Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    luce35
    23. Kolovoz 2019. 08:57

Frajla

luce35

Savjet da kad vam krenu posjete beba bude u boravku. Mi smo koristili kosaru od kolica za spavanje to popodne jer imamo naviku izuti se odmah na ulazu u stan a posjete bi bez greske prosetale do sobe vidjeti bebu a grozim se toga da mi u cipelama idu po predsoblju i sobi.
    Traziti da se izuju je vec nezgodnije nego uputiti ih prati ruke. A mozda i bolje da se ne izuvaju 🤣🤣🤣.

Ovo u kontinentalnom dijelu (najčešće) nije problem. Kod nas se ljudi izuvaju pod normalno, i kod sebe i kod drugih. Sad preko ljeta znam nekada reći da samo uđu u japankama, pa svi budu šokirani, kao pa kak ću, pa vani sam bio u tome
    Kad je sestrična iz slavonije preselila u st ona je šizila na to neizuvanje, znam da sam joj stalno tražila one smiješne natpise na otiračima za izuvanje

Nema u St izuvanja i onako cudno bi te pogledali da predlozis pa sam zato bebu drzala u boravku. Lakse mi prebrisati ulaz i boravak nego do kraja kuce i sobu.
    Mi smo dijete od vrtickih dana naucili da se mora izuti odmah na ulazu, spremiti u ormar obucu i uzeti svoje papucice, funkcionira do danas i vjerujem da ce zadrzati tu naviku 😀

• Pikulica19
    23. Kolovoz 2019. 09:01

Dobro jutreko 😊
    Ja ne znam kako je vama ali koliko god sam jucer uzivala u hladnijem vremenu toliko mi je dan bio depresivan 😔 nadam se da ste vi super i da ce dns biti puno bolje 😁
    Deja sretno u potrazi,  meni je tesko naci haljinu i kad nisam trudna a hvala Bogu sto sad nemamo nikakvih festi 💕 drzim fige da nadjes 🤞🤞🤞🤞 

• danica_zvijezda
    23. Kolovoz 2019. 09:07

Frajla

danica_zvijezda

Cure vezano za blazinice za dojke ne bih preporučila da kupujete one koje sadrže nekakav gel u sebi. Dva puta desilo mi se da su se otvorile tj.raspale i da je taj gel, kao nekakvi kristalići bio na dojkama. Iako su najbolje upijale od svih koje sam probala, uhvatila me jeza pri pomisli da je beba to mogla slučajno progutati.

Koje su to s gelom?
    Znam da neke (obično ove skuplje) pretvaraju mlijeko u gel (kao i pelene, a i neki ulošci), pa više mogu upiti i ne procure, misliš možda na to? Iako, meni se stvarno nikada nisu poderali, kada osjetim da je otežao promjenim, a kod dojenja svakako taj bacim i iza stavim novi

Mislim da se radilo o chichovim, odmah sam prešla na druge iako su mi te bile najbolje jer najbolje su upijale, ali nije mi se svidjelo kad sam to vidjela po dojkama. Meni su se poderale i to je izašlo vani. Vjerojatno je to o čemu pišeš jer mi se desilo i s papmers pelenama jedanput kad smo bili na moru da je bebi bila cijela guza od tih prozirnih mrvica kao gumenih kristalića.

• Kengurica
    23. Kolovoz 2019. 09:13

A da li je itko koristio Silverette kapice za bradavice?
    I dobro jutro svima.

Julie
    23. Kolovoz 2019. 09:43

Frajla upravo to, bojim se jer ne znam sto me ceka, a vjerojatno bi se bojala i onda kad bi znala 😂🙈

PatyDi
    23. Kolovoz 2019. 10:05

Jutro!
    Nisam napisala rezime sa tečaja od jučer  Uglavnom, bila je neka mlada anesteziologinja i izbiflala sve u roku pola sata. A većinu toga si možemo naći na netu...sad smo free do pon i onda još dva dana...uglavnom kak slušam sve to, počinje me malo hvatati panika jer je sve to blizu...stalno mi je u glavi "uska zdjelica i velika beba" - vaginalno će me strgati, a na carski baš i ne bih ako ne moram...znat ću više kad krenem na preglede u bolnicu... torbe su mi za sad samo pripremljene, ali prazne  Planiram ih napuniti do kraja mjeseca...
    Baš sam si danas razmišljala kak ću se dizati s kreveta za koji tjedan ak se sad jedva dignem...počela sam osjećati lagane bolove u d.dijelu leđa ako sjedim malo duže i jači pritisak na maternicu, a ovo valjanje po krevetu mi već isto ide na živce...sve više je dana kad me sve živcira....

• Pikulica19
    23. Kolovoz 2019. 10:07

Julie

Frajla upravo to, bojim se jer ne znam sto me ceka, a vjerojatno bi se bojala i onda kad bi znala 😂🙈

I ja se nenormalno bojim, i upravo to sto ne znam niti kad niti sta me ceka 🙈... Sve je kako beba odluci da bude, tako malo stvorenje a drzi sve konce u rukicama 🥰😂
    Da mogu potpisat da me uspavaju i obave to istog trena bi to napravila i ne dizala se s kreveta do tada 😂 ali jake smo mi... Izgurat cemo mi sve 💪

felicita28
    23. Kolovoz 2019. 10:16

Jutro zenske :) prvo, sretno buducim mamama koje danas idu na pregledu, javite nam svakako sve :)
    Sto se tice prstena, ja ga i dalje nosim, ujutro opipam prste i vidim jesu li nateceni ili ne ako jesu skinem ako ne onda stavim. Ne znam kako vi ali ja osjetim kad mi ruke pocnu oticati, jave mi se ko neki trnci i osjetim kolanje krvi prema prstina ili prema stopalima.
    Vidim da ste pisale i o pranju ruku i izuvanju. Ja sam odgojena da ja to automatski radim, cim dodem kod nekog izuvam se i perem ruke i meni je to pod normalno i uopce mi nece biti bed rec bilo kome da isto napravi, vkerujem da ce razumijet. A i muz tu nema pardona, sjecam se kad smo imali bijeli tepih u boravku, ja bi zaboravila nekad ali on bi obavezno svima govorii da skinu cipele ili onako suptilno samo donio slape, kao evo ti slape da ne budes bos 😂😂

felicita28
    23. Kolovoz 2019. 10:17

Deja1988

Frajla-znam koja je to😁…Jucer sam bas gledala online njihove haljinice… Ali idem danas prvo u Importane, pa ako ne nadem tamo, zaletim se do Malesnice…
    Meni je toliko lose, jedva sam izdrzala voznju u autu, sva se preznojila, mislila sam da cu povratiti🥴🥴 Sad se vani luftam ispred Vinogradske, da dodem k sebi, da mogu opet u smrad i zagusljivost😁😁 Moram obaviti kontrolu kardiologa, da vidimo nalaz od holtera. Nadam se da je ok, da zavrsim s njima☺️

Ja kad sam isla ko maticara, bila sam u 7. Mjesecu i nasla sam si haljinu bijelu u c&a. Pogledaj tamo mozda, oni imaju vece brojeve. Sad ne znam koliki ti je trbuh ali mozda nades nesto lagano, prozracnonu sto stanes

sara2019
    23. Kolovoz 2019. 10:55

Aurora87

Jutro curke!🤗
    Ja jos uvijek nisam spremila torbu🙈, svaki dan govorim da cu danas a onda kao cekam da mi na red dođe pranje torbe za rodiliste pa cu kao onda, a nikako da ju operem…a vec sam bila rekla i da cu u vrecicu stvaiti obicnu to dok ne operem pa jos uvijek nisam pod izgovorom da nemam sasvim cistu vrecicu za to😆.
    Prsten ne nosim vec mjesec-dva jer sam bila otekla pa me frka uhvatila da ga necu moci skinuti…i ne oticem stalno, ali povremeno da pa bolje mir…ali mi jako fali i cesto se uhvatim kako ga pokusavam dotaknuti.
    A meni nije problem pranje ruku, to cu svima bez pardona reci, ali izuvanje da…alergicna sam na ulazak u obuci, a kako imamo samo jedan mali tepihic ispod stolica u dnevnom, puno ljudi mi bez pardona samo uđu obuveni…a zivim u Slavoniji😁. A ja to nikako ne mogu shvatiti odakke im takva ideja, mracim na to…pa svekar koji inace sepa i teze se krece se izuje, njemu jedinom i kazem neka se ne izuva, a ovi super pokretni ulaze obuveni….i jos kad vidim da mi zagaze i na taj mali tepihic koji jedva viri ispod stolica, mrak mi padne na oci i dođe mi da im svasta kazem…a hodnik nam je bas malen i jedino sto stane u njega je jedan stalak na kojem stoje papuce…i da to ne vide kao jasnu poruku….

Imamo isti problem🤣mada svi koji dolaze vec me dobro poznaju i obavezno se izuvaju..cak i majtor koji mi je dosao masinu popravljati skinuo je cipele i u zamjenu dobio papuce...i jucer sokk..dolazi patronazna i vidi sve znakove izuvanja.s obzirom da su mi ispred vrata sve cipele i imam stazu u hodnikui tepihe u cijelom stanu ali to je sve nije omelo nego je bez problema usetala u svojim cipelama..s tim da mi je kupaonica skroz na kraju lijepo mi je cijeli stan obisla u njima jer je morala ruke prati..sutila sam..ali nekako mi nema smisla..ja gdje god da dolazim pitam jel se izuva..jer neko neda.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.