Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    13. Rujan 2019. 20:10

Frajla

Dijmar, stalno hocu pitati, pa zaboravim….
    Kako ti se beban namjestio? Znam da si kukala kako nece moci u idealan polozaj zbog posteljice naprijed.
    Meni je isto naprijed posteljica, ali nije se lego leda uz leda, nego mu je tijelo meni s lijeva, a nogice na desnoj strani
    Naravno, stigne se on jos premjestiti ako mu se smisli

Ja imam osjećaj ko da se on stalno vrti jer mi je kroz dan nekad tvrđe s jedne strane, nekad s druge, a nekad je po sredini trbuh full napet pa su tada valjda leđa na trbuh, ali najčešće su mu leđa na desnoj strani i tu se guzi...na uzv nikad nisu komentirali ništa vezano uz to... ali baš ću u utorak pitati da li ima kakve veze taj položaj...moja bivša gin je samo znala spomenuti da gleda prema gore, znači leđa na leđa... 

PatyDi
    13. Rujan 2019. 20:14

LollyBB

Cure, evo zaprimili su me. Večeras kreće inducirani u ponoć. Sad se treba skulirati….

Sretno! Ujutro čekamo vijesti 

LollyBB
    13. Rujan 2019. 20:17

Julie

Lolly sretno…..sto u ponoć, bolje da su te pustili da se naspavas ko čovjek 🙈

To im je neka fora, opušteniji si, a u praksi se pokaže da barem dva gela trebaju svakih 6 sati i tako ... otegne se to pa treba krenut po noći. 

Julie
    13. Rujan 2019. 20:20

LollyBB

Julie

To im je neka fora, opušteniji si, a u praksi se pokaže da barem dva gela trebaju svakih 6 sati i tako … otegne se to pa treba krenut po noći.

Nek je sa srećom i sto brže ❤️

PatyDi
    13. Rujan 2019. 20:52

Aurora87

DijMar

Frajla

Dijmar, stalno hocu pitati, pa zaboravim….
    Kako ti se beban namjestio? Znam da si kukala kako nece moci u idealan polozaj zbog posteljice naprijed.
    Meni je isto naprijed posteljica, ali nije se lego leda uz leda, nego mu je tijelo meni s lijeva, a nogice na desnoj strani
    Naravno, stigne se on jos premjestiti ako mu se smisli

Ja imam osjećaj ko da se on stalno vrti jer mi je kroz dan nekad tvrđe s jedne strane, nekad s druge, a nekad je po sredini trbuh full napet pa su tada valjda leđa na trbuh, ali najčešće su mu leđa na desnoj strani i tu se guzi…na uzv nikad nisu komentirali ništa vezano uz to… ali baš ću u utorak pitati da li ima kakve veze taj položaj…moja bivša gin je samo znala spomenuti da gleda prema gore, znači leđa na leđa…

Mom su isto leđa na desnoj strani a noge na lijevoj, rekao mi gin da je to tzv 2.namjestaj i nije mi rekao da je to nesto zabrinjavajuce. Tako je na svakom uzv otkad se okrenuo naglavacke. Koliko vidim, 1.namjestaj je kad su mu leđa na majcinom trbuhu i to je kao idealan polozaj za porod. A isto mi zna raditi grbe i na sredini….

Trebalo bi zapravo bebu potaknuti da se namjesti leđa prema trbuhu tako da se mi postavimo četveronoške jer ih tada sila teža povuče i teži dio tj, njihova leđa se okrenu na naš trbuh. Ali to tek ima smisla tik pred porod jer se ovako vrte kako ih volja. 

felicita28
    13. Rujan 2019. 20:56

LollyBB

Julie

To im je neka fora, opušteniji si, a u praksi se pokaže da barem dva gela trebaju svakih 6 sati i tako … otegne se to pa treba krenut po noći.

Sretno ❤❤ drzimo fige da sve prodje sto brze...meni je malac okrenut glavom prema dole, ledja prema van i doktor je rekao kao da je to idealan polozaj za porodaj

Venus
    13. Rujan 2019. 21:04

Marinaa da da u Splitu sam i ja, napisat cu ti sad ispod sve sto nosim. Listu sam napravila po sogoricinoj koja je rodila prije mjesec dana.

Ugl u radjaonicu nosim manji ruksacic i unutra svi dokumenti/nalazi/uputnica, mobitel, punjac, balea vl maramice i sapun za dezinfekciju za wc i gel za tus,japanke i rucnik za tusiranje poslije klistiranja. Carape za setanje po hodniku. Par vrecica, maramice. Voda za muza i mene i neke grickalice (cokoladice,plocice sl.)
    Za boravak u rodilistu: nesiser s osobnom higijenom, 2-3 spavacice na raskopcavanje zgodne za dojenje, japanke te za tus, 2 rucnika bar, Babylove blazinice za dojenje, toto 2 paketa mrezastih gacica, Chicco ulosci, mozda nabavim te Mam komprese, za bebu reda radi da se nadje par pelenica i alverde baby krema, toaletni papir, grudnjak za dojenje, lekadol, octenisept i termalna voda ili balea wasser sprej da se nadje. Papuce toplije za sobu, par vrecica

To je to mislim, a za izlazak ce mi muz donijeti robu i robicu za bebu

13. Rujan 2019. 21:08

Hvala curke, ja velim muzu da mora on da ne pa me zato zanimalo, ime nebi ni ja stavila koliko god fora izgledalo

13. Rujan 2019. 21:11

Pozdrav. Ovo nije tema prikladna za ovaj forum ali me zanima da li neka od vas ima iskustva sa Duphastonom ? Naime, menstruaciju nisam dobila, otisla sam ginekologu gdje mi je trudnoca iskljucena, imam malu cistu na desnom jajniku i tada mi je endometrij bio 0,95 cm. Popisao mi je tablete Duphaston 8 dana 2×1 . Danas je 5-ti dan kako pijem, imam osjecaj kao da ce mi grudi explodirati ali jos ne dobijam. Rekao mi je da pricekam sedmicu ili dvije od zadnje tablete. Zaista sam zbunjena 😒

Venus
    13. Rujan 2019. 21:12

Mojoj su dosad jos od Anomaly scana s 20tt glava dolje, a nogice i guza gore. Onda zandjih mjesec-dva guza i dalje ispod trbuha mi/iznad pupka i osjetim nekad nogicama da me lupa prema zeludcu u visinu. S tim da zadnjih tjedan dana stalno lupa nogom skroz u bocni dio mog stomaka, bas ono sastrane joj probije noga, ali samo na desnu stranu. I to vamo skroz blizu onih nasih tzv.kiflica na boku 😅

Tako da ja neznam jel ona to isteze jednu nogu u stranu/u desno, ili cijela nekako lezi na boku na L polozaj, jer ipak je glava stalno dole. A recimo kad se dignem iz kreveta, uvijek mi stomak bude bolan i deformiran malo, stalno imam grbu na desnoj strani, nikad na lijevoj 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.