Meni je pukao vodenjak u 9, rodila u 11 i 25. Beba 3650, 50 cm. Pila caj od lista maline zadnji tjedan i rodila na termin. Ne znam jesam bila sta otvorena jer me nije gledao nikad vaginalno, rekao je da hoce ako predem termin. Zadnja dva tjedna me sve boljelo dolje i stalno sam imala lazne kontrakcije koje su bile dosta bolne..tako da mislim da sam se polako otvarala jer sam dosla 8cm otvorena 🤭 a na hitnoj mi rekli neces ti brzo prvorotkinja si. ha ha
😂😂😂 kako oni nas prvorotke lako otpisu 😂 e kad pogledam ovako, taj caj radi cuda 😂 bome i tvoj je bio za pozelit porod 🙂
Meni muz rekao da za iducu trudnocu, ako je bude, necu pit taj caj 😂 tj barem ne od 36. tjedna.. em sto sam bila vec otvorena od 34. tjedna, em sam nosila nisko cijelu trudnocu.. zato sam i rodila tako ranije.. ja volim misliti da su caj i akupunktura zbilja pomogli kod tog brzog otvaranja 🤷
Haha zabrana caja 😂 jel boli ta akupunktura? Gdje idu iglice?
Prvo sam isla na pikanje za bolove u ledjima i tu pikaju u ledja, stopala, ruke i u glavu ti uvijek ide jedna, to im je valjda centralna 😂
Za porod pikanje ide u ruke i noge, s time da je meni taj put i sinuse popikala jer sam bolesna bila. Eee odmah cim je skinula iglice, sinusi se otvorili. Cudo jedno. Ne boli nista, ponekad zna malo zapeckat, ali nezamjetno. Odmoris pola sata i super 😊
Jel pomoglo s ledjima? 🤔 pola sataa bez mrdanje 😮 onda bi me morali nabockat da ne dobijem i slom zivaca 😂
Pa je, pomoglo je. Zapravo me isijas mucio u trudnoci i znalo mi se dogodit ako se krivo legnem da se ne mogu ustati vise 😂 onda je muz morao intervenirati!
Ma prodje ti tih pola sata za cas. Mozes se ti mrduckati, ali lijepo odlezis i odmoris se, fino dodje 😊
A kad vade iglice, ne vidi se nista. Moze malo, ali full malo krvi, onak kapljica ici. To samo pobrisu i to je to.
O pa super. To si priv isla ili u bolnicu (za ledja)? Za porod znam da je u bolnici 🤔
Ja sam danas bila na zadnjoj kontroli prije carskog kod svoje gin. i ona mi napravila samo ultrazvuk preko stomaka al nije nista spominjala tezinu bebe.. prije 2 ipo tjedna je rekla oko 2800 g .. sta mislite kolika bi beba mogla bit sad?
Ja bi rekla 3350g 🥰
Aloo nema prepisivanja 😂
Meni je pukao vodenjak u 9, rodila u 11 i 25. Beba 3650, 50 cm. Pila caj od lista maline zadnji tjedan i rodila na termin. Ne znam jesam bila sta otvorena jer me nije gledao nikad vaginalno, rekao je da hoce ako predem termin. Zadnja dva tjedna me sve boljelo dolje i stalno sam imala lazne kontrakcije koje su bile dosta bolne..tako da mislim da sam se polako otvarala jer sam dosla 8cm otvorena 🤭 a na hitnoj mi rekli neces ti brzo prvorotkinja si. ha ha
😂😂😂 kako oni nas prvorotke lako otpisu 😂 e kad pogledam ovako, taj caj radi cuda 😂 bome i tvoj je bio za pozelit porod 🙂
Meni muz rekao da za iducu trudnocu, ako je bude, necu pit taj caj 😂 tj barem ne od 36. tjedna.. em sto sam bila vec otvorena od 34. tjedna, em sam nosila nisko cijelu trudnocu.. zato sam i rodila tako ranije.. ja volim misliti da su caj i akupunktura zbilja pomogli kod tog brzog otvaranja 🤷
Haha zabrana caja 😂 jel boli ta akupunktura? Gdje idu iglice?
Prvo sam isla na pikanje za bolove u ledjima i tu pikaju u ledja, stopala, ruke i u glavu ti uvijek ide jedna, to im je valjda centralna 😂
Za porod pikanje ide u ruke i noge, s time da je meni taj put i sinuse popikala jer sam bolesna bila. Eee odmah cim je skinula iglice, sinusi se otvorili. Cudo jedno. Ne boli nista, ponekad zna malo zapeckat, ali nezamjetno. Odmoris pola sata i super 😊
Jel pomoglo s ledjima? 🤔 pola sataa bez mrdanje 😮 onda bi me morali nabockat da ne dobijem i slom zivaca 😂
Pa je, pomoglo je. Zapravo me isijas mucio u trudnoci i znalo mi se dogodit ako se krivo legnem da se ne mogu ustati vise 😂 onda je muz morao intervenirati!
Ma prodje ti tih pola sata za cas. Mozes se ti mrduckati, ali lijepo odlezis i odmoris se, fino dodje 😊
A kad vade iglice, ne vidi se nista. Moze malo, ali full malo krvi, onak kapljica ici. To samo pobrisu i to je to.
O pa super. To si priv isla ili u bolnicu (za ledja)? Za porod znam da je u bolnici 🤔
Sve je to na istom mjestu, ambulanta za bol u Vinogradskoj. I sve preko uputnice. 😊
Mame koje ste na AD, koju vrstu koristite? Ja sam danas malo proucavala i svi sadrze secer, cak i Hipp Pre 😯 Mi smo na Beauty Baby Pre koje nema secera, malac super dobija na tezini, a danas uzela zadnju kutiju i kazu da nema na skladistu u HR i ne znaju kad ce dobiti 😱. Uzela sam i BB 1, ali taj ima secera 😠 Ne zelim mu mijenjati bespotrebno vrstu, a opet ne zelim da mi pocne previse dobijati posto je velika beba jer mu je za sad ovaj Pre skroz dovoljan…
Ja sam prvo hipp pre (to je dobivao u bolnici), pa hipp 1, kad je presao 3kg, pa sam probala novalac AR kad je presao 4kg, pa sam se vratila na hipp (vise mu pase, duze je sit i duze mi spava). 🤷 znam da ne valja mijenjat bas al sam mislila da je novalac kvalitetniji od hippa i kao anti refluks zbog bljuckanja, na kraju je bljuckao i na njemu, samo se duze mucio da izbljucka (on se valjda brzo zgrusa u zelucu pa mu je teze bljucnut). A gledam i cijenu 600g hippa je 64kn il 67, a 400g novalaca je 82kn 🙄 al nije mi cak ni do novaca, nego mu ovo vise pase. 🤷
Kakvi je to novalec od 82kn mi novalec 1 placamo 60kn da budem tocnija 59,20kn a lipo su mogli zaokruziti
Ovi "posebni" budu skuplji, ima taj za refluks, pa nocni i tak svasta nesto
Ahaa to nisam ni znala
Da, taj antirefluks je 82,11kn 🙄 ahaa, obicni je jeftiniji? Nisam znala 🙃
Da i ima ga 600g, ja sam bila mislila koristiti hipp 1 al ga nisam mogla naci i onda sam na ovaj presla
Ma hippa ima u dmu, plodinama. Nema ga samo u ljekarni valjda 😊
Gledalu u plodinama i nije bilo a u dm nisam ni isla gledati
Ja jucer vidjela, jos akcija na hipp 2 i hipp 3. A na pre formule i na 1 ne smiju stavit akciju 🙄 drzava zabranila 🙄
Da to sam cula 😬😬
Ja pijem i prenatal i morala sam pojacati dozu kendurala/heferola, potrosila jedan pa sad imam drugi jer mi je unatoc prenatalu i jednom kenduralu jos pao hemoglobin. A do negdje 27ttje sve super bilo.
Ja pijem i prenatal i morala sam pojacati dozu kendurala/heferola, potrosila jedan pa sad imam drugi jer mi je unatoc prenatalu i jednom kenduralu jos pao hemoglobin. A do negdje 27ttje sve super bilo.
I ja pijem prenatal, ali u njemu ima svega 14 mg zeljeza sto je kao 100% dnevne preporucene kolicine. To je zapravo jako malo jer ja sad pijem heferol koji u 2 tablete ima 700 mg zeljeza. Jrdna tableta heferola je za odrzavanje normalne kolicine zeljeza, a 2 za lijecenje anemije kao u mom slucaju. Zeljezo se jako sporo nadoknadjuje, a brzo trosi, pa cu ga vjerojatno morati nastaviti piti i nakon poroda.
Pikulice, nas dvije smo napunile punih 37.tjedana 🤗 i usle u termin. Sad napokon mozemo odahnuti 🙂
Sortiraj odgovore
Najstariji