Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    28. Kolovoz 2019. 21:08

Aurora87

Curke, zna li netko koje su dobre marame za nosenje bebe? Nekako mi se vise sviđa ideja nosenja u marami nego u klokanici pa ako ste proucavale, podijelite pliz iskustvo sa mnom. Ja sam nesto pokusavala, ali previse mi toga pa sam se pogubila malo

Skroz male bebe se mogu nositi u elasticnoj, mislim da ima cak u mulleru neka koja je ok, ima od ergobaby isto....mislim da one idu cca do 9 kg koliko se sjecam. Njih je lakse zavezati
    Tkane marame su vise manje univerzalne, dugo se mogu koristiti, materijal koji ce ti odgovarati je dost individualna stvar. Ja imam "lidlušu" i skroz smo si ok funkcionirali. Uzela sam nju kao za probu, da vidim kako ce ici, pa sam onda mislila dalje nesto. Al na kraju smo onda kasnije uzeli klokanicu. Ugl, bude povremeno u lidlu (nisam dugo vidila), a cesto i cure prodaju. 100-150 kn. A cijene nekih se penju i do nekoliko tisuca kn. Ugl za ovu iz lidla savjetnice za nosenje kazu da je dobra.
    Ring sling je vise za vece bebe, rijetko tko nosi malu bebicu u njemu.

sara2019
    28. Kolovoz 2019. 21:27

Manich

Joj curke ja sam se zablesala i zaboravila pitati za onu kremicu za bradavice koje su to kremice jedino to si jos nisam kupila a bojim se da cu zaboraviti ako si ne zapisem uskoro jer ovaj trudnicki mozak boze sacuvaj.. Eh i da naravno gdje se mogu kupiti?

Ja sam kupila od biobaze kremu za bradavice i nemora se skidati kad beba treba jesti..kupila u bipi

28. Kolovoz 2019. 21:39

sara2019

Manich

Joj curke ja sam se zablesala i zaboravila pitati za onu kremicu za bradavice koje su to kremice jedino to si jos nisam kupila a bojim se da cu zaboraviti ako si ne zapisem uskoro jer ovaj trudnicki mozak boze sacuvaj.. Eh i da naravno gdje se mogu kupiti?

Ja sam kupila od biobaze kremu za bradavice i nemora se skidati kad beba treba jesti..kupila u bipi

Ej hvala ti bas cu pogledati u bipi onda ovih dana pa uzeti ako ima ta kod nas.. 

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 21:55

Ja sam uzela lanolin u mulleru, 70ak kn mala tubica, nemas je sta vidit. Al vjerujem da je dobra. Samo je uzasno skupa. Super je srto se ne mora ispirati. Jos jedna stvar, kod nas u bolnici trenutno nemaju te Violetine pakete. Tako da mi je za bebu trebalo: pelene (15ak kom), vlazne maramice i krema za guzu obavezno. Ja sam ponijela jos jednokratnu podlogu za presvlacenje, buduci da nemamo u sobi prematalicu vec se previja na svom krevetu. I 2 tetra pelene nek se nadju za nocne podoje, da stavite ispod bebe ako cete lezat i dojiti. To je za Osijek, za druge bolnice ne znam 🤔

• Noemi1
    28. Kolovoz 2019. 21:59

Aurora87

Dijmar, hahaha🤣
    Ja sam isto dobila samo D1, pa valjda mi ne treba bas za porod..tu se stvarno vidi koliko su papiri u nasoj drzavi vazni…papir za porod, nes ti! …a i sta ce sa mnom kad im se tamo nacrtam, ima da me prime😁

Ma porod je hitan postupak, ne treba ti uputnica. Tako su nam rekli na tecaju 🤣 i ja sam imala D1 uputnicu, koju kopiraju u bolnici kad dodjes prvi put na pregled i vrijedi za preglede i uzv. Nis drugo nije trebalo.

28. Kolovoz 2019. 21:59

Nakon 36tj ide D2 uputnica i treba uputnica za hospitalizaciju do 36tj je d1 uputnica bar je tako meni bilo

ygritte
    28. Kolovoz 2019. 22:06

Ja sam dobila preporuku za Purelan kremu. Pise da je sastav 100% lanolin, sto god to bilo 🙈 Kupila danas i 70kn je tubica 37g, ne cini mi se tako malo. Tubica od 7g je 40kn, to mi se vec puno cini. Nemora se ispirati i mislim da ima u svim ljekarnama. Ja kupila danas jer mi je jedna kolegica rekla da to vec sad pocnem kao da ocvrsnu bradavice ali danas sam malo guglala i svugdje pise da se ne stavlja nista do poroda.

28. Kolovoz 2019. 22:07

Noemi1

Ja sam uzela lanolin u mulleru, 70ak kn mala tubica, nemas je sta vidit. Al vjerujem da je dobra. Samo je uzasno skupa. Super je srto se ne mora ispirati. Jos jedna stvar, kod nas u bolnici trenutno nemaju te Violetine pakete. Tako da mi je za bebu trebalo: pelene (15ak kom), vlazne maramice i krema za guzu obavezno. Ja sam ponijela jos jednokratnu podlogu za presvlacenje, buduci da nemamo u sobi prematalicu vec se previja na svom krevetu. I 2 tetra pelene nek se nadju za nocne podoje, da stavite ispod bebe ako cete lezat i dojiti. To je za Osijek, za druge bolnice ne znam 🤔

Ja cim vidim tvoj post ja vadim olovku i pisem hihi.. Hvala sto djelis s nama sve.. Puno mi znaci kad znas da ides ful opremljen svime sto ti treba. 

felicita28
    28. Kolovoz 2019. 22:13

Ja isto sam uzela Purelan kremu u ljekarni, cula sam da je jako dobra pa sad, vidjet cemo.. 

Angelina
    28. Kolovoz 2019. 22:26

U Hrvatskoj jos samo 2-3 bolnice traze uputnice za porode. U Zagrebu vam to ne treba, sve ide preko D1.
    ...
    Aurora ako imas fejs ukljuci se u Babywearing grupe. To su grupe osnovane od strane savjetnica za nosenje gdje mozes najvise nauciti i traziti savjete iz prve ruke. Uz to imaju i oglasnike pa mozes po povoljnijim cijenama kupovati rabljene nosiljke/marame.
    Ja cu prvo uzeti auru pa cu vidjeti za dalje kako ce beba prihvacati, najlaksa je za pocetak, osim sto je nezgodna za dojenje pa ako bi dojila u marami onda ti je bolji izbor ring sling, samo treba malo vise prakse.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.