Cure drage,nisam uspjela ranije javiti,jucer 7.11. nam je u 05:30 stigla mala princeza💖🥰nije nesto dugo trajalo i sve je uredu..sad uzivamo skupa i mama se oporavlja😊
Cestitaaam 😊😊
Meni je bolje izgledalo kad su tek skinuli punte nego sad 😬😐 otpalo je pola krastica
A ove od gornjih punata jos stoje, to je u tebe onda bas velika rupica, mozda da odes to sanirati ipak. U mene je ovo malo pa nikako da zaraste 😐 stavljaj tirosur i nemoj mocit vodom... sta ti patronazna kaze?
Jel vasi klinci imaju prljave ruke stalno?🙈 Moj mali ima prljavo pod noktima jer me izgrebe kad place pa mu moja koza ostane a ne mogu to ocistiti svojim noktima i ne znam cime bi….a u rukama muce…od podloge za previjanje. I onda stisne sake i ne da mi da mu ocistim pa se stalno borimo🤪
Haha da i moj zna imat tak ispod noktica, pa onda odrezem i isturpijam 😁 joos kad mu stavim bebi puder na prepone, pocnem mu tepat ko da imam curicu, a ne deckica 😅
Hehehe…sad si me sjetila, malo crnig humira. .pricala jedna patronazna mm-u najgore sto su vidjeli na terenu…zena bebu osisala na celavo i nalakirala joj nokte😱.
😱😱😱😱 ajme menii 🤦🤦
Cure drage,nisam uspjela ranije javiti,jucer 7.11. nam je u 05:30 stigla mala princeza💖🥰nije nesto dugo trajalo i sve je uredu..sad uzivamo skupa i mama se oporavlja😊
Weeee cestitam od ❤️ divan datum. I moja curka u 3:45, Skupa smo festale znaci 🥰
Meni je bolje izgledalo kad su tek skinuli punte nego sad 😬😐 otpalo je pola krastica
A ove od gornjih punata jos stoje, to je u tebe onda bas velika rupica, mozda da odes to sanirati ipak. U mene je ovo malo pa nikako da zaraste 😐 stavljaj tirosur i nemoj mocit vodom… sta ti patronazna kaze?
Nije patronazna odusevljena ali kaze da budem strpljiva i da ce ona redovito dolazit. Rekla mi samo sterilnom kompresom pobrisati i onda staviti cistu kompresu i onu samoljepivu preko. Kaze nista octenisept jer mora uvijek bit suho al nije tirosur spominjala. U ponedjeljak mi dolazi pa cemo vidjet, dotad muz previja.
Danas nam je otpao pupak pa me to u svem ovom jadu prilicno razveselilo 😀
A ove od gornjih punata jos stoje, to je u tebe onda bas velika rupica, mozda da odes to sanirati ipak. U mene je ovo malo pa nikako da zaraste 😐 stavljaj tirosur i nemoj mocit vodom… sta ti patronazna kaze?
Nije patronazna odusevljena ali kaze da budem strpljiva i da ce ona redovito dolazit. Rekla mi samo sterilnom kompresom pobrisati i onda staviti cistu kompresu i onu samoljepivu preko. Kaze nista octenisept jer mora uvijek bit suho al nije tirosur spominjala. U ponedjeljak mi dolazi pa cemo vidjet, dotad muz previja.
Danas nam je otpao pupak pa me to u svem ovom jadu prilicno razveselilo 😀
Wohoo super za pupak 😊
A ovo za rane od carskog 😩 grozno, nadam se da ce vam brzo proci.
Evo koga zanima moj porod doma
Sve je proslo bolje nego sto sam zamisljala i mislila ❤️
Daaaanima bh kontrakcije, uglavnom uvece, ponekad do kasno u noc. I tu vecer su krenule oko 22h. Pita muz jel ima sta :) reko krenulo, ali mozda opet stane. Ode on spavati, a ja pospremiti malo i u krevet. Pisem babici oko 23h da provjerim tko je dezuran jer nije prestajalo, a razmak na dvije, tri minute. Tusiram se.. ne staje :)
00.45 budim Milana. Stize Megi, kuhaj si kavu i puni bazen :D
Njega, snenog, uhvatila blaga panika hoce stici napuniti :)
Oko 2 stize babica. Uskoro i druga. Meni trudovi na 2 minute, konstantno skoro od pocetka i to me bas umaralo. Kaze da je mislila da nisam ni blizu poroda kolko sam izgledala opusteno i to mi je najveci kompliment koji sam ikad dobila jer sam stvarno bila koncentrirana i usredotocena (doduse, pred izgon sam skoro pocela panicariti jer nisam vjerovala da je to to 😅 - valjda je do adrenalina jer ga opcenito u zivotu ne podnosim 🙈)
Uglavnom, prvi vaginalni pregled u trudnoci - otvorena 3-4 cm. Sok! Pa do jutra necu roditi. U mojoj glavi da sam otvorena barem 7-8cm. Setam po stepenicama, i skuzim kolko mi je tamo dobro i udobno prodisavat.
Nakon pola sata ulazim u bazen. Vjerujem da, tko god da je radjao u vodi, nece tak lako zaboraviti taj prvi osjecaj kad udjes 😅🥰 Uskoro se budi moja curica. Presretna sam sto je vidim. Trudovi sve jaci.. Tranzicija. Ali jos malo mogu s njom i muzem komunicirati izmedju trudova. Pijem vodu i tackaju me hladnom krpicom po licu. Par trudova tijelo se grci i tiska samo, ne mogu kontrolirati i tu me skoro uhvatila panika, ali babica je bila predivna i skroz umirujuce djelovala na mene, a opet osnazujuce:" Ne brini, tiskala ili ne, ona izlazi, sad budi jaka 'u glavi'" :D Prepustila sam tijelu vodstvo i u sljedecem trudu izlazi glavica. Malo prije toga puca i vodenjak, ali to nisam osjetila. Cekanje na sljedeci trud mi je bilo pomalo mucno jer je osjecaj bio stvarno neugodan, ali brzo stize i ulazem maksimalni napor da izguram ramena. I gotovo, evo je! U 3:45am. Predivna, mekana, njezna, a tako jaka, hrabrica moja! Velika seka lije suze radosnice, ne moze vjerovati da je stigla nakon tolko cekanja. Tko zna sto se u njezinoj malenoj glavici desavalo u tom trenutku, ali znam je da to bio vazan trenutak za nju! Nisam iskusila bezbolan porod - o da boljelo je :D ali definitivno doza straha ("ovakvog il onakvog")
Dolazi pritisak ubrzo i nakon cca 10 min radjam i posteljicu. Curica reze pupcanu jer se druga 'beba' (sin) probudila i Milan odlazi k njemu.
Postavila sam pitanje na nasem tecaju, da li je oporavak brzi kada se i posteljica spontano porodi, bez intervencije. I u mom slucaju definitivno! Nisam pukla, osim maleni dio na starom savu, ali nisu sivale. Danas se vec nista ne vidi. Tusirala sam se nakon cca sat i pol. Ali sigurno je i to da kuca atmosfera doprinosi toj opustenosti i pomaze kod oporavka. Nema stresa, nepoznatih ljudi, glasova usred noci, cudnih mirisa...
Jedna je stvar koja u svemu nedostaje, ali stvarno. Postpartum doula. Nemamo gotovo nikog ovdje i sav teret je na tati.
Kako god, ova dva dana maksimalno uzivamo i koristimo vrijeme koje odlazi u nepovrat i sjecat cemo ga se rado, sa nekom sjetom 🥰
Uglavnom, prvi vaginalni pregled u trudnoci - otvorena 3-4 cm. Sok! Pa do jutra necu roditi. U mojoj glavi da sam otvorena barem 7-8cm. Setam po stepenicama, i skuzim kolko mi je tamo dobro i udobno prodisavat.
Nakon pola sata ulazim u bazen. Vjerujem da, tko god da je radjao u vodi, nece tak lako zaboraviti taj prvi osjecaj kad udjes 😅🥰 Uskoro se budi moja curica. Presretna sam sto je vidim. Trudovi sve jaci.. Tranzicija. Ali jos malo mogu s njom i muzem komunicirati izmedju trudova. Pijem vodu i tackaju me hladnom krpicom po licu. Par trudova tijelo se grci i tiska samo, ne mogu kontrolirati i tu me skoro uhvatila panika, ali babica je bila predivna i skroz umirujuce djelovala na mene, a opet osnazujuce:" Ne brini, tiskala ili ne, ona izlazi, sad budi jaka 'u glavi'" :D Prepustila sam tijelu vodstvo i u sljedecem trudu izlazi glavica. Malo prije toga puca i vodenjak, ali to nisam osjetila. Cekanje na sljedeci trud mi je bilo pomalo mucno jer je osjecaj bio stvarno neugodan, ali brzo stize i ulazem maksimalni napor da izguram ramena. I gotovo, evo je! U 3:45am. Predivna, mekana, njezna, a tako jaka, hrabrica moja! Velika seka lije suze radosnice, ne moze vjerovati da je stigla nakon tolko cekanja. Tko zna sto se u njezinoj malenoj glavici desavalo u tom trenutku, ali znam je da to bio vazan trenutak za nju! Nisam iskusila bezbolan porod - o da boljelo je :D ali definitivno doza straha ("ovakvog il onakvog")
Dolazi pritisak ubrzo i nakon cca 10 min radjam i posteljicu. Curica reze pupcanu jer se druga 'beba' (sin) probudila i Milan odlazi k njemu.
Postavila sam pitanje na nasem tecaju, da li je oporavak brzi kada se i posteljica spontano porodi, bez intervencije. I u mom slucaju definitivno! Nisam pukla, osim maleni dio na starom savu, ali nisu sivale. Danas se vec nista ne vidi. Tusirala sam se nakon cca sat i pol. Ali sigurno je i to da kuca atmosfera doprinosi toj opustenosti i pomaze kod oporavka. Nema stresa, nepoznatih ljudi, glasova usred noci, cudnih mirisa…
Jedna je stvar koja u svemu nedostaje, ali stvarno. Postpartum doula. Nemamo gotovo nikog ovdje i sav teret je na tati.
Kako god, ova dva dana maksimalno uzivamo i koristimo vrijeme koje odlazi u nepovrat i sjecat cemo ga se rado, sa nekom sjetom 🥰
Ajme kak lijepo sve zvuci. Stvarno si super opisala i bas mi je drago da je sve tako proslo. 😊 bas lijepo iskustvo 😊
Cestitam 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji