Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    28. Kolovoz 2019. 16:27

Noemi koje divno iskustvo. Ja danas kuham svoj prvi cajic koji sam kupila još prije mjesec dana.

LollyBB
    28. Kolovoz 2019. 16:28

Leona29

Curke koje ste pri kraju ko ja… Jel vam se spava stalno, jeste umorne? Ja sam jucer pola dana prespavala… Dragi me izveo na veceru, ja zijevala i kukala da mi se opet spava… Ocito me vec ovo sve iscrpilo, a i ove vrucine 😣😣

Baš sam o tome razmišljala...kad sam se probudila iz popodnevnog spavanja. :))
    Ok, ujutro se rano probudim, ali mi se onda već u podne spava i koliko god da popodne odspavam, navečer mi nije problem zaspati. Druga stvar je buđenje zbog wc 100 puta tijekom noći. 
    I ove vrućine iscrpe, a i mi se polako bližimo cilju. Valjda kombinacija svega.

PatyDi
    28. Kolovoz 2019. 16:35

Venus imas pravo odbiti klistir, ja planiram nakon jucerasnjeg savjeta primalje.
    Svako malo se neceg sjetim od jucer 😄 Rekla je da bi bilo super kad bismo za vrijeme trudova bile u mraku i tisini, da to isto potice brzi porod, umjesto da je oko nas brdo ljudi i svi navijaju ajmoooo tiskaj 🤣🤣🤣  Kaze kako macke imaju takav nagon da se sakriju i obave to, a ne dodju pred ukucane da ih svi gledaju...

Venus
    28. Kolovoz 2019. 16:45

Ma ne bih ja odbila klistir, bolje se rijesiti sto vise toga iznutra 😅😅 pratim dosta objava u grupi Trudnice 2018/19/20 na fejsu i dvije cure su pricale kako su se na stolu i pokakile i piskile u Splitu jer je bila guzva i nitko ih nije obilazio ni dosao obrisati, strava jedna. A ako ne uzmem klistir jos gore. Znam prije menstrualni bolovi kad bi me tjerali na wc stalno, pitam se sta je tek u trudovima.

Jos sto me zanima, imamo li mi ikakvu slobodu za vrijeme izgona da pratimo svoj ritam i metodu? U slucaju da nam dodje babica, a ne neki drski doktor/ica jel mozemo zamoliti da nam stavi toplu kompresu ili masira dole da se izbjegne epiziotomija i jako pucanje? Cula sam za slucajeve gdje babice to i same znaju raditi, osim ako ti ne dodje neki nadrkani doktor koji zeli sve sto prije rijesiti pa te natjera na naglo tiskanje i rezanje itd. Citala sam kako pomaze i da se za vrijeme izgona nanese ulje i zamasti dole (zasto u nas to netko ne bi napravio) i njima bi bilo olaksano, sve je tako silovito i nabrzano i stvara mi se strah od pustih iskustava koje sam citala za Split 😕

Angelina
    28. Kolovoz 2019. 16:51

Rekla bih samo za caj od lista maline, ako netko ne zna... on se pije od navrsenih:
    35tt - 1 salica dnevno
    36tt - 2 salice dnevno
    37tt - 3 salice dnevno.
    Na isti nacin djeluju i datulje (cca 6 dnevno).

PatyDi
    28. Kolovoz 2019. 16:52

Venus

Ma ne bih ja odbila klistir, bolje se rijesiti sto vise toga iznutra 😅😅 pratim dosta objava u grupi Trudnice 2018/19/20 na fejsu i dvije cure su pricale kako su se na stolu i pokakile i piskile u Splitu jer je bila guzva i nitko ih nije obilazio ni dosao obrisati, strava jedna. A ako ne uzmem klistir jos gore. Znam prije menstrualni bolovi kad bi me tjerali na wc stalno, pitam se sta je tek u trudovima.

Jos sto me zanima, imamo li mi ikakvu slobodu za vrijeme izgona da pratimo svoj ritam i metodu? U slucaju da nam dodje babica, a ne neki drski doktor/ica jel mozemo zamoliti da nam stavi toplu kompresu ili masira dole da se izbjegne epiziotomija i jako pucanje? Cula sam za slucajeve gdje babice to i same znaju raditi, osim ako ti ne dodje neki nadrkani doktor koji zeli sve sto prije rijesiti pa te natjera na naglo tiskanje i rezanje itd. Citala sam kako pomaze i da se za vrijeme izgona nanese ulje i zamasti dole (zasto u nas to netko ne bi napravio) i njima bi bilo olaksano, sve je tako silovito i nabrzano i stvara mi se strah od pustih iskustava koje sam citala za Split 😕

To ak se dogodi na stolu, njima je svakodnevica, al neće se dogoditi dok si sama i ak ne tiskaš. 
    Što se tiče obloga i masiranja, rečeno nam je da slobodno to tražimo. A ako je sve u redu, doktor dolazi tek na kraju koliko mi se čini, do tada je s nama samo primalja...

