Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    felicita28
    02. Rujan 2019. 12:06

Ja ne mogu vise hodati na dulje relacije jer me sve pritisce dole i pocne me prepona bolit i onda mi se jos sve u nogu prosiri. Bas me zanima sta ce sutra rec na pregledu

PatyDi
    02. Rujan 2019. 12:27

Julie stvarno je. Iako je dosta bolesna, ne da se hehe pogotovo je sad živnula kako čeka unuka  
    Felicita ti si već neko vrijeme u TA jelda? Neće ti sad kontrole biti na puni tjedan? Ili sam ja zabrijala da će meni biti tako pošto sutra idem prvi put... a baš sam si razmišljala ak će me pitati kako se osjećam, reći ću "bezvezno" 
    Aurora pa da, bilo je rano tada kad sam i ja išla na onaj prvi u 5.mj i većinu toga zaboravila, a niti nije bio toliko opširan ko ovaj sada. Jedino nam nisu ništa posebno o disanju pričali... gledala sam malo po yt, ali meni su neke tehnike malo smiješne...  

Venus
    02. Rujan 2019. 12:44

Sta mislite o hypnobirthingu, znaci sve je u tom disanju i nastojanju da tijelo ostane opusteno bez grca? Kako mene zadnje vrijeme vec pomalo hvata panika i tjeskoba mislim da bi mi bas dobro doslo poraditi na tome...

https://lele.hr/blog/porod/dosta-vam-je-prica-o-strahu-i-boli-upoznajte-hypnobirthing/

Frajla
    02. Rujan 2019. 12:50

Pozdrav i od mene
    Mi evo točamo guzice 😆, tj sad imamo popodnevni odmor.
    Martin, bas mi je drago da te dr malo smirio i dao ti jos vremena
    Julie, ja sam isto imala te spužve za bočno spavanje, al mali nije htio, on se migoljio dok se onaj cicak nebi razljepio i onda bi lego na leda 🙄
    Frendici sam posudila i oni su to dugo koristili. Nadam se da cu sada imati vise srece...

felicita28
    02. Rujan 2019. 12:52

DijMar

Juliestvarno je. Iako je dosta bolesna, ne da se hehe pogotovo je sad živnula kako čeka unukaFelicitati si već neko vrijeme u TA jelda? Neće ti sad kontrole biti na puni tjedan? Ili sam ja zabrijala da će meni biti tako pošto sutra idem prvi put… a baš sam si razmišljala ak će me pitati kako se osjećam, reći ću "bezvezno"Aurorapa da, bilo je rano tada kad sam i ja išla na onaj prvi u 5.mj i većinu toga zaboravila, a niti nije bio toliko opširan ko ovaj sada. Jedino nam nisu ništa posebno o disanju pričali… gledala sam malo po yt, ali meni su neke tehnike malo smiješne…

Da, ja sam negdje od 30. Tjedna u TA radi plodne vode i imala sam dosaad svaka 2-3 tjedna preglede, ali mislim da ce me odsad narucivsti svaki tjedan...bas cu ti javit sutra kad saznam

Frajla
    02. Rujan 2019. 12:54

Manich, koliko znam tvoj porodiljni ima veze s ocem. Odnosno, prvih 6 mjeseci je rodiljni dopust (od rodilje), a iza ide roditeljski dopust, znaci svaki roditelj dobije po dio.
    Dobro si razmisli sto zelis, hoces ga upisivati u papire ili ne. Jer oboje ide s pravima i obvezama.
    Ako ga upises imas pravo na alimentaciju, ali isto tako on ima sva roditeljska prava, od tog dopusta, pa sve do toga da se mora npr doci u policiju potpisati kada vadis djetetu osobnu. I ako ostvaris alimentaciju nisi samohrani roditelj

• Pikulica19
    02. Rujan 2019. 12:57

DijMar

Jutro!
    Pikulica i Felicita, di su im baze? Moj je trenutno u Nizozemskoj.
    Martina, ne znam kakav je tvoj stav, ali ako mozes, probaj si odgoditi koji dan ukoliko je sve uredno, mozda se beba odluci sama pokrenuti. Kako god, sretno 😉

Baza mu je u Meppenu, blizu Nizozemske... Skoro svi na okupu 😂
    ...
    Kad vidim kako se ja osjecam u svojim tjednima 😏, divim se vama koje ste ispred po 5tjedana i vise i energiju koju imate..
    Otisla sam sad do banke jer sam morala i 100ljudi tamo i zamislite covjek koji je bio ispred mene mi kaze da odem prije svih 😂 a zene koje btw zasjele nebi se koja ustala blenule kad me pozvao jos jedan mladji i pustio umjesto sebe na salter... Ima nade medju ljudima 😁
    ...
    Ma ja ju mislim prek noci na ledja a prek dana svakak i bocno i na trbuh istrazivat sto voli... 
    Jeste znale koliko bebice vole masazice? 
    Ja sam bas uzivala masirat necakinju najmladju s njezinih skoro mjesec dana mozda i manje.... Bas se opusti i prepusti, vecinom je i zaspala... I dan danas je takva 🥰  samo se polegne na trbuh i ceskati ili masirati.... 

Julie
    02. Rujan 2019. 13:08

Aurora bi li ti bilo lakše kad bi slavila negdje na otvorenom, onako u dvorištu? Ne znam jesi li u mogućnosti to prirediti kod nekog bližeg čistim da ne rintaš. Plastične čaše i tanjure i roštiljala plus torta.
    Ja sam prošli tjedan bila u toj fazi razmišljanja i sad sam jednostavno nekako flegma. Kad dođe dođe, sve je spremno i ja sam psihički spremna. Ne znam od kud mi ta “hrabrost” ali imam ju. Kako sam krenula na ctg i češće na preglede nekako mi sve te djelatnice ulijevaju nadu, skroz su opuštene, sve objasne, šale se s nama i obraćaju riječima poput draga Itd. Dr. Stasenko me pregledavala dal sam otvorena i malo me zabolilo, a žena meni ljubavi samo se opusti i oprosti ako je malo neugodno. Dakle to su rijeci koje želiš čuti i onda si siguran da si u dobrim rukama. I opet ću ponoviti, moj predivni muškarac koji je uvijek uz mene i spreman umiriti i pomoći. Sama njegova prisutnost me ojačava. 
    Ja bi isto pokušala na bok dok je budan a da spava na leđima. I još nešto, ova naša magic hranilica ima naravno i mogućnost kolijevke odnosno nulti položaj. Jel to isto ko i sa jajetom jer kao u AS dijete smije niti najviše 2 sata u komadu pa da ne bi protjerivala s tim polozajem

Frajla
    02. Rujan 2019. 13:08

Pikulica19

Jeste znale koliko bebice vole masazice?
    Ja sam bas uzivala masirat necakinju najmladju s njezinih skoro mjesec dana mozda i manje…. Bas se opusti i prepusti, vecinom je i zaspala… I dan danas je takva 🥰 samo se polegne na trbuh i ceskati ili masirati….

Znam da vole masaze. Ja sam svog bas htjela masirati, cak imam u knjizi koji dio tijela se kako masira, ali uvjek sam imala osjecaj da mu je hladno iza kupanja (iako je bio proljetna beba), pa sam ga mozda 2-3 put samo izmasirala 🙄
    Vole i kad se vjezba s njima, pa mozete potražiti  i baby fitness po mjesecima 😉

• Pikulica19
    02. Rujan 2019. 13:09

Dali koja ima osjecaj kad lezi ili stoji da joj kao nesto hoda po nogama, tocnije kao da plazi i kad se pogleda nema nista, i svaki put nema nista ali stalno nesto kao ceska na tom mjestu gdje se to kao osjetilo???? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI