Curke tlak mi je savrsen 128/70 nemam pojma u cemu je problem.. Ocito mi je jucer doktorica digla tlak... Malo se bolje osjecam pijem vode dosta tusnila sam se malo hladnijom vodom i kao da sam nadosla malo.. Svakako cu pratit tlak pa cu vidjeti.. Lako je moguce da mi kod doktorice iz nekog razloga(bas se pitam iz kojeg🤔🤨) skace tlak..
Curke tlak mi je savrsen 128/70 nemam pojma u cemu je problem.. Ocito mi je jucer doktorica digla tlak… Malo se bolje osjecam pijem vode dosta tusnila sam se malo hladnijom vodom i kao da sam nadosla malo.. Svakako cu pratit tlak pa cu vidjeti.. Lako je moguce da mi kod doktorice iz nekog razloga(bas se pitam iz kojeg🤔🤨) skace tlak..
Ja inace nemam problema s tlakom, ali mi kod doktora uvijek bude nesto visi nego inace kad doma mjerim... u zadnje vrijeme mi je dost nizak a na svakom pregledu kao normalan... ocito nam sama njihova pojava dize tlak 🤦♀️
Evo meni kao Martini. Na pregledu mi dodje skoro i do savrsenstva, a inace nizak. To bude lagano uzbudjenje ja mislim. Manich zato ti se i mjeri 3x dnevno i zapisuje, onda imas puno bolju sliku. Tako je moj dragi morao, 7 dana pratio.
Pa da ti budem iskrena meni cudno kako mi tamo dobar, al mozda od voznje pa dok dodjem u ordinaciju, nekako sam u movingu prije. Nije da ja kuzim neko uzbudjenje. Jednom sad doduse pjesacila uzbrdo prije pregleda i kasnila pa uletila kao da me voda donijela i tad mi je bio tlak prvi put u zivotu izmjeren 140, al smo ponovili za 20-30 minuta i bio 120.
Bome ste se raspisale 😊
Martina jesam se scimala kad su pisala nešto novo a na kraju stolice 😂🙈
Ja sam zaspala nicas od 2 do besto prije 6 i onda opet u 9, dragi me zvao u vise navrata i u 1 banuo u stan a ja otvorila oci i gledam zbunjeno u njega a on prestravljen. Zakrvila do 1 🙈 a on se prepao da mi nije nešto i s posla jurio doma 😂😂😂😂😂
Jeste se raspisale, nisam sad citala par dana, nikako doc do laptopa, pa imam 20 stranica zaostatka, ali da vam napisem iskustva - posebno Aurori i Manich, one ce ic u Osijek roditi, a znam da ih zanima. Meni je popodne puknuo vodenjak - nicim izazvan, sjedila i gledaa tv i odmah sam znala to je to - nisam se upiskila, ali nisma imala ni trudova. E da, ja vam nisma opće imala BH kontakcije niti jednom. Nakon toga je curila plodna voda cijelo vrijeme po malo, šetam po stanu s krpom i brišem da se parket ne digne. Onda sam polako otišla u tuš i otuširala se i spakirala ostatak stvari u torbu (punjači četka za kosu i to što nisam mogla ranije spremiti). Došla u bolnicu, imala jedan trud u međuvremenu i to tek na putu za bolnicu (jačine menstrualnih bolova) - znaci stvarno nista posebno. Prikopčali me na ctg, on je očitao neke trudove, tu su se malo javili jači trudovi u nepravilnim razmacima. Nakon toga uslijedio je pregled, doktorica rekla otvorena 5 prstiju, ja u šoku - kako tako puno a imala par trudova i to izdržljivih. Odmah su me poslali na brijanje klistir. Klizma opće nije strasna, taj postupak već sjednje na wcu nakon toga uz trudove je već nezgodnije. U međuvremenu se šetate po hodniku nekih sat vremena. Nakon toga se ide pod tuš i direkt u rađaonu. U rađaonu je onda ušao i muž, bili tamo jedno sat vremena ponovo pregled i kaže doktorica da sam se još otvorila, ponudila epiduralnu, koju sam odbila budući da se brzo otvaram. Tu su se sad pojačali trudovi, izdržljivo, stvarno treba paziti kako se diše iako ja nisam mogla prodisati svaki trud kako treba, imala sma osjecaj da cu past u nesvjest, pa sam neke uspjela prodisati neke nisam. Prošlo je možda još sat vremena i dobila sam baš ono jake trudove i nagon za tiskanjem, znala sam da je to porod (zaista to ne mozete promasiti, ne mozete suzdrzati nagon za tiskanjem, kojeg to tog trenutka nije bilo). Pozvali smo doktore, odmah su svi došli, otvorena skroz i kroz par trudova sam rodila (i dalje nepravilnih).
Nisu mi radili epiziotomiju, imala sam par unutarnjih šavova (2-3) . Bebu su odmah stavili na moj stomak dok nije otpulsirala pupkovina. Onda su je prerezali, umotali bebu, izvagali, izmjerili istavili ju na moja prsa. Tada je uslijedilo šivanje, koje nije bilo bolno (pošpricali su nekim sprejem i utrnulo je sve) i zašila me doktorica i ostali smo s bebom 2 sata u rađaoni. Nakon toga vas voze na odjel za mame i bebe. Meni su zaista svi doktori i sestre bili odlični, profesionali i ljubazni. Moj savjet je ponesite si hrane na putu u bolnicu (poslje poroda ogladnite jako). Na odjelu ima svega i wc papira i sapuna za pranje ruku -tako da vam to ne treba. Sestre na odjelu su isto odlicne, ja nemam prigovora na ništa. za 48h vas otpuštaju iz bolnice ako su sve pretrage ok. Ja sam imala takav poroda, da sma odmah sutra mogla i sjedit i sve.
Tokom noći, možete pozvat sestre da pricuvaju bebu ako ste umorne i niste se naspavale. Uzimaju je od 2 do 5 ujutro, pa se možete odmoriti. Ima soba za 2,3 i 4 osobe, ovisi gdje vas stave. Hrana nije neka, meni je muž donosio svaki dan nešto za jesti, bilo mi je malo to što dobijem. Taj dan je bilo 8 žena koje su rodile i svima su bili super porodi s kim god da sam pričala. Ako ima još kakvih pitanja, slobodno pitajte.
Sara2019 tvoje bebice iako rane fino pricrkaju da mama obavi sve sta mora (vjencanje, godisnji) 😊 Bas su obzirni od samog pocetka 😁
Noemi1 tvoj porod zvuci stvarno super, nadam se da ce sto vise nas imati takva iskustva 😊 Jel tebi ovo bila 1. beba?
Moj savjet, ponesite si lanolin ili purilan ukoliko dojite pa odmah mažite bradavice, dojenje boli, beba brzo napravi ranicu na dojci pa odmah možete mazati i ne morate ispirati prije dojenja. Ja sam ponjela i šeširiće za dojenje, s njima je malo lakše.Ponjela sam i dudu pa je koristila po potrebi pred spavanje ako je bio nemiran.
Sortiraj odgovore
Najstariji