Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:17

Aurora87

Noemi, mislim da cu poslusat savjet za wc jer i ja funkcioniram kao i ti…🙄 Lanolin sam svakako pripremila, on ide u torbu prije nego krenemo. Znas li koji ti je doktor bio na porodu?
    A kako ste ti i bebica? Jel pajki po noci?

Ivana se zove doktorica, mlada zena, specijalizantica, oko 35 godina, ne znam prezime (mislim da ima 2 prezimena ali sam zaboravila). Zena je fantastična.

Venus

Ma ne bih ja odbila klistir, bolje se rijesiti sto vise toga iznutra 😅😅 pratim dosta objava u grupi Trudnice 2018/19/20 na fejsu i dvije cure su pricale kako su se na stolu i pokakile i piskile u Splitu jer je bila guzva i nitko ih nije obilazio ni dosao obrisati, strava jedna. A ako ne uzmem klistir jos gore. Znam prije menstrualni bolovi kad bi me tjerali na wc stalno, pitam se sta je tek u trudovima.

Jos sto me zanima, imamo li mi ikakvu slobodu za vrijeme izgona da pratimo svoj ritam i metodu? U slucaju da nam dodje babica, a ne neki drski doktor/ica jel mozemo zamoliti da nam stavi toplu kompresu ili masira dole da se izbjegne epiziotomija i jako pucanje? Cula sam za slucajeve gdje babice to i same znaju raditi, osim ako ti ne dodje neki nadrkani doktor koji zeli sve sto prije rijesiti pa te natjera na naglo tiskanje i rezanje itd. Citala sam kako pomaze i da se za vrijeme izgona nanese ulje i zamasti dole (zasto u nas to netko ne bi napravio) i njima bi bilo olaksano, sve je tako silovito i nabrzano i stvara mi se strah od pustih iskustava koje sam citala za Split 😕

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:19

sara2019

Noemi1

Ma nikako, stvarno sam zadovoljna i nadam se da će vam svima proci porodi kao meni, da se ne mucite dugo i da nema nikakvih bolova. E da, ponude vam i tablete protiv bolova svaki dan, ja nisma uzela, nema potrebe. Nemam bolova. Koristila sma chicco uloske i prvi dna sma potrošila jedno 10-ak (po 2 se stavljaju), mijenjate svaki put kad piskite ili kad osjetite da je pun. Potrošila sma ukupno 20ak do izlaska iz bolnice. i jedno 4 spavacice sma promijenila, jako je vruće u bolnici, nema klime, ne smije se prozor otvarati zbog bebica u sobi, pa se uznojie brzo.

Koja bolnica je u pitanju

KBC Osijek

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:22

DijMar

sara2019

Cure kakve ste sa kilama nakon poroda..koliko je otislo na porodu i trenutna situacija..ja ostala trudna sa 75 inace visoka 180 i to mi je jedno 5 kila viska..inace mi je idealno 70kg..na porod isla sa 93 kg.znaci + 18 kg🙉 i evo dva tjedna od poroda sad sam na 83 znaci 10 kg sam sletila ali ovaj ostatak me brine od dobrih 8 kg..kaze muz da se vratimo u bolnicu jer vjeruje da je jos jedna beba ostala u trbuhu🤣🤣🤣🤣

Ma kažu da se bolje ne vagati za vrijeme babinja jer je sve to još nerealno…sakrij vagu i izvadi je za mjesec dana

Ja ne znam, nisam se izvagala još, ni neću. Vidim po nogama još imam vode dosta u tijelu (po stopalima) - a u trudnoći nisam baš bila otečena. Čini mi se da mi se poslje poroda zadržala voda, ali to je isto normalno i otić će kroz tjedan, 2, ne opterećujem se previše. Slažem se sa DijMar.

felicita28
    28. Kolovoz 2019. 19:24

DijMar

felicita28

DijMar

Da nam je svima porod ko kod Noemi 🤗
    Evo ja dobila uputnicu za porod i mogu ici roditi 😅
    Od iduceg utorka sam na kontrolama u TA. Uloziva za prst, kaze gin da je to okej i da je krenulo po malo 😲 Sad me stvarno malo frka da bi mozda moglo ranije😱
    Sto se tlaka tice, super je 120/70, a kile mi je opet pokazalo za 1 vise nego doma 😅 Ali inace sam na velikih +14! Mislim, je i nije puno, nitko mi jos nije prigovorio…jedva cekam kad se oporavim da mogu opet krenuti sa svojim vjezbanjem i prehranom i vratit se u formu 🤗

Krenulo?! Ajme, kud prije 😅😅😅 mi smo uvijek tu negdje po svemu…kad ti krenes, i ja cu negdje haha..i da, ja isto u utorak imam kontrolu u TA 😂😂

A to "krenulo" očito znači da se lagano otvaram…jer ja još ne bi da krene zapravo

A kakva ti je to uputnica za porod?

sara2019
    28. Kolovoz 2019. 19:26

Noemi1

sara2019

Noemi1

Ma nikako, stvarno sam zadovoljna i nadam se da će vam svima proci porodi kao meni, da se ne mucite dugo i da nema nikakvih bolova. E da, ponude vam i tablete protiv bolova svaki dan, ja nisma uzela, nema potrebe. Nemam bolova. Koristila sma chicco uloske i prvi dna sma potrošila jedno 10-ak (po 2 se stavljaju), mijenjate svaki put kad piskite ili kad osjetite da je pun. Potrošila sma ukupno 20ak do izlaska iz bolnice. i jedno 4 spavacice sma promijenila, jako je vruće u bolnici, nema klime, ne smije se prozor otvarati zbog bebica u sobi, pa se uznojie brzo.

KBC Osijek

A jadna..onda sam ja previse kukala sto u radaoni nije bilo klime ali na odjelu babinjaca svaka soba je imala klimu i cak su stalno govorili da prozori moraju biti otvoreni

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:33

sara2019

Noemi1

sara2019

Noemi1

KBC Osijek

A jadna..onda sam ja previse kukala sto u radaoni nije bilo klime ali na odjelu babinjaca svaka soba je imala klimu i cak su stalno govorili da prozori moraju biti otvoreni

Kod nas je u radjaoni bila klima i to fino na nekih 22 stupnja, ali u sobama ne. A prozor ni slucajno otvarat 🙄 a ono, unutra 30 stupnjeva 😂 bebe jos pokrivene budu 😂 

Venus
    28. Kolovoz 2019. 19:38

Mislite da je zgodnije i u jesenskim mjesecima imati krace spavacice za dojenje i vizite ili bas neke zimske?

Ja imam jednu kratkih rukava na raskopcavanje, i cak razmisljam da uzmem pamucnu na spaline, pa preko mogu ogrtac ako bude hladno, a znam da dosta griju sobe zbog beba...

mc_zgb
    28. Kolovoz 2019. 19:49

Venus

Mislite da je zgodnije i u jesenskim mjesecima imati krace spavacice za dojenje i vizite ili bas neke zimske?

Ja imam jednu kratkih rukava na raskopcavanje, i cak razmisljam da uzmem pamucnu na spaline, pa preko mogu ogrtac ako bude hladno, a znam da dosta griju sobe zbog beba…

Ja znam da ja duge rukave ne mogu. Kao što je Aurora napisala, ja i zimi uvijek imam prozore na kip otvorene i spavam u kratkim rukavima. Tako da planiram i spavaćicu kratkih rukava uzeti u bolnicu. Dodatno imam laneni ogrtač, ako će trebati. 

mc_zgb
    28. Kolovoz 2019. 19:55

Aurora87

Ja cu svakako kratkih rukava i kracu. Meni je samo zrak vazan, zimi sam se uvijek nabundala, samo neka mi je prozor otvoren…ko malo sam zimogrozna, ali sad u trudnoci me i to izgleda proslo😁

Točno tako sam i ja  Zimogrozna užasno, ali sada mi je ponekad više vruće nego mužu, a on se inače preznojava uvijek. Samo da imam zraka, inače me paranoja hvata.

PatyDi
    28. Kolovoz 2019. 19:59

Nama su na tecaju rekli (sad sam ko Aurora 🤣) nek stavimo kratke rukave, pogotovo kod poroda - radi mjerenja tlaka, temperature, bockanja...da ne moramo stalno dizat rukave i lakse je...
    Felicita, dobila sam 2 crvene uputnice. Jedna mi je visekratna za TA, a na drugoj pise "porod" i uzimam je kad idem roditi. Zapravo, mora biti uz dokumentaciju u torbi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI