Jos jedan savjet - zlata vrijedan, vjerujte :) Kad vas pitaju u bolnici recite da ste bili na wcu (ako ne odete na wc, nema otpusta iz bolnice). Ja sam rekla da sma bila i pustili su me kuci (slagala sam) i doma otišla lijepo na wc, najela se šljiva, grožđa i popila kavu i profunkcionirala probava (inače ne idem na wc nigdje osim doma, još se u bolnici ne možeš zaključati u wcu, pa mi je i to bilo malo onako u podscjesti, nisam se mogla ni opustiti). I da, ja samvam 2 dana prije poroda kupila caj lista maline i popila oba dana po 3-4 šalice, ne znam jel to ima neku ulogu, ali eto nisam rezana, brzo sam rodila, sve je super prošlo. Pa možda ipak ima neku funkciju, zaista ne znam, al mislim da ne može škoditi.
Gdje si kupila čaj i od kojeg proizvođača?
Hvala na napisanom iskustvu, tvoje zbilja djeluje kao da je sve lijepo prošlo i baš mi je drago. Ovo sa stolicom mi se čini da ću i ja napraviti ako neću moć ići u bolnici, ionako imam problema, a ko zna što će biti onda. Doma imam već rituale što pojest i popit, za sada funckionira.
Jos jedan savjet - zlata vrijedan, vjerujte :) Kad vas pitaju u bolnici recite da ste bili na wcu (ako ne odete na wc, nema otpusta iz bolnice). Ja sam rekla da sma bila i pustili su me kuci (slagala sam) i doma otišla lijepo na wc, najela se šljiva, grožđa i popila kavu i profunkcionirala probava (inače ne idem na wc nigdje osim doma, još se u bolnici ne možeš zaključati u wcu, pa mi je i to bilo malo onako u podscjesti, nisam se mogla ni opustiti). I da, ja samvam 2 dana prije poroda kupila caj lista maline i popila oba dana po 3-4 šalice, ne znam jel to ima neku ulogu, ali eto nisam rezana, brzo sam rodila, sve je super prošlo. Pa možda ipak ima neku funkciju, zaista ne znam, al mislim da ne može škoditi.
Hvala ti od srca na napisanom iskustvu.. Zaista se sada vise ne plasim tog poroda kad cujem da je sve okej u nasem rodilistu. Drzim nam fige svimaa da imamo porod kao ti..
Gdje si kupila čaj i od kojeg proizvođača?
Hvala na napisanom iskustvu, tvoje zbilja djeluje kao da je sve lijepo prošlo i baš mi je drago.Ovo sa stolicom mi se čini da ću i ja napraviti ako neću moć ići u bolnici, ionako imam problema, a ko zna što će biti onda. Doma imam već rituale što pojest i popit, za sada funckionira.
Ma ja si kontam da bi sve trebale malo smuljat sto se tice tog kakanja.. Bezveze lezat tamo i patit se bezveze a mos to kuci obavit.. I ja sam jedna od onih koja samo kuci u svom wc mogu kakat onak kak treba tako da nema sanse da se tamo silim..
Jel taj zatvor bas toliko cest da se sve oko njega vrti u trudnoci i nakon poroda 🤪
Ja se pitam ima li tko situaciju kao ja (prethodno vec sklon stomak IBSu) al recimo zadnjih mjesec dana i duze ja vec svaki dan imam meksu stolicu i nekada odem 2-3 puta dnevno na wc, dok sam pila Mg direkt to je bilo 4 puta u danu. Danas popila malu bocicu Donata preventivno radi zicanja i grceva i dobila proljev odma (iako je on samo 1/6 doze Mg direkta).
I sad me tako strah ocu li se na porodu sva ukakati? Znam da je klistir rutina, ali to je super ako ces rodit par sati nakon njega, a ako dobijes klistir ujutro recimo a porodis se tek navecer do tada se vec svasta moze formirati u crijevima 😅
Opcenito me zanima kakva je u Splitu (i svim nasim bolnicama) rutina za takve stvari, ono obavis klistir tus i ctg pa te stave u boks/predradjaoni/radjaonu gdje li vec, i ako ti dodje onda na wc smijes li se posluziti i otici do wca, ili moras zvat sestru odmah. A ako si prikopcan na drip ili epidural znam da prazne mjehur kateterom sto mi isto zvuci strasno jer imam hipersenzibilan mjehur, a sta onda ako ti dodje potreba da kakis.
Eh sad kako se blize visoki tjedni meni sto pitanja i briga u glavi...
Noemi koje divno iskustvo. Ja danas kuham svoj prvi cajic koji sam kupila još prije mjesec dana.