Leona29
    28. Kolovoz 2019. 17:08

LollyBB

Leona29

Curke koje ste pri kraju ko ja… Jel vam se spava stalno, jeste umorne? Ja sam jucer pola dana prespavala… Dragi me izveo na veceru, ja zijevala i kukala da mi se opet spava… Ocito me vec ovo sve iscrpilo, a i ove vrucine 😣😣

Baš sam o tome razmišljala…kad sam se probudila iz popodnevnog spavanja. :))
    Ok, ujutro se rano probudim, ali mi se onda već u podne spava i koliko god da popodne odspavam, navečer mi nije problem zaspati. Druga stvar je buđenje zbog wc 100 puta tijekom noći.
    I ove vrućine iscrpe, a i mi se polako bližimo cilju. Valjda kombinacija svega.

To sam i ja pomislila.. Kombinacija svega, i vrucina i odlaska na wc po noci, ma i svih ovih 9 mjeseci 😁😁

Venus
    28. Kolovoz 2019. 17:15

DijMar zene su u Splitu same skoro cijelo vrijeme do izgona, jedino je pratnja s tobom (ako ti muz dodje). Ovi drugi (doktor, babica, specijalizanti) znaju povirit tu i tamo da vide kako napredujes i onda netko dodje na sami izgon. Vade se na guzvu i manjak osoblja. Cura je bas pisala da je imala traumaticno iskustvo, u trudovima 8 sati pa na dripu jos 7 i sama cijelo vrijeme. I zato je obavljala nuzdu sama po krevetu, da je doktor dosao tek kad je glava vec bila vani i ona skoro onesvijestena. I sogorica ih je dugo dozivala dok se nisu napokon pojavili na izgon. Kod nas je to kao lutrija, kakva ce te smjena osoblja i doktor zapasti. Svaki dan se izmjenjuju drugi. Zato me i jest strah svega. Jedina utjeha mi je sto je muz samnom pa moze zvati svaki tren nekoga ako zatreba. Cak jedino zene i koje imaju pratnju dobiju ponekad epidural il nesto za bolove, ove sto su same su stavljene na teski ignor

felicita28
    28. Kolovoz 2019. 17:35

DijMar

Da nam je svima porod ko kod Noemi 🤗
    Evo ja dobila uputnicu za porod i mogu ici roditi 😅
    Od iduceg utorka sam na kontrolama u TA. Uloziva za prst, kaze gin da je to okej i da je krenulo po malo 😲 Sad me stvarno malo frka da bi mozda moglo ranije😱
    Sto se tlaka tice, super je 120/70, a kile mi je opet pokazalo za 1 vise nego doma 😅 Ali inace sam na velikih +14! Mislim, je i nije puno, nitko mi jos nije prigovorio…jedva cekam kad se oporavim da mogu opet krenuti sa svojim vjezbanjem i prehranom i vratit se u formu 🤗

Krenulo?! Ajme, kud prije 😅😅😅 mi smo uvijek tu negdje po svemu...kad ti krenes, i ja cu negdje haha..i da, ja isto u utorak imam kontrolu u TA 😂😂

anemone
    28. Kolovoz 2019. 17:56

Jules55

anemone

Julie

anemone

Julie, dobro kažeš to o otmici 😂

Mene su iznapadali svi doma (da kak se nećemo vjenčat prije djeteta) a gl razlog je bio to da kak sad to bude da dijete ima jedno prezime a ja drugo. Reko ni prvo ni zadnje.
    To je očito i dalje vrlo bitno pitanje na našim područjima. Još se sestra nadovezala na to da će u bolnici dijete napisat na moje prezime jer im se ne da zezat i provjeravat sve (a da ne pričam o panici na drugoj strani onda) 😂😂😂

Moji srecom ne drame oko toga, a za svitu me nije briga. 🙈🙈🙈

Život ti postane jako zanimljiv dok se makneš iz grada u malu sredinu 😂
    Tu postoje skroooz drugi problemi svjetskog razmjera - vjenčanje, krštenje, prezime kao najbitnije 😂
    Koliko sam ja debela, jaka i slično
    Nigdje me ne vide pa sam sigurno rodila.
    E da - a najveća sramota je šta je dijete žensko. Svakog normalnog bi to opće bilo sram izgovoriti

Ja sam mislila da su takva razmisljanja vec u manjini danas🤪🙃
    Nasrecu se nisam susrela s tim…mene su svi osim staraca pitali ako cemo se vjencat prije bebe,sad dok sam trudna a mami i tati to najmanje brine👌jedino sam ja htjela radi papirologije mozda buduci da mi je decko stranac i u RH ima privremeno boraviste pa bebu treba svuda prijavit,tu pa kod decka doma ali jbg
    Nasrecu se nitko u nis ne mijesa osim u to,koliko sam kg dobila tj koliko sam po njima trebala dobit😠

Da se nadovežem, ja sam isto bila u zabludi da su takva razmišljanja u manjini. Na žalost, nisu, čak ni se čini da su i više zastupljena. 
    Do sada šta sam čula i šta mi je apsolutno nepojmljivo razmišljanje - bolje da je prvo dijete žensko onda će biti još djece. Ako je muško prvo, onda nema potrebe za više djece. 
    Pa pitanje - dal je muško ili dijete?
    Pa je muz nesposoban jer nije napravio sina. Itd. 
    Tako da, ne bi vjerovale koliko još zatucanih ljudi postoji.
    Sramota za njih koji to izjavljuju 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI