Bas mi je zao to citati kak se mucite s posjetama... To bi nekako trebala biti stvar opce kulture da se zenu pusti da zacijeli i cijelu obitelj da se naviknu jedni na druge...
Lijepi su nasi obicaji, ali previse je previse.
Ima sve vise clanaka na tu temu...
https://miss7mama.24sata.hr/roditelji/kolumne-roditelja/babinje-u-tijeku-ne-ometajte-7735
Regina ne znam, da meni netko tako ja bih im sve u lice odmah rekla i to je to, ma makar da smo u istoj kuci, moja soba moja privatnost i to je to. Nebi ja to tako mogla, bila bih prezivcana. Ovako sam bas opustena i nitko me ne gnjavi. Jucer sam ja isla tatu posjetiti i nor on meni nesta ide pricati kao da nitko ne smije ljubit bebu i takve stvari. Reko pa sta ti meni to govoris kao da ja ne znam, uostalom prvih mjs dana ja nikog ne pustam u kucu. I tu je on meni poceo nesta kao da stavim sipke na prozore itd i takva sr*nja. Ja samo ignoriram i tjt, eto i njemu sam dala do znanja da nemora ni pokusati dolaziti. Ne znam, ne smatram to bezobrazno s moje strane, jer osim sto sam rekla da prvih mjs dana je samo za bebu i mamu i takoder odmor od poroda itd, svi mi imamo svoje bakterije na sebi itd i nema potrebe da mi dolaze razliciti ljudi u kucu 🤷♀️
Jos jedan na temu posjeta: http://www.wishmama.hr/naslovnica/prve-posjete-nakon-poroda/
I bas sam pricala i sa sestrom kod ginekologa i ona mi je takoder rekla, samo smirenost i opustemist prvih mjs dana, bebe sve to osjete. Zato nikog ne pustaj u kucu cak ni obitelj. Eventualno samo nekog da ti pomogne usisat tu i tamo ( a to cu naravno onda mamu a ne nekog nepoznatog 😂 )
Hjoooj kad smo kod dolazaka. Najave se nama svekar i svekrva prosli petak da Ce doci u subotu na par sati vidit malog. Ajd sta cu, moja mama je bila kod nas jer je dosla pomoci, ne mogu im reci da ne mogu doci. I u subotu meni teta moja koja je inace patronazna dosla pomoci oko dojenja jer se pokusavam rijesiti sesirica. i tako lezim u spavacoj, mali sisa, teta mi drzi sisu i nesto objasnjava kad moja svekrva uleti i stane mi iznad glave i suti i gleda i tako 10 minuta. Jos ju mm zvao da dodje rucat i ona me trza. Zamracila sam. I uspavam ja maloga i idem ga donijet u dnevnu da ga vide i svekrva ga pocne budit, ajde otvori okice da te vidimo i takva sranja. Ja poludila! Jbt ko da nisu sami imali djecu i ne znaju se ponašati i kontrolirati. A da ne spominjem da su dosli, a ja ne mogu sjediti, jedva hodala, sise susim na zraku jer me bole za popizdit 🤪
Joj grozno... Ja se nadam da meni nitko nece biti ovako naporan i grozan.. Doduse mislim ja i nemam u familiji takve osobe koje bi me mogle tak smarat ali nikad se nezna.
Uuu zaboravila sam napisati da me svekrva odmjerila i rekla kako mi je jako puno stomaka ostalo i da je ona manji imala nakon poroda i da to sigurno nesto nije u redu. 5. dan od poroda 🤦🤦🤦
E pa ovo je kap koja je prelila casu.. Skidam ti kapu ako si uspjela to presutit..meni da bilo tko to kaze bio bi sigurno stjeran u rodni kraj..
Aylaa kod tebe je drugacija situacija kad moras zivjeti s njegovim roditeljima, i vjerujem da nije lako, treba imati snage i za to. Ali stv ne znam cemu to da dolazi ne znam bubam sestra od muza, moja neka random prijateljica, muzev bratic itd na primjer. Fakat prvih mjs dana bi trebale biti samo beba i roditelji i nitko vise. Meni ce decko doci na tri dana kada rodim i on mora ici, ja cu ostati sama s bebom i apsolutno mi odgovara, a ne da mi dolazi ovaj onaj pomoc ili pametovati sta i kako ja trebam. 😃
E pa svi ovdje kod mene kao da nikada nisu vidili malu bebu, pa govore kako je mala, pa kako ima male prstice, nogice ja gledam i nevjerujem svi se cude ditetu.. Ja sam svoju majku zvala da dode pomoci oko kupanja i da nahrani jer nju mogu opomenuti i reci joj svasta ako mi nes nepase i njoj je prvo unuce pa sam njoj malo popustila, ni ja nisam trazla pomoc oko kuce nit nje bas a savjete neke ni ne zelim jer je to sve zastarjelo i sve je drugacije i slusanje jedne te iste stvari 100 puta e od tog mi se sere da izvinete, slusala sam kako mala mora na zrak i bila je i onda ju fino propuhalo jer puse kod nas iako sunce przi i nju nosic pati toliko je hroptala dok je napola "spavala" da sam ja otisla u boravak jer ju vise nisam mogla slusati mislim da su mi kose narasle za 5cm tu noc 🙄🙄 i sad ju necu da vodim van rekla sam neda mi se i. Prozracim sobu i to je to svjez zrak ude pronosam je po kuci i dosta.. Tako da mi dosta dobro namjernih savjeta, hvala Bogu imas svoj mir i uzivaj s bebicom kada dode 🙂
Regina ti divno izgledaš, nisi ni u rodilištu bila s velikim trbuhom a kamoli sad nakon 2 tjedna.
Ayla ja nisam pitala, sama mi je rekla na šivanju da imam dva sava i da će ih zasiti picikato.
Angelina ja ti spadam pod St. grad pa onda toj župi pripadam
Alya mislim da je tebi najisplatljivije da promjenis sve brave u kuci i posteno se odmoris od budala 👍
Sortiraj odgovore
Najstariji