Felicita koliko se sjecam ti imas probleme sa kvrgama i velikom kolicinom mlijeka, meni se to desilo sa bebinih 4 mjeseca, ne znam sta je bilo u pitanju i pedijatrici nije bilo jasno, zasto tada kad je sve bilo super iz pocetka, uglavnom njen savjet meni u istoj toj situaciji je bio: masaza sa toplim tetrama, davati upaljenu dojku, forsirati dojenje da beba sama izvuce i razbije te kvrge.. kad zavrsis sa dojenjem hladne obloge, hladane kupusove liske.. neko jennapisao da ako planirate dojiti ne stavljate kupus, slobodno stavljajte, da se to sanira.. ja sam poslije toga dojila jis 20 mjeseci i nije bilo uopste problema, a taj kupus mi je pomogao, probudila sam se usred noci sa nevjerovatnim olaksanjem i onda shvatila da je sve oko mene mokro posteljina, jorgan, ma sve kao da je izaslo litar mlijeka 🙈, be znam kako nisam osjetila kad je krenulo… sretno
Da, koristim sve to a kupus je jos najbolji…kao da izvuce vrucinu iz dojki i budu nekako lakse. I masaza pod jako vrucim tusom pomaze. Danas mi je hvala bogu bolje, ali muku mucim sa regadama na bradavicama, sve mi je mi je krvavo i nikako da se oporavi kad je mali stalno na cici
Mogu misliti koliko to sve zajedno boli 😳.. ja sam znala u tom periodu plakati kad beba pocne dojiti.. brzo ce i to proci, a ragade, sreca nisma imala, znam da ti bradavice trebaju biti na provjetravanju, mozes mazat nekom kremicim, raspitaj se u apoteci, gledaj kad beba doji da nema onog cmakanja, nego bas vakum da se stvori i neko je objasnio kako da prstom taj vakum popustis i onda izvuces bradavicu, ni slucajno he onako cupati jer boli do suza, pogotovo kad je to sve upaljeno… uglavnom jos malo borbe i proci ce to, 😘, ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno, haha u tome imam iskustva iako me sad sve opet ceka ponovo po treci put 😍😍😻😻
Cula sam da je dobro provjetravati bradavice da se suse a i da se mazu s kremama na bazi lanolina. I sad nisam pametna sta od toga napraviti...radim malo jedno malo.drugo ali.nema.efekta nekoga...
Da, kad hoces bebi izvaditi dudu mali prst svoj mj stavis u rub usne i onda on taj vakum pusti i bude lakse izvaditi dudu. Ja to nisam znala prve dane u bolnici ali da jesam mozda ne bi raskrvarila cicu...sad ce.se tesko.oporaviti 😥😥😥 svaki podoj me peku bradavice
Heheheh da mi je netko rekao da cu i ja moc djelit savjete kad sam dosla vamo sa lenticom 5 tjedana trudna nebi mu vjerovala.. Proletilo mi je cureee moje vrijemeee.. Sva sam neka njezna ovih dana i samo mi se place.. A Ayla ne pomaze nimalo hahaja kad vidim ovaj divan post o njenoj bebici i ja se sva rastopim.. Divno je biti mama i jedva cekam da sve to iskusimo i koliko god nam nekad bilo tesko vidim i sama da se lose stvari zaborave to nam je izgleda tako urodjeno da memoriramo samo one ljepe stvari za zauvijek a sve lose na kratak period.. Odoh i ja pokusati zaspati jer moj malac ima parti u stomaku pa neda mami mira bas..
Heheheh da mi je netko rekao da cu i ja moc djelit savjete kad sam dosla vamo sa lenticom 5 tjedana trudna nebi mu vjerovala.. Proletilo mi je cureee moje vrijemeee.. Sva sam neka njezna ovih dana i samo mi se place.. A Ayla ne pomaze nimalo hahaja kad vidim ovaj divan post o njenoj bebici i ja se sva rastopim.. Divno je biti mama i jedva cekam da sve to iskusimo i koliko god nam nekad bilo tesko vidim i sama da se lose stvari zaborave to nam je izgleda tako urodjeno da memoriramo samo one ljepe stvari za zauvijek a sve lose na kratak period.. Odoh i ja pokusati zaspati jer moj malac ima parti u stomaku pa neda mami mira bas..
😂😂😂 Nisam znala da si vec raznjezena 🤪 ma zene hocu vam reci da se za ovo vrijedi boriti i porod kakav god bio carski bio prirodan ma vrijedi svake minute ipak je to jedan dan a ova ljubav traje vjecno i nemate se cega bojati van mora 🤪😍🥰
Kupus navodno isusuje mlijeko u dojkama i smanjuje kolicinu, budite oprezne sto se toga tice…
Nego jel doktori racunaju 2 prsta ko 2cm il je to vise, ja recimo imam jako tanke prste, i kad stavim sva jedan kraj drugog opet bih rekla da je to prije 3cm nego 2, a kamoli jos ako neki doktor il netko s debljim prstima pregledava.
I jos me zanima jel postoji mogucnost kad dodje vrijeme za izgon da ono stanemo na koljena ili na sve cetiri na krevetu istiskat bebu, ili svi forsiraju lezanje na ledjima
pri tiskanju bebe… jer to je ubiti najgora moguca poza (isto ko kakanje lezeci), beba teze ide vani i puno lakse dolazi do pucanja i rezanja.
Ja sam bas pitala doktoricu mogu li na stolicic za izgon, i rekla je da ga ne dozvoljavaju prvorotkama 🙄 ko da nam nije dovoljno stresno i bolno (prvi porod) pa ono zasto bi nam olaksali… a ja sam najvise to htjela radi svojih bolnih ledja (cijelom duzinom bol uz kicmu)…mislim da cu se ispatit lezeci 😭😭
Ja sam morala lezati u trudovima recu napamet od 9do 6 i pol sata tiskanja umirala sam, nisu dali setati samo lezati popizditis dobila, leda me do nedavno bolila da se nisam mogla pomaknuti uzas, a sad kad malu podignem u meni sve skljoca svakako cu morati posjetiti fizijatra uskoro 😂😂 kad me vidi past ce mu mrak na oci jer sam bila prosle godine u 9mj isla sam na magnet i ustanovio da su leda za moju dob u totalnom k, a sad nakon poroda sto se to sve vise razvojilo pitanje kakva su i hoce li me ukociti kada se vratim na posao jer radim teski fizicki posao uglavom probaj sve vise setati i da ne lezis kao ja u bolovima mislim da ce ti biti od velike pomoci
Sta je ovoo? Ayla stavila zarez? 😱 jesi dobro? Nemoj bona stavljat zareze, necemo te razumjet😂😂
Da, ja koristim plasticne bocice. Mozes izvadit taj sisač, pa njega znam nekad prelit vrelom vodom kad kuham kavu. A sterilizator je definitivno luksuz. Puno mi je 400-500kn. Ako je Frajla odustala od njega, a ima ga doma, racunam da ni meni ne treba. Ovak mi se cini ko prakticna zena pa eto 😃
Šok, šok vidis da dns nisam dobro 🤪 ma znam al ja tutnem u lonac sve skupa pa zamisljam da spremam rucak 😂😂😂 ma prezivit cemo i bez toga ionako imamo vremena dok sude rijesimo staviti da se kuha bar ja 😂😂
Daa i ja isto perem sudje dok prokuhavam to. Onda dodje muz pa zeza da stalno kuham, a svejedno ostanemo gladni 😂
Nisam jos zaspala, htjedoh vas pitati, s obzirom da nijedna ne spominje da je pozitivna na streptokok, jel itko koristio lactogyn vaginalete u trudnoci ili prije? Probiotik? Kontam posto cu primiti antibiotik na porodu/konjsku dozu, da koristim i nesto vaginalno da sprijecim uzas koji se zove gljivicna infekcija. Inace imam prerast candide u crijevima i svaki put od anitbiotika dobijem i infekciju dolje groznu... u 5.mj.pila klavocin zbog istog tog b streptokoka u urinu, i unatoc sto pijem velike doze probiotika cijelu trudnocu, odmah se pojavila candida vaginalno i izludila me...tako da se bojim sta ce tek koktel antibiotika na porodu
napraviti. A citam da su lactogyn vaginalete i za trudnice pa kontam odmah do poroda preventivno koristiti...
Uglavnom,bilo je grozno…na kraju sam zavrsila na carskom..pisem detalje kad stignem…mene uzasno boli svaki pokret…
Cestitam mila 😘
Brz oporavak
Jutro
Ja budna od pola 4, ne bi zaspala vise, nema sanse. U biti sam bila gladna, jucer sam jos i jutros imala neki proljevcic pa se nisam sinoc usudila jesti, da ne trckaram po noci na wc. Uz to me mala.izlupala i tulumarila unutra i to me razbudilo.
Mislim da cu se vratiti na spavanje kad ostavim kcer u vrticu iako imam posla, moze cekati.
Dejo cestitam i brz oporavak zelim.
Vec sam zaboravila tko je pisao da ima problema sa zacepljenim kanalicima u dojkama. Meni se dogodilo jednom, rekla patronaznoj, postiskala mi je to da sam zvijezde vidjela, mlijeko je frcalo po boravku ali mi je to rijesila pa pitati svoju patronaznu za to .
Vidim da vas je puno koriatilo chico uloske a cijena ima je drasticno veca od ostalih. Po cemu su toliko bolji od drugih i da li se stvarno isplati dati 70 kn za paket?
Deja draga cestitam ti od srca, oporavi se i uzivaj sa svojom bebicom 😍😍, a traume ce polako blijediti.
Javi nam se kad malo dodjes k sebi 🤗
Jeja chicoo ulosci su veliki, pakiranje je ko paket pelena, ima 30 kom. Ne lijepe se za ranu, stvarno su mekani, ni ne osjetis da ih imas. Ne znam kakvi su drugi (osim vira koji imaju mrezicu i koji ni se zalijepio za ranu, znaci uzas, fuuj, boli grozno). A tih 30 kom ces potrosit sigurno.
Kupus navodno isusuje mlijeko u dojkama i smanjuje kolicinu, budite oprezne sto se toga tice…
Nego jel doktori racunaju 2 prsta ko 2cm il je to vise, ja recimo imam jako tanke prste, i kad stavim sva jedan kraj drugog opet bih rekla da je to prije 3cm nego 2, a kamoli jos ako neki doktor il netko s debljim prstima pregledava.
I jos me zanima jel postoji mogucnost kad dodje vrijeme za izgon da ono stanemo na koljena ili na sve cetiri na krevetu istiskat bebu, ili svi forsiraju lezanje na ledjima
pri tiskanju bebe… jer to je ubiti najgora moguca poza (isto ko kakanje lezeci), beba teze ide vani i puno lakse dolazi do pucanja i rezanja.
Ja sam bas pitala doktoricu mogu li na stolicic za izgon, i rekla je da ga ne dozvoljavaju prvorotkama 🙄 ko da nam nije dovoljno stresno i bolno (prvi porod) pa ono zasto bi nam olaksali… a ja sam najvise to htjela radi svojih bolnih ledja (cijelom duzinom bol uz kicmu)…mislim da cu se ispatit lezeci 😭😭
Ja sam morala lezati u trudovima recu napamet od 9do 6 i pol sata tiskanja umirala sam, nisu dali setati samo lezati popizditis dobila, leda me do nedavno bolila da se nisam mogla pomaknuti uzas, a sad kad malu podignem u meni sve skljoca svakako cu morati posjetiti fizijatra uskoro 😂😂 kad me vidi past ce mu mrak na oci jer sam bila prosle godine u 9mj isla sam na magnet i ustanovio da su leda za moju dob u totalnom k, a sad nakon poroda sto se to sve vise razvojilo pitanje kakva su i hoce li me ukociti kada se vratim na posao jer radim teski fizicki posao uglavom probaj sve vise setati i da ne lezis kao ja u bolovima mislim da ce ti biti od velike pomoci
Sta je ovoo? Ayla stavila zarez? 😱 jesi dobro? Nemoj bona stavljat zareze, necemo te razumjet😂😂
Da, ja koristim plasticne bocice. Mozes izvadit taj sisač, pa njega znam nekad prelit vrelom vodom kad kuham kavu. A sterilizator je definitivno luksuz. Puno mi je 400-500kn. Ako je Frajla odustala od njega, a ima ga doma, racunam da ni meni ne treba. Ovak mi se cini ko prakticna zena pa eto 😃
Šok, šok vidis da dns nisam dobro 🤪 ma znam al ja tutnem u lonac sve skupa pa zamisljam da spremam rucak 😂😂😂 ma prezivit cemo i bez toga ionako imamo vremena dok sude rijesimo staviti da se kuha bar ja 😂😂
Daa i ja isto perem sudje dok prokuhavam to. Onda dodje muz pa zeza da stalno kuham, a svejedno ostanemo gladni 😂
😂😂😂😂😂 Ma ja ni nekuham rucak
Sortiraj odgovore
Najstariji