O bože,čitam i ne vjerujem da su toliko navalili na inducirani. Kao da nikad nisu čuli da je to okviran datum i da je normalno da dođe i 10 dana poslije. Naravno,treba pratit stanje bebe,vode i svega,ali dva tj prije ili do dva tj poslije termina je sve normalno i u terminu.
Da, to i mene full živcira. Svi su svjesni toga, ali očito se ne drže "pravila" do 42.tj pa rade panike već kad se prođe 40. U nekim zemljama je normalno ostaviti ženu i nakon 42.tj još koji dan čak i do tjedan, ali kod nas se želi to čim prije obaviti...
Pozdrav svim trudnicama
Danas smo 37+0Da li neka ima iskustva sa pojacanim iscjetkom u ovom periodu? Nedavno mi se pojavio zuckasti iscjedak bez neugodnog mirisa i dr. tegoba, da li je to normalno (nisam stigla upitati svoju gin.)? I bijelo-prozirni prosarani iscjedak ako sam dobro objasnila, izlazi u bas velikim kolicinama
znam da nije sluzni cep jer on treba biti krvav… Hvala puno svima 💕
Ja sam imala pojacini iscjedak zadnji mj dana i zut i bjeli i sve to normalno
Evo mene s pregleda… I dalje za prst, trudova nema, plodna voda mlijecna.. Sutra ctg ujutro… Meni se ne zuri… Al drugi mi glavu pojeli, i svih bi poslala u pm da prostite… Pa cak su mi rekli da sam fenomen, da ja svako dite prenesem, da nek idem traziti da me porode… Zatvorila se u sobu i placem eto… Zasto bi forsirala porod i mucila sebe i dijete 😣
E kod mene ista stvar. Ko da nitko nikad nije prenio trudnoću ajde molim te. Mene jučer sestrična zove jel hoću da zove nekog da mi dogovore da se inducira porod i nije mogla doći k sebi što sam odbila.. pa valjda u bolnici znaju šta treba i kada.. ne sekiraj se uopće, kad budu spremne bebe će doći ☺️
Al utjece mi na psihu i zivcana sam i vjerujem da od svega toga nece ni da krene… Drugu trudnocu sam prenijela tri dana al sam bila jako opustena i niko mi nije tulio nad glavom i otvorila sam se 5 prstiju sama od sebe kroz ta tri dana.. .. A mene oni stvarno nerviraju da vec dva dana placem eto i kako da se opustim… Nikako…
Ja sam bila do neki dan jako jako nervozna i sva na iglama i iscekivanju jer su mi u 33. tjednu rekli da se otvaram i da ću rodit i od onda su me svi pilali pa kako se približavao termin onda su počeli sa kako sam ipak došla do termina i sad su krenuli pa kako nisi još.. najgore mi je ujutro čim upalim internet i vidim 5 poruka jesam rodila ili kad mislim rodit popizdim i nemam volje ni ustat i onda odlučim ignorirat sve i ako mi se da odgovorim kroz dan ako ne ne i ko ih j sve.. ako ti pomazu meditacije, molitva ili nešto treće probaj s tim jer nema smislila da ti zadnji dani prolaze u suzama zbog drugih ljudi
O bože,čitam i ne vjerujem da su toliko navalili na inducirani. Kao da nikad nisu čuli da je to okviran datum i da je normalno da dođe i 10 dana poslije. Naravno,treba pratit stanje bebe,vode i svega,ali dva tj prije ili do dva tj poslije termina je sve normalno i u terminu.
Da, to i mene full živcira. Svi su svjesni toga, ali očito se ne drže "pravila" do 42.tj pa rade panike već kad se prođe 40. U nekim zemljama je normalno ostaviti ženu i nakon 42.tj još koji dan čak i do tjedan, ali kod nas se želi to čim prije obaviti…
A meni prije par dana najveći strah bili doktori koji žele inducirati cim se prijedje termin kad ono okolna publika ispala puno gora 😆 uz indukciju su mi super komentari zašto me nisu ostavili u bolnici jer sam prešla termin pa valjda da mi dijete ne ispadne na ulici 🤣🤦
Ayla, nisi spominjala patronaznu….jel ti dolazi, jel ti pomogne sta? Kad je curki prvi sistematski?
Manich, ma svi su najpametniji za druge.
Da bila je dva puta i nis mi nije pomogla nit sam trazila kakvu pomoc, majka mi pomogla s kupanjem i to je sve sve ostalo sama radim osim noktica to bi joj mogla reci, ona dode samo provjeriti kako napreduje a u kucu mi uleti uvijek kad je nered tako da me briga za to jer se nezna lipo najaviti nemam ja vremena za ciscenje svako malo rade to vrijeme odmorim ili se s curkom druzim 😂
Evo mene s pregleda… I dalje za prst, trudova nema, plodna voda mlijecna.. Sutra ctg ujutro… Meni se ne zuri… Al drugi mi glavu pojeli, i svih bi poslala u pm da prostite… Pa cak su mi rekli da sam fenomen, da ja svako dite prenesem, da nek idem traziti da me porode… Zatvorila se u sobu i placem eto… Zasto bi forsirala porod i mucila sebe i dijete 😣😣
Pa nije to egzaktno da dijete dolazi tocno na dan.Sve od 37. do 42.tjedna je u terminu. Zasto onda ne rade takvu paniku kod ovih rodenih prije tzv termina?
Beba kad je spremna krece a na kraju dana zato su tamo doktori.. najvise se mijesaju ovi koji najmanje znaju i nisu od struke🤮
😡 da puknem sad ili kasnije? 😡 Deckova mama mi je pocela malo ic na zivce jer je pocela zvat svako malo...danas joj se nisam javila (3 puta 😅) jer mi se fakat nije dalo i odmah je zvala njega i panika jesam li mozda u bolnici 😯 Ma mislim si, zeno, kad rodim ces znati. Ko da cu nju zvat kad mi krene porod 😅
Kaze da ce me sad zvati cesce jer zeli biti u toku 😒 Moji smatraju da trebam biti ljubaznija jer ipak ce i ona biti baka, pardon nona 😏
😡 da puknem sad ili kasnije? 😡 Deckova mama mi je pocela malo ic na zivce jer je pocela zvat svako malo…danas joj se nisam javila (3 puta 😅) jer mi se fakat nije dalo i odmah je zvala njega i panika jesam li mozda u bolnici 😯 Ma mislim si, zeno, kad rodim ces znati. Ko da cu nju zvat kad mi krene porod 😅
Kaze da ce me sad zvati cesce jer zeli biti u toku 😒 Moji smatraju da trebam biti ljubaznija jer ipak ce i ona biti baka, pardon nona 😏
Hahaha jel zvala 3 puta za redom? Jer ako radjas ćeš se javit jel.. ne bi netko pomislio da spavaš možda ili nešto radiš i ne možeš se javit. Možda da joj kaže tvoj dečko da te ne bi trebalo gnjaviti i da ćeš javiti kad bude bilo promjene ili da joj javiš nakon pregleda? Tako sam ja riješila svoju svekrvu 😆 al zajeb je što su mi sad pregledi svaka dva dana haha ne znam šta misle da će se dogoditi ako zovu svaki dan
Da, rekla sam joj "u rukavicama" da ce znati na vrijeme bude li bilo kakve promijene 😐
Hahah da, ti su najjaci, ak se ne javis jednom ne odustaju 😂
Meni moja mama neki dan, da joj se nisam javila do ranog popodneva pa je odma gledala na viber jesmo li ja i dragi na mrezi i kad smo bili na mrezi, da nisam slucajno dobila trudove pa se ne javljam... a ono 34tj trudnoce 😅🤦🏻♀️
Ja nekad cak pomislim da nikom apsolutno nista ne javimo muz i ja dok beba ne izadje iz mene, samo ce se uspanicit i slat mi “losu energiju, paniku i nervozu” 💆🏻♀️😂
Sortiraj odgovore
Najstariji