Felicita koliko se sjecam ti imas probleme sa kvrgama i velikom kolicinom mlijeka, meni se to desilo sa bebinih 4 mjeseca, ne znam sta je bilo u pitanju i pedijatrici nije bilo jasno, zasto tada kad je sve bilo super iz pocetka, uglavnom njen savjet meni u istoj toj situaciji je bio: masaza sa toplim tetrama, davati upaljenu dojku, forsirati dojenje da beba sama izvuce i razbije te kvrge.. kad zavrsis sa dojenjem hladne obloge, hladane kupusove liske.. neko jennapisao da ako planirate dojiti ne stavljate kupus, slobodno stavljajte, da se to sanira.. ja sam poslije toga dojila jis 20 mjeseci i nije bilo uopste problema, a taj kupus mi je pomogao, probudila sam se usred noci sa nevjerovatnim olaksanjem i onda shvatila da je sve oko mene mokro posteljina, jorgan, ma sve kao da je izaslo litar mlijeka 🙈, be znam kako nisam osjetila kad je krenulo… sretno
Da, koristim sve to a kupus je jos najbolji...kao da izvuce vrucinu iz dojki i budu nekako lakse. I masaza pod jako vrucim tusom pomaze. Danas mi je hvala bogu bolje, ali muku mucim sa regadama na bradavicama, sve mi je mi je krvavo i nikako da se oporavi kad je mali stalno na cici
Felicita koliko se sjecam ti imas probleme sa kvrgama i velikom kolicinom mlijeka, meni se to desilo sa bebinih 4 mjeseca, ne znam sta je bilo u pitanju i pedijatrici nije bilo jasno, zasto tada kad je sve bilo super iz pocetka, uglavnom njen savjet meni u istoj toj situaciji je bio: masaza sa toplim tetrama, davati upaljenu dojku, forsirati dojenje da beba sama izvuce i razbije te kvrge.. kad zavrsis sa dojenjem hladne obloge, hladane kupusove liske.. neko jennapisao da ako planirate dojiti ne stavljate kupus, slobodno stavljajte, da se to sanira.. ja sam poslije toga dojila jis 20 mjeseci i nije bilo uopste problema, a taj kupus mi je pomogao, probudila sam se usred noci sa nevjerovatnim olaksanjem i onda shvatila da je sve oko mene mokro posteljina, jorgan, ma sve kao da je izaslo litar mlijeka 🙈, be znam kako nisam osjetila kad je krenulo… sretno
Eto i ja znam za kupus i njegovo djelovanje zbilja ima nesto u tome i nedaj boze i meni problema oko toga prvo ce kupis biti kupljen... Moja mama ga je koristila za nesto sasvim deseto i kada je zavrsila hitno u bolnici i nekako izaslo to van da je stavljala kupus na oteklinu doktor joj je rekao gospodjo nije dzaba bilo to da niste vjerojatno danas ne biste bili tu.. Ima nesto u tim prirodnim metodama. Treba probat sve da si olaksamo.
Kupus se moze mecati na sise ali ne i na bradavice koliko ja znam tako da kupus je no1 po pitanju dojenja, al ja ne zelim o tome nista ni pricati ni pisati jer sam odustala tako da nemam sta ni reci osim onoga sto sam cula
Kupus navodno isusuje mlijeko u dojkama i smanjuje kolicinu, budite oprezne sto se toga tice...
Nego jel doktori racunaju 2 prsta ko 2cm il je to vise, ja recimo imam jako tanke prste, i kad stavim sva jedan kraj drugog opet bih rekla da je to prije 3cm nego 2, a kamoli jos ako neki doktor il netko s debljim prstima pregledava.
I jos me zanima jel postoji mogucnost kad dodje vrijeme za izgon da ono stanemo na koljena ili na sve cetiri na krevetu istiskat bebu, ili svi forsiraju lezanje na ledjima
pri tiskanju bebe... jer to je ubiti najgora moguca poza (isto ko kakanje lezeci), beba teze ide vani i puno lakse dolazi do pucanja i rezanja.
Ja sam bas pitala doktoricu mogu li na stolicic za izgon, i rekla je da ga ne dozvoljavaju prvorotkama 🙄 ko da nam nije dovoljno stresno i bolno (prvi porod) pa ono zasto bi nam olaksali... a ja sam najvise to htjela radi svojih bolnih ledja (cijelom duzinom bol uz kicmu)...mislim da cu se ispatit lezeci 😭😭
Da, koristim sve to a kupus je jos najbolji…kao da izvuce vrucinu iz dojki i budu nekako lakse. I masaza pod jako vrucim tusom pomaze. Danas mi je hvala bogu bolje, ali muku mucim sa regadama na bradavicama, sve mi je mi je krvavo i nikako da se oporavi kad je mali stalno na cici
Mogu misliti koliko to sve zajedno boli 😳.. ja sam znala u tom periodu plakati kad beba pocne dojiti.. brzo ce i to proci, a ragade, sreca nisma imala, znam da ti bradavice trebaju biti na provjetravanju, mozes mazat nekom kremicim, raspitaj se u apoteci, gledaj kad beba doji da nema onog cmakanja, nego bas vakum da se stvori i neko je objasnio kako da prstom taj vakum popustis i onda izvuces bradavicu, ni slucajno he onako cupati jer boli do suza, pogotovo kad je to sve upaljeno... uglavnom jos malo borbe i proci ce to, 😘, ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno, haha u tome imam iskustva iako me sad sve opet ceka ponovo po treci put 😍😍😻😻
Kupus se moze mecati na sise ali ne i na bradavice koliko ja znam tako da kupus je no1 po pitanju dojenja, al ja ne zelim o tome nista ni pricati ni pisati jer sam odustala tako da nemam sta ni reci osim onoga sto sam cula
Da, da ni slucajno na bradavice, nego onako okolo liske staviti, pa mozes misliti koji je potop kod mene bio kad je to prokinulo, a da su bradavice pokrivene bile ne bi imalo kud da krene...
Venus pa to je i poenta, da se razbiju te kvrge, ali i da se malo smanji proizvodnja mlijeka jer ti je to ustvari prevelika proizvodnja u odnosu na manju potraznju, jer i tijelo zene na pocetku ne zna koliko mlijeka treba, zato se i dese te upale kad mlijeko nadođe.. a naravno odmah prestati sa kupusom cim se to sanira...
Kupus navodno isusuje mlijeko u dojkama i smanjuje kolicinu, budite oprezne sto se toga tice…
Nego jel doktori racunaju 2 prsta ko 2cm il je to vise, ja recimo imam jako tanke prste, i kad stavim sva jedan kraj drugog opet bih rekla da je to prije 3cm nego 2, a kamoli jos ako neki doktor il netko s debljim prstima pregledava.
I jos me zanima jel postoji mogucnost kad dodje vrijeme za izgon da ono stanemo na koljena ili na sve cetiri na krevetu istiskat bebu, ili svi forsiraju lezanje na ledjima
pri tiskanju bebe… jer to je ubiti najgora moguca poza (isto ko kakanje lezeci), beba teze ide vani i puno lakse dolazi do pucanja i rezanja.
Ja sam bas pitala doktoricu mogu li na stolicic za izgon, i rekla je da ga ne dozvoljavaju prvorotkama 🙄 ko da nam nije dovoljno stresno i bolno (prvi porod) pa ono zasto bi nam olaksali… a ja sam najvise to htjela radi svojih bolnih ledja (cijelom duzinom bol uz kicmu)…mislim da cu se ispatit lezeci 😭😭
Ja sam morala lezati u trudovima recu napamet od 9do 6 i pol sata tiskanja umirala sam, nisu dali setati samo lezati popizditis dobila, leda me do nedavno bolila da se nisam mogla pomaknuti uzas, a sad kad malu podignem u meni sve skljoca svakako cu morati posjetiti fizijatra uskoro 😂😂 kad me vidi past ce mu mrak na oci jer sam bila prosle godine u 9mj isla sam na magnet i ustanovio da su leda za moju dob u totalnom k, a sad nakon poroda sto se to sve vise razvojilo pitanje kakva su i hoce li me ukociti kada se vratim na posao jer radim teski fizicki posao uglavom probaj sve vise setati i da ne lezis kao ja u bolovima mislim da ce ti biti od velike pomoci
Da, da ni slucajno na bradavice, nego onako okolo liske staviti, pa mozes misliti koji je potop kod mene bio kad je to prokinulo, a da su bradavice pokrivene bile ne bi imalo kud da krene…
Ajme mogu misliti 🙈🙈
Ayla ja sam operirala skoliozu s 13god, sad imam 28, i drugu polovicu trudnoce imam skoro svakodnevne bolove u misicima uz kicmu, bas gdje su mi stavljani sarafi i plocice...najvise me boli kad sjedim na stolicama i cesto dok lezim, neki dan na tvrdom krevetu na ctgu izludila od bolova u ledjima i rebrima...zato me brine kako jos uz sve trudove podnijet sve te bolove u ledjima 😭 i to nije standardna bol trudnicka u dnu ledja, vec bas po sredini i cijelom duzinom kicme. Neznam kad vec nedaju stolcic bil me bar pustili na koljenima da stojim na krevetu pri izgonu... a meni moja doktorica prodaje maglu kao da mogu ja bit na pilates lopti il setat u trudovima ka, govorim ja ne bih rekla, sve cure koje znam su u Splitu u startu bile smjestene na krevet uz drip i ctg pa nista od dizanja, cak i one koje se dignu tik uz stol odmah sestra dolazi i dere se na njih 😭
Sortiraj odgovore
Najstariji