Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Listopad 2019. 23:35

Nego da napisem malo o svom bebiju 😊 ja dns sva jadna nikakva umorna, iscepljena do zivota mi nije bilo i tako ja odlucim kako bi malo spavala al bebi kao i da nebi a ja nju fino naranila i reko idemo spavati, metnem ju kraj sebe jer neda mi se ni pricat niti ju uspavljivati u kinderbetu i fino ona kraj mene zaspe i tako smo spavali kao topovi, al ona kako spava tako se meni priblizava a ja se odmicem i ja nju pomaknem dalje al ne ona opet k meni al reko dobro i u jednom momentu ona se kao budi a reko nee jos malo i ja nju zagrlim i zaspe ona, a reko supp jos malo vremena i tako proslo sat vremena eto nje ogladnila a men se neda, i nista skljim ja na jedno oko dok nepocne plakati i ona otvorla oci sirom i gleda u mene pa gleda a ja nista, ona rukom po meni i vrpolji se ja dalje skiljim i vidi ona da ja netrzam i sad ona krece s plakanjem a ja se kao probudi i reko koga ti budis ona se pocela smijati i naravno moram ici nahraniti ju 😊😁 i sa tim svim hocu reci koliko sam sretna sto ju imam, te okice male taj osmjeh ma nebi dala za nista na ovome svijetu to je nesto predivno sto bi svaka zena trebala osjetiti, ja bi ju pojela kolko mi slatka 😍
    Eto da malo predocim nase druzenje

ančica
    06. Listopad 2019. 23:38

Odma da se ispricam sto ne pripadam ovoj grupi, no ocajna sam i treba mi savjet sto prije.
    E sad mene zanima, kako se vi zenice borite s mucninama.. evo ulazim u 11tj trudnoce, a muka mi po cijele dane, sto god da pojedem mi tako lose sjedne na zeludac i patim se cijelo vrijeme.. i svaki dan navecer imam mucnine, ispovracam veliku kolicinu te mi obavezno kapilara u nosu pukne pa mi uz povracanje curi i krv iz nosa… sto mi je najgore ja kad se navecer ispovracam bude mi muka cijelu noc.. sinoc sam tek u 4h ujutro zaspala, patila se, pa se ne mogu namjestit, ak legnem na bok zeludac mi pod pritiskom jos vise mi muka, na leđa ne mogu spavat pa se samo okrecem ko prase na raznju… imam rennie i rupurut tablete, no rupurut se navodno ne bih smio kunzumirat u trudnoci, a zapravo ne znam jesu li oni za mucnine ili samo za zgaravice.. nisam dugo citala upustva… ugl ako je vama s mucninama nes pomoglo… vicite jer umirem svaki dan.. nadam se da ce uskoro i prestat mucnine i povracanje

Filip&Andrej
    27.03.2020

06. Listopad 2019. 23:39

Venus

Aylaja sam operirala skoliozu s 13god, sad imam 28, i drugu polovicu trudnoce imam skoro svakodnevne bolove u misicima uz kicmu, bas gdje su mi stavljani sarafi i plocice…najvise me boli kad sjedim na stolicama i cesto dok lezim, neki dan na tvrdom krevetu na ctgu izludila od bolova u ledjima i rebrima…zato me brine kako jos uz sve trudove podnijet sve te bolove u ledjima 😭 i to nije standardna bol trudnicka u dnu ledja, vec bas po sredini i cijelom duzinom kicme. Neznam kad vec nedaju stolcic bil me bar pustili na koljenima da stojim na krevetu pri izgonu… a meni moja doktorica prodaje maglu kao da mogu ja bit na pilates lopti il setat u trudovima ka, govorim ja ne bih rekla, sve cure koje znam su u Splitu u startu bile smjestene na krevet uz drip i ctg pa nista od dizanja, cak i one koje se dignu tik uz stol odmah sestra dolazi i dere se na njih 😭

Nezz sto je skolioza morat cu googlat, zasto nisi isla da dog carski znam da svi hoce prirodno al s takvim ledima ja se nebi usudila, ako treba i platila bi jer ti si ditetu potreban cijeli zivot a za tren ode sve u pm, ma vecinu prikuju za krevet i to mi nejde u glavu zasto rade jos gore kad se vec umire u bolovima 

06. Listopad 2019. 23:45

ančica

Odma da se ispricam sto ne pripadam ovoj grupi, no ocajna sam i treba mi savjet sto prije.
    E sad mene zanima, kako se vi zenice borite s mucninama.. evo ulazim u 11tj trudnoce, a muka mi po cijele dane, sto god da pojedem mi tako lose sjedne na zeludac i patim se cijelo vrijeme.. i svaki dan navecer imam mucnine, ispovracam veliku kolicinu te mi obavezno kapilara u nosu pukne pa mi uz povracanje curi i krv iz nosa… sto mi je najgore ja kad se navecer ispovracam bude mi muka cijelu noc.. sinoc sam tek u 4h ujutro zaspala, patila se, pa se ne mogu namjestit, ak legnem na bok zeludac mi pod pritiskom jos vise mi muka, na leđa ne mogu spavat pa se samo okrecem ko prase na raznju… imam rennie i rupurut tablete, no rupurut se navodno ne bih smio kunzumirat u trudnoci, a zapravo ne znam jesu li oni za mucnine ili samo za zgaravice.. nisam dugo citala upustva… ugl ako je vama s mucninama nes pomoglo… vicite jer umirem svaki dan.. nadam se da ce uskoro i prestat mucnine i povracanje

Meni je jedno vrijeme coca cola pomagala znaci sve gazirane sokove sam probala svaki bi pomogo malo, juha iz vrecice je bilo jedino sto sam mogla pojst i to mi je bilo supp non stop ju kuhala, cak mi je francuska salata pomogla i naravno svijezi zrak tj dana sam bila u kuci i zatvorena i rigala non stop kad sam odlucila izaci van bio je Božić otisla do svojih i mucnine prestale one cijelodnevne znaci svjez zrak je odlican 

06. Listopad 2019. 23:51

ayla

Venus

Aylaja sam operirala skoliozu s 13god, sad imam 28, i drugu polovicu trudnoce imam skoro svakodnevne bolove u misicima uz kicmu, bas gdje su mi stavljani sarafi i plocice…najvise me boli kad sjedim na stolicama i cesto dok lezim, neki dan na tvrdom krevetu na ctgu izludila od bolova u ledjima i rebrima…zato me brine kako jos uz sve trudove podnijet sve te bolove u ledjima 😭 i to nije standardna bol trudnicka u dnu ledja, vec bas po sredini i cijelom duzinom kicme. Neznam kad vec nedaju stolcic bil me bar pustili na koljenima da stojim na krevetu pri izgonu… a meni moja doktorica prodaje maglu kao da mogu ja bit na pilates lopti il setat u trudovima ka, govorim ja ne bih rekla, sve cure koje znam su u Splitu u startu bile smjestene na krevet uz drip i ctg pa nista od dizanja, cak i one koje se dignu tik uz stol odmah sestra dolazi i dere se na njih 😭

Nezz sto je skolioza morat cu googlat, zasto nisi isla da dog carski znam da svi hoce prirodno al s takvim ledima ja se nebi usudila, ako treba i platila bi jer ti si ditetu potreban cijeli zivot a za tren ode sve u pm, ma vecinu prikuju za krevet i to mi nejde u glavu zasto rade jos gore kad se vec umire u bolovima

Evo googlala, pa ti si onda u teskom k kad tako moram reci, s takvom kraljeznicom si trebala traziti carski imas sve argumente ja se nebi igrala s tim ali tebi na volju 

Venus
    06. Listopad 2019. 23:53

Ayla skolioza je iskrivljenost kicme, meni je bila 70%, bila sam kod ortopeda na savjetovanju, rekao da mogu prirodno, al kao da mogu cak i epidural trazit, a u slucaju carskog da spinalnu ne mogu vec samo pod opcom, i ne bih to htjela. Bas imam tu “traumu” od narkoze i ne bih voljela (ako nesto nije hitno Boze moj) da me uspavljuju i da ne vidim bebicu 24h 🙁 a i bojim se opet tih rana i bolova od oporavka, bit zakovana na krevetu itd... da je spinalna aj i nekako, al pod opcom bas ne bih nikako ako ne moram.

A nista ponit cu svu dokumentaciju na porod pa cu opet pred kraj probat uzicat taj stolcic nekako, il ako ne ide, bar da me puste malo hodati, sjediti na lopti...

Venus
    06. Listopad 2019. 23:55

A operirana je eto ima 15 godina, nije vise kriva, nisam nikad imala problema, sad je sve u redu, jedino vise bolova u trudnoci; ocito opterecenje na kraljeznicu i tezina bebe

• Noemi1
    06. Listopad 2019. 23:55

ayla

Venus

Kupus navodno isusuje mlijeko u dojkama i smanjuje kolicinu, budite oprezne sto se toga tice…

Nego jel doktori racunaju 2 prsta ko 2cm il je to vise, ja recimo imam jako tanke prste, i kad stavim sva jedan kraj drugog opet bih rekla da je to prije 3cm nego 2, a kamoli jos ako neki doktor il netko s debljim prstima pregledava.

I jos me zanima jel postoji mogucnost kad dodje vrijeme za izgon da ono stanemo na koljena ili na sve cetiri na krevetu istiskat bebu, ili svi forsiraju lezanje na ledjima
    pri tiskanju bebe… jer to je ubiti najgora moguca poza (isto ko kakanje lezeci), beba teze ide vani i puno lakse dolazi do pucanja i rezanja.
    Ja sam bas pitala doktoricu mogu li na stolicic za izgon, i rekla je da ga ne dozvoljavaju prvorotkama 🙄 ko da nam nije dovoljno stresno i bolno (prvi porod) pa ono zasto bi nam olaksali… a ja sam najvise to htjela radi svojih bolnih ledja (cijelom duzinom bol uz kicmu)…mislim da cu se ispatit lezeci 😭😭

