Manich ja sam od proslog tjedna 2prsta otvorena i cerviksa nema, bojim se sad kakvo ce bit stanje u srijedu 😅 bas zato i pitam hehe
S tim da sam inace utorkom, a kako je praznik, moram otic u srijedu kod drugog doktora/doktorice u ambulantu 😭
I jel oni racunaju 1 prst il 1 centimetar il kako? Jer sam cula da neki kazu tipa 4 ste prsta otvoreni, a nakon toga koriste centimetre ko mjerilo il sta...
Uglavnom,bilo je grozno…na kraju sam zavrsila na carskom..pisem detalje kad stignem…mene uzasno boli svaki pokret…
Bas mi je drago da si se javila. Mogu misliti da je Bilo tesko, ali najvaznije da se sve dobro zavrsilo. Zelim brz oporavak xxx
Deja cestitam i odmori se, zao mi je sto je tako zavrsilo ali bitno da je bebica tu.
Pikulica ja bi voljela jos jedno i to sto prije. Znam dosta zena koje su prosle pros porode traumaticno pa su odustale od danjih trudnoca i obrnuto, zene koje su negdje nasle snage i opet ostsle trudne. Mislim da to ovisi o osobi, karakteru, volji, ne znam ni sama.
Deja, baš mi je žao što si se tako namučila. Nadam se da ste ti i curka dobro i da ćete brzo ovo zaboravit. Možda se i vidimo, kad se Marla i ja vratimo na odjel.
Isto sam bila u iscekivanju novosti kako nam je Deja i malena, pa rak da sam skup s vama bila napeta… 🙏💕
Pa sad ako ne promakne vecini post kolika je vjerojatnost da nakon teske trudnoce, pa onda i teskog poroda i nakon toga i teskog oporavka ide se na drugo dijete???
Sto treba napraviti s psihom u glavi?
Sigurno da ovisi od osobe do osobe
Svaka trudnoca koliko god bila idealna ima nekih teskoca, nijedan porod koliko god lagan bio nije "kihnes i ono izleti", a kad dode beba tek dolaze problemi, od bolnih sisa, pa grcevi, pa nespavanje, pa sto raznih cuda i briga
Vjeruj mi, kasnije pol toga zaboravis, nekako, znam da je bilo tezih i laksih noci i dana, ali kad prode vrijeme ne sjecas se vise detalja.
Evolucija je pobrinula 🤪 inace bi svi imali po 1 dijete samo. Zato su ove starije zene cesto uvjerene da njihova djeca nisu plakala i da nije bilo nikakvih problema s njima 🤣
Bas nekidan otvorila staru temu i listam te prve stranice sta sam pisala i uopce se ne sjecam vecine 🙃
Manich ja sam od proslog tjedna 2prsta otvorena i cerviksa nema, bojim se sad kakvo ce bit stanje u srijedu 😅 bas zato i pitam hehe
S tim da sam inace utorkom, a kako je praznik, moram otic u srijedu kod drugog doktora/doktorice u ambulantu 😭
I jel oni racunaju 1 prst il 1 centimetar il kako? Jer sam cula da neki kazu tipa 4 ste prsta otvoreni, a nakon toga koriste centimetre ko mjerilo il sta…
Ajuuj definitivno ces prije.. Ja idem tek 14tog i to samo na ctg sumnjam da ce me gledat onda.. Ali kod mene bas nistaa se ne desava. A ja bas aktivnaaa citavu trudnocu i setam jos uvijek jakoo puno i eto nistaaa.. Ocito kod mene ne djeluje nista.. Popila sam i citav paket caja sad mi mrsko kupovat drugi.. Nadam se da ce nas malac ipak iznenadit pa doci ovaj mj iako je lako moguce da to prije bude tamo pocetkom 11 mj ako sve ostane ovako..
