💙26
💜37
KOLOVOZ
Sara2019 - 20.8. Djevojčica 💜 🎂 Sara 12.08.
Minnie_mi - 20.8. Djevojčica 💜 🎂
Martina0204 - 22.8. Djevojčica 💜🎂 04.09.
ayla - 22.8. Djevojčica💜 🎂 17.08.
Mkt39 - 27.8.
PetiteFille- 31.8. 💙 🎂 04.09
RUJAN
Noemi1 - 5.9., djecak 💙 🎂 23.08.
Senci30 - 5.9.,djevojčica 💜 🎂22.08.
Schawli - 7.9. Djevojčica - KB Merkur 💜
Angelina - 9.9.djevojcica-KB Merkur💜🎂Nika 08.09.
ReginaP - 11.9., djecak - KB Merkur 💙🎂 16.09
Leona29 - 12.9., djevojčica 💜🎂 16.09
samy_lo - 14.9. djevojčica 💜 🎂 11.09.
Breskvica - 14.9., djevojčica💜 🎂 12.09.
Julie - 15.9. dječak - KB Merkur💙🎂 17.09
LollyBB - 15.9 dječak💙🎂14.09
Aurora87 - 18.9., dječak-KBC Osijek💙🎂 19.09.
Maša62 -19.09.curka-Vinogradska💜🎂Maša 07.09
Nopobo- 21.09. curka💜
Lalolitala- 21.9 Dječak💙🎂 16.09
irma123 - 23.09. curica - OB Virovitica 💜🎂 22.09
DijMar - 24.9. dječak - ŽB Čakovec💙
Jules55-25.9. Djevojčica 💜 🎂24.09
felicita28 - 28.9., dječak - Petrova💙🎂28.09
anemone - 29.9., djevojčica - KB Merkur💜
Buby5 - 30.9
LISTOPAD
Marinaaaa- 2.10.,
DaVoS - 3.10., djevojčica💜🎂 09.09
Nina988 - 04.10. djevojcica 💜
Petrica87 - 06.10, dječak💙
Natalie - 7.10. dječak💙
Laura233 - 7.10. djevojcica💜
ygritte - 8.10.dječak💙
Deja1988 - 12.10. djevojcica- Vinogradska💜
Linopp - 10.10. Djevojčica 💜
Matea26- 13.10. Dječak - Vinogradska💙
Nensy0308-13.10. curica-Vinogradska💜
mc_zbg - 13.10. - curica - Vinogradska💜🎂 25.09
Xoxo - 15.10. - dječak 💙
Dior2 - 15.10.-
sreca - 16.10.- Curica💜
Doris3101 - 16.10. - dječak💙
Loptica10- 16.10.- djevojčica 💜
Pahuljicaa - 18.10.-djevojčica 💜
Andrea21 - 18.10. - djevojčica 💜
Lady_Bird - 20.10. curka💜
Mamika99 - 21.10. - dječak, KBC Osijek💙
fritula - 23.10. - dječak💙
Teresita - 24.10-dječak💙
MonaL. - 24.10-dječak💙 KBC Split🎂27.09
Venus - 24.10. - curica 💜
Manich - 26.10. - dječak 💙
October30-30.10.- djevojčica 💜
danica_zvijezda - 31.10.- dječak💙
STUDENI
Iva2 - 01.11. - curica 💜
Luce35- 01.11 - curica 💜
Dinah - 02.11. - curica 💜
anita775 - 03.11. dječak - OB Sisak💙
Toškica95 - 06.11. - dječak?💙
mommy_V - 06.11.-djevojčica 💜
Pikulica19 - 12.11. curica - Vinogradska💜
lala3 - 17.11. djevojčica 💜
Frajla - 20.11. dječak - Sv. Duh💙
renata. koscec- 24.11. djevojčica- Vinogradska💜
Kengurica - 25.11. dječak 💙
Ivana0907 - 25.11.djevojčica💜
Iwancheee- 26.11. dječak💙
Jao koliko sam vas prešišala na listi 😰 baš smo požurili
Daaaa,jako ste pozurili😊 Bitno da je sve ok🤗
Jesmoo,Apgar nam je 10/10,i doktorica se iznenadila 🤗
Vidis nama su na tecaju doveli paihijatricu i rekla je da se nolalo dijete ne ostavlja plakati te da se novorodjence ne moze razmaziti. Rekla je da se pretpostavlja da kad ih tako pustimo same da placu kao da nestaju (tako nesto). U svakom slucaju, bliskost i dodir su im jako bitni u prvim mjesecima i tata i mama bi ih trebalo dosta maziti, stavljati na sebe itd..
Vec sam jednom pisala da kako je moj necak prvi u familiji smo ga svi nesto nanašali i svejedno nikad nije sam trazio da ga nosis. Di ga stavis tu je i to je to. I sad sa skoro 3 godine se bez beda odvaja od mame, u vrticu ni dana nije plakao, mislim da se jednostavno rodio nekog takvog karaktera.
*nolalo-nikako 😂😂
E da i za zaledjivanje, da ako nemamo bas skrinju koja se ne otvara non stop i konstantno je na -19 da mlijeko moze duze od 2 tj, a ako je frizer u sklopu frizidera do 2 tjedna samo. Takav frizer se češće otvara te je temperatura nepostojana.
Frajla ja sam prelezala cijelu trudnocu tako rekuc nije bilo puno kretanja kao i sto svi znate, al beba se voli nositi mislim kad place to ju umiri ili joj jednostavno pase ta blizina neznam al vidim da voli 😁 doktori plase s tom kilazom a i sami znaju da te mjere njihove nisu mjerodavne i meni su procjenjivali veliku bebu po uzv i po trbuhu da je na kraju ona bila normlane velicine i kilaze, tako da dok beba izade nista se nezna, kolegica mi je rodila bebu od 5300 56 dugacko bez problema, a procjena bila oko 3,5 poslje kad sam izasla iz bolnice cula sam da je jos jedna zenska rodila tako veliku bebu.. nije nit popucala nit su ju rezali, tako da znaci da se moze, al svatko je drugaciji kao i sto sama kazes, dalje bi komentirala sto si pisala al sam zab 😁😂😂
Julie i mene je strah da ju nebi prignjecila il da ju nebi previse pokrila, il da ona nebi sama imala sam dvije situacije i skoro mi srce nije stalo, znaci imamo babyphone s kamerom bebu sam stavila u krevet i pokrila ju s dekicom i ona je uspila navuci dekicu al nije uopce po nocu nego po glavi a na kameri se cinilo kao da je kompletno glavu pokrila, kad sam ja to vidla sva sam pretrnula al macka lipo lezi i nije se po nosu pokrila druga situacija kad smo isli u cet za zg.. ujutro mi malo kao prohladno dok se vatra ne nalozi ja joj stavila tetru vese glave da joj nepuse po glavi i otisla se spremiti.. dok ona spava i dok moja majka ne dode i dode meni muz kao dal ona mora biti nako pokrivena po glavi ma reko to sam stavila samo da joj nepuse, kad ja u sobu macka preko cijele glave navukla tetru kad sam ja pocela muza psovati pa reko dal vidis da je na komplet glavi i to sam dva puta pretrnula uzasno sad docim zera kmeljne ja njoj letim jer nezz di ce ona sto povuci i navuci na sebe po kindaču seta sad je vamo sad je tamo morat cu staviti ogradicu jer dode do ogradice, cekam samo kad ce poceli lupati glavom od nju.. I da moja hoce da spava u kindacu i da ju drzim za rukicu samo mi se neda dugo stajati tj nemogu zbog noge toliko jer me boli, s vremenom ces i ti tako moci samo da malo poraste 😊
Julie, jel mu das sve izdojeno ili sto radis s njim? Znas da mozes smrznuti? Imas na rodinim stranicama koliko se moze cuvati i kako se odmrzava. Ima za kupiti plastice posudice i vrecice bas za to. Pa onda imas uvjek ako nedajboze nekad moras hitno izaci, a mozes i ubaciti u kasice kasnije kad krenete s dohranom 😉
Mislim, moj nije htio to odmrznuto 🙄, al nisu svi takvi probirljivci
I dobro je za kozu, pa kad se krene kupati mozes ubaciti u kadicu malo 🙃
Kupila sam te Avent casice, jos ih nisam koristila. Kad se izdojim ujutro to bude 125 ml u doslovno 5-10 min i zao mi mlijeka pa mu dam na bocicu ili izdojim 60 pa to bacim i onda mu dam sisati. U principu on sad jede 70 ml ako mu izdojim pa na bocicu, tako mi je patronazna rekla da moze jer ga ima i fino napreduje. Cak vidim da to ne bljucne pa vjerujem da mu je dosta i spava po 3 sata nakon podoja.
Gledala sam kako se to pohranjuje ali stvar je u tome sto ja kad bi i preskocila tako jedsn podoj i dala mu oohranjeno cicke bi mi pukle, cak mi se nekoliko puta dogodilo da mi procuri preko jastucica. Patronazna je rekla da bas imam bujne grudi i bojim se mastitsa pa rade to bacim, tako mi je i ona rekla. Znam da je grozno sto bacam, ali ne znam di bi s njim.
Nisam znala to za kupanje ali vrijedi pokusati 🤩 jos nam nije otpao pupcic pa se ne kupamo. Vidim da je i to tu negdje pri kraju pa eto cekamo samo.
Ja isto ne zelim da mi sin place, ako zeli eto biti u nasem krevetu, neka bude. Predugo ssm ga cekala i jednostavno se slamam pred njim. 😍
A ti vidi kako ti je najzgodinije, mozes si smrznuti par doza od 30-60 ml da ne bacas, pa ako ce ga netko nekad trebati nahraniti moze odmrznuti par posudica....
Hvala :) cure koje ste rodile, kako.vam je bilo sa mokrenjem nakon poroda?
Prvoo, cestitaam 😀 ja sam mogla odmah kad su me odveli u tus, nakon 4,5 sati. Velika nuzda je bila problem, ako ne budes mogla u bolnici, nece te pustit kuci dok ne obavis, zato slazes da jesi 😂
Na Merkuru ako nakon 2 dana ne obavis veliku nuždu dobijes 2 Espumisan tablete
Vidis nama su na tecaju doveli paihijatricu i rekla je da se nolalo dijete ne ostavlja plakati te da se novorodjence ne moze razmaziti. Rekla je da se pretpostavlja da kad ih tako pustimo same da placu kao da nestaju (tako nesto). U svakom slucaju, bliskost i dodir su im jako bitni u prvim mjesecima i tata i mama bi ih trebalo dosta maziti, stavljati na sebe itd..
Vec sam jednom pisala da kako je moj necak prvi u familiji smo ga svi nesto nanašali i svejedno nikad nije sam trazio da ga nosis. Di ga stavis tu je i to je to. I sad sa skoro 3 godine se bez beda odvaja od mame, u vrticu ni dana nije plakao, mislim da se jednostavno rodio nekog takvog karaktera.
Nisam bila na tecaju pa nezz znam sto mi kazu, znam da mi majka pricala da je susjeda non stop drzala malu na prsima da tako spava i poslje nije tila spavat nikako drugacije pa ju je baka nosala u sijećoj torbi da bi zaspala ja sam umirala od smijeh kako ju nosala pa zajebavam majku da ce i ona tako 😁😁😂
Sortiraj odgovore
Najstariji