Noemi a zasto ti nisu dali paket? Ako vide da si ponjela svoje pelene nece dati. Ali jedna zena je bas negdje prije rodila i nije imala svoje i naravno da su joj oni morali dati, to je njihova odgovornost tamo koliko ja znam... :)
Ja imam kremu za bradavice iz dm nz od kog tocno mislim da babylove nije ni 20 kn kostala.. a vidjet cu kakva je
Nego dok sam spominjala kolica prije mj dva je netko reko da ima ko ja moretti 3u1 zanima me ko ih vec ima jel skido sve navlake za pranje? Jer ja mogu skinit sam iz kosare podlogu ovo ostalo nz kak bi strah me da nestrgam. Nejde prek onih kvacica. I ogradica na kosari nju bi trebala preko one zastite od sunca itd nz kak opce..
Ajme zene, novi simptom 😂😂 bol u preponi uzasna koja se siri u nogu...bas boli jako...poznato kome?
Ja imam kremu za bradavice iz dm nz od kog tocno mislim da babylove nije ni 20 kn kostala.. a vidjet cu kakva je
Nego dok sam spominjala kolica prije mj dva je netko reko da ima ko ja moretti 3u1 zanima me ko ih vec ima jel skido sve navlake za pranje? Jer ja mogu skinit sam iz kosare podlogu ovo ostalo nz kak bi strah me da nestrgam. Nejde prek onih kvacica. I ogradica na kosari nju bi trebala preko one zastite od sunca itd nz kak opce..
I ja sam tu uzela,baš po preporuci. Kažu da je skroz prirodna,moja sestra je koristi za zanoktice na noktima 😁
Irma ja ih imam, nisam to ništa prala.
Jutro svima ☀️
Deja želim ti danas dobar provod i ne brini za ikoga, posveti se sebi i muzu. 💒💍
U Hrvatskoj jos samo 2-3 bolnice traze uputnice za porode. U Zagrebu vam to ne treba, sve ide preko D1.
…
Aurora ako imas fejs ukljuci se u Babywearing grupe. To su grupe osnovane od strane savjetnica za nosenje gdje mozes najvise nauciti i traziti savjete iz prve ruke. Uz to imaju i oglasnike pa mozes po povoljnijim cijenama kupovati rabljene nosiljke/marame.
Ja cu prvo uzeti auru pa cu vidjeti za dalje kako ce beba prihvacati, najlaksa je za pocetak, osim sto je nezgodna za dojenje pa ako bi dojila u marami onda ti je bolji izbor ring sling, samo treba malo vise prakse.
Promaknuo mi tvoj odg, bas cu pogledati te grupe na fejsu, hvala ti. Sad ce mi rođendan pa me svi spopadaju sto da mi kupe i evo pozeljela sam neku nosiljku za bebu a nisam pametna koju bi a zelim sama odabrati
Slažem se s Aurorom, i ja sam većinu naučila iz te grupe+blogovi savjetnica+youtube za vezanje.
Koliko znam dojenje bebe u marami/nosiljci je viši level vještine i nije za male bebe...
Elastičnu nisam imala (nismo se ni nosili tako malecki, sad možda uzmem kad muž ne bude gledao ), ali je zgodna jer ju zavežeš i onda staviš bebu. Tkanu moraš vezati dok je beba u njoj, pa je malo nezgodno dok se ne ispraksaš.
Nosiljke (klokanice) nisu za skroz malecke bebe (nema veze što neki proizvođači pišu drugačije), nego tek tamo od cca 3 mjeseca kad počnu držati glavicu, ali meni je bila spas (kupili smo ju kad je imao 5 mjeseci) jer ju brže zakopčam, a posebno jer ju je i muž koristio i znao sam namjestiti. Ako ćeš klokanicu iz trgovine (postoje i teta-šivalice koje ih prave), svakako se dobro raspitaj da dobiješ ispravnu, jer ih ima hrpa koje ne valjaju. Mi smo tako naivno zadnji puta kupili Maxi Cosi Easia, sra*** samo takvo, košta ko da je dobra . Na videu sve izgleda tako bajno... (stokke recimo isto ne valja)
Od marki što mi trenutno pada na pamet da su dobre: ergobaby, tula (explore ili free to grow), isara, ruckeli...
Mi imamo Tula i obožavam ju. Ja bi i dalje nosila malog da nisam trudna, sigurno budem kad rodim
Na tvom mjestu bi uzela elastičnu maramu (i nova se nađe za cca 200 kn, možeš i rabljenje vidjeti), a onda imaš vremena razmisliti i vidjeti hoće vam iza toga više odgovarati neka marama ili kolokanica
Jutro i od mene
Deja uživaj danas
Vidim krema za bradavice je na tapeti-svakako uzeti neku baš za to, ima od babylove i biobaza za 20 ak (sigurno i muller ima neku svoju marku), pa sve do lanosh koji se najskuplji. Obični lanolin ne jer nije pročišćen, pa bi ga trebalo prati prije dojenja. Je malecka tubica, ali male su vam i bradavice male , traje to dosta. A super je i za usne mazati
Mislim da sam u bubamara paketiću dobila mali testreić lanosh čak
Nije neka investicija, svakako si uzmite. Ali meni je više godilo pustiti bradavice da se suše na zraku, pogotovo dok sam krastice imala nego mackati stalno. "Ranjene" grudi svakako što više treba držati vani, a ne u grudnjaku i onim blazinicama za upijanje jer su onda stalno u vlažnom okruženju
Irma ja ih imam, nisam to ništa prala.
Jutro svima ☀️
Deja želim ti danas dobar provod i ne brini za ikoga, posveti se sebi i muzu. 💒💍
Jel planiras prat?
Irma pa ne znam kaj da ti kažem, ionako ću stavljati tetru. Kaj ti misliš? Bi li trebala?
Deja super da si rekla za film, dragi bi gledao zbog postave a najava nam ne djeluje obećavajuće tako da očito nećemo.
Curke ja vam imam očito lažne trudove, svako malo stezanje i bol ko menstrualna, valjda to jesu ti. Sutra idem opet na ctg i tako kako se to bliži ja vise sata ne proveden razmišljajući sto još doma treba napraviti i kojekakve gluposti. Bas sam u nekom filmu 🙈
Irma pa ne znam kaj da ti kažem, ionako ću stavljati tetru. Kaj ti misliš? Bi li trebala?
Deja super da si rekla za film, dragi bi gledao zbog postave a najava nam ne djeluje obećavajuće tako da očito nećemo.
Curke ja vam imam očito lažne trudove, svako malo stezanje i bol ko menstrualna, valjda to jesu ti. Sutra idem opet na ctg i tako kako se to bliži ja vise sata ne proveden razmišljajući sto još doma treba napraviti i kojekakve gluposti. Bas sam u nekom filmu 🙈
Za kolica po meni treba poskidati sve što se skinuti može (što ne ide vlažnom krpicom prebrisati) i bar isprati malo. Jer sve te tkanine dolaze iz dalekih krajeva brodovima i tretirane su tko zna čime protiv raznih štetočina
Opa, možda se nešto i pokrenulo Držim fige i javljaj razvoj situacije
Sortiraj odgovore
Najstariji