Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nopobo
    01. Listopad 2019. 19:09

Evo zadržali me ipak u bolnici. Promjena nema, otvorena za jedva prst. Večeras će mi dati gel, ujutro bušenje vodenjaka i sve radosti koje idu uz to. Tješim se da ću na kraju svega napokon držati u rukama svoju bebu i samo se toplo nadam da će sve dobro proći. Nije mi svejedno. Mislite na nas. 

PatyDi
    01. Listopad 2019. 19:24

nopobo

Evo zadržali me ipak u bolnici. Promjena nema, otvorena za jedva prst. Večeras će mi dati gel, ujutro bušenje vodenjaka i sve radosti koje idu uz to. Tješim se da ću na kraju svega napokon držati u rukama svoju bebu i samo se toplo nadam da će sve dobro proći. Nije mi svejedno. Mislite na nas.

Na temelju cega su te zadrzali? Se nes zakompliciralo? 

01. Listopad 2019. 19:26

nopobo

Sretnoooooo 😊❤️😘

nopobo
    01. Listopad 2019. 19:27

Nije se ništa zakompliciralo nego da je 9 dana preko termina dosta i da po doktoru ja još 5 dana se neću pomaknuti s mjesta. Za njega da je to previše i da ne želi riskirati, da će rađe da smo pod nadzorom nego da dođe do komplikacija. Od straha da sve bude u redu s bebom pristala sam ostati šta da kažem. Koma sam ali imam cimericu koja dijeli istu sudbinu pa mi je malo lakše jer se međusobno ohrabrujemo. Nadam se da će trajati čim kraće sve skupa! 

Frajla
    01. Listopad 2019. 19:34

nopobo

Nije se ništa zakompliciralo nego da je 9 dana preko termina dosta i da po doktoru ja još 5 dana se neću pomaknuti s mjesta. Za njega da je to previše i da ne želi riskirati, da će rađe da smo pod nadzorom nego da dođe do komplikacija. Od straha da sve bude u redu s bebom pristala sam ostati šta da kažem. Koma sam ali imam cimericu koja dijeli istu sudbinu pa mi je malo lakše jer se međusobno ohrabrujemo. Nadam se da će trajati čim kraće sve skupa!

Sretno, drzim fige  da bude sto brze jednom kad se pokrene

• ReginaP
    01. Listopad 2019. 19:36

Frajla

ReginaP

Frajla

luce35

Frajlasvi stariji pedijatri naglasavaju.da se pisulinac treba dizat prema gore i pomalo iza svakog kupanja navlacit prepucij koliko ide. Mladi pedijatri ne dijele njihovo misljenje ni po pitanju toga ni sirokog povijanja pa sad stvar izbora.
    Meni stize curica pa eto barem jedna dilema manje 😂😂

Do pedijatra dođeš tek s mjesec dana….Nit su u bolnici rekli nit patronažna
    Al kažem, u pampersici to sigurno ne stoji gore, pelena se drži u preponama i oko struka, a u sredini je to labavo i nema šanse da drži tak kak se namjesti
    A kožicu smo navlačili od početka, naravno, još uvijek to radimo i od 3 mj mu ide skroz preko. To je patronažna rekla da se radi (i planirala sam, to mi je logično), pedijatrica nije ni spomenula. Jedino je jednom pitala neka starija kad je bila na zamjeni
    Za tako neke stvari su stvarno žene prepuštene same sebi, svojim odlukama i guglanju na žalost…..Eto baš za tu kožicu, ne možeš ni pitati doktoricu/patronažnu jel treba ako se ne informiraš da je to nešto što bi možda trebalo. A masa žena ne zna za to uopće

Nama je patronazna rekla da spustamo prema dolje zbog pupka, ali navlacenje mi nisu spominjali pa sam pretpostavila da to ide kasnije. Imas kakav savjet?

Ili u kadici ili poslje kupanja malo povuces koliko ide prema dolje, pa ocistis to unutri
    Jer zna zalutati kakice, a nahvata se i onih niti (ko vatica) od pelene, da se nebi inficiralo
    Vremenom bi trebalo ici sve vise i vise
    I to pod obavzeno moras pocistiti ako ikada budes urin trebala nositi prije stavljanja vrecice, jer se inace dobije lazno los nalaz

Uh hvala ti puno 

PatyDi
    01. Listopad 2019. 19:44

nopobo

Sretno! Cekat cemo novosti 😉

01. Listopad 2019. 19:58

Manich

Meni su sad svi digli pomalo zivce jer kad sam rekla da mi je patronazna rekla da moram povijat kuci oni svi udarili resetat po patronaznoj kao da je to glupaca kako ona moze rec da se mora ako u bolnici ne kazu da se mora i takve fore.. Ugl vec mi je pun klinac toga da ti sto ljudi odredjuje sta ces. Ja samo zelim najbolje za svoje dijete i ja cu pitat doktore u bolnici za to jer ovako izludis od kojekakvih dobacivanja.

Sto se sikiras kad krenes kuci dobivas upute sto moras raditi, men su rekli da povijam 

• Kengurica
    01. Listopad 2019. 20:10

Nopobo sretno! Da nam
    I ti na kraju ispricas neku lijepu pricu s poroda i da se iznenadis ugodno.

• lalolitala
    01. Listopad 2019. 20:25

Venus

Evo da napisem napokon dojmove s pregleda, 4 sata bila u ambulanti, pa u gradu i sad napokon doma predahnit. Ugl.odradila prvo ctg oko sat i 15 bila, na lijevom boku bila malo tahikardija (islo par puta do 180) jer je bas bila zivahna mala i onda me pretkraj okrenuli na desni bok pa se unormalilo. Onda jos dva sata cekala na pregled kod doktorice. Ugl boom, nakon prestanka mirovanja i par setnji otvorena 2 prsta, danas sa 36+5, a bila prst oko 5 tjedana zadnjih. Pitam ja nju ko a jel se cerviks vise kratio, bio je pola clanka do sad, kaze ona cevriksa nema skoro, mozda rub prsta 🤪😱 sok sok… i nista kaze ona meni “brzo ce ovo ic”. I smije se i ona, a i ja, pomalo sok, pomalo uzbudjenje hah. Raspitala sam se za epiduralnu, kao ako se odlucim mozda za vrijeme poroda da li trebam unaprijed sta najavljivat i konzultirat se, kaze da ne treba nista, da ide direkt sve na porodu, al kao da meni nece vjerojatno ni trebat, da cu garant doc vec 4 prsta otvorena, pa nakon priprema mozda bude i 6, da obicno onda brzo ide iako nema pravila. Pitala za izgon na stolcicu zbog bolnih ledja, i kaze da ne daju to prvorotkama. Onda mi izoliran streptokok u brisu pa sam se i za to raspitivala, rekla je da ne moram zurit u rodiliste osim ako mi vodenjak odmah pukne, daju profilaksu i kao vec po sata nakon buse vodenjak.

I posto je iduci utorak praznik, rekla mi da dodjem prekosutra na jos jedan ctg i na ultrazvuk jer je ona dezurna. I to je to 😃
    Ono jedva cekamo i uzbudjeni smo, al ja bi isto da priceka bar jos tjedan dana 😂😂😂
    I sad me zanimaju i iskustva koliko brzo ja to mogu realno ocekivat da ce krenut porod? Jesu 2 prsta tipa 3cm il oni racunaju 2 prsta ko dva centimetra?

Ma nemora ti bit da neces stic dobit... ja sam dosla s 4 prsta i nakon 4i pol sata 5prsta.. doduse imala sam vezicu pa sam oko 11 ipak dobila epi i nakon sat rodila..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.