Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    22. Listopad 2019. 12:40

Pozdrav curke! 🤗
    Ako je koja rodila, cestitam i zelim brz oporavak! 😘
    Mi smo uzbudjeni jer nam u subotu dolazi tata i odbrojavamo dane pa nis ne pratimo ostalo 😅

marinaaaa
    22. Listopad 2019. 12:43

DijMar

Julie

Venus drago mi je da uzivate nakon trsumaticnog poroda. Moj Marin meni ne lici la nikoga, a svi govore daje isti ja. Laku noc i tebi 🤗

Ista situacija kod mene. Kazu da lici meni, a ja ne mogu skuziti na koga je 😅

Mene je mama jucer pitala jel to moje dijete jer nema ništa na mene haha kažu svi da je ista tata 🤣

Jules55
    22. Listopad 2019. 12:44

Loptica10

Jules55, meni ti je francuski ispao stvarno odličan. Oporavak je puno brži, rez ko rez boli nema tu ništa bezbolno, ali je oporavak brži. Ja sam se 1.put ustala nakon 3 sata, a nakon 6 sam već šetala po odjelu i išla sama na wc. Ali meni je najljepši dio što ti sudjeluješ u samom porodu istiskujući bebu iz maternice, a kako sam i 1.rodila na carski-a htjela sam rodit prirodno, to mi je bio najbolji dio kod francuskog.

Zvuci kao super verzija carskog. Ja sam bila budna na avom carskom, odmah ju vidjela i poljubila,stavili mi ju uz lice i nakon sat vremena na prsa ali je bol kasnije bila uzas🙄😬 hodala sam pogrbljeno danima...prvi put nakon carskog ustajanje nakon 10 sati ali uz pomoc jasno

marinaaaa
    22. Listopad 2019. 12:44

marinaaaa

DijMar

Julie

Venus drago mi je da uzivate nakon trsumaticnog poroda. Moj Marin meni ne lici la nikoga, a svi govore daje isti ja. Laku noc i tebi 🤗

Ista situacija kod mene. Kazu da lici meni, a ja ne mogu skuziti na koga je 😅

Mene je mama jucer pitala jel to moje dijete jer nema ništa na mene haha kažu svi da je ista tata 🤣

Ali ne žalim se i on je lijep 🤭

Frajla
    22. Listopad 2019. 12:59

Jeja4

Jutro,
    Danas usla u 37 tj, sluzbeno u terminu pa kao mogu odahnuti 😊. U ponedjeljak krecem u TA, vec sam zaboravila, u vinogradskoj, kad je najbolje doci, odmah ujutro ili kasnije? Pise mi od 7:30-11h.
    Nego nesto drugo, pricam jucer s frendicom, ako se dogodi da mi pukne vodenjak dok je muz npr u nocnoj, ok, ona ce mi pricuvati dijete, da li hitna izlazi na poziv ili moram taksijem? Ona mi veli da hitna ne ide za takve stvari na teren a muzu treba odredjeno vrijeme od centra do vrapca, osim ako ga kolege ne dovezu pod rotirkama (policajac) 😂.

Hitna koliko znam izlazi, ali te vozi tamo gdje pripadas po mjestu stanovanja, pa si provjeri jel to vinogradska
    Ti planiras za pucanje vodenjaka toliko zuriti? Ja ne budem ako nisu trudovi na kratkom razmaku sigirno 2, 3 sata trcala...
    Moj muz koji inace nista ne planira (ja uvjek o svemu razmisljam unaprijed) je cak nekidan postavio pitanje sta cemo mi ako me uhvate trudovi po noci. Malog nema tko paziti, tak da nemam pojma.... Vidit cu kako ce biti i koje doba, izgledno je cak da uzmem taxi 

• Jeja4
    22. Listopad 2019. 13:04

Jules55

Loptica10

luce35

Venus

Cure drage, samo da vam pozelim laku noc, od danas smo mrvicak i ja skupa u sobi na odjelu, ja sam toliko zaljubljena u svoju malenu, bas je miks tate i mame i pokupila je od svakog ono najbolje 😂 danas sam vec uspila dojit u par navrata i bas sam happy, porod mi je bio traumatican i ne zelim ga se sjecati, al hvala Bogu sve je opet dobro zavrsilo i cura mi je divna i zdrava i sretna… nisam mogla ni zamislit koliko boli oporavak od carskog, ko da mi je netko rasparao cijelu utorbu i zapalio vatru, jedva se okrecem na bok, ne mogu nista sama oko bebe… jedva se dignem piskit u agoniji jer su mi maknuli kateter, voltaren injekcije ne djeluju… eto brojim dane da idemo doma i gustamo, fali nam tata, a i mi njemu, nadam se u petak bar 💕

Napokon uzivate zajedno 😍.
    Oporavak od carskog je zeznut prvih par dana al meni je vec prije izlaska iz rodilista stanje bilo super i nisam trazila voltarene kao prvih 3-4 dana. Doma mi je mama pomagala ali iskreno dosta toga sam mogla sama al eto ona forsirala da ostane s nama i kuha, cisti.
    Najbitnije da je sve dobro proslo, bol ce pomalo popustati 😉.
    Tko ti je vodio porod i operirao?

Meni je isto na prvom porodu, bilo tako prvih 5 dana je bilo grdo. Iako ćeš promjetit razliku svakog dana da ide na bolje. Koliko god glupo zvuči nastoj se tih prvih par dana ustajati i pomalo kretat, jer oporavak ide brže. I prva 3 dana uzimaj tablete za bolove, dok ti daju ono za stezanje maternice, jer ako nisi pod tabletama boli ko vrag. Ja sam se sad na drugom porodu pravila pametna, jer sam rodila na francuski, pa me nije toliko boljelo, pa nisam htjela uzimat tablete za bolove. I kad sam dobila ono za stezanje maternice, bolilo me ko vrag, plakala sam od muke. Kakav porod, to je bilo ništa.

Kakvo je iskustvo roditi na francuski carski?

I mene zanima. Prvi porod je bio standardni carski pod spinalnom. Sad je beba okrenuta kako treba za porod ali ako bi me forsali na carski, trazila bi francuski.

• Jeja4
    22. Listopad 2019. 13:07

Loptica10

Jules55, meni ti je francuski ispao stvarno odličan. Oporavak je puno brži, rez ko rez boli nema tu ništa bezbolno, ali je oporavak brži. Ja sam se 1.put ustala nakon 3 sata, a nakon 6 sam već šetala po odjelu i išla sama na wc. Ali meni je najljepši dio što ti sudjeluješ u samom porodu istiskujući bebu iz maternice, a kako sam i 1.rodila na carski-a htjela sam rodit prirodno, to mi je bio najbolji dio kod francuskog.

Zasto ti je i drugi bio carski? Meni je prvi bio zbog polozaja zadkom. Vec sam napisala, sad je beba okrenuta glavicom dolje, u idealnom polozaju za porod pa se nadam vaginalnom? Jesu ti ponudili francuski carski ili si trazila?

Frajla
    22. Listopad 2019. 13:08

Jeja4

Jules55

Loptica10

luce35

Venus

Cure drage, samo da vam pozelim laku noc, od danas smo mrvicak i ja skupa u sobi na odjelu, ja sam toliko zaljubljena u svoju malenu, bas je miks tate i mame i pokupila je od svakog ono najbolje 😂 danas sam vec uspila dojit u par navrata i bas sam happy, porod mi je bio traumatican i ne zelim ga se sjecati, al hvala Bogu sve je opet dobro zavrsilo i cura mi je divna i zdrava i sretna… nisam mogla ni zamislit koliko boli oporavak od carskog, ko da mi je netko rasparao cijelu utorbu i zapalio vatru, jedva se okrecem na bok, ne mogu nista sama oko bebe… jedva se dignem piskit u agoniji jer su mi maknuli kateter, voltaren injekcije ne djeluju… eto brojim dane da idemo doma i gustamo, fali nam tata, a i mi njemu, nadam se u petak bar 💕

Napokon uzivate zajedno 😍.
    Oporavak od carskog je zeznut prvih par dana al meni je vec prije izlaska iz rodilista stanje bilo super i nisam trazila voltarene kao prvih 3-4 dana. Doma mi je mama pomagala ali iskreno dosta toga sam mogla sama al eto ona forsirala da ostane s nama i kuha, cisti.
    Najbitnije da je sve dobro proslo, bol ce pomalo popustati 😉.
    Tko ti je vodio porod i operirao?

Meni je isto na prvom porodu, bilo tako prvih 5 dana je bilo grdo. Iako ćeš promjetit razliku svakog dana da ide na bolje. Koliko god glupo zvuči nastoj se tih prvih par dana ustajati i pomalo kretat, jer oporavak ide brže. I prva 3 dana uzimaj tablete za bolove, dok ti daju ono za stezanje maternice, jer ako nisi pod tabletama boli ko vrag. Ja sam se sad na drugom porodu pravila pametna, jer sam rodila na francuski, pa me nije toliko boljelo, pa nisam htjela uzimat tablete za bolove. I kad sam dobila ono za stezanje maternice, bolilo me ko vrag, plakala sam od muke. Kakav porod, to je bilo ništa.

Kakvo je iskustvo roditi na francuski carski?

I mene zanima. Prvi porod je bio standardni carski pod spinalnom. Sad je beba okrenuta kako treba za porod ali ako bi me forsali na carski, trazila bi francuski.

Francuski ti ide samo dogovreno, ako je hitni onda ide klasicni....

• Jeja4
    22. Listopad 2019. 13:12

Frajla

Jeja4

Jutro,
    Danas usla u 37 tj, sluzbeno u terminu pa kao mogu odahnuti 😊. U ponedjeljak krecem u TA, vec sam zaboravila, u vinogradskoj, kad je najbolje doci, odmah ujutro ili kasnije? Pise mi od 7:30-11h.
    Nego nesto drugo, pricam jucer s frendicom, ako se dogodi da mi pukne vodenjak dok je muz npr u nocnoj, ok, ona ce mi pricuvati dijete, da li hitna izlazi na poziv ili moram taksijem? Ona mi veli da hitna ne ide za takve stvari na teren a muzu treba odredjeno vrijeme od centra do vrapca, osim ako ga kolege ne dovezu pod rotirkama (policajac) 😂.

Hitna koliko znam izlazi, ali te vozi tamo gdje pripadas po mjestu stanovanja, pa si provjeri jel to vinogradska
    Ti planiras za pucanje vodenjaka toliko zuriti? Ja ne budem ako nisu trudovi na kratkom razmaku sigirno 2, 3 sata trcala…
    Moj muz koji inace nista ne planira (ja uvjek o svemu razmisljam unaprijed) je cak nekidan postavio pitanje sta cemo mi ako me uhvate trudovi po noci. Malog nema tko paziti, tak da nemam pojma…. Vidit cu kako ce biti i koje doba, izgledno je cak da uzmem taxi

Po mjestu  stanovanja spadam na sv.duh ali kao sto sam rekla, tamo ne bi. Ne znam kako brzo ide porod  nakon pucanja vodenjaka, prvi je bio carski pa sad razmatram sve mogucnosti. Vjerujem da cu imati vremena se otusirati, odvesti malu frendici u zgradu preko puta i sacekati muza ali sve je jos vidjet cemo...

Frajla
    22. Listopad 2019. 13:15

Ja sam danas koma, mali je bolestan, muz je smotan, stan je u kaosu, a ja u terminu za tjeda dana 😳
    Pol stvari za bebu jos nemam, danas sam pravila bolonjez pored oprane i opeglane robice, tako da pogodite sta moram sad s njom 😏
    Ne smijem puno kukati, jer se samo jos vise nazivciram
    I jos veselje, posaljem muza u ljekarnu da uzme malom nesto za proljev i 5 puta kazem da necu probiotik jer mu to vec dajem, vec enteros gel ili tako nesto-on se vrati s linexom 😡🤬 jer je ova u ljekarni rekla da je to za proljev. Otisla bi joj vratiti da mali nije odma strgo kutiju, tako da evo cekam da se probudi da odem kupiti nesto konkretno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.