Manich, koliko znam tvoj porodiljni ima veze s ocem. Odnosno, prvih 6 mjeseci je rodiljni dopust (od rodilje), a iza ide roditeljski dopust, znaci svaki roditelj dobije po dio.
Dobro si razmisli sto zelis, hoces ga upisivati u papire ili ne. Jer oboje ide s pravima i obvezama.
Ako ga upises imas pravo na alimentaciju, ali isto tako on ima sva roditeljska prava, od tog dopusta, pa sve do toga da se mora npr doci u policiju potpisati kada vadis djetetu osobnu. I ako ostvaris alimentaciju nisi samohrani roditelj
Jutro!
Pikulica i Felicita, di su im baze? Moj je trenutno u Nizozemskoj.
Martina, ne znam kakav je tvoj stav, ali ako mozes, probaj si odgoditi koji dan ukoliko je sve uredno, mozda se beba odluci sama pokrenuti. Kako god, sretno 😉
Baza mu je u Meppenu, blizu Nizozemske... Skoro svi na okupu 😂
...
Kad vidim kako se ja osjecam u svojim tjednima 😏, divim se vama koje ste ispred po 5tjedana i vise i energiju koju imate..
Otisla sam sad do banke jer sam morala i 100ljudi tamo i zamislite covjek koji je bio ispred mene mi kaze da odem prije svih 😂 a zene koje btw zasjele nebi se koja ustala blenule kad me pozvao jos jedan mladji i pustio umjesto sebe na salter... Ima nade medju ljudima 😁
...
Ma ja ju mislim prek noci na ledja a prek dana svakak i bocno i na trbuh istrazivat sto voli...
Jeste znale koliko bebice vole masazice?
Ja sam bas uzivala masirat necakinju najmladju s njezinih skoro mjesec dana mozda i manje.... Bas se opusti i prepusti, vecinom je i zaspala... I dan danas je takva 🥰 samo se polegne na trbuh i ceskati ili masirati....
Aurora bi li ti bilo lakše kad bi slavila negdje na otvorenom, onako u dvorištu? Ne znam jesi li u mogućnosti to prirediti kod nekog bližeg čistim da ne rintaš. Plastične čaše i tanjure i roštiljala plus torta.
Ja sam prošli tjedan bila u toj fazi razmišljanja i sad sam jednostavno nekako flegma. Kad dođe dođe, sve je spremno i ja sam psihički spremna. Ne znam od kud mi ta “hrabrost” ali imam ju. Kako sam krenula na ctg i češće na preglede nekako mi sve te djelatnice ulijevaju nadu, skroz su opuštene, sve objasne, šale se s nama i obraćaju riječima poput draga Itd. Dr. Stasenko me pregledavala dal sam otvorena i malo me zabolilo, a žena meni ljubavi samo se opusti i oprosti ako je malo neugodno. Dakle to su rijeci koje želiš čuti i onda si siguran da si u dobrim rukama. I opet ću ponoviti, moj predivni muškarac koji je uvijek uz mene i spreman umiriti i pomoći. Sama njegova prisutnost me ojačava.
Ja bi isto pokušala na bok dok je budan a da spava na leđima. I još nešto, ova naša magic hranilica ima naravno i mogućnost kolijevke odnosno nulti položaj. Jel to isto ko i sa jajetom jer kao u AS dijete smije niti najviše 2 sata u komadu pa da ne bi protjerivala s tim polozajem
Jeste znale koliko bebice vole masazice?
Ja sam bas uzivala masirat necakinju najmladju s njezinih skoro mjesec dana mozda i manje…. Bas se opusti i prepusti, vecinom je i zaspala… I dan danas je takva 🥰 samo se polegne na trbuh i ceskati ili masirati….
Znam da vole masaze. Ja sam svog bas htjela masirati, cak imam u knjizi koji dio tijela se kako masira, ali uvjek sam imala osjecaj da mu je hladno iza kupanja (iako je bio proljetna beba), pa sam ga mozda 2-3 put samo izmasirala 🙄
Vole i kad se vjezba s njima, pa mozete potražiti i baby fitness po mjesecima 😉
Dali koja ima osjecaj kad lezi ili stoji da joj kao nesto hoda po nogama, tocnije kao da plazi i kad se pogleda nema nista, i svaki put nema nista ali stalno nesto kao ceska na tom mjestu gdje se to kao osjetilo????
Evo mene s pregleda, danas sam se nacekala, imaju guzvu za poluditi. Ugl, sve je ok, beba je ovaj put veca za 2 tj, tj.odgovara 30 tj a po zm sam 28+6, rekao je da to nije nista zabrinjavajuce, samo cemo popratiti na sljedecem uzv. Prosli puta je bila za 2 tj manja. Tko bi ga vise znao ali bitno da je sve ok, protoci su u redu, beba ima 1454 g, te mi je termin pomaknut za 19.11., makar kaze on da je termin i onako okvirna stvar. Malecka je i dalje s glavicom dolje ali mi veli da mi ne gine carski. Reko pa ne kuzim zakaj, beba je s glavicom dolje, proci ce skoro 4 g od prethodnog carskog, cemu to forsiranje..... Planiram roditi u vinogradskoj, ne znam moze li se tamo "zahtjevati" vaginalni porod ako ostane ovako i ako nema indicija za CR?
E da, zatvorena sam, cerviks je ok, dobila do sad 5 kg. Rekao je da ne moram mirovati ali da se ni ne forsiram puno, znaci u biti sve normalno, samo laganiji tempo....na more mogu normalno.
Evo mene s pregleda, danas sam se nacekala, imaju guzvu za poluditi. Ugl, sve je ok, beba je ovaj put veca za 2 tj, tj.odgovara 30 tj a po zm sam 28+6, rekao je da to nije nista zabrinjavajuce, samo cemo popratiti na sljedecem uzv. Prosli puta je bila za 2 tj manja. Tko bi ga vise znao ali bitno da je sve ok, protoci su u redu, beba ima 1454 g, te mi je termin pomaknut za 19.11., makar kaze on da je termin i onako okvirna stvar. Malecka je i dalje s glavicom dolje ali mi veli da mi ne gine carski. Reko pa ne kuzim zakaj, beba je s glavicom dolje, proci ce skoro 4 g od prethodnog carskog, cemu to forsiranje….. Planiram roditi u vinogradskoj, ne znam moze li se tamo "zahtjevati" vaginalni porod ako ostane ovako i ako nema indicija za CR?
Super za dobar pregled i naprednu curku.
A ovo za cr, probaj pikirati nekog starijeg dr kada ides u trudnicku, pa se s njim dogovoriti. Mlađi su obicno ziherasi. Ali opet, sve ovisi kad dodes u rađaonu tko ce biti i kako ce odluciti
Btw, imas ba rodinim stranicama podatke o rodilistima, znam da ima negdje u "broj prirodnih poroda nakon carskog reza", nisu sve bolnice dostavile taj podatak, ali mozes malo baciti oko
Manich, koliko znam tvoj porodiljni ima veze s ocem. Odnosno, prvih 6 mjeseci je rodiljni dopust (od rodilje), a iza ide roditeljski dopust, znaci svaki roditelj dobije po dio.
Dobro si razmisli sto zelis, hoces ga upisivati u papire ili ne. Jer oboje ide s pravima i obvezama.
Ako ga upises imas pravo na alimentaciju, ali isto tako on ima sva roditeljska prava, od tog dopusta, pa sve do toga da se mora npr doci u policiju potpisati kada vadis djetetu osobnu. I ako ostvaris alimentaciju nisi samohrani roditelj
Ma roditeljski dopust je sasvim nesto drugo nije isto kao porodiljna naknada. Kakve veze to ima sa njim? To je moje pravo kao nezaposlene majke da imam porodiljnu naknadu u iznosu 2300 godinu dana. Nema on sta dobijat kad se govno nece bi pojavit na upisivanju djeteta. Niti zeli sudjelovat u icemu vezano za dijete.
Ma roditeljski dopust je sasvim nesto drugo nije isto kao porodiljna naknada. Kakve veze to ima sa njim? To je moje pravo kao nezaposlene majke da imam porodiljnu naknadu u iznosu 2300 godinu dana. Nema on sta dobijat kad se govno nece bi pojavit na upisivanju djeteta. Niti zeli sudjelovat u icemu vezano za dijete.
Rodiljni dopust traje 6 mjeseci. Iza toga je roditeljski dopust, svaki roditelj po 4 mjeseca, od kojih 2 moze prenjeti na drugog roditelja i tako se dode do tih 12 mjeseci (6+4+2)
Sortiraj odgovore
Najstariji