Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    06. Listopad 2019. 16:25

Ja bas kao Marinaaa, nikakve simptome nisam imala. Nit mi se stomak spustio nit sam imala ciscenje nit mi je sluzni cep ispao. Bas nista. Sam cujes bljuccc i puko vodenjak 😂 filmski haha. Sto se tice mrdanja bebe, moj je bio jednako aktivan. Kad sam bila u radjaoni, jos me u rebra sutao. Nema smisla al eto 😂😂 bas je bio visoko cijelo vrijeme (zato sam imala i zgaravicu). 

LollyBB
    06. Listopad 2019. 16:33

Noemi1

Julie

Noemi1

Aylai druge cure koje koriste bocice/dude koliko cesto vi to prokuhavate/sterilizirate? 🤔 nemam sterilizator pa moram prokuhavat, samo ne znam koliko cesto, jel premalo jednom u 2 dana? S tim da perem vrelom vodom i detergentom, ruke si isprzim dok operem pod slavinom 🙄

Ja ponekad dam dudu i rijetko izdojim pa dam na bocicu, obicno ak idemo nekamo premda malo gdje jos idemo. Ugl ja steriliziram nakon koristenja jer imam sterilizator pa mi bude gotovo za 3 minute

Jel skup sterilizator? Koliko bocica stane unutra? Koji imas? Jel potrebno prvo oprat bocicu pa onda sterilizirat ili kak to funkcionira? Ja koristim Mam bocice (anti colic) i njih rastavim na 6 dijelova, tako da stvarno nema gdje zaostat ni kap mlijeka, vjerujem da dobro operem. Ne znam kak bi se ta bocica ponasala u sterilizatoru 🤔

Ja isto imam sterilizator, Avent. S obzirom da ne dojim, kupnja toga nam je skratila posao. Ima ih raznih. Mislim čak nekih jeftinijih koji idu u mikrovalnu. Ovaj moj je bio oko 420 ili 450 kn, zaboravih. Na popustu u Baby centru, inače je stotinjak kuna skuplji. Operem bočicu pa tek onda u sterilizator. Ovaj može 6 bočica i naravno možeš ubaciti još neku sitnicu, tipa dudice i sl.

• Noemi1
    06. Listopad 2019. 16:54

LollyBB

Noemi1

Julie

Noemi1

Aylai druge cure koje koriste bocice/dude koliko cesto vi to prokuhavate/sterilizirate? 🤔 nemam sterilizator pa moram prokuhavat, samo ne znam koliko cesto, jel premalo jednom u 2 dana? S tim da perem vrelom vodom i detergentom, ruke si isprzim dok operem pod slavinom 🙄

Ja ponekad dam dudu i rijetko izdojim pa dam na bocicu, obicno ak idemo nekamo premda malo gdje jos idemo. Ugl ja steriliziram nakon koristenja jer imam sterilizator pa mi bude gotovo za 3 minute

Jel skup sterilizator? Koliko bocica stane unutra? Koji imas? Jel potrebno prvo oprat bocicu pa onda sterilizirat ili kak to funkcionira? Ja koristim Mam bocice (anti colic) i njih rastavim na 6 dijelova, tako da stvarno nema gdje zaostat ni kap mlijeka, vjerujem da dobro operem. Ne znam kak bi se ta bocica ponasala u sterilizatoru 🤔

Ja isto imam sterilizator, Avent. S obzirom da ne dojim, kupnja toga nam je skratila posao. Ima ih raznih. Mislim čak nekih jeftinijih koji idu u mikrovalnu. Ovaj moj je bio oko 420 ili 450 kn, zaboravih. Na popustu u Baby centru, inače je stotinjak kuna skuplji. Operem bočicu pa tek onda u sterilizator. Ovaj može 6 bočica i naravno možeš ubaciti još neku sitnicu, tipa dudice i sl.

Skupi su bome 🙄 mislim da cu se strpit jos 3 mjeseca, a onda krece uvodjenje kasica, pa ce bit manje pranja bocica. Mislim i ovo je meni 10 min posla, dok operem bocice, voda prokuha i ubacim na 5 min u to da se prokuha. A znam da je kasnije dovoljno jednom tjedno sterilizirat. Samo ne znam koliko puta sad trebam, nakon svake uporabe ili jednom dnevno ili jednom u 2 dana ili koliko 🤔 Frajla bi mogla znat 😂 zena sve zna 😃

marinaaaa
    06. Listopad 2019. 16:57

Moj cijeli porod je bio filmski.
    Pucanje vodenjaka na otoku u 9 ujutro. Odlazak na hitnu oko 9 i 30, sporo ispunjavanje papira na hitnoj jer sam prvorotkinja imam slabe trudove i necu brzo. Hitnom do glisera,u gliseru skontamo da smo torbe  za rodiliste ostavili u autu 😅 gliser sporo vozi jer nema potrebe juriti nije hitan slucaj. Muz kupio kroasanu sa sirom umjesto cokoladom,ja ostala gladna. Nema veze,ne razmisljam o tome pocinju jaci trudovi..Izlazimo iz glisera nakon 20tak minuta voznje trudovi na 2 minute, sad je vec situacija ozbiljnija, dolazim na pregled otvorena 8 cm nema vremena za klistir za nista, odma u boks. Nakon 20tak minuta dolazi nagon za tiskanjem i tako par puta i beba vani. ☺️ O šivanju i dripu koji su mi nepotrebno dali neću ni pričati to je ona gora strana poroda. 

Julie
    06. Listopad 2019. 17:14

Noemi ja imam Avent 3u1 to imaš tri nastavka zbog veličina bočica Itd pa si ga skicni. Skup je, 570 kn ali ja sam to dobila na poklon za rođenje malog od kume pa eto nisam platila ništa. Pitala me kaj mi fali i eto to je kupila. Meni je praktičan jer unutra bacim dude, izdajalicu rastavim pa i nju, žličicu s kojom dajem onaj d3 Itd.....ma sve pohicem unutra i uključim i za 3 min gotovo. 

Frajla
    06. Listopad 2019. 17:16

Neomi za boce ovisi koliko ih imas, ja ne bih za tako malu bebu koristila istu bocu vise od dva puta bez steriliziranja. A onda kasnije rjeđe... Sterilizator je po meni ajmo reci neki luksuz, nije lose, al nije ni nuzno. Oni mali su bacanje para jer kasnije vece boce ne stanu, a veci su skuplji i zauzmu pol kuhinje. Prije njega isto trebas oprati boce, pa ti dode skoro na isto hoces iza toga ubaciti u sterilizator ili u lonac.
    Sve boce mogu i u lonac i sterilizaror. Tu mislim da avent, nuk, mam i sl, za ove iz pepca i sl. ne bih garantirala kojeg su sastava i kako reagiraju na toplinu.
    Ja sam dobila uz izdajalicu taj za mikrovalnu (manji), koristila par puta i prebacila se na lonac. 😏

Frajla
    06. Listopad 2019. 17:17

Marla sretno 😘

06. Listopad 2019. 17:34

Noemi1

Svaki dan prokuhavam i to staklenu 😂😂 majka veli da sam prolupala al da je dosta svaki drugi dan pa onda i je sisace je bitno ako su ti staklene 

06. Listopad 2019. 17:37

Jeja4

Cure, danas me drzi neki proljev. Da izvinete na opisu, ujutro dvije normalne stolice pa kasnije dvije vodenaste pa poslije rucka jedna meksa. Uhvatila me panika da to nije ono ciscenje pred porod, jos je rano, 34+5 sam. Bas mi frendica danas veli da mi se trbuh spustio a to sam i ja neki dan primijetila.
    Da ne velim da nisam jos ni pipnula za pranne bebinu robicu, a sad sam isla na brzinu potrpati osnovno za bolnicu. Isto nisam kupila nista od ulozaka, jednokratnih gacica i sl. kaj treba.
    Usrdno se nadam da je samo neka crijevna viroza u pitanju.

Ja sam imala ciscenje 2,3 dana ako me pamcenje dobro sluzi svaku noc u 4 ujutro 🙄

06. Listopad 2019. 17:40

marinaaaa

Noemi1

Jeja4

Cure, danas me drzi neki proljev. Da izvinete na opisu, ujutro dvije normalne stolice pa kasnije dvije vodenaste pa poslije rucka jedna meksa. Uhvatila me panika da to nije ono ciscenje pred porod, jos je rano, 34+5 sam. Bas mi frendica danas veli da mi se trbuh spustio a to sam i ja neki dan primijetila.
    Da ne velim da nisam jos ni pipnula za pranne bebinu robicu, a sad sam isla na brzinu potrpati osnovno za bolnicu. Isto nisam kupila nista od ulozaka, jednokratnih gacica i sl. kaj treba.
    Usrdno se nadam da je samo neka crijevna viroza u pitanju.

Ja to ciscenje opce nisam imala 🤷

Nisam ni ja. Vecer prije se najela, muž napravio čokoladni suffle sa dvije kreme,pogledala gospodina savršenog, ljubav je na selu, otišla spavati.. ujutro me budi susjedova radiona kraj stana, ja ljuta zatvaram prozor i idem nazad u krevet taman da cu se namjestiri stavila jastuk izmedu nogu kad ono sam "pčččč" pukao vodenjak 😅😂

Garant si rekla i kud bas sad 😂😂😂 kao i ja ujutro u pol 6 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.