Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    21. Listopad 2019. 16:40

DijMar

Julie

Mi smo danas dobili uputnicu za ultrazvuk kukića i dragi je otišao u Klaićevu i dobio termin već u petak.

To ide tako kod vas? Mi smo dobili termin 2 mj nakon rodjenja odmah u bolnici, samo si moram uzeti uputnicu…pretpostavljam da ne povijas siroko ili?

Ne povijam, Merkur to ne zahtjeva. Ide se na uzv kukica pa ako je potrebno onda da. Svaka bolnica ima svoju politiku koliko sam skužila.

• Zara88
    21. Listopad 2019. 16:51

PaulaPerkovic

Već zadnja 3 dana me odjednom opere vrućina i prelije znoj samo i to traje 5 min cca dok s eili me ohladi ili ogolim 😂😂😂 i dođe mi slabo ko da ću se srušiti, tlak mi je skroz normalan…
    Da li se vama nešto slično događalo na kraju trudnoće?

Meni je tako nekako slicno bilo i tada sam saznala da mi je zeljezo u komi i da sam bas anemicna...zbog tog mi je znalo biti slabo i nesvjestica.

PatyDi
    21. Listopad 2019. 17:09

Julie

DijMar

Julie

Mi smo danas dobili uputnicu za ultrazvuk kukića i dragi je otišao u Klaićevu i dobio termin već u petak.

To ide tako kod vas? Mi smo dobili termin 2 mj nakon rodjenja odmah u bolnici, samo si moram uzeti uputnicu…pretpostavljam da ne povijas siroko ili?

Ne povijam, Merkur to ne zahtjeva. Ide se na uzv kukica pa ako je potrebno onda da. Svaka bolnica ima svoju politiku koliko sam skužila.

I bolje, a ne ovo mucenje bebe 2 mj...

PatyDi
    21. Listopad 2019. 17:11

Mame koje ste na AD, koju vrstu koristite? Ja sam danas malo proucavala i svi sadrze secer, cak i Hipp Pre 😯 Mi smo na Beauty Baby Pre koje nema secera, malac super dobija na tezini, a danas uzela zadnju kutiju i kazu da nema na skladistu u HR i ne znaju kad ce dobiti 😱. Uzela sam i BB 1, ali taj ima secera 😠 Ne zelim mu mijenjati bespotrebno vrstu, a opet ne zelim da mi pocne previse dobijati posto je velika beba jer mu je za sad ovaj Pre skroz dovoljan…

• Noemi1
    21. Listopad 2019. 17:14

ayla

Noemi1

ayla

Noemi1

ayla

Moja dns jede manje nezz sto joj normalno se ponasa po tom pitanju, sinoc se probudila u 3 dala sam joj 60 pojla i zaspala do 8:15 onda se probudila i pojla 120 i kasnije joj muz dao 30 i oko 1 je jela i pojla 90 necka se u vezi jela.. u cet idemo na cijepljenje i pedijatru i pitat cu ona je jela 150 a nekada i vise nezz sto joj se dogada jedino da ju boli stomacic pa joj nije do jela normalno je kakila jutros smije se igra, trpa ruke u usta al nije gladna 🙄 i jos je bila vristala pa dok nije bila zaspala cak sam isla iz druge bocice dat joj jesti al nije tila, dal je moguce da joj vise ne pase ova hrana 🤔

Ne vjerujem da joj ne pase kad jede i smije se i vesela je. Mozda je smanjila mlijeko zbog vode i caja sto joj dajes, a prije mozda nisi davala ili si manje davala? 🤔 i meni pojede nekad manje. To je isto normalno, pa ni mi ne pojedemo svaki put obrok iste velicine. Nekad smo vise, a nekad manje gladni 🙃

Ma smanjila sam vodu totalno juce sam joj ponudila i odbila je onda sam joj dala caja al je popila vrlo malo caja dns je samo malo caja popila kuvam od kima joj sad, sad je popila 60mljeka i zaspiva i ispane joj duda i cmokne ustima i prestraši se onda pocme plakati al evo zaspiva u mom krevetu 😂😂

Haha preslatki su kad se tak uplase 😍 ma nemoj se binut koliko ml ti pije, bitno da ima popisane pelene 🙃 ja sam skuzila da ovog malca moras terat da kaka 😒 evo sad pojeo i bljicnuo i zaspo, reko e neces. Nije od jucer kakao i ja mu idem presvuc pelenu i drzim mu tak noge u zraku dok nije obavio sve (potraje tako po 15,20min). I tako vec par puta. Mislim da bi taj drzo u sebi da mu ne mjenjam pelene nakon hranjenja. 😕 i ono kaka, ja obrisem, namazem kremom, evo nova tura. Pa sve ispocetka😅

Moja nece kad se pelena minja 🤔 kako to teb uspijeva ja bi da moja 2put makar

E pa ne znam, mislim da mu taj polozaj nogica gore pase. Onak kad ih dignes prema stomaku, napravis mu ko turski sijed, a guza u zraku bude. Bas se smiri tako i skoncentrira i tiska 😂😂  jos stavim blazinice preko pise zato sto gospodin obozava pisat kad nema pelene. Nema sta nije zapisao vec 😅 

• Noemi1
    21. Listopad 2019. 17:18

LollyBB

Noemi1

LollyBB

Julie,čini mi se da granule pomažu. Manje se grči i stenje iako ne mogu reći da je skroz prošlo, ali i nije da dugo dajemo te granule. Spavanje mu je tako-tako. Nekad jednostavno ne može zaspati, a nema grčeve. Sad sam ga vozila u Klaićevu. To ga je uspavalo.
    Super za brzi termin tamo. Vjerojatno smo imali sreće i mi i vi. Morat ću raditi široko povijanje pa za mjesec dana na kontrolu.

Kako ces povijati? Jel mu na oba ili na jednoj strani? Meni rekli za 6-8tj kontrola 😐

Na brzinu mi pokazali široko povijanje s tetra pelenom, ali možeš mislit koliko su detaljni kad je to pokazano u 10 sekundi na hodniku. Imam neke švedske pelene, mislim da se zovu, posudila ih frendica pa sad baš gledam mogu li naći kakav video s uputama. Sutra ću nazvati svoju patronažnu da mi pokaže malo bolje. Sva sreća, žena živi u mojoj ulici. lol
    Ako ima tko upute, savjet oko širokog povijanja, dijelite.

Ja ti stavin pelenu (pampers) pa bodi, pa tetru i onda tu svedsku na cicak, pa onda onu pidzamicu plisanu sa stopalicama 🙃 tak mi je ped pokazala. Cek linkat cu video za tetru https://youtu.be/aAxnYrtVmp4 
    Kad kaze pelennnca mi je najjaca 😂😂 ugl ja tako povijem i ucvrstim s tom svedskom 😊

• Noemi1
    21. Listopad 2019. 17:23

DijMar

Mame koje ste na AD, koju vrstu koristite? Ja sam danas malo proucavala i svi sadrze secer, cak i Hipp Pre 😯 Mi smo na Beauty Baby Pre koje nema secera, malac super dobija na tezini, a danas uzela zadnju kutiju i kazu da nema na skladistu u HR i ne znaju kad ce dobiti 😱. Uzela sam i BB 1, ali taj ima secera 😠 Ne zelim mu mijenjati bespotrebno vrstu, a opet ne zelim da mi pocne previse dobijati posto je velika beba jer mu je za sad ovaj Pre skroz dovoljan…

Ja sam prvo hipp pre (to je dobivao u bolnici), pa hipp 1, kad je presao 3kg, pa sam probala novalac AR kad je presao 4kg, pa sam se vratila na hipp (vise mu pase, duze je sit i duze mi spava). 🤷 znam da ne valja mijenjat bas al sam mislila da je novalac kvalitetniji od hippa i kao anti refluks zbog bljuckanja, na kraju je bljuckao i na njemu, samo se duze mucio da izbljucka (on se valjda brzo zgrusa u zelucu pa mu je teze bljucnut). A gledam i cijenu 600g hippa je 64kn il 67, a 400g novalaca je 82kn 🙄 al nije mi cak ni do novaca, nego mu ovo vise pase. 🤷

• Noemi1
    21. Listopad 2019. 17:24

Julie

Lolly super, bit će to odlično. I moj nekad kenjka, al onda ga stavim sebi na grudi pa tako spava to valjda želi bliskost, ali nema vise grxenja i nogice su fino ispružene ako cendra. Mislim da je to to od jučer, onako bas odlično.

Bas divno, samo nek nam Marin nastavi tako 🙏

• Jeja4
    21. Listopad 2019. 17:38

Noemi1

Jeja4

Sad vi recite jel normalno da je krajem listopada vani 27 stupnjeva???? Jedino mi pase zbog obleke i pranja vesa. Nekad je u ovo vrijeme vec prvi snijeg padao.

Sve se poremetilo, sva sreca 😀 ovak bas koristim vrijeme za setnju s malim ili na balkon, terasu, milina 😊 da je vrijeme ko prije 10god, on do proljeca ne bi bio u setnji 😆 meni ovo bas odgovara 👍

Ja bila s frendicom na kavi, poslije toga doma cistila, uznojila se ko prase 😊. Cijeli dan imam sve otvoreno.

Julie
    21. Listopad 2019. 17:39

Noemi1

Julie

Lolly super, bit će to odlično. I moj nekad kenjka, al onda ga stavim sebi na grudi pa tako spava to valjda želi bliskost, ali nema vise grxenja i nogice su fino ispružene ako cendra. Mislim da je to to od jučer, onako bas odlično.

Bas divno, samo nek nam Marin nastavi tako 🙏

😍❤️🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.