam veliki sladokusac.
    Za sad vaga prakticki  miruje, nekih 0,5 kg vise al to je sasvim ok za 13 tj

29. Travanj 2019. 19:17

renata.koscec

Manich

I ja sam nekako za te stvari zelja za hamburgerom mi je tolika da cu uskoro poludit ako ne odem kupiti jedan i smazem ga.. Meni zao jedino sto su mi se domace kobase zgadile a imam ih pun klinac.. 

Julie
    29. Travanj 2019. 19:20

Vidim da pisete o ogtt-u, ja sam prosli tjedan pricala bas sa ginekologom o tome i s obzirom da covjek ima godina i iskustva ovako on meni kaze. U 24 tjednu bi bilo ok da odem to provjeriti, ali dok je on jos studirao dopustena granica je bila 11 i s godinama su je smanjivali. On kaze da je to sve samo zato kako bi farmaceutske kompanije zaradile, dakle prica o dijabetesu generalno, a sto se tice trudnica da su s obzirom na dopustene vrijednosti 5,1 sto je nisko za popizit dosli do porasta trudnickog secera za 300% tako po njemu su to sve gluposti. I secer od 6takoder po njemu nije secer, kao ni 7 prema tome nemojte se strasti. Ista stvar je i sa stitnjacom i njezinim vrijednostima. 

29. Travanj 2019. 19:23

luce35

I ja jedem svaki cas al po malo. Slatkisi mi isto ne odgovaraju a inace sam veliki sladokusac.
    Za sad vaga prakticki miruje, nekih 0,5 kg vise al to je sasvim ok za 13 tj

Da da tako i ja.. I to mi pase doslovno se najedem od juhe i onda moram napraviti pauzu i onda nastavim drugo papati. Luce a mi se pratimo po tjednima .. Podsjeti me jesi li negdje napisala odakle si? 

luce35
    29. Travanj 2019. 20:14

Manich

luce35

Za sad vaga prakticki miruje, nekih 0,5 kg vise al to je sasvim ok za 13 tj

Da da tako i ja.. I to mi pase doslovno se najedem od juhe i onda moram napraviti pauzu i onda nastavim drugo papati. Luce a mi se pratimo po tjednima .. Podsjeti me jesi li negdje napisala odakle si?

Ja isto jedem juhe kao nikad do sada, bas mi prijaju 😀.
    Rekli bi moji sugradjani da zivim u najlipjem gradu na svitu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.