Curke koje ste pri kraju ko ja… Jel vam se spava stalno, jeste umorne? Ja sam jucer pola dana prespavala… Dragi me izveo na veceru, ja zijevala i kukala da mi se opet spava… Ocito me vec ovo sve iscrpilo, a i ove vrucine 😣😣
Baš sam o tome razmišljala...kad sam se probudila iz popodnevnog spavanja. :))
Ok, ujutro se rano probudim, ali mi se onda već u podne spava i koliko god da popodne odspavam, navečer mi nije problem zaspati. Druga stvar je buđenje zbog wc 100 puta tijekom noći.
I ove vrućine iscrpe, a i mi se polako bližimo cilju. Valjda kombinacija svega.
Venus imas pravo odbiti klistir, ja planiram nakon jucerasnjeg savjeta primalje.
Svako malo se neceg sjetim od jucer 😄 Rekla je da bi bilo super kad bismo za vrijeme trudova bile u mraku i tisini, da to isto potice brzi porod, umjesto da je oko nas brdo ljudi i svi navijaju ajmoooo tiskaj 🤣🤣🤣 Kaze kako macke imaju takav nagon da se sakriju i obave to, a ne dodju pred ukucane da ih svi gledaju...
Ma ne bih ja odbila klistir, bolje se rijesiti sto vise toga iznutra 😅😅 pratim dosta objava u grupi Trudnice 2018/19/20 na fejsu i dvije cure su pricale kako su se na stolu i pokakile i piskile u Splitu jer je bila guzva i nitko ih nije obilazio ni dosao obrisati, strava jedna. A ako ne uzmem klistir jos gore. Znam prije menstrualni bolovi kad bi me tjerali na wc stalno, pitam se sta je tek u trudovima.
Jos sto me zanima, imamo li mi ikakvu slobodu za vrijeme izgona da pratimo svoj ritam i metodu? U slucaju da nam dodje babica, a ne neki drski doktor/ica jel mozemo zamoliti da nam stavi toplu kompresu ili masira dole da se izbjegne epiziotomija i jako pucanje? Cula sam za slucajeve gdje babice to i same znaju raditi, osim ako ti ne dodje neki nadrkani doktor koji zeli sve sto prije rijesiti pa te natjera na naglo tiskanje i rezanje itd. Citala sam kako pomaze i da se za vrijeme izgona nanese ulje i zamasti dole (zasto u nas to netko ne bi napravio) i njima bi bilo olaksano, sve je tako silovito i nabrzano i stvara mi se strah od pustih iskustava koje sam citala za Split 😕
Rekla bih samo za caj od lista maline, ako netko ne zna... on se pije od navrsenih:
35tt - 1 salica dnevno
36tt - 2 salice dnevno
37tt - 3 salice dnevno.
Na isti nacin djeluju i datulje (cca 6 dnevno).
Ma ne bih ja odbila klistir, bolje se rijesiti sto vise toga iznutra 😅😅 pratim dosta objava u grupi Trudnice 2018/19/20 na fejsu i dvije cure su pricale kako su se na stolu i pokakile i piskile u Splitu jer je bila guzva i nitko ih nije obilazio ni dosao obrisati, strava jedna. A ako ne uzmem klistir jos gore. Znam prije menstrualni bolovi kad bi me tjerali na wc stalno, pitam se sta je tek u trudovima.
Jos sto me zanima, imamo li mi ikakvu slobodu za vrijeme izgona da pratimo svoj ritam i metodu? U slucaju da nam dodje babica, a ne neki drski doktor/ica jel mozemo zamoliti da nam stavi toplu kompresu ili masira dole da se izbjegne epiziotomija i jako pucanje? Cula sam za slucajeve gdje babice to i same znaju raditi, osim ako ti ne dodje neki nadrkani doktor koji zeli sve sto prije rijesiti pa te natjera na naglo tiskanje i rezanje itd. Citala sam kako pomaze i da se za vrijeme izgona nanese ulje i zamasti dole (zasto u nas to netko ne bi napravio) i njima bi bilo olaksano, sve je tako silovito i nabrzano i stvara mi se strah od pustih iskustava koje sam citala za Split 😕
To ak se dogodi na stolu, njima je svakodnevica, al neće se dogoditi dok si sama i ak ne tiskaš.
Što se tiče obloga i masiranja, rečeno nam je da slobodno to tražimo. A ako je sve u redu, doktor dolazi tek na kraju koliko mi se čini, do tada je s nama samo primalja...
Sortiraj odgovore
Najstariji