Ja sam morala lezati u trudovima recu napamet od 9do 6 i pol sata tiskanja umirala sam, nisu dali setati samo lezati popizditis dobila, leda me do nedavno bolila da se nisam mogla pomaknuti uzas, a sad kad malu podignem u meni sve skljoca svakako cu morati posjetiti fizijatra uskoro 😂😂 kad me vidi past ce mu mrak na oci jer sam bila prosle godine u 9mj isla sam na magnet i ustanovio da su leda za moju dob u totalnom k, a sad nakon poroda sto se to sve vise razvojilo pitanje kakva su i hoce li me ukociti kada se vratim na posao jer radim teski fizicki posao uglavom probaj sve vise setati i da ne lezis kao ja u bolovima mislim da ce ti biti od velike pomoci

Sta je ovoo? Ayla stavila zarez? 😱 jesi dobro? Nemoj bona stavljat zareze, necemo te razumjet😂😂
    Da, ja koristim plasticne bocice. Mozes izvadit taj sisač, pa njega znam nekad prelit vrelom vodom kad kuham kavu. A sterilizator je definitivno luksuz. Puno mi je 400-500kn. Ako je Frajla odustala od njega, a ima ga doma, racunam da ni meni ne treba. Ovak mi se cini ko prakticna zena pa eto 😃

07. Listopad 2019. 00:05

Venus

Aylaskolioza je iskrivljenost kicme, meni je bila 70%, bila sam kod ortopeda na savjetovanju, rekao da mogu prirodno, al kao da mogu cak i epidural trazit, a u slucaju carskog da spinalnu ne mogu vec samo pod opcom, i ne bih to htjela. Bas imam tu “traumu” od narkoze i ne bih voljela (ako nesto nije hitno Boze moj) da me uspavljuju i da ne vidim bebicu 24h 🙁 a i bojim se opet tih rana i bolova od oporavka, bit zakovana na krevetu itd… da je spinalna aj i nekako, al pod opcom bas ne bih nikako ako ne moram.

A nista ponit cu svu dokumentaciju na porod pa cu opet pred kraj probat uzicat taj stolcic nekako, il ako ne ide, bar da me puste malo hodati, sjediti na lopti…

Da citala sam bas, probaj onda nesta da si olaksas jer ipak se koščice razdvajaju za vrijeme poroda i pogotovo lezanje na ledima ubija 

07. Listopad 2019. 00:08

Noemi1

ayla

Venus

Kupus navodno isusuje mlijeko u dojkama i smanjuje kolicinu, budite oprezne sto se toga tice…

Nego jel doktori racunaju 2 prsta ko 2cm il je to vise, ja recimo imam jako tanke prste, i kad stavim sva jedan kraj drugog opet bih rekla da je to prije 3cm nego 2, a kamoli jos ako neki doktor il netko s debljim prstima pregledava.

I jos me zanima jel postoji mogucnost kad dodje vrijeme za izgon da ono stanemo na koljena ili na sve cetiri na krevetu istiskat bebu, ili svi forsiraju lezanje na ledjima
    pri tiskanju bebe… jer to je ubiti najgora moguca poza (isto ko kakanje lezeci), beba teze ide vani i puno lakse dolazi do pucanja i rezanja.
    Ja sam bas pitala doktoricu mogu li na stolicic za izgon, i rekla je da ga ne dozvoljavaju prvorotkama 🙄 ko da nam nije dovoljno stresno i bolno (prvi porod) pa ono zasto bi nam olaksali… a ja sam najvise to htjela radi svojih bolnih ledja (cijelom duzinom bol uz kicmu)…mislim da cu se ispatit lezeci 😭😭

Ja sam morala lezati u trudovima recu napamet od 9do 6 i pol sata tiskanja umirala sam, nisu dali setati samo lezati popizditis dobila, leda me do nedavno bolila da se nisam mogla pomaknuti uzas, a sad kad malu podignem u meni sve skljoca svakako cu morati posjetiti fizijatra uskoro 😂😂 kad me vidi past ce mu mrak na oci jer sam bila prosle godine u 9mj isla sam na magnet i ustanovio da su leda za moju dob u totalnom k, a sad nakon poroda sto se to sve vise razvojilo pitanje kakva su i hoce li me ukociti kada se vratim na posao jer radim teski fizicki posao uglavom probaj sve vise setati i da ne lezis kao ja u bolovima mislim da ce ti biti od velike pomoci

Sta je ovoo? Ayla stavila zarez? 😱 jesi dobro? Nemoj bona stavljat zareze, necemo te razumjet😂😂
    Da, ja koristim plasticne bocice. Mozes izvadit taj sisač, pa njega znam nekad prelit vrelom vodom kad kuham kavu. A sterilizator je definitivno luksuz. Puno mi je 400-500kn. Ako je Frajla odustala od njega, a ima ga doma, racunam da ni meni ne treba. Ovak mi se cini ko prakticna zena pa eto 😃

Šok, šok vidis da dns nisam dobro 🤪  ma znam al ja tutnem u lonac sve skupa pa zamisljam da spremam rucak 😂😂😂 ma prezivit cemo  i bez toga ionako imamo vremena dok sude rijesimo staviti da se kuha bar ja 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.