Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lala3
    25. Ožujak 2019. 10:33

Cure moze li jedna veselija tema 😊.. muz mi radi in deutschland, pa ga imam priliku iznenaditi sa ovom trudnocom, naravno kuci kad dođe. Ima li ko neki simpatican prijedlog kako da mu objavim trudnocu? 
    Chappie zao mi je sto se to dogodilo, odtuguj, pa u nove pobjede...

Frajla
    25. Ožujak 2019. 10:50

lala3

Cure moze li jedna veselija tema 😊.. muz mi radi in deutschland, pa ga imam priliku iznenaditi sa ovom trudnocom, naravno kuci kad dođe. Ima li ko neki simpatican prijedlog kako da mu objavim trudnocu?
    Chappie zao mi je sto se to dogodilo, odtuguj, pa u nove pobjede…

Ja nisam bas kreativna, svoju proslu t sam svojima objavila tako da sam tati kupila cestitku za rodendan i u nju stavila sliku.
    Ako ti je muz veseo i razigran mozes mozda uzeti neke male stvari koje podsjecaju na bebu, ubacis u balone, napuses ih, pa nek busi 😉

felicita28
    25. Ožujak 2019. 10:51

Frajla

Cure, jel vam gin radio briseve? Ide za 4 bolesti, 3 stapica, zaboravih za sta sve, zna da su mikroplazma i ureoplazma zajedno.

Ja sam radila isto briseve..ureoplazma, mikroplazma i neki jos brisevi ..sve je ok, samo sto sam ja imala povisene leukocite neke pa sam dobila neku kremi dalacim na koristenje..cure, zanima me jedna stvar...ako radim i idem na komplikacije, da li dpnivam punu placu ili kako to funkcionira?

Frajla
    25. Ožujak 2019. 10:54

Cure kojima je granica blizu (bosna, slovenija, italija), bacite si za ove vece stvari oko i kod njih.
    Mi smo kolica uzeli u sloveniji, narucim u njihovom baby centru, dostave mi na tifon u brezicama, tamo pokupim i platim. Izaslo je daleko jeftinije nego kod nas 🤦🏼‍♀️ a to je odma iza samobora
    Evo sad bas malom kupujemo biciklic, kod njih snizen sa 140 na 100 eura, kod nas sa 1100 kn na 950 🙈 a ista trgovina

luce35
    25. Ožujak 2019. 10:58

Felicita, uzimaju ti zadnjih 6 placa i dijele to s brojem radnih sati u tih 6 mjeseci, tako dobiju prosjecnu satnicu koju ce u svakom mjesecu isplate mnoziti s brojem radnih sati za mjesec na koji se isplata odnosi. Nekad dobijes 100 kn vise nekad 100 manje ovisno o radnim danima. Max.iznos je oko 4200, ako ti je placa veca od toga nazalost imat ces taj maksimum

Frajla
    25. Ožujak 2019. 10:59

felicita28

Frajla

Cure, jel vam gin radio briseve? Ide za 4 bolesti, 3 stapica, zaboravih za sta sve, zna da su mikroplazma i ureoplazma zajedno.

Ja sam radila isto briseve..ureoplazma, mikroplazma i neki jos brisevi ..sve je ok, samo sto sam ja imala povisene leukocite neke pa sam dobila neku kremi dalacim na koristenje..cure, zanima me jedna stvar…ako radim i idem na komplikacije, da li dpnivam punu placu ili kako to funkcionira?

Ovisi kolika ti je placa, dobiva se 100% osnovice, znaci ako tu je manja od toga dobijes cijelu placu, ako je veca onda ne

luce35
    25. Ožujak 2019. 11:00

Doznake se predaju do petog u mjesecu za prethodni mjesec, a za prvi put uz doznake trebas na hzzo donijeti i zadnjih 6 placa, kopiju ugovora o radu, preslik osobne i kartice tekuceg na koji ce ti isplacivati naknadu

Frajla
    25. Ožujak 2019. 11:06

luce35

Doznake se predaju do petog u mjesecu za prethodni mjesec, a za prvi put uz doznake trebas na hzzo donijeti i zadnjih 6 placa, kopiju ugovora o radu, preslik osobne i kartice tekuceg na koji ce ti isplacivati naknadu

Kopija govora o radu je nebuloza nekih HZOO-va i to nije potrebno. Ugovor o radu je u vecim privatnim firmama poslovna tajna. Mene ga nitko niie trazio. I ne vidim zasto bi im trebao.
    A kad sam nesto za banku trebala onda mi je firma ispunila obrazac da sam zaposlena na neodredeno.

mc_zgb
    25. Ožujak 2019. 11:07

Ja sam isto išla proučavati to za plaću na čuvanju i apsolutni mi ništa nije bilo jasno. Kao, imaš pravo na 100%, ali za satnicu se uzima prosjek zadnjih 6 plaća i onda ovisi koliko radnih sati/dana ima u tom mjesecu, pomnoženo sa tim prosjekom je plaća na čuvanju? Ali nigjde ne piše jel se gleda tvoja plaća ili tih 4200 ili koliko je već ta maksimalna?
    Jer u slučaju puno veće plaće, ovo je katastrofa. 

Frajla
    25. Ožujak 2019. 11:26

mc_zgb

Ja sam isto išla proučavati to za plaću na čuvanju i apsolutni mi ništa nije bilo jasno. Kao, imaš pravo na 100%, ali za satnicu se uzima prosjek zadnjih 6 plaća i onda ovisi koliko radnih sati/dana ima u tom mjesecu, pomnoženo sa tim prosjekom je plaća na čuvanju? Ali nigjde ne piše jel se gleda tvoja plaća ili tih 4200 ili koliko je već ta maksimalna?
    Jer u slučaju puno veće plaće, ovo je katastrofa.

E da, tako ti je to. Isto tako je trenutno za drugi 6 mj porodiljnog max 3990, ako imas manju placu dobijes placu, ako je veca dobijes toliko. Nesto spominju da bi i drugih 6 mj bila cijela placa, ali ja vjerujem da je to samo predizborna kampanja 😥
    A posebno veselje za koje mnogi ne znaju-ako si na bolovanju za dijete dobijas kao 100%, ali je isto maksimum ta osnovica. 🤦🏼‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.