Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Martina0204
    23. Kolovoz 2019. 06:58

Jutro cure! I tako prosao moj 22.8, i dalje cekamo... 🙈
    Od jucer me nesto reze dole u trbuhu i odjednom mi je sve postalo bolno i tesko... danas idemo na pregled pa cemo vidjet sta ce pametno rec. Bilo bi mi najdraze da me samo proslijede u radaonu ali u to sumnjam...🙄

• Jeja4
    23. Kolovoz 2019. 07:03

Jutro,
    Konacno se danas spremam frizeru na pramenove i sisanje, ne mogu se vise gledati ovakva.
    Taman jos jednom odem prije poroda jer tko zna kad cu poslije stici.
    Pranje ruku obavezno prije diranja bebe, izuvanje trazim i dan danas svima jer mala se jos uvijek igra na podu a i ne budem ciatila bogme za svima. Imamo slape za goste pa biraj, hoces biti bos ili u slapama. Pusenja takodjer nema u stanu. Ili na balkon ili neces pusiti. Kome ne pase, ne mora ni dolaziti.

Julie
    23. Kolovoz 2019. 07:17

Jutreko ☀️
    Ja isto imala vrc par dana bolove ko menstrualne, kad se ustajem iz ležećeg ili sjedećeg položaja bole me sve boli zapravo ko da me kosti bole. Danas ću vidjeti na pregledu kako stvari stoje. Btw jučer je spakirala i torba za box i kofer i bome sam jedva zaspala. Počela me malo hvatati frka oko poroda.

Frajla
    23. Kolovoz 2019. 07:43

Pikulica19

luce35

Po meni jastuk potpuno nepotreban, beba voli biti uz tijelo, a i meni je osjecaj ljepsi nego da je u jastuku. Kad krenu dolaziti posjete na njjma je samo da operu ruke po ulasku u stan i lijepo gledaju bebu, pomaze je i cao. Nitko je nece nositi osim baka, djedova a oni imaju iskustva i ne trebaju jastuk 😀

Kako na pristojan nacin reci gostima da operu ruke?
    Mm i ja smo se dogovorili, ako dodju on ce svojima a ja cu svojima reci da nema nikakve zamjerke.
    Ali kako drugima?
    Ja osobno dok idem u stan negdje gdje je bebica dok se raskomotim odem oprat ruke jer znam da cu bebicu dirati il nositi… Ali nije to svima na svijesti iako bi trebalo biti… Najbolje mi je kad ja znam neke oprat ljude za ruke a oni meni "pa iz auta sam" 🤦🏼‍♀️ meni kosa na glavi skoci ko da mu auto dezinficiran…

Ja sam na početku imala tekući sapun i ručnik u kuhinji jer nisam stigla uvijek ići u kupaonu prati ruke. Tak da bi fino rekla ima tu sapuna ili možete u wc 
    Ovaj sam uzimala prvih mjeseci i skroz mi je ok, ne isusuje jako
    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41z6dajvfRL.jpg

Frajla
    23. Kolovoz 2019. 07:59

luce35

Savjet da kad vam krenu posjete beba bude u boravku. Mi smo koristili kosaru od kolica za spavanje to popodne jer imamo naviku izuti se odmah na ulazu u stan a posjete bi bez greske prosetale do sobe vidjeti bebu a grozim se toga da mi u cipelama idu po predsoblju i sobi.
    Traziti da se izuju je vec nezgodnije nego uputiti ih prati ruke. A mozda i bolje da se ne izuvaju 🤣🤣🤣.

Ovo u kontinentalnom dijelu (najčešće) nije problem. Kod nas se ljudi izuvaju pod normalno, i kod sebe i kod drugih. Sad preko ljeta znam nekada reći da samo uđu u japankama, pa svi budu šokirani, kao pa kak ću, pa vani sam bio u tome
    Kad je sestrična iz slavonije preselila u st ona je šizila na to neizuvanje, znam da sam joj stalno tražila one smiješne natpise na otiračima za izuvanje

Maša62
    23. Kolovoz 2019. 08:01

Pikulica19

Matea26

Maša62

Kengurica

Maša odlicno. Koja bolnica?

