Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Rujan 2019. 14:59

luce35

Onda super kad si se raspitala i imas provjerenu info. Neces biti samohrani roditelj pretpostavljam nego ce se dijete voditi da zivi u jednoroditeljskoj obitelji.
    Kako god se zvalo bitno da ti imas prava a on obveze 😀

E tako nesto se to zove da.. Objasnila meni zena.. A ovo za porodiljnu naknadu nigdje ja nisam cula da to ima veze sa ocem djeteta jer ajde realni kako bi onda zene koje neznaju tko je otac djeteta imale pravo godinu dana na tu naknadu od koga bi onda uzeli 4 mj ako nema pojma tko je tata? On po zakonu alimentaciju mora placat jer je dijete njegovo i po zakonu ga ima pravo vidjati i to sve socijalno odredjuje. Najvaznije od svega je da se gleda samo dobrobit djeteta tako da je moj malac zasticen a time i ja. 

02. Rujan 2019. 15:09

https://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/

Kao sto sam vec rekla roditeljski dopust je za zaposlene ili samozaposlene osobe. Tako ljepo sve objasnjeno na stranici. A evo ovaj dio vrijedi za nezaposlene majke i nigdje ne pise da ja ista djelim sa kretenom od bivseg.
    Porodiljna naknada za nezaposlene roditelje i roditelje koji ostvaruju drugi dohodak
    Majke koje su nezaposlene (a prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje) ili ostvaruju drugi dohodak imaju pravo na poštedu od rada od rođenja djeteta do 70. dana nakon rođenja djeteta. Nakon te obvezne poštede koja se odnosi na majke, roditelji imaju pravo na rodiljnu te roditeljsku poštedu od rada do navršene prve godine života djeteta za prvo i drugo dijete te u trajanju od 3 godine za blizance, treće i svako sljedeće dijete.
    U tom razdoblju roditelj ima pravo na novčanu naknadu u iznosu 70% proračunske osnovice (2 328 kuna).

• Jeja4
    02. Rujan 2019. 15:32

Frajla

Jeja4

Evo mene s pregleda, danas sam se nacekala, imaju guzvu za poluditi. Ugl, sve je ok, beba je ovaj put veca za 2 tj, tj.odgovara 30 tj a po zm sam 28+6, rekao je da to nije nista zabrinjavajuce, samo cemo popratiti na sljedecem uzv. Prosli puta je bila za 2 tj manja. Tko bi ga vise znao ali bitno da je sve ok, protoci su u redu, beba ima 1454 g, te mi je termin pomaknut za 19.11., makar kaze on da je termin i onako okvirna stvar. Malecka je i dalje s glavicom dolje ali mi veli da mi ne gine carski. Reko pa ne kuzim zakaj, beba je s glavicom dolje, proci ce skoro 4 g od prethodnog carskog, cemu to forsiranje….. Planiram roditi u vinogradskoj, ne znam moze li se tamo "zahtjevati" vaginalni porod ako ostane ovako i ako nema indicija za CR?

Super za dobar pregled i naprednu curku.
    A ovo za cr, probaj pikirati nekog starijeg dr kada ides u trudnicku, pa se s njim dogovoriti. Mlađi su obicno ziherasi. Ali opet, sve ovisi kad dodes u rađaonu tko ce biti i kako ce odluciti
    Btw, imas ba rodinim stranicama podatke o rodilistima, znam da ima negdje u "broj prirodnih poroda nakon carskog reza", nisu sve bolnice dostavile taj podatak, ali mozes malo baciti oko

Thx, svakako cu pogledati

• Jeja4
    02. Rujan 2019. 15:38

Maša62

Jeja4ja sam u Vinogradskoj TA i u četvrtak ću saznati da li idem na carski nakon konzilija ,ali me doktorica pitala da li ja imam kakvih želja carski ili prirodno .Ne znam koliko uvažavaju želje ,ja sam rekla da oni odluče valjda znaju bolje nego ja .

Slazem se da najpametnije da oni odluce ali htjela bi svakako probati vaginalno ako ce moci. 

• Jeja4
    02. Rujan 2019. 15:40

Kengurica

Martinaja sam kao odabrala Petrovu pa eto dobro ce mi doci tvoja iskustva.
    Jeja bas zanimljivo. Frendica rodila prije malo manje od dvije godine na carski i smatrala je da se i sad podrazumijeva carski jer nije proslo 17mj (tako nesto) i u Petrovoj joj rekli da svejedno razmatraju vaginalni. Na kraju je ipak bio carski, ali hocu reci da izgleda da je ta Petrova najteza na carskom, a Vinogradska pak nekako laka. Joj izludit cu kako nisam na isto di bih radjala.

Ja sam odlucila za vinogradsku jer sam tamo i prvu kcer rodila, relativno mi je blizu i svime sam bila zadovoljna.
    Od mojeg carskog ce proci skoro 4g e sad sve ostalo ovisi o daljnim cimbenicima

PatyDi
    02. Rujan 2019. 15:54

Cure koje piju caj, da li se mora piti topao ili moze hladan? Mislim, ne znam jel gubi kaj ak se ohladi 🤔

Julie
    02. Rujan 2019. 15:58

DijMar

Cure koje piju caj, da li se mora piti topao ili moze hladan? Mislim, ne znam jel gubi kaj ak se ohladi 🤔

Pa nemam pojma, ja ga popijem toplog.

Angelina
    02. Rujan 2019. 16:10

DijMar

Mozes ga ohladiti, ali ne sad bas da cijeli dan stoji.  svaku salicu bi trebala kuhati posebno, tj. ne nakuhati neku vecu kolicinu pa piti jer stajanjem gubi svojstva

• Kengurica
    02. Rujan 2019. 16:11

Martina jel istina da su nekako najdrskiji u toj Petrovoj ili to jednostavno ovisi od doktora do doktora? Zasad nemam velikih pitanja, a zasto nisam sklona njime, zato sto sam cula da im ke toliko prometno da te na porodu dok bas sve ne krene nekad i zaborave, a s druge strane ako nesto podje po zlu da nema bolje bolnice pa me to pak privlaci.
    Jel se kad krenu pregledi u TA isto ceka satima na pregled?

Angelina
    02. Rujan 2019. 16:14

Ja obavila TA danas. Prst otvorena i cerviks se za trecinu skratio, drugih novosti nema.
    Sutra mi dolazi svekrva i ostaje prespavati jer mora nesto obaviti, uzasno sam jadna i ljuta zbog toga, ne znam kako cu to prezivjeti. Nisam ocekivala da ce mi netko spavati u stanu 6 dana prije termina, luda sam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.