Pozdrav, trebam vasu pomoc ako je koja bila u slicnoj situaciji. Na početku trudnoće sam i radim, ugovor mi je do 15.6. imam 12 mjeseci staza u dvije godine sto treba, ali me zanima kako mogu postic 100% place sve do porodiljnog? Jel mogu odradit do kraja normalno ili moram prije otic na komplikacije?
Isto tako zanima me koliko je porodiljni? I do kad to dobivamo? Hvala Vam :)
Prestanak radnog odnosa u trenutku privremene nesposobnosti za rad s zbog trudnoće i rođenja djeteta
Za vrijeme privremene nesposobnosti za rad zbog bolesti i komplikacija u vezi s trudnoćom i porodom, korištenja prava na rodiljni dopust i prava na rad u polovici punoga radnog vremena te prava na dopust za slučaj smrti djeteta osiguraniku koji koristi jedno od navedenih prava pripada pravo na naknadu plaće i nakon prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom do isteka korištenja istog prava.
https://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja/
Pozdrav cure, nova sam na forumu, ali vas pratim od početka, tj.pročitala sam sve od prve do posljednje stranice 😊 Sa nekim curama sam jako blizu po terminu, trenutno sam 16+4, još uvijek ne znam da li je dječak ili djevojčica, ali sutra imam pregled pa možda i saznam 😁 sve ste super, i svima želim najlakšu trudnoću! :)
Dobro dosle nove trudnice.
Ja sutra imam pregled.Aurora je li ti danas imas pregled ili sutra?
Ima koja splitska mama s jesenjskim terminom? Mene zanima da li je kod nas (generalno u RH) epiziotomija jos rutina za prvorotkinje ili ne? Moze li se u startu poroda predloziti masaza medjice i pokusaj izbjegavanja epiziotomije? Znam da je vani vec odavno iskljucena iz rutine i da doktori smatraju kako je prirodno pucanje blaze i lakse zacjeljuje...
Bok cure,
evo i mene, da sepridružim trudničkoj zajednici :)
Ja sam trenutno trudna 18+4, za sada sve u redu, od 16. tjedna osjetim bebicu kak se miče i to mi je skroz cool! :D
Za sada mi je termin 31.8., ali vidjet ćemo sad za tjedan dana na anomaly scanu hoće li to potvrditi ili će biti neki drugi datum na temelju bebine veličine.
Htjela sam vas pitati, ima li koja roblema s ureaplazmom? Tj, vaginalne briseve sam radila u 12. tjednu, nikakvih simptoma naravno nisma imala, ali to je i normlano za ureaplazmu, ali mi je nalaz stigao da je izolirana u brisu. Nije mi pisala koncentracija ni išta, samo da je izolirana. Popila sma već jednu turu antibiotika i bila sma na kontrolnom brisu, pa ćemo za tjedan dana vidjeti rezultat. Doktorica mi kaže da se te bakterije nekad niti ne uspiju riješiti u trudnoći jer je tvrdokorna, ali mene brine, jer ju se povezuje s uranjenim porođajem. Ima li netko iskustva?
Dobbrodosla draga! Jel zbilja od 16 TT osjetiš bebicu? Jel prva trudnoća? Ja sam danas 16+2 i svaki dan se nadam da ću nesto osjetit ali za sada jos nistaa! Kako prepoznati to? Jesu stvarno leptirići? Jedva čekam!!!
Hvala ti <3
Daaaaa, s napunjenih 16 tjedana sam počela osjećati baš leptiriće dolje u trbuhu i znala sma da takav osjećaj mora biti, jer su mi cure tak pričale. Prva mi je trudnoća i očekivala sma da ću to osjetiti tek oko 18. ili 20. tjedna, ali od 16. ih osjetim svaki dan - nekad kraće a nekad i dulje i jače hehe. Osjećaj je čudan, moram priznati, skužiš da imaš malog stanovnika, ali je i genijalan <3
To je jako individualno, tako da osluškuj i znam da ćeš to odmah prepoznati!
Ima koja splitska mama s jesenjskim terminom? Mene zanima da li je kod nas (generalno u RH) epiziotomija jos rutina za prvorotkinje ili ne? Moze li se u startu poroda predloziti masaza medjice i pokusaj izbjegavanja epiziotomije? Znam da je vani vec odavno iskljucena iz rutine i da doktori smatraju kako je prirodno pucanje blaze i lakse zacjeljuje…
Mene nisu rezali, puknila sam malo. Pitala sam dok su sivali jel me nisu stigli rezati, sestra je rekla da nije bilo potrebe i da mi je bolje ovako. Al rodila sam u Zagrebu
Bok cure,
evo i mene, da sepridružim trudničkoj zajednici :)
Ja sam trenutno trudna 18+4, za sada sve u redu, od 16. tjedna osjetim bebicu kak se miče i to mi je skroz cool! :D
Za sada mi je termin 31.8., ali vidjet ćemo sad za tjedan dana na anomaly scanu hoće li to potvrditi ili će biti neki drugi datum na temelju bebine veličine.
Htjela sam vas pitati, ima li koja roblema s ureaplazmom? Tj, vaginalne briseve sam radila u 12. tjednu, nikakvih simptoma naravno nisma imala, ali to je i normlano za ureaplazmu, ali mi je nalaz stigao da je izolirana u brisu. Nije mi pisala koncentracija ni išta, samo da je izolirana. Popila sma već jednu turu antibiotika i bila sma na kontrolnom brisu, pa ćemo za tjedan dana vidjeti rezultat. Doktorica mi kaže da se te bakterije nekad niti ne uspiju riješiti u trudnoći jer je tvrdokorna, ali mene brine, jer ju se povezuje s uranjenim porođajem. Ima li netko iskustva?
Dobro dosla i zelim ti skolsku trudnocu.
Prvo, jako rijetko se termin pomice tako kasno, ako se pomice to onda bude u ranoj trudnoci i samo ako su odstupanja veca od tjedan dana. Moze sada reci da je bebica malo manja ili malo veca, ali kazem, datum najcesce ostaje jer se i ta odstuapnja mjenjaju kroz trudnocu. Al na kraju krajeva taj datum je meni bio bitan samo zbog otvaranja porodiljnog, bebi nist nije znacio 😂
Eh ureoplazma, na zalost moze napraviti svakakvog nereda, ali najcesce ipak to ne radi. Kak je meni dr objasnjavala ima puno vrsta, a manji broj ih je opasan u trudnoci, pa sad ovisi kakve si srece. Jel muz pio antibiotike isto? Svakako se trebate oboje lijeciti i izbjegavati odnose dok ste na lijekovima. Također izbjegavati bazene… ja sam ju imala prije trudnoce i uspili smo rijesiti srecom. A snaja je imala cijelu trudnoću, popila more antibiotika i nije se dala, stalno je bila pozitivna. Ali evo, na kraju sve bilo savrseno i s trudnocom i s bebom.
Hvala ti na ohrabrujućem odgovoru :)
A ne znam što da kažem o toj ureaplazmi, većinu vremena se pokušavam o tome ne brinuti i ne paničariti, slijedim upute liječnika, izbjegavamo odnose bez zaštite, da se ne bi stalno prešetavalo s jednog na drugog...nadam se da, i ako se zadrži do kraja trudnoće, neće raditi nikakve gluposti bebi!
Jedino me živciraju antibiotici, jer ja odmah nakon njih, pila probiotike ili ne, dobijem gljivice :/
Dobro nam dosle nove cure 😘
PetiteFille i ja od 16 tj osjetim i totalno drugaciji osjecaj od kruljenja crijeva,neopisiv osjecaj..🤗
Nove cure dobrodosle☺ Nisam pisala u zadnje vrijeme jer sam bila u fazi selidbe, nadam se da ste sve ok🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji