Mi smo danas ujutro imali prvo kupanje jer nam je patronazna malo komotna i super je proslo, nije mi bilo strasno kako sam ocekivala 😅 i sad smo bili u prvoj setnji da iskoristimo dobro vrijeme 😊 meni su napokon poceli konci izlaziti pa me rana vise ne zateze i ne boli toliko, nadam se da ću uskoro moc i sjediti ako nista da lakse dojim. Sad ili lezim ili stojim, a ledja me ubijaju 🤪
Ja uopce nisam skuzila kad su mi konci izasli 🤔 kako si ti to primjetila?
U kadi, kad se tusiras vidis konac bijeli 😂 ko zna ayla mozda su tebi stavili razgradive konce. Meni nisu, meni su stavili ovaj sto ispada. 🤷
Iskreno nemam pojma, nisam ni pitala a vidla ih nisam 😁
Mi smo danas ujutro imali prvo kupanje jer nam je patronazna malo komotna i super je proslo, nije mi bilo strasno kako sam ocekivala 😅 i sad smo bili u prvoj setnji da iskoristimo dobro vrijeme 😊 meni su napokon poceli konci izlaziti pa me rana vise ne zateze i ne boli toliko, nadam se da ću uskoro moc i sjediti ako nista da lakse dojim. Sad ili lezim ili stojim, a ledja me ubijaju 🤪
Ostalo mi na wc papiru kako sam tapkala i onda sam isla gledat ogledalom 🙈
Pa ja ću zauvijek biti trudna, ko slonica
Evo ja obećajem da neću prije tebe
Za pelene si ponesi te manje, moći ćeš ih iskoristiti sigurno. Kao što je netko rekao ne piške oni puno tih prvih dana, a neće ni kakica pobjeći, jer ta prva nije onaj tekuća nego nekak sva ljepljiva, ko katran
Uz to beba prvih 2-3 dana izgubi oko 10% težine…
Ispucaj te najmanje u bolnici, pa onda dalje doma veće. A to što ti uspoređiješ ovak na oko ti nije baš…Iduća veličina se čini mrvicu veća, ali kad staviš na bebu baš se vidi razlika
Hahah ti ziher neces 😋
Mislila sam mozda deckima ranije trebaju vece pelene posto piske prema gore 😅
Pa ja ću zauvijek biti trudna, ko slonica
Evo ja obećajem da neću prije tebe
Za pelene si ponesi te manje, moći ćeš ih iskoristiti sigurno. Kao što je netko rekao ne piške oni puno tih prvih dana, a neće ni kakica pobjeći, jer ta prva nije onaj tekuća nego nekak sva ljepljiva, ko katran
Uz to beba prvih 2-3 dana izgubi oko 10% težine…
Ispucaj te najmanje u bolnici, pa onda dalje doma veće. A to što ti uspoređiješ ovak na oko ti nije baš…Iduća veličina se čini mrvicu veća, ali kad staviš na bebu baš se vidi razlika
Hahah ti ziher neces 😋
Mislila sam mozda deckima ranije trebaju vece pelene posto piske prema gore 😅
Kak misliš piške prema gore?
Piške normalno dolje. To je stara praksa da se pišo stavlja gore, nama to nikada nije rekao, a uostalom ako beba ima običnu (jednokratnu) pelenu (bez širokog povijanja) ona neće pišonjicu držati gore sigurno, dok ga digneš gravitacija odradi svoje
Jel ima netko iz zg da je kod svog soc gin radio bris na streptokok? Zanima me jel to same nosimo negdje (kao npr sto ureoplazmu nosimo na mirogoj) ili to oni rjesavaju?
Nezaivcrio me nesto doktor zadnji put 😡🤬 pa na kraju nisam pitala. A stvarno mi je neda zezati s raznosenjem toga, ako moram sama bolje cu privatno otici 🤨
Meni ce sad 10-og na pregledu uzimati bris i ja ga nosim u DZ Bruna Filipovica. Nalaz dolazi ginekologu pa nazovem da vidim jel sve ok.
Super, hvala, nadam se da ću onda i ja ići u neki obližnji lab
Cure, evo da i ja napišem kako se snalazimo doma. Osim što imamo najljepšeg i najdivnijeg sina, koliko mogu biti objektivna, nadodat ću još i pravog dobricu. Već sam pisala o teškom porodu i dojenju koje nije zaživjelo, ali bez obzira na sve, veseli smo, beban dobro napreduje i ja se oporavljam. Ne mogu još sjediti, ali mogu više odraditi doma i oko bebe. Riješili smo i prijavu u matičnom. Super je što se sada može sve tamo odraditi. Danas i sutra dovršavamo prijavu kod pedijatra. Beban papa, spava, tu i tamo ima problem s nespavanjem, najviše jer ima problem s plinovima, čini se pa se moram još posavjetovati hoćemo li mu promijeniti hranu ili ne. Sve ostalo ide svojim tokom. Ništa mi ne pada teško, pa ni kada se ispiša sto puta dnevno. lol
Frajla svi stariji pedijatri naglasavaju.da se pisulinac treba dizat prema gore i pomalo iza svakog kupanja navlacit prepucij koliko ide. Mladi pedijatri ne dijele njihovo misljenje ni po pitanju toga ni sirokog povijanja pa sad stvar izbora.
Meni stize curica pa eto barem jedna dilema manje 😂😂
Cure, evo da i ja napišem kako se snalazimo doma. Osim što imamo najljepšeg i najdivnijeg sina, koliko mogu biti objektivna, nadodat ću još i pravog dobricu.Već sam pisala o teškom porodu i dojenju koje nije zaživjelo, ali bez obzira na sve, veseli smo, beban dobro napreduje i ja se oporavljam. Ne mogu još sjediti, ali mogu više odraditi doma i oko bebe. Riješili smo i prijavu u matičnom. Super je što se sada može sve tamo odraditi. Danas i sutra dovršavamo prijavu kod pedijatra. Beban papa, spava, tu i tamo ima problem s nespavanjem, najviše jer ima problem s plinovima, čini se pa se moram još posavjetovati hoćemo li mu promijeniti hranu ili ne. Sve ostalo ide svojim tokom. Ništa mi ne pada teško, pa ni kada se ispiša sto puta dnevno. lol
Bravoo za dobricu 😊😊 samo neka papa i napreduje 😍 sreća mala.. Koju hranu mu dajes?
Ostalo mi na wc papiru kako sam tapkala i onda sam isla gledat ogledalom 🙈
Ja sam tapkala s uloskom vir i lola lady pa je mozda konac i bio al ja nisan vidla,usudila se nisam gledati do neki dan kad sam isla na collor dopler pa sam morala ici rijesiti sumu koju od poroda nisam uopce dirala jer mi se vise na glavu popelo svako malo brickanje 😂
Frajlasvi stariji pedijatri naglasavaju.da se pisulinac treba dizat prema gore i pomalo iza svakog kupanja navlacit prepucij koliko ide. Mladi pedijatri ne dijele njihovo misljenje ni po pitanju toga ni sirokog povijanja pa sad stvar izbora.
Meni stize curica pa eto barem jedna dilema manje 😂😂
Do pedijatra dođeš tek s mjesec dana....Nit su u bolnici rekli nit patronažna
Al kažem, u pampersici to sigurno ne stoji gore, pelena se drži u preponama i oko struka, a u sredini je to labavo i nema šanse da drži tak kak se namjesti
A kožicu smo navlačili od početka, naravno, još uvijek to radimo i od 3 mj mu ide skroz preko. To je patronažna rekla da se radi (i planirala sam, to mi je logično), pedijatrica nije ni spomenula. Jedino je jednom pitala neka starija kad je bila na zamjeni
Za tako neke stvari su stvarno žene prepuštene same sebi, svojim odlukama i guglanju na žalost.....Eto baš za tu kožicu, ne možeš ni pitati doktoricu/patronažnu jel treba ako se ne informiraš da je to nešto što bi možda trebalo. A masa žena ne zna za to uopće
Sortiraj odgovore
Najstariji