Sad baš gledala kineski, predviđa curicu, ali mi je po njemu sin isto trebao biti curica tak da… Što se tiče prve trudnoće, bila sam do samog kraja nepovjerljiva iako je uvijek na ultrazvuku dr rekla da je dečko jer me frendica uvjeravala da su njoj cijelu trudnoću govorili da je dečko, kad ono rodila curicu. U svakom slučaju. što bude, bude, bitno je da je zdravo.
I nasoj susjedi su govorili do mjesec dana pred porod da nosi curicu kad na kraju rodila deckica. Sto je najgore ona bas pomahnitala za rozim i okrecili zid sobe u rozo pa krecili opet pred porod, isto je bilo sa robicom, kupila je hrpu rozih stvari 😂😂😂😂😂 Al ona je jedina koju znam da su joj tako dugo krivo govorili.
Mojoj sestrični su govorili isto za curicu, ali ona je do poroda bila uvjerena u to dok nije izašo dečko muž nije mogao vjerovati kad je čuo
Ja u prvoj trudnoci nisam zeljela znati spol, muz je na pocetku bio znatiteljan al kasnije ni on nije htio znati. Kupili smo sve neutralno, zuto, zeleno, svijetlo plavo, narancasto, od robice do opreme i posteljine. Bas mi je super taj efekt iznenadjenja 😀
Kada cete poceti s kupovanjem robice? 😍
6-7 tjedana prije termina, to mi je nekako taman. Za mame kojima je ovo prva trudnoca samo napomena sa ne pretjeraju s kolicinama bodica i tutica. Za cas prerastu a da ne obuku sve ni po 2 puta. One sitne velicine 50/56 su meni bile potpuno nepotrebne i s etiketom sam ih proslijedila dalje.
Ja bih voljela znati što je, ali me to neće ograničavati što se tiče kupovine robice i namještanja sobice, jer će sve biti umjereno. Apsolutno ne volim te stereotipe da za curice sve mora biti rozo, a za dečke plavo.
I jedna curka je baš dobro komentirala, ako malo više obratite pozornost na one natpise na majicama, za curice uvijek piše kako je lijepa, blista, zgodna, a za dečke kako su hahari, sve rasturaju, kako su "bahati" i iskreno to me baš smeta. Zašto se ne potiče tim natpisima da curice budu jake, samostalne, pametne, a s druge strane dečke da imaju svoju emotivnu stranu, da budu dobri ljudi. Ne znam kako vi razmišljate o tome, ali kad vidiš te "stereotipne" natpise, muka mi je.
Ja bi htjela znati zbog uredenja sobice jer bi svakako ubacila pokoji detalj ili boju ovisno o spolu, a opet lako tako nesto nadodam i naknadno
Sto se tice robice kada bi bila curica sigurna sam da ne bi ostala na neutralnom nego bi si dala oduska u “curicastim” stvarima
A za natpise, to mi je oduvijek bilo bezevze 😊
Pozdrav cure, je li koja imala iskustva sa bestijicom zvanom escerihija coli u trudnoci? Radila sam prije mjesec dana urinkulturu koja je bila uredna i sad ova mi je pokazala da imam bestiju...uzas...
Cure moze jedna inf dali za testiranje na toxoplasmosu moram ici na taste ili smijem popiti kavu ujutro? Sutra idem i to obaviti za svaki slucaj iako mi svi govore da bezveze idem na to.
Ako sam dobro shvatila vama ce vecini bebice odmah u svoju sobu? Ja planiram ko i s prvim djetetom, dok stane u kinderbet bit ce u bracnoj sobi
Pozdrav cure, je li koja imala iskustva sa bestijicom zvanom escerihija coli u trudnoci? Radila sam prije mjesec dana urinkulturu koja je bila uredna i sad ova mi je pokazala da imam bestiju…uzas…
Nisam ju imala al za eserihiju ti postoji savrsen lijek na bazi vocnog secera za koji se bakterija zalijepi i izmokris ju. D-manoza se zove , ja sam s tim djetetu rjesila u cas a s antibiotikom nije otisla
Sortiraj odgovore
Najstariji