Da mi je netko pricao da ce mi nedostajati kucanski poslovi, peglanje robe rekla bi mu da je lud al iz perspektive "horizontala" sve djeluje zabavnije od lezanja 🤣🤣.
Sutra idem na uzv, molim Boga da je sve ok i da se hematom povukao
Luceee nas dvije smo najblize po terminu ha? Meni pise 26.10 po zm..
Ja sam po zm i uzv danas tocno 9+5. Pratimo se 😀
Pozdrav, trebam vasu pomoc ako je koja bila u slicnoj situaciji. Na početku trudnoće sam i radim, ugovor mi je do 15.6. imam 12 mjeseci staza u dvije godine sto treba, ali me zanima kako mogu postic 100% place sve do porodiljnog? Jel mogu odradit do kraja normalno ili moram prije otic na komplikacije?
Isto tako zanima me koliko je porodiljni? I do kad to dobivamo? Hvala Vam :)
Komplikacije su zapravo "bolovanje zbog komplikacija u trudnoci", prema tome nemas pravo na to ako budes nezaposlena. Vidi si sama sta ti je isplativije, na bolovanju dobivas 100% place ali je max 4200 kn, pa ako imas vec placu ustvari manje dobijes.
Kad ti istekne ugovor trebala bi imati onu potporu sa biro (nevezano za trudnocu) ako nisi vec koristila, mislim da je 70% place. Porodiljni se otvara 45 dana prije termina i traje do djetetovih 6 mj i onda bi trebala dobivati prosjek svojih zadnjih 6 placa, ako ides na bolovanje gledaju se one prije toga. A sad za drugih 6 mj neznam kako je za nezaposlene, za zaposlene je oko 3900 kn
Mene jucer vjetar ispuhao i naravno, danas sinusi bole. Inace imam neki melem koji to rijesava ali se ne smije u trudnoci koristiti. Ima sto s cim si olaksati a da nije kljukanje paracetamolom?
Jucer i danas mi povremeno se javlja smedjkasti iscjedak. Ako hematoma nema, sto ga uzrokuje? Znam da je to sad dolje sve osjetljivo i dobro prokrvljeno ali me uvijek brine pomalo. Mozda sam jucer preforsirala, danas cu odmarati cijeli dan.
Mozda ti je iscjedak jos od pregleda, ako je ostalo mrvicu krvi, pa sad izaslo
Odmaraj malo
A za sinuse ispiranje i parenje pomaze
Jutro cure, uzv obavljen, hematoma vise nema ali nastavljam s utrogestanom, bebica lijepo napreduje, velicinom odgovara tjednima 😍😍
Bas lijepe vijesti. Jos moras mirovati ili sada mozes malo u setnju?
Nisam sigurna da gubis prava ako ostanes bez posla dok si na komplikacijama, pokusat cu pronac clanak. Mislim da se ne prijavljuje na hzz nego se nastavljaju prava iz prethodnog radnog odnosa. Ponavljam, nisam sigurna al prije par dana sam naletjela na clanak pa cu pokusati pronaci
Bok cure,
evo i mene, da sepridružim trudničkoj zajednici :)
Ja sam trenutno trudna 18+4, za sada sve u redu, od 16. tjedna osjetim bebicu kak se miče i to mi je skroz cool! :D
Za sada mi je termin 31.8., ali vidjet ćemo sad za tjedan dana na anomaly scanu hoće li to potvrditi ili će biti neki drugi datum na temelju bebine veličine.
Htjela sam vas pitati, ima li koja roblema s ureaplazmom? Tj, vaginalne briseve sam radila u 12. tjednu, nikakvih simptoma naravno nisma imala, ali to je i normlano za ureaplazmu, ali mi je nalaz stigao da je izolirana u brisu. Nije mi pisala koncentracija ni išta, samo da je izolirana. Popila sma već jednu turu antibiotika i bila sma na kontrolnom brisu, pa ćemo za tjedan dana vidjeti rezultat. Doktorica mi kaže da se te bakterije nekad niti ne uspiju riješiti u trudnoći jer je tvrdokorna, ali mene brine, jer ju se povezuje s uranjenim porođajem. Ima li netko iskustva?
Dobbrodosla draga! Jel zbilja od 16 TT osjetiš bebicu? Jel prva trudnoća? Ja sam danas 16+2 i svaki dan se nadam da ću nesto osjetit ali za sada jos nistaa! Kako prepoznati to? Jesu stvarno leptirići? Jedva čekam!!!
Frajla ja sam bila toliko izvan sebe da nisam ni pitala za mirovanje. Gledala u slikicu i jedva cekala izjurit pokazat muzu.
Obzirom da me ostavila na terapiji 3x2 do daljnjeg pretpostavljam da sam i dalje na oprezu
Bok cure,
Ja sam trenutno trudna 18+4, za sada sve u redu, od 16. tjedna osjetim bebicu kak se miče i to mi je skroz cool! :D
Za sada mi je termin 31.8., ali vidjet ćemo sad za tjedan dana na anomaly scanu hoće li to potvrditi ili će biti neki drugi datum na temelju bebine veličine.
Htjela sam vas pitati, ima li koja roblema s ureaplazmom? Tj, vaginalne briseve sam radila u 12. tjednu, nikakvih simptoma naravno nisma imala, ali to je i normlano za ureaplazmu, ali mi je nalaz stigao da je izolirana u brisu. Nije mi pisala koncentracija ni išta, samo da je izolirana. Popila sma već jednu turu antibiotika i bila sma na kontrolnom brisu, pa ćemo za tjedan dana vidjeti rezultat. Doktorica mi kaže da se te bakterije nekad niti ne uspiju riješiti u trudnoći jer je tvrdokorna, ali mene brine, jer ju se povezuje s uranjenim porođajem. Ima li netko iskustva?
Dobro dosla i zelim ti skolsku trudnocu.
Prvo, jako rijetko se termin pomice tako kasno, ako se pomice to onda bude u ranoj trudnoci i samo ako su odstupanja veca od tjedan dana. Moze sada reci da je bebica malo manja ili malo veca, ali kazem, datum najcesce ostaje jer se i ta odstuapnja mjenjaju kroz trudnocu. Al na kraju krajeva taj datum je meni bio bitan samo zbog otvaranja porodiljnog, bebi nist nije znacio 😂
Eh ureoplazma, na zalost moze napraviti svakakvog nereda, ali najcesce ipak to ne radi. Kak je meni dr objasnjavala ima puno vrsta, a manji broj ih je opasan u trudnoci, pa sad ovisi kakve si srece. Jel muz pio antibiotike isto? Svakako se trebate oboje lijeciti i izbjegavati odnose dok ste na lijekovima. Također izbjegavati bazene... ja sam ju imala prije trudnoce i uspili smo rijesiti srecom. A snaja je imala cijelu trudnoću, popila more antibiotika i nije se dala, stalno je bila pozitivna. Ali evo, na kraju sve bilo savrseno i s trudnocom i s bebom.
Bok cure,
Dobbrodosla draga! Jel zbilja od 16 TT osjetiš bebicu? Jel prva trudnoća? Ja sam danas 16+2 i svaki dan se nadam da ću nesto osjetit ali za sada jos nistaa! Kako prepoznati to? Jesu stvarno leptirići? Jedva čekam!!!
Meni je bilo ko kad crijeva rade ispocetka 🙈 Znas onak kad krulje, samo sto kad su crijeva osjetim kak to "putije" a ovo je na jednom mjestu, i kratko
Hahaha, super mi je opis, al eto, mozda nekom bude slicno
Bok cure, novima želim dobrodošlicu, Lady zao mi je zbog bebice 🙁 evo ja sam radila briseve i čekam nalaz, danas sutra, nadam se da je sve ok. Sto se tiče micanja bebice mislim da sam jučer osjetila, onako dok sam ujutro još ležala u krevetu imala sam osjećaj ko krunjenja u želucu, ali puno nježnije i bez zvuka naravno onako ko da me nešto poskakljalo iznutra ili dotaknulo i kako mi ne posteljica straga kažu da se ona ranije i osjeti. Bas sam bila vesela i išla odmah guglati sve i upućuje na bebicu 🥰🥰🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji