Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PatyDi
    28. Kolovoz 2019. 19:03

sara2019

Cure kakve ste sa kilama nakon poroda..koliko je otislo na porodu i trenutna situacija..ja ostala trudna sa 75 inace visoka 180 i to mi je jedno 5 kila viska..inace mi je idealno 70kg..na porod isla sa 93 kg.znaci + 18 kg🙉 i evo dva tjedna od poroda sad sam na 83 znaci 10 kg sam sletila ali ovaj ostatak me brine od dobrih 8 kg..kaze muz da se vratimo u bolnicu jer vjeruje da je jos jedna beba ostala u trbuhu🤣🤣🤣🤣

Ma kažu da se bolje ne vagati za vrijeme babinja jer je sve to još nerealno...sakrij vagu i izvadi je za mjesec dana 

sara2019
    28. Kolovoz 2019. 19:07

Venus

DijMar zene su u Splitu same skoro cijelo vrijeme do izgona, jedino je pratnja s tobom (ako ti muz dodje). Ovi drugi (doktor, babica, specijalizanti) znaju povirit tu i tamo da vide kako napredujes i onda netko dodje na sami izgon. Vade se na guzvu i manjak osoblja. Cura je bas pisala da je imala traumaticno iskustvo, u trudovima 8 sati pa na dripu jos 7 i sama cijelo vrijeme. I zato je obavljala nuzdu sama po krevetu, da je doktor dosao tek kad je glava vec bila vani i ona skoro onesvijestena. I sogorica ih je dugo dozivala dok se nisu napokon pojavili na izgon. Kod nas je to kao lutrija, kakva ce te smjena osoblja i doktor zapasti. Svaki dan se izmjenjuju drugi. Zato me i jest strah svega. Jedina utjeha mi je sto je muz samnom pa moze zvati svaki tren nekoga ako zatreba. Cak jedino zene i koje imaju pratnju dobiju ponekad epidural il nesto za bolove, ove sto su same su stavljene na teski ignor

I ja sam u petrovoj bila sama tj sa muzem u radaonici...samo je babica par puta usla da vidi ct i to je to i na kraju dama udje i kaze pa nek ide muz malo vani na zrak na kavu nemora biti tu vi jos necete tako brzo..a ja kao da me pogodila u zivac reko nece boga mi on nigdje ja sam tu zbog njega zavrsila tako da ce i on sad tu ostati..ne meni ne trrba zraka i kava ma nemojte dosta sto ste me vi ostavili tu samu jos i on e nece moci..zena me samo bljedo pogledala i otisla..mislim si ti ces govoriti nekome da ide na zrak..ako ikome trebala kava i zrak u tom trenu to sam bila ja🤣🤣🤣🤣🤣🤣

sara2019
    28. Kolovoz 2019. 19:08

DijMar

sara2019

Cure kakve ste sa kilama nakon poroda..koliko je otislo na porodu i trenutna situacija..ja ostala trudna sa 75 inace visoka 180 i to mi je jedno 5 kila viska..inace mi je idealno 70kg..na porod isla sa 93 kg.znaci + 18 kg🙉 i evo dva tjedna od poroda sad sam na 83 znaci 10 kg sam sletila ali ovaj ostatak me brine od dobrih 8 kg..kaze muz da se vratimo u bolnicu jer vjeruje da je jos jedna beba ostala u trbuhu🤣🤣🤣🤣

Ma kažu da se bolje ne vagati za vrijeme babinja jer je sve to još nerealno…sakrij vagu i izvadi je za mjesec dana

I ja se tjesim da sam previse vode popila pa vaga pokazuje visak ili mislim jos se cistim jos sam puna svega🤣

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:10

Aurora87

E, da, Noemi, htjela sam te pitati jos sto mozes ponijeti od stvari u rađaonu? Nisam to bas najbolje shvatila na tecaju. Znam da su pricali o spavacici, papucama, labelu, lepezi🤣 i naravno, dokumenti. E, sad, tu hranu koju spominjes i tipa vodu (za muza) jel isto ide u tu torbu za rađaonu? Ja sam si razmisljala ponijeti mozda mali rucnik da ga mm moze nakvasiti pa da se njime malo rashladim, ali ne znam je li to izvedivo?
    Ugl, trenutno mi u toj maloj torbi stoje vlazne maramice, vlazni toaletni papir, ono papirnato cudo za wc dasku (podlosci ili ne znam evo kako se to zove🙈) spavacica, papuce, labelo, gumica za kosu, stopalice, keksi i cokolada. Jel tu treba jos nesto dodati i moze li to sve u rađaonu uci? I jel ta vrecica pri ruci kad dođes u sobu (pitam zbog te cokolade i keksa jer sam ih tu stavila misleci da ce mi biti blize nego u velikoj torbi)? A i da znam gdje da stavim pecivo iz pekare🤣

Malac se budi otprilike svaka 2 sata za papati, ali stignem se odmoriti između. Zasad je super, nisam jos preumorna, muž uskače kad ga se treba nosati za podrigivanje :) Što se tiče stvari za rađaonu, meni nisu dali apsolutno ništa za ponjeti unutra osim dokumentacije. Tj potvrde o tečaju i trudničke (koja bude kod njih). Nakon ctga, ti si iz kofera izvadiš samo spavaćicu za presvući i papuče iz torbe, ništa drugo jer se tuširaš poslje klistiranja, pa da budeš čista, šampon ti ne treba. Htjela sam mobitel prošvercat, nisam uspjela, vidjela me med.sestra pa je rekla ionako ti nece trebati :D i nije mi trebao.  Hranu ostaviš u koferu, čim rodiš i kad prođe 2 sata,  oni ti dovezu stvari u rađaonu i onda te voze na odjel. Do tada ti muž čuva stvari (prije nego uđe u rađaonu on se presvuče u njihovo odijelo i zaključa tvoje stvari u ormarić i čuva ključ, pa kad ide kući, on se presvuče se nazad u svoju robu i pozvoni sestrama da ti dovezu stvari). Što se tiče ručnika, nije trebao, oni ti daju gazu koju muž pokvasi i drži ti na čelu ili gdje god ti paše. Kosu ćeš zavezat odmah kad krenu trudovi, vjeruj :) možeš ti imat vrećicu i kofer. Ja sam imala vrećicu, kofer i svoju torbicu, tako da mi je hrana bila u vrećici. A za hranu za muza zaista ne znam, moj nije imao nista. 
    Što se tiče čaja, uzela sam Agristar 100g, u nekoj trgovini s bio proizvodima, 20 kn je koštao.

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:17

Aurora87

Noemi, mislim da cu poslusat savjet za wc jer i ja funkcioniram kao i ti…🙄 Lanolin sam svakako pripremila, on ide u torbu prije nego krenemo. Znas li koji ti je doktor bio na porodu?
    A kako ste ti i bebica? Jel pajki po noci?

Ivana se zove doktorica, mlada zena, specijalizantica, oko 35 godina, ne znam prezime (mislim da ima 2 prezimena ali sam zaboravila). Zena je fantastična.

Venus

Ma ne bih ja odbila klistir, bolje se rijesiti sto vise toga iznutra 😅😅 pratim dosta objava u grupi Trudnice 2018/19/20 na fejsu i dvije cure su pricale kako su se na stolu i pokakile i piskile u Splitu jer je bila guzva i nitko ih nije obilazio ni dosao obrisati, strava jedna. A ako ne uzmem klistir jos gore. Znam prije menstrualni bolovi kad bi me tjerali na wc stalno, pitam se sta je tek u trudovima.

Jos sto me zanima, imamo li mi ikakvu slobodu za vrijeme izgona da pratimo svoj ritam i metodu? U slucaju da nam dodje babica, a ne neki drski doktor/ica jel mozemo zamoliti da nam stavi toplu kompresu ili masira dole da se izbjegne epiziotomija i jako pucanje? Cula sam za slucajeve gdje babice to i same znaju raditi, osim ako ti ne dodje neki nadrkani doktor koji zeli sve sto prije rijesiti pa te natjera na naglo tiskanje i rezanje itd. Citala sam kako pomaze i da se za vrijeme izgona nanese ulje i zamasti dole (zasto u nas to netko ne bi napravio) i njima bi bilo olaksano, sve je tako silovito i nabrzano i stvara mi se strah od pustih iskustava koje sam citala za Split 😕

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:19

sara2019

Noemi1

Ma nikako, stvarno sam zadovoljna i nadam se da će vam svima proci porodi kao meni, da se ne mucite dugo i da nema nikakvih bolova. E da, ponude vam i tablete protiv bolova svaki dan, ja nisma uzela, nema potrebe. Nemam bolova. Koristila sma chicco uloske i prvi dna sma potrošila jedno 10-ak (po 2 se stavljaju), mijenjate svaki put kad piskite ili kad osjetite da je pun. Potrošila sma ukupno 20ak do izlaska iz bolnice. i jedno 4 spavacice sma promijenila, jako je vruće u bolnici, nema klime, ne smije se prozor otvarati zbog bebica u sobi, pa se uznojie brzo.

Koja bolnica je u pitanju

KBC Osijek

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:22

DijMar

sara2019

Ma kažu da se bolje ne vagati za vrijeme babinja jer je sve to još nerealno…sakrij vagu i izvadi je za mjesec dana

Ja ne znam, nisam se izvagala još, ni neću. Vidim po nogama još imam vode dosta u tijelu (po stopalima) - a u trudnoći nisam baš bila otečena. Čini mi se da mi se poslje poroda zadržala voda, ali to je isto normalno i otić će kroz tjedan, 2, ne opterećujem se previše. Slažem se sa DijMar.

felicita28
    28. Kolovoz 2019. 19:24

DijMar

felicita28

DijMar

Da nam je svima porod ko kod Noemi 🤗
    Evo ja dobila uputnicu za porod i mogu ici roditi 😅
    Od iduceg utorka sam na kontrolama u TA. Uloziva za prst, kaze gin da je to okej i da je krenulo po malo 😲 Sad me stvarno malo frka da bi mozda moglo ranije😱
    Sto se tlaka tice, super je 120/70, a kile mi je opet pokazalo za 1 vise nego doma 😅 Ali inace sam na velikih +14! Mislim, je i nije puno, nitko mi jos nije prigovorio…jedva cekam kad se oporavim da mogu opet krenuti sa svojim vjezbanjem i prehranom i vratit se u formu 🤗

Krenulo?! Ajme, kud prije 😅😅😅 mi smo uvijek tu negdje po svemu…kad ti krenes, i ja cu negdje haha..i da, ja isto u utorak imam kontrolu u TA 😂😂

A to "krenulo" očito znači da se lagano otvaram…jer ja još ne bi da krene zapravo

A kakva ti je to uputnica za porod?

sara2019
    28. Kolovoz 2019. 19:26

Noemi1

sara2019

Noemi1

Ma nikako, stvarno sam zadovoljna i nadam se da će vam svima proci porodi kao meni, da se ne mucite dugo i da nema nikakvih bolova. E da, ponude vam i tablete protiv bolova svaki dan, ja nisma uzela, nema potrebe. Nemam bolova. Koristila sma chicco uloske i prvi dna sma potrošila jedno 10-ak (po 2 se stavljaju), mijenjate svaki put kad piskite ili kad osjetite da je pun. Potrošila sma ukupno 20ak do izlaska iz bolnice. i jedno 4 spavacice sma promijenila, jako je vruće u bolnici, nema klime, ne smije se prozor otvarati zbog bebica u sobi, pa se uznojie brzo.

KBC Osijek

A jadna..onda sam ja previse kukala sto u radaoni nije bilo klime ali na odjelu babinjaca svaka soba je imala klimu i cak su stalno govorili da prozori moraju biti otvoreni

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 19:33

sara2019

Noemi1

sara2019

Noemi1

KBC Osijek

A jadna..onda sam ja previse kukala sto u radaoni nije bilo klime ali na odjelu babinjaca svaka soba je imala klimu i cak su stalno govorili da prozori moraju biti otvoreni

Kod nas je u radjaoni bila klima i to fino na nekih 22 stupnja, ali u sobama ne. A prozor ni slucajno otvarat 🙄 a ono, unutra 30 stupnjeva 😂 bebe jos pokrivene budu 😂 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.