Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    29. Rujan 2019. 13:01

Deja to me tjera u plac, bas me obuzm sve emocije kad me gleda dok mu pričam ili mi zaspi na rukama. Koliko volim tu malenu dušicu 💞
    DijMar hvala ti ❤️ Da bome sam se ja brzo pokrenula, čak me mama i patronažna opominje. Jedino ne šetam peseke sad ovih dana ali doma i usisam i sve oko maloga premda i tata sudjeluje u svemu sto mi je predivno, znala sam da će biti takav jer je bas obiteljski čovjek. 
    A sad moram ispričati anegdotu sa cuclama. 🤪
    Kako imam puno mlijeka i moram malo izdvojiti prije podoja, ne svakog ali izdojim se dva puta dnevno sigurno, ugl danas je sinčić bio gladan ko vuk i ja sam da ne čeka skinem top i da ću mu dati cuclu a kad iz nje go i vodoskoka u jednom tanjusnjom mlazu mlijeko grca, po meni, po njegovoj glavicu, po rukama, ja držim siku a dragi umire od smijeha reko daj zini ti pa povuci par puta, malom je to previše u startu 😂😂😂😂😂🙈

Frajla
    29. Rujan 2019. 13:43

Julie, jel mu das sve izdojeno ili sto radis s njim? Znas da mozes smrznuti? Imas na rodinim stranicama koliko se moze cuvati i kako se odmrzava. Ima za kupiti plastice posudice i vrecice bas za to. Pa onda imas uvjek ako nedajboze nekad moras hitno izaci, a mozes i ubaciti u kasice kasnije kad krenete s dohranom 😉
    Mislim, moj nije htio to odmrznuto 🙄, al nisu svi takvi probirljivci
    I dobro je za kozu, pa kad se krene kupati mozes ubaciti u kadicu malo 🙃

PatyDi
    29. Rujan 2019. 13:51

Ayla i Julie prave ste 🤩 Jedva cekam te trenutke sa svojom bebom koje opisujete vi sa vasima 😍
    Iskreno, pomalo sam i ljubomorna jer moram jos cekati 🙈
    Do sad je Martina cekala najduze, a ja joj se opako blizim 😅  Dosta cura se ne javlja pa ne znamo jesu li rodile i kad 🤔 

Frajla
    29. Rujan 2019. 13:58

A sad malo moje filozofije....
    Ne ide nikog osobno
    Nisu mi jasni ti doktori koji stalno plase s "velikim bebama". Naravno, nisu sve zene iste, neke mogu istiskati 4,5 kg zacas, a neke se namuce i s 3 kg. To naravno treba uzeti u obzir i planirati carski na vrijeme ako je uska zdjelica.
    Ali opcenito gledajuci samo bebu, ako je neki prosjek 3,5 kg kak je 3,7 kg taaaako veliko 🤔 Meni je sve do 4 kg nekak normalno
    ....
    Sto se tice nosanja bebe, opet nikome osobno, svatko si napravi kako misli da je najbolje
    Ja sam stava da se mala beba ne moze nauciti na ruke. Neki jednostavno traze vise nosanja, neki manje. Mislim da tu ne treba tjerati neki svoj inat, nego slusati bebu, jer i oni imaju svoje potrebe i budu jako razocarani kada nisu ispunjene. Nosala sam ga koliko je htio, naravno, nije to uvjek bilo na rukama pa cupkanje okolo, puno puta bi lezala uz njega ili u polulezeci, pa ga stavim na prsa. A koliko je tek sat prespavo na nama, to se neda izbrojati. Noci i noci smo ga muz i ja na smjenu tako drzali na sebi jer drugacije nije spavo.
    I kad se samo sjetim kako sam ga po ljeti nosila u marami po ulici kad nije mogo zaspati, kuhali se i jedno i drugo, ali to mu je bilo najdraze 
    Sve to dode i prode, nista ne traje vjecno. Nikad ga nisam pustala plakati....
    Btw. Imam teoriju da bebe zena koje su vise mirovale u trudnoći  traze manje nosanja jer su manje naviknule na kretanje i cupkanje 😁 pa me bas zanimaju vasa iskustva
    ....
    I moram reci da me sad jako plase ovi porodi s lezanjem u krevetu po 10 sati 😱
    Ja sam bila u predradaoni 40 min (i to mi je bilo mucenje) i u boxu 15 (tj odma je islo tiskanje) 

Frajla
    29. Rujan 2019. 14:02

Julie

Deja to me tjera u plac, bas me obuzm sve emocije kad me gleda dok mu pričam ili mi zaspi na rukama. Koliko volim tu malenu dušicu 💞
    DijMar hvala ti ❤️ Da bome sam se ja brzo pokrenula, čak me mama i patronažna opominje. Jedino ne šetam peseke sad ovih dana ali doma i usisam i sve oko maloga premda i tata sudjeluje u svemu sto mi je predivno, znala sam da će biti takav jer je bas obiteljski čovjek.

Bas uzivate vas troje 🥰
    Da ne trazim sada post sa spavanjem, nekad sam procitala da bebi treba 15 min da utone u duboki san nakon sto zaspe, pa bi ju onda trebalo biti sigurnije spustiti 
    Naravno, nemam nist protiv zajednickog, neg cisto kao ideja ako ces htjeti isprobavati

PatyDi
    29. Rujan 2019. 14:07

Hahah Frajla to i mene zanima jer je ovaj moj naviknut na puno ljuljanja u unutra 😅

Frajla
    29. Rujan 2019. 14:13

Cure koje ste rodile, mozete si skinuti aplikaciju "bebin kalendar dohrane" (je da je dohrana jos daleko 😎), ima fora da se upisuju mjere bebe po datumima i onda crta krivulju.
    Naravno, imaju to i mnoge druge aplokacije za pracenje beba, mi je ova fora jer je skroz jednostavna, nema milijun opcija 🙃
    Ugl, beba bo trebala otprilike pratiti svoju krivulju, bez obzira jel ispod ilo iznad prosjeka. Oliveru visina ide vise manje po krivulji, al tezina je pravac prema gore 😂🤪

Julie
    29. Rujan 2019. 14:18

Frajla

Julie, jel mu das sve izdojeno ili sto radis s njim? Znas da mozes smrznuti? Imas na rodinim stranicama koliko se moze cuvati i kako se odmrzava. Ima za kupiti plastice posudice i vrecice bas za to. Pa onda imas uvjek ako nedajboze nekad moras hitno izaci, a mozes i ubaciti u kasice kasnije kad krenete s dohranom 😉
    Mislim, moj nije htio to odmrznuto 🙄, al nisu svi takvi probirljivci
    I dobro je za kozu, pa kad se krene kupati mozes ubaciti u kadicu malo 🙃

Kupila sam te Avent casice, jos ih nisam koristila. Kad se izdojim ujutro to bude 125 ml u doslovno 5-10 min i zao mi mlijeka pa mu dam na bocicu ili izdojim 60 pa to bacim i onda mu dam sisati. U principu on sad jede 70 ml ako mu izdojim pa na bocicu, tako mi je patronazna rekla da moze jer ga ima i fino napreduje. Cak vidim da to ne bljucne pa vjerujem da mu je dosta i spava po 3 sata nakon podoja. 
    Gledala sam kako se to pohranjuje ali stvar je u tome sto ja kad bi i preskocila tako jedsn podoj i dala mu oohranjeno cicke bi mi pukle, cak mi se nekoliko puta dogodilo da mi procuri preko jastucica. Patronazna je rekla da bas imam bujne grudi i bojim se mastitsa pa rade to bacim, tako mi je i ona rekla. Znam da je grozno sto bacam, ali ne znam di bi s njim.
    Nisam znala to za kupanje ali vrijedi pokusati 🤩 jos nam nije otpao pupcic pa se ne kupamo. Vidim da je i to tu negdje pri kraju pa eto cekamo samo.
    Ja isto ne zelim da mi sin place, ako zeli eto biti u nasem krevetu, neka bude. Predugo ssm ga cekala i jednostavno se slamam pred njim. 😍

Julie
    29. Rujan 2019. 14:26

Frajla

Julie

Bas uzivate vas troje 🥰
    Da ne trazim sada post sa spavanjem, nekad sam procitala da bebi treba 15 min da utone u duboki san nakon sto zaspe, pa bi ju onda trebalo biti sigurnije spustiti
    Naravno, nemam nist protiv zajednickog, neg cisto kao ideja ako ces htjeti isprobavati

Mozemo probati, mene je samo strah da i snu ne bi pritisnuli na njega ili nesto. Vjerujem da se toga svi boje. 🙈 On je tako maleni i onda dragi i ja skroz na krajeve a on kraljevic u sredini pa ga povucemo skroz gore kod uzglavlja da ga ne bi slucajno s dekom prekrili. 

Julie
    29. Rujan 2019. 14:35

Zaboravila sam reci jos neke stvari, pokušali smo mu dati da nas drzi za rukicu dok je u kinderbetu pa kao tu smo pored njega, ali mali gmaz kuzi da nije to to 😂🙈
    I otpala su mi oba sava od epiziotomije tako da eto i to ide pri kraju, osim krvarenja, to je jos uvijek prisutno.
    Danas cemo izaci u prvu setnjicu i jako se tome veselim.
    Ovo je sad sve random ali kaj ces 😂🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.