Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    02. Rujan 2019. 13:55

Manich ako se upise kao otac ima pravo na roditeljski dopust koji moze prepustiti tebi a i ne mora, moze ga on koristiti. Raspitaj se dobro za sva svoja prava, pogotovo jer si nezaposlena i korisnica soc.pomoci. Nadam se iskreno da ti on nece praviti probleme

02. Rujan 2019. 14:01

Frajla

Manich, koliko znam tvoj porodiljni ima veze s ocem. Odnosno, prvih 6 mjeseci je rodiljni dopust (od rodilje), a iza ide roditeljski dopust, znaci svaki roditelj dobije po dio.
    Dobro si razmisli sto zelis, hoces ga upisivati u papire ili ne. Jer oboje ide s pravima i obvezama.
    Ako ga upises imas pravo na alimentaciju, ali isto tako on ima sva roditeljska prava, od tog dopusta, pa sve do toga da se mora npr doci u policiju potpisati kada vadis djetetu osobnu. I ako ostvaris alimentaciju nisi samohrani roditelj

Isto tako sto se tice ovoga da on mora dolaziti potpisivat za ista i to nije tako.. Ja imam opciju da se vodim kao samohrani roditelj  samo se ne zove to tako nego nekak drugacije zaboravila sam kako al bas zbog toga sto on nije u hr i sto nezeli sudjelovat u nasem zivotu. O tome svemu sam pricala na socijalnom sa pravnicom koja mi je sve objasnila. I u tom slucaju takodjer ja imam pravo na alimentaciju. 

02. Rujan 2019. 14:02

Pikulica19

Dali koja ima osjecaj kad lezi ili stoji da joj kao nesto hoda po nogama, tocnije kao da plazi i kad se pogleda nema nista, i svaki put nema nista ali stalno nesto kao ceska na tom mjestu gdje se to kao osjetilo????

Ja sam imala taj osjecaj i uvijek sam mislila kako mi voda curi 😂😂

luce35
    02. Rujan 2019. 14:05

Onda super kad si se raspitala i imas provjerenu info. Neces biti samohrani roditelj pretpostavljam nego ce se dijete voditi da zivi u jednoroditeljskoj obitelji.
    Kako god se zvalo bitno da ti imas prava a on obveze 😀

Maša62
    02. Rujan 2019. 14:22

Jeja4 ja sam u Vinogradskoj TA i u četvrtak ću saznati da li idem na carski nakon konzilija ,ali me doktorica pitala da li ja imam kakvih želja carski ili prirodno .Ne znam koliko uvažavaju želje ,ja sam rekla da oni odluče valjda znaju bolje nego ja .

• Kengurica
    02. Rujan 2019. 14:41

Martina ja sam kao odabrala Petrovu pa eto dobro ce mi doci tvoja iskustva.
    Jeja bas zanimljivo. Frendica rodila prije malo manje od dvije godine na carski i smatrala je da se i sad podrazumijeva carski jer nije proslo 17mj (tako nesto) i u Petrovoj joj rekli da svejedno razmatraju vaginalni. Na kraju je ipak bio carski, ali hocu reci da izgleda da je ta Petrova najteza na carskom, a Vinogradska pak nekako laka. Joj izludit cu kako nisam na isto di bih radjala.

• Noemi1
    02. Rujan 2019. 14:42

Julie

Aurora ja sam spremna, kad god se gosponu pozeli mi cekamo 🙈 zadnjih par dana se suoer osjecam sto se energije tice.
    Ja isto pijem 3 salice dnevno.
    Meni je komicno bilo kad mi je doktor uzimao bris i sad troje studenata naravno nad njim da vide sto radi, ja lezim i od glave sestre, njega i studenata ne vidim uopce dragog koji je iza njih. 😂😂😂😂
    Curke hocete li stavljati ikako bebu na bok? Ja sam kupila onu slatku spuzvu koja se podmece iza leda i ispred busice.

Ja stavljam samo na bok, tako su mi rekli i u bolnici. Pitala sam jos patronaznu, ona je potvrdila i rekla da na stomak moze samo ako je pod nadzorom, da smo mi pored i nadgledamo. Na ledja ne smije jos. Tako da su meni te spuzve zakon. Umjesto njih znam jos koristiti i banana jastuk ili smotuljke rucnika. 

Senci_i
    02. Rujan 2019. 14:43

Angelina

anemone

Merkur mame, da čujem sad opet, šta ste spakirale u onu manju torbu za radaonu? 😊 Čitam one njihove popise i sva sam se pogubila, mislim da me malo nervoza pere. Pišite detaljno 😁😘

Voda
    Labelo
    Slape
    Vlazni toaletni papir
    Mob i punjac
    Nalazi
    Sitna hrana (energetske plocice, krekeri, bomboni) - stavila uglavnom za dragog ako se zadrzimo u sred noci da prigrize, ja mislim jesti prije nego idem i izdrzati do poslije poroda ako budem mogla
    Jednokratno odijelo za dragog
    Jedne jednokratne gace i dva chicco uloska - na Merkuru ne treba dok se ne dode u sobu jer do tada stave plahtu medu noge, ali sam stavila da mi je odmah pri ruci i ako zatreba

Meni je ujutro u 5h krenula plodna voda, popila kavu i pojela snjitu kruha. Rodila u 4h popodne i tad se sjetila da mi ni na kraj pameti nije bila hrana..tako da tamo to sve nekako ide i nemas vremena razmisljati o tome 😉 a inace se samo bojim da ne ostanem gldana 😂😂

• pahuljicaa
    02. Rujan 2019. 14:49

Evo nas s pregleda... daans smo 33+3 i imamo 2200g.. dalje obavljamo preglede u TA..zasad sve oke..😊😊
    Biobaza baby kremice - ima koja iskustva? Trenutno su u dm-u 1+1 gratis

• Martina0204
    02. Rujan 2019. 14:51

Kengurica

Martinaja sam kao odabrala Petrovu pa eto dobro ce mi doci tvoja iskustva.
    Jeja bas zanimljivo. Frendica rodila prije malo manje od dvije godine na carski i smatrala je da se i sad podrazumijeva carski jer nije proslo 17mj (tako nesto) i u Petrovoj joj rekli da svejedno razmatraju vaginalni. Na kraju je ipak bio carski, ali hocu reci da izgleda da je ta Petrova najteza na carskom, a Vinogradska pak nekako laka. Joj izludit cu kako nisam na isto di bih radjala.

Pa eto slobodno pitaj kaj te zanima. Meni su rekli idi tam di znas nekog pa sam eto tako zavrsila u petrovoj😂🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.