Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    22. Listopad 2019. 00:32

Zara tako i ja. Da li Heferol uzmes ujutro na taste dva ili rasporedis po danu? Mene muci dio c vitamin, ujutro mogu uz limunadu na taste, zacudo ne cini mi se da mi tesko padne, ali navecer me muci zgaravica i ne znam s kakvim c vitaminim bih ga popila. Nekad ujutro uzmem prenatal uz njega zbog c vitamina, ali to izbjegavam, to je kad nestane limuna. 
    Kendural c mi je imao prednost sto dolazi s c vitaminom, ali skup je, a osobno mi niti probava radi bolje na njemu niti mi lakse pada.

• Noemi1
    22. Listopad 2019. 00:46

mc_zgb

Noemi1

mc_zgb

Noemi1

mc_zgb

Noemi1

mc_zgb

Noemi1

marinaaaa

Meni je pukao vodenjak u 9, rodila u 11 i 25. Beba 3650, 50 cm. Pila caj od lista maline zadnji tjedan i rodila na termin. Ne znam jesam bila sta otvorena jer me nije gledao nikad vaginalno, rekao je da hoce ako predem termin. Zadnja dva tjedna me sve boljelo dolje i stalno sam imala lazne kontrakcije koje su bile dosta bolne..tako da mislim da sam se polako otvarala jer sam dosla 8cm otvorena 🤭 a na hitnoj mi rekli neces ti brzo prvorotkinja si. ha ha

😂😂😂 kako oni nas prvorotke lako otpisu 😂 e kad pogledam ovako, taj caj radi cuda 😂 bome i tvoj je bio za pozelit porod 🙂

Meni muz rekao da za iducu trudnocu, ako je bude, necu pit taj caj 😂 tj barem ne od 36. tjedna.. em sto sam bila vec otvorena od 34. tjedna, em sam nosila nisko cijelu trudnocu.. zato sam i rodila tako ranije.. ja volim misliti da su caj i akupunktura zbilja pomogli kod tog brzog otvaranja 🤷

Haha zabrana caja 😂 jel boli ta akupunktura? Gdje idu iglice?

Prvo sam isla na pikanje za bolove u ledjima i tu pikaju u ledja, stopala, ruke i u glavu ti uvijek ide jedna, to im je valjda centralna 😂
    Za porod pikanje ide u ruke i noge, s time da je meni taj put i sinuse popikala jer sam bolesna bila. Eee odmah cim je skinula iglice, sinusi se otvorili. Cudo jedno. Ne boli nista, ponekad zna malo zapeckat, ali nezamjetno. Odmoris pola sata i super 😊

Jel pomoglo s ledjima? 🤔 pola sataa bez mrdanje 😮 onda bi me morali nabockat da ne dobijem i slom zivaca 😂

Pa je, pomoglo je. Zapravo me isijas mucio u trudnoci i znalo mi se dogodit ako se krivo legnem da se ne mogu ustati vise 😂 onda je muz morao intervenirati!
    Ma prodje ti tih pola sata za cas. Mozes se ti mrduckati, ali lijepo odlezis i odmoris se, fino dodje 😊
    A kad vade iglice, ne vidi se nista. Moze malo, ali full malo krvi, onak kapljica ici. To samo pobrisu i to je to.

O pa super. To si priv isla ili u bolnicu (za ledja)? Za porod znam da je u bolnici 🤔

Sve je to na istom mjestu, ambulanta za bol u Vinogradskoj. I sve preko uputnice. 😊

Ahaa 😊

• Zara88
    22. Listopad 2019. 00:50

Kengurica

Zara tako i ja. Da li Heferol uzmes ujutro na taste dva ili rasporedis po danu? Mene muci dio c vitamin, ujutro mogu uz limunadu na taste, zacudo ne cini mi se da mi tesko padne, ali navecer me muci zgaravica i ne znam s kakvim c vitaminim bih ga popila. Nekad ujutro uzmem prenatal uz njega zbog c vitamina, ali to izbjegavam, to je kad nestane limuna.
    Kendural c mi je imao prednost sto dolazi s c vitaminom, ali skup je, a osobno mi niti probava radi bolje na njemu niti mi lakse pada.

Ja uzimam 1 ujutro i 1 navecer, ali nikad na prazan zeludac samo vodim racuna da sat vremena prije ili poslije tablete ne jedem nista mlijecno jer jedno drugo ponistavaju. Uz tabletu heferola popijem i svaki put cisti c vitamin od solgara 500 mg zbog lakse apsorbcije. Zgaravicu imam vise manje stalno, ali da zeljezo isto izaziva zgaravicu i u mom slucaju crnu stolicu 🤫

Venus
    22. Listopad 2019. 00:58

Cure drage, samo da vam pozelim laku noc, od danas smo mrvicak i ja skupa u sobi na odjelu, ja sam toliko zaljubljena u svoju malenu, bas je miks tate i mame i pokupila je od svakog ono najbolje 😂 danas sam vec uspila dojit u par navrata i bas sam happy, porod mi je bio traumatican i ne zelim ga se sjecati, al hvala Bogu sve je opet dobro zavrsilo i cura mi je divna i zdrava i sretna... nisam mogla ni zamislit koliko boli oporavak od carskog, ko da mi je netko rasparao cijelu utorbu i zapalio vatru, jedva se okrecem na bok, ne mogu nista sama oko bebe... jedva se dignem piskit u agoniji jer su mi maknuli kateter, voltaren injekcije ne djeluju... eto brojim dane da idemo doma i gustamo, fali nam tata, a i mi njemu, nadam se u petak bar 💕

Julie
    22. Listopad 2019. 01:04

Venus drago mi je da uzivate nakon trsumaticnog poroda. Moj Marin meni ne lici la nikoga, a svi govore daje isti ja. Laku noc i tebi 🤗

• Zara88
    22. Listopad 2019. 01:05

Venus

Cure drage, samo da vam pozelim laku noc, od danas smo mrvicak i ja skupa u sobi na odjelu, ja sam toliko zaljubljena u svoju malenu, bas je miks tate i mame i pokupila je od svakog ono najbolje 😂 danas sam vec uspila dojit u par navrata i bas sam happy, porod mi je bio traumatican i ne zelim ga se sjecati, al hvala Bogu sve je opet dobro zavrsilo i cura mi je divna i zdrava i sretna… nisam mogla ni zamislit koliko boli oporavak od carskog, ko da mi je netko rasparao cijelu utorbu i zapalio vatru, jedva se okrecem na bok, ne mogu nista sama oko bebe… jedva se dignem piskit u agoniji jer su mi maknuli kateter, voltaren injekcije ne djeluju… eto brojim dane da idemo doma i gustamo, fali nam tata, a i mi njemu, nadam se u petak bar 💕

Venus, jako mi je drago sto ste tvoja curica i ti napokon zajedno i sto je odmah uspjesno krenulo dojenje! Zelim ti sto brzi oporavak i bas grozno sto toliko boli oporavak od carskog. Jos kad se sjetim da bih i ja mogla na carski muka mi je! Uzivajte i mazite se, a uskoro ce i tata s vama uzivati 🤗

• Kengurica
    22. Listopad 2019. 01:05

Venus 🥰
    Zara i moja stolica je crna s primjesama zelene. 😂

• Zara88
    22. Listopad 2019. 01:08

Kengurica

Venus 🥰Zarai moja stolica je crna s primjesama zelene. 😂

😂

luce35
    22. Listopad 2019. 06:04

Kengurica

Ja pijem i prenatal i morala sam pojacati dozu kendurala/heferola, potrosila jedan pa sad imam drugi jer mi je unatoc prenatalu i jednom kenduralu jos pao hemoglobin. A do negdje 27ttje sve super bilo.

Popij dnevno 2 dl soka od cikle, ja uzimam od enciana i nalazi se u cas popravili. Uz sok sam nastavila piti i novalac prenatalne i ferrum ali bez cikle mi je stalno zeljezo blago opadalo 😉

luce35
    22. Listopad 2019. 06:09

Venus

Cure drage, samo da vam pozelim laku noc, od danas smo mrvicak i ja skupa u sobi na odjelu, ja sam toliko zaljubljena u svoju malenu, bas je miks tate i mame i pokupila je od svakog ono najbolje 😂 danas sam vec uspila dojit u par navrata i bas sam happy, porod mi je bio traumatican i ne zelim ga se sjecati, al hvala Bogu sve je opet dobro zavrsilo i cura mi je divna i zdrava i sretna… nisam mogla ni zamislit koliko boli oporavak od carskog, ko da mi je netko rasparao cijelu utorbu i zapalio vatru, jedva se okrecem na bok, ne mogu nista sama oko bebe… jedva se dignem piskit u agoniji jer su mi maknuli kateter, voltaren injekcije ne djeluju… eto brojim dane da idemo doma i gustamo, fali nam tata, a i mi njemu, nadam se u petak bar 💕

Napokon uzivate zajedno 😍.
    Oporavak od carskog je zeznut prvih par dana al meni je vec prije izlaska iz rodilista stanje bilo super i nisam trazila voltarene kao prvih 3-4 dana. Doma mi je mama pomagala ali iskreno dosta toga sam mogla sama al eto ona forsirala da ostane s nama i kuha, cisti.
    Najbitnije da je sve dobro proslo, bol ce pomalo popustati 😉.
    Tko ti je vodio porod i operirao?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.