Otpao nam je vec pupčić 🥰🥰🥰🥰🥰…. Ostala sam šokirana doslovno da sam panicno hitnu zvala…
…
Toliko sam dns u hodu i pokretu da me bilo svugdje u kratkom vremenu i onda sad kad sam se legla mi bas fali citanje 10-20str….. I nekako mi je bilo organiziranije… Bas mi fale ti dani 😔
Superr 😊😊 tako je i mojoj brzo 5 dan reko super da jos se s tim ne zajee 😁😁
I meni fali uz kaficu citanje, al citam ljetnje bome su se raspisale 😁
Haha e jesu da, totalno sam u zaostatku na ljetnima 😂
Kako ovdje nema nista pa citam tamo, kad ti mislis uvesti kašice, tamo je to sad tema.. Pitanje i za ostale curke
E s 4mj. Odmah planiram, cim budem smjela 😊 i to prvo povrtne pa onda vocne. Imam vec i app za dohranu 😂😂 i neku knjizicu isto, opremila se ja 🤷 a ti kad planiras?
I ja bi prvo povrće pa voce.. A poslje 4mj prije nikako
Ma da, da nije na AD, ne bih prije 6mj. Ovak cu krenut cim budem smjela. 😊 a prije toga, ako mu ne bude dosta mozda one rizine pahuljice u mlijeko umijesat, samo ne znam odkad to smije, moram provjerit. 🤔 al dobro mi sad jede po 170ml zna smazat, nekad manje, nekad sve 😄
Ma da, tako i ja mislim.. Moja 150 obrok nekad trazi jos 30ml nakon toga al to su rijetki petki
Pa super 😊 tak i treba.
Nadosla sam na super ideju (tebi ce bit manje super) 😜 de ti skino na mob za izgrice whats app i dodi u grupu 😁
Dobar ti vic 🤪🤪 tamo treba broj da se instalira wac
Ajdee bar danas mos kupit za 30kn bonbon karticu 😀
Hahahah, njet samo vi uzivajte 😁
Idete li van s bebama po kisi, ja se ucrvam vise u kuci, prekjucer isla u setnju i kako zbog stomaka jos nemogu zakopcat stare hlace onda nosila trudnicke, a one se nisko kopcaju i bas mi ravno botun u ranu zuljao i opet mi curilo poslije dosta. Onda jucer mirovala u krevetu i malo se sasusilo, doma nosam trudnicke tajice da me ne zulja nista. Eventualno jos jedne hlace od prije trudnoce mogu lipo zakopcat. Al bas sam zeljna zraka, a non stop kisa pljusti...
I sutra je napokon idemo prijaviti 😍
Idete li van s bebama po kisi, ja se ucrvam vise u kuci, prekjucer isla u setnju i kako zbog stomaka jos nemogu zakopcat stare hlace onda nosila trudnicke, a one se nisko kopcaju i bas mi ravno botun u ranu zuljao i opet mi curilo poslije dosta. Onda jucer mirovala u krevetu i malo se sasusilo, doma nosam trudnicke tajice da me ne zulja nista. Eventualno jos jedne hlace od prije trudnoce mogu lipo zakopcat. Al bas sam zeljna zraka, a non stop kisa pljusti…
I sutra je napokon idemo prijaviti 😍
Ja jos nisam po kisi, nemam zastite za kišu 🙄 nisam uzimala sad kad je bilo u lidlu koza.. Ja neke trapke mogu zakopcat a neke ne, kile stoje 😵😵😵 da mi se vratit na staru kilazu bila bi sretna 🤪
Noemia sve njene stvari perem sa frosch baby hipoalergen eko bla bla, bez omeksivaca. Eventualno nezz jel mozda nes sto ja jedem, il ako je cmacem puno, ne mogu odolit 😅
Mislila sam ako si svoj omeksivac mijenjala pa nju stavila na sebe na robu, bez tetre npr
Otpao nam je vec pupčić 🥰🥰🥰🥰🥰…. Ostala sam šokirana doslovno da sam panicno hitnu zvala…
…
Toliko sam dns u hodu i pokretu da me bilo svugdje u kratkom vremenu i onda sad kad sam se legla mi bas fali citanje 10-20str….. I nekako mi je bilo organiziranije… Bas mi fale ti dani 😔
Superr 😊😊 tako je i mojoj brzo 5 dan reko super da jos se s tim ne zajee 😁😁
I meni fali uz kaficu citanje, al citam ljetnje bome su se raspisale 😁
Haha e jesu da, totalno sam u zaostatku na ljetnima 😂
Kako ovdje nema nista pa citam tamo, kad ti mislis uvesti kašice, tamo je to sad tema.. Pitanje i za ostale curke
E s 4mj. Odmah planiram, cim budem smjela 😊 i to prvo povrtne pa onda vocne. Imam vec i app za dohranu 😂😂 i neku knjizicu isto, opremila se ja 🤷 a ti kad planiras?
I ja bi prvo povrće pa voce.. A poslje 4mj prije nikako
Ma da, da nije na AD, ne bih prije 6mj. Ovak cu krenut cim budem smjela. 😊 a prije toga, ako mu ne bude dosta mozda one rizine pahuljice u mlijeko umijesat, samo ne znam odkad to smije, moram provjerit. 🤔 al dobro mi sad jede po 170ml zna smazat, nekad manje, nekad sve 😄
Ma da, tako i ja mislim.. Moja 150 obrok nekad trazi jos 30ml nakon toga al to su rijetki petki
Pa super 😊 tak i treba.
Nadosla sam na super ideju (tebi ce bit manje super) 😜 de ti skino na mob za izgrice whats app i dodi u grupu 😁
Dobar ti vic 🤪🤪 tamo treba broj da se instalira wac
Ajdee bar danas mos kupit za 30kn bonbon karticu 😀
Hahahah, njet samo vi uzivajte 😁
I mislila sam da ti se nece svidjet 😅
Evo da napišem malo opširnije o porodu, pa kom se ne cita nek preskoci
U 10 mi je puno vodenjak, onak dosta, recimo hlace od pidjame su mi bile u trenu do koljena mokre (to nije bas sve, mislim kad sve izleti da ima oko 2L ako sam dobro zapamtila), trudova nisam jos imala. Budila muza da me odma vozi jer u to vrijeme nam je jos imao tko pricuvati malog, inace se ne mora bas odma ici u takvoj situaciji. Srolala rucnik medu noge i jos sjela na 2 kom i to je stalno po malo curkalo
Zvonila u radoni oko 11, otvorila neka nadrndana babica (malo starija u odnosu na druge), koja me pogledala onak kao sta sam dosla kad nemam trudove i jos prigovarala kolko stvari imam (mali kofer, vrecicu za radonu i u ruksaku stavri za bebu i njega nije dala da muz ostavi) 🙄 ugl jedina neugodnije osoba za sada s kojoj hB nisam ni imala puno doticaja.
Napravili mi ctg, tu su se vidila dva trudica u jedno pol sata, stvarno nisu bili jaki. Stalno su trazili da kasljucam i nisu mogli vidit jel voda curi ili ne. Gledala me neka mlada doktorica koja je pristojno dosla i pruzila ruku i predstavila se (a ja zaboravila, kovac mozda ili tako nesto 🤔), na kraju je ona bila i na porodu. Onda sam dobila kompresu (zelenu plahtu 🙈) da setam vani kod lifta da vide jel curi. Na kraju je to bilo mokro, pa su me zaprimili, stavili braunili i klistir napravili. Muz me isao upisati u bolnicu i dok sam mu dala stvari i poslala ga doma bilo vec skoro 1
Vrijeme u Splitu ☁️🌧, cijeli tjedan najavljuju isto kisno pa ni na terasu 5 min necemo moci 😣. Al sigurno ce biti lijepih dana kroz ovsj mjesec 😀.
Sto se odjece tice ja imam.drugi problem, sve od prije trudnoce mi veliko i spadaju hlace 😏
Luce sta si se nakon carskog vec ispuhala? Ja isla rodit sa 67kg, sad imam 60, ostala trudna s 57. Al mi je donji dio stomaka jos otecen i nemogu zakopcati hlace fino, mozda i mogu sad, moram probat 😂
Ayla mi imamo tu zastitu za kisu al mi bezveze setat s tim bas da pada po kolicima i jos da se mi furamo s kisobranom, al sve se nadam da cemo ulovit neku pauzu izmedju pljuskova pa malo na zrak...
Sto se mene tice isla bi bilogdje sad s njom, al iznjegavamo zatvorene prostore, pogotovo centre velike zbog guzve i prehlada/gripa.
Noemi ne mislim da sam ista mijenjala, al eto upratit cu stanje 😊
U predradaoni nas je gledo neki stariji doktor taman oko 1, tu sam bila vec na 3-4 cm uz lagane trudove.
Onda su mi radilo ctg, jedno sat vremena, tu su se trudovi dosta pojacali, ali su bilo tak na 7-8 min i mogla sam ih prodisati. Pitala sam jel mogu setati, rekli su da moze kad dr pogleda. Dosla ona, kaze nema napretka, i dalje 4 cm.
Ja ustala, poclea hodati, a trudovi u trenu pali na 2 min i jak bolni. Nakon 20ak min pitam sestru jel mogu dobiti nesto protiv bolova, racunala da neznam kak cu dalje tim tempom obzirom da nisam ni na pol puta.
Kaze moze, al moramo opet ctg prvo. I tak sam lezala 10ak min u groznim trudovima, to mi je najgore dio bio i zadnji put, i najednom pocne nagon za tiskanje. Zvala sam sestru, nemam pojma jel cula ili je slucajno naisla da moram tiskati, ona me pregledala brzinski, zvala dr da dode i u box smo trcale skoro 😳
Odma je bilo tiskanje, poljevala me babica uljem i nisam puknula, imam samo jedan savić sto me beba ogrebala.
Poslje poroda sam dobila bebu na prsa i mazili smo se jedno sat vremena, onda je on otiso na pregled, a mene su stavili na hodnik. Dost sam dugo bila tamo, jedno dva sata, nemam pojma jel zbog krvarenja ilo su cekali jutarnju smjenu 🙄 malo sam drijemala, ali me bilo frka zaspati jer je bas uzak taj krevet
Sto se bolnice tice sve je ok, u predradaoni u wc gdje se ide poslje klistira ima papira (iako je meni bolje imati vlazni wc papir), wc je bio cist, jedino sto smrdi😏, al svi idu tamo nakon čišćenja, pa je i logicno.
Ima sapun i papir za ruke. Iza toge se ide na tusiranje, tu treba rucnik i gel za tusiranje imati. Tus je isto bio uredan i bilo je tople vode.
Na odjelu su svi ljubazni za sada, sestra mi je pomogla staviti bebu na cicu iako mi nije prva. Za prvo piskenje se zove sestre i kasnije opet ako ti se vrti, nije im problem doci. Ja sam zvala i da mi daju nesto protiv bolova i nije bio problem, mogla sam i birati sta cu...
To je za sada to
Ako nekog jos nesto zanima slobodno pitajte
Sortiraj odgovore
Najstariji