Da i ja nesto napisem, ja sam imala dug porod i dosta mi je tesko pshicki bilo i odluka je bila da vise nebi zelila djece a sad kad je proslo skoro 2mj od toga drugcijeg sam razmisljanja pola toga sam zaboravila znam samo da je bolilo bol opisati nemogu znam da me tragalo(razvlacilo) takvu bol sad mogu opisati al na kraju to razmišljam da je Bog tako i napravio da zena zaboravi to sve kako bi mogla ponovno roditi, naravno nismo svi ni isti i dosta je do doktora ako vidi da nejde cemu mucenje, i hvala Bogu sto postoji ta epiduralna da zena moze malo i odahnuti od tolikih bolova al ja se nadam da ce u mojoj bolnici nabaviti epiduralnu da se zenama olaksa i da bude sto manje carskih kod nas
Evo i mene cure, nakon 100 str zaostatka za ovih 7 dana... Bas ste pisale, posteno 😄... Mogu vam reci svasta se kod vas izdesavalo u ovih 7 dana 😂.. Sjecam se da je prva felicita rodila, pa se onda zaredalo pravo 🤣... svima koje ste rodile u tom periodu( od felicite do deje) cestitam, sve najljepse vam zelim... kao da je bio pun mjesec koliko vas je rodilo 😂.. deja bas mi je zao sto si se napatilo, a dij mar haha za tebe sam zapamtila da si se prepala indukcije, pa je krenulo prirodno...
Moja ekipa su ove sa kraja liste 😂, citam i ne mogu da vjerujem da imamo iste simptome i shvatam da je sve sto se i meni desava "normalno" u ovim sedmicama...
Meni je dr rekla mirovanje, ali ne strogo, a ja se naradila ovih dana, krecili stan, sredili djeciju sobu, sve mi je tip top i bas sam nekako opustena i sretba kad znam da je svaki cosak cist.... sad se bacam na pranje i sortiranje robe za bebu i tek sam sad svjesna koliko stvari imam 🙄🙄🙄..
Ugl u petak imam kontrolu kod doktorice i vidjet cemo hocu li preci na strogo mirovanje... neko je nekad pitao da li osjetimo otvaranje, ovo sad prije poroda, ja sam osjetila da beba bes gura dolje nisko i pritisce sav taj dio, da mi je cak bilo kao da hocu obaviti veliku nuzdu... dr mi je rekla da cim to tako neugodno osjetim da legnem na lijevi bok i smirim se, da bi prestalo... stomak mi se spustio poprilicno, pa se nadam da ce sve biti ok, danas sam 34+1 i jedva cekam da napunim famoznih 37 tt 😍😍😍
Felicita koliko se sjecam ti imas probleme sa kvrgama i velikom kolicinom mlijeka, meni se to desilo sa bebinih 4 mjeseca, ne znam sta je bilo u pitanju i pedijatrici nije bilo jasno, zasto tada kad je sve bilo super iz pocetka, uglavnom njen savjet meni u istoj toj situaciji je bio: masaza sa toplim tetrama, davati upaljenu dojku, forsirati dojenje da beba sama izvuce i razbije te kvrge.. kad zavrsis sa dojenjem hladne obloge, hladane kupusove liske.. neko jennapisao da ako planirate dojiti ne stavljate kupus, slobodno stavljajte, da se to sanira.. ja sam poslije toga dojila jis 20 mjeseci i nije bilo uopste problema, a taj kupus mi je pomogao, probudila sam se usred noci sa nevjerovatnim olaksanjem i onda shvatila da je sve oko mene mokro posteljina, jorgan, ma sve kao da je izaslo litar mlijeka 🙈, be znam kako nisam osjetila kad je krenulo... sretno
Drago mi je da dijelite iskustva, kako tijekom trudnoce tako i poslije i jos vise sto je najbitnije vase psihicko stanje. Seka mi je doslovno pljunula troje djece van pa mi nije mjerodavna s tim da je s prvim drva unosila dan prije nego je necaka rodila 🤦🏼♀️, a kako sam ja suprotnost od nje sve si vise slazem u glavi kockice za tezak scenarij poroda jer je sve i do sad bilo tako - tesko...
Bas mi je drago da nas ima s 100 razlicitih iskustava ... I da ako se pitate hormoni me peru nenormalno smijem se i placem, jedem rucak i placem tj. jecam i tako mi cijeli dan...
...
Nego, ajmo o vedrijim temama
U Baby centru ako tko treba autosjedalicu vam je Maxi Cosi Pebble Plus na 30% popusta 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji