Ja sam od zadnjeg pregleda prst otvorena (od 34. tjedna). Ne znam kolko to utjece na samo otvaranje/porod, al nekako se nadam da ce onda to sve brze ici 😁
VENUS i ti si Splitskom rodilištu, imaš li popis šta se treba ponijeti u rodilište,rađaonu, stvari za izlazak.. Jer ja sam se pakirala po obaveznoj nekoj listi za sva rodilista. Ali neka imaju recimo spavacice, pelene za bebe i tako..Mislim da sam previse stvari spakirala pa barem da neke izbacim ako su mi nepotrebne 🤦🏻♀️🤭
U Splitu za bebe ne treba ništa osim robice za izaći
Venus uopće nije pravilo da ces se brze otvarati ili da ce biti brzi porod, ja sam se sporo otvarala doslovno sat po cm cerviks skracen od 29tj al sam se cuvala cim sam napunila 36 tj prestala sam al dan prije neg mi vodenjak puko presidila sam oko 4,5h i komadu i tad me pocelo boliti i imala sam osjecaj da ce biti nesto kad ono ujutro vodenjak puko tako da sjedenje izbjegavaj ako ne zelis još da rodis 😊
Ajme Ayla sad ce me paranoja uhvatit, meni je dokt rekla kako je sad s 34tt proslo krizno razdoblje da ne moram vise strogo lezati doma, i evo veecras presjedila 3 sata ispred kuce, zabolio me i stomak i ledja i malena se uzvrtila cijela 😅
I pocela sam lagano ono po kuci sto mogu, isprazniti sudje iz masine, malo pomest s nogu i tako...
al od 36tt kao da se nemoram vise uopce paziti
Men je dr reko da do 36tj pripazim i sto i stvarno jesam al sam cistila po kuci lagano nisam se forsirala da cijela kuca blista u danu svaki dan nesto, al od 36 kad sam mogla raditi svasta ja nisam imala kondicije za ista pa sam i dalje lezala al velim docim sam presidila toliko dugo odma mi je krenulo e sad el do toga ja stvarno nezz al tako se desilo
Moguce, jer beba pritisce glavom dosta na cerviks tako, a i opcenito dok sjedimo vrsimo pritisak na zdjelicu. Mozda te tako pocela otvarati beba pa krenuli i trudovi? Isto nastojim vecinu dana provesti na lijevom boku i dalje, al i to malo hodanja/minimum rada po kuci mi je doslo tako dobro, jer mi se raspadaju ledja od lezanja vise
S koliko si ono tjedana ti rodila? I koliki ti je bio cerviks? Samo skracen il vec otvoren prije poroda?
Moguce, jer beba pritisce glavom dosta na cerviks tako, a i opcenito dok sjedimo vrsimo pritisak na zdjelicu. Mozda te tako pocela otvarati beba pa krenuli i trudovi? Isto nastojim vecinu dana provesti na lijevom boku i dalje, al i to malo hodanja/minimum rada po kuci mi je doslo tako dobro, jer mi se raspadaju ledja od lezanja vise
I meni su al se s vremenom naviknula i samo sam na bokovima lezala al mi vise pasao desni nego li lijevi
S koliko si ono tjedana ti rodila? I koliki ti je bio cerviks? Samo skracen il vec otvoren prije poroda?
39+2, za pola s tim da me niko nije od 38 tj pregledavo i uloziva za prst al u 38 tj mi dr reko da je beba jako nabijena da bi mogla uskoro i tako i bilo 😁
Ma ja forsiram lijevi jer sam cula da je za bebu najbolje, al isto mi bude olaksanje na desnom, i po noci bar pola prespavam na desnom boku. A eto od 36tj cu se nastojat razgibat, lagane setnje i to...u nadi da ce bit lakse otvaranje i porod 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji