Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zara88
    22. Listopad 2019. 10:51

Pikulica19

Zara88

Pikulice, nas dvije smo napunile punih 37.tjedana 🤗 i usle u termin. Sad napokon mozemo odahnuti 🙂

Daaaaaaaa sad bih bacila veseli ples al me ne vidis 🤣🤣🤣, ma joj ja sam ti odahnula vec na napunjenih 35 tjedana koliko je sve nekako bilo upitno, a ovaj kraj leti ko lud… Dns 37 tjedana 🥰🥰🥰🥰🥰 jedva cekam da ju upoznam sigurno kao i ti 😍😍😍
    I koja ce prije??? 🤔

Pa s obzirom da su nam bebice procjenjenje na istu kilazu i jos smo isti termin bilo bi fora da rodimo isti dan 😍 A nista, torbe su nam spremne pa cemo vidjeti. Prijavi svaki novi simptom 😉

Jules55
    22. Listopad 2019. 10:53

Loptica10

luce35

Venus

Cure drage, samo da vam pozelim laku noc, od danas smo mrvicak i ja skupa u sobi na odjelu, ja sam toliko zaljubljena u svoju malenu, bas je miks tate i mame i pokupila je od svakog ono najbolje 😂 danas sam vec uspila dojit u par navrata i bas sam happy, porod mi je bio traumatican i ne zelim ga se sjecati, al hvala Bogu sve je opet dobro zavrsilo i cura mi je divna i zdrava i sretna… nisam mogla ni zamislit koliko boli oporavak od carskog, ko da mi je netko rasparao cijelu utorbu i zapalio vatru, jedva se okrecem na bok, ne mogu nista sama oko bebe… jedva se dignem piskit u agoniji jer su mi maknuli kateter, voltaren injekcije ne djeluju… eto brojim dane da idemo doma i gustamo, fali nam tata, a i mi njemu, nadam se u petak bar 💕

Napokon uzivate zajedno 😍.
    Oporavak od carskog je zeznut prvih par dana al meni je vec prije izlaska iz rodilista stanje bilo super i nisam trazila voltarene kao prvih 3-4 dana. Doma mi je mama pomagala ali iskreno dosta toga sam mogla sama al eto ona forsirala da ostane s nama i kuha, cisti.
    Najbitnije da je sve dobro proslo, bol ce pomalo popustati 😉.
    Tko ti je vodio porod i operirao?

Meni je isto na prvom porodu, bilo tako prvih 5 dana je bilo grdo. Iako ćeš promjetit razliku svakog dana da ide na bolje. Koliko god glupo zvuči nastoj se tih prvih par dana ustajati i pomalo kretat, jer oporavak ide brže. I prva 3 dana uzimaj tablete za bolove, dok ti daju ono za stezanje maternice, jer ako nisi pod tabletama boli ko vrag. Ja sam se sad na drugom porodu pravila pametna, jer sam rodila na francuski, pa me nije toliko boljelo, pa nisam htjela uzimat tablete za bolove. I kad sam dobila ono za stezanje maternice, bolilo me ko vrag, plakala sam od muke. Kakav porod, to je bilo ništa.

Kakvo je iskustvo roditi na francuski carski?

• Kengurica
    22. Listopad 2019. 11:04

Mozda sam i pitala vec, senilna, stara i trudna sam pa cete mi oprostiti, da li ste nosile torbu ilikofer u bolnici (koje tek idete sta cete nositi)? Da li je malo bed da uletim s koferom? Zbog ovoh chicco ulozaka stvarno izgubis dosta spremisnog prostora iako sam pola izvadila. Jos nisam ni slape stavila ni kozmeticku torbu, a cini mi se da vec ni nemam mjesta.

luce35
    22. Listopad 2019. 11:14

Kengurica

Mozda sam i pitala vec, senilna, stara i trudna sam pa cete mi oprostiti, da li ste nosile torbu ilikofer u bolnici (koje tek idete sta cete nositi)? Da li je malo bed da uletim s koferom? Zbog ovoh chicco ulozaka stvarno izgubis dosta spremisnog prostora iako sam pola izvadila. Jos nisam ni slape stavila ni kozmeticku torbu, a cini mi se da vec ni nemam mjesta.

Meni je sve stalo u ovaj small koferic, 35*51*19cm 
    https://ccc.eu/hr/torbe/kovcezi/kovceg-lasocki-blw-a-001-70-01-tamnonarandasto

22. Listopad 2019. 11:25

Noemi1

Manich

Marijaa.Ika

Noemi1

mc_zgb

Noemi1

marinaaaa

Meni je pukao vodenjak u 9, rodila u 11 i 25. Beba 3650, 50 cm. Pila caj od lista maline zadnji tjedan i rodila na termin. Ne znam jesam bila sta otvorena jer me nije gledao nikad vaginalno, rekao je da hoce ako predem termin. Zadnja dva tjedna me sve boljelo dolje i stalno sam imala lazne kontrakcije koje su bile dosta bolne..tako da mislim da sam se polako otvarala jer sam dosla 8cm otvorena 🤭 a na hitnoj mi rekli neces ti brzo prvorotkinja si. ha ha

😂😂😂 kako oni nas prvorotke lako otpisu 😂 e kad pogledam ovako, taj caj radi cuda 😂 bome i tvoj je bio za pozelit porod 🙂

Meni muz rekao da za iducu trudnocu, ako je bude, necu pit taj caj 😂 tj barem ne od 36. tjedna.. em sto sam bila vec otvorena od 34. tjedna, em sam nosila nisko cijelu trudnocu.. zato sam i rodila tako ranije.. ja volim misliti da su caj i akupunktura zbilja pomogli kod tog brzog otvaranja 🤷

Haha zabrana caja 😂 jel boli ta akupunktura? Gdje idu iglice?

To i mene zanima, sutra kupujem caj 😂😂😂😂

Ja sam zaljubljena u akupunkturu. Morat cu se ponovno nagodinu nekako natjerat da idem jer mi glavobolje ponovno pocinju stvarat problem. Ja sam se preporodila nakon sto sam bila.. Ja sam isla za migrene i mene su bockali na ruku po jednu i ostalo je islo na glavu i lice. Meni to milina nista ne boli kao komarac kad pikne vise zasvrbi u tom trenu kad bocnu jako su tanke te iglice.. Ja sam u pocetku na prva 3 tretmana zaspala cim me nabockali toliko te opusti to.. E sad gdje bockaju kad ides na tu za laksi porod neznam..

Jel budu poslje rupice? Bude krvi malo kad izvade iglice ili? Si u osijek isla ili?

Ma nikakve krvi ni rupice ... Daaa u os isla to se ide tamo dolje u podrum ambulanta za bol tak se zove.. Isla kod svoje dr opce prakse ona dala uputnicu otisla tamo na pregled oni odredili datum kad krecem i to je to.. Zakon stvar.. 

• Loptica10
    22. Listopad 2019. 11:35

Jules55, meni ti je francuski ispao stvarno odličan. Oporavak je puno brži, rez ko rez boli nema tu ništa bezbolno, ali je oporavak brži. Ja sam se 1.put ustala nakon 3 sata, a nakon 6 sam već šetala po odjelu i išla sama na wc. Ali meni je najljepši dio što ti sudjeluješ u samom porodu istiskujući bebu iz maternice, a kako sam i 1.rodila na carski-a htjela sam rodit prirodno, to mi je bio najbolji dio kod francuskog. 

ygritte
    22. Listopad 2019. 11:45

Venus bas mi je zao sto je tako zavrsilo ali najbitnije da je curka dobro. Znam kako ti je sad, al stvarno bude puno bolje i to dosta brzo. Kad su mi sestre govorile da ce svaki dan biti bolje htjela sam ih poslati u "rodno mjesto" ali bile su u pravu. Stvarno svakim danom je sve lakse, to znaci da ce sutra vec biti bolje i imas se cemu (osim curki 🥰) veseliti. Ja sam cjeli prvi dan proplakala bas zbog toga sto se nemogu brinuti za bebu (plus hormoni 😆) ali drugi dan sam odlucila okrenuti list i pomirila se s time da se sad moram brinuti za sebe da se sto prije mogu brinuti za njega. Bit ce puuuno vremena da se brinem za njega. Taj drugi dan ujutro vec sam se uspjela i otusirati. I da, kao sto je loptica pisala defimitivno uzimaj za nesto za bol. Ja sam htjela odbiti, kao bolje mi je, pa su mi objasnili da je bolje preventirati pomalo jer ako me uhvati da ce biti puno teze zaustaviti i tek onda ce te morati nakljukati. I za kraj, lagano se pomici po krevetu, kukove malo gore dole koliko mozes, pa malo na bok. To ce ubrzati oporavak. Ima ovdje dosta dobro objasnjeno, samo ja se kasljanje nebi usudila, to je fakat bolilo. https://www.wishmama.hr/roditeljstvo/rezervirano-za-mame/korisne-vjezbe-nakon-carskog-reza/

• Zara88
    22. Listopad 2019. 11:45

Kengurica

Ja cu nositi rucnu putnu torbu za ostale dane i ruksak za radaonicu. Ni meni nije sve stalo pa sam lijepo chicco uloske, rucnike, spavacice i tak jos neke stvari stavila u onu space bag/dormeo vrecu i vakumirala. Odjednom se pojavilo dosta prostora 😃. I nije glupo nositi kofer jer sam vidjela hrpu cura koje dolaze s koferom.

PatyDi
    22. Listopad 2019. 12:27

marinaaaa

Manich

marinaaaa

DijMar

Prijavljujem nase prvo kupanje 🤗 Dosta mi je vise tog pupka i suhog pranja tak da se danas okupao ko covjek 😆 i jako je uzivao u tome 😍 Samo sam ja stavila malo previse ulja pa mi je bio klizav 😅

Mi smo jucer. Prvi puta je patronažna 🤗 muž stavio ulja koda pravi salatu 🤣 a ide jedna kapljica

Hahahahaha otkidam… 🤣🤣 I ja bih zamolila svoju patronaznu da mi prvi put ona pokaze kupanje pa cu onda sama..

Nama je patronažna rekla da ju suho kupamo dok pupak ne bude gotov a onda ce ju ona prva okupati da nam pokaze kako se to pravilno radi pa onda mi nastavljamo 😊 Iako znam da nije svagdje tako

Mene je pitala da li zelim, ali sam rekla da ne treba jer je mama bila samnom, ali na kraju sam ja odradila veci dio jer je ona bila zaduzena da snima i slika prvo kupanje 😄 
    Ako cemo cekati pupak, onda ne znam kad cemo se kupati 😔 

PatyDi
    22. Listopad 2019. 12:28

Julie

Venus drago mi je da uzivate nakon trsumaticnog poroda. Moj Marin meni ne lici la nikoga, a svi govore daje isti ja. Laku noc i tebi 🤗

Ista situacija kod mene. Kazu da lici meni, a ja ne mogu skuziti na koga je 😅 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.