Vinogradska

Kod koje doktorice, i mene ceka uskoro TA, isto Vinogradska

Neces doci kod iste uvijek, ne znam dali je do godisnjih trenutno ali vec zadnja 3 mjeseca niti jednom nisam naisla na istu u TA i na uzv a dolazim uvijek na isti dan i u isto vrijeme.

Jutro, bila sam kod doktorice Gall s obzirom da sam bila na operaciji prije godinu i pol mora se dogovoriti na konziliju da li idem na carski .Narucila me opet za 2 tjedna pa ćemo se dogovoriti sve ,godišnji su pri kraju pa se nadam da sam opet kod nje isti dan i opet ujutro .

Julie
    23. Kolovoz 2019. 08:01

Deja1988

I ja moram na pramenove opet uskoro… To cu sredinom 9mj…😁
    Julie - kazu cim je torba spremna, spremna si i ti😁😁 Mos mislit🥴😁😁 I ja stalno razmišljam o tome u zadnje vrijeme, a mogu si misliti kako ti koja si blizuuu🤗 Samo da nam svima prode dobro… 🤗

Draga moja ja ti u glavi nisam spremna, do sad je bilo sve ok i bila sam bas cool, a unatrag par dana me bas pocinje biti strah. Znam i da je to sve normalno, zene koje su vec rodile sigurno ne idu u bolnicu kao u ducan, a pogotovo nama kojima je to prvo dijete. 🤪

Frajla
    23. Kolovoz 2019. 08:02

danica_zvijezda

Cure vezano za blazinice za dojke ne bih preporučila da kupujete one koje sadrže nekakav gel u sebi. Dva puta desilo mi se da su se otvorile tj.raspale i da je taj gel, kao nekakvi kristalići bio na dojkama. Iako su najbolje upijale od svih koje sam probala, uhvatila me jeza pri pomisli da je beba to mogla slučajno progutati.

Koje su to s gelom?
    Znam da neke (obično ove skuplje) pretvaraju mlijeko u gel (kao i pelene, a i neki ulošci ), pa više mogu upiti i ne procure, misliš možda na to? Iako, meni se stvarno nikada nisu poderali, kada osjetim da je otežao promjenim, a kod dojenja svakako taj bacim i iza stavim novi

Frajla
    23. Kolovoz 2019. 08:11

Evo sad dobro jutro i od mene 
    Julie, naravno da te frka,  neznaš kako će sve biti, a već unaprijed znaš da će boliti 
    Martina sretno na pregledu, samo polako, bude beba izašla kad će biti spremna.
    Deja, neznam koliko si mislila dati za haljinu, sestrična (netrudna) si je "vjenčanicu" uzela u mama nova neku bijelu sa srebrnim oko vrata i mašnicom za zavezati oko struka. Na lutki je to bilo iznad stomaka, a onda stavila u struk. Mislim da je rekla oko 600 kn da je bila.
    Uh, ostalo zaboravih. Vjenčani prsten ne nosim već dugo, iako sam nosila prije prve trudnoće. Zdebljala sam se od vjenčanja , pa čekam da se sve skupa unormali i da vidim koliko ga trebam povećati.

• Pikulica19
    23. Kolovoz 2019. 08:49

Maša62

Pikulica19

Matea26

Maša62

Kengurica

Maša odlicno. Koja bolnica?

Vinogradska

Kod koje doktorice, i mene ceka uskoro TA, isto Vinogradska

Neces doci kod iste uvijek, ne znam dali je do godisnjih trenutno ali vec zadnja 3 mjeseca niti jednom nisam naisla na istu u TA i na uzv a dolazim uvijek na isti dan i u isto vrijeme.

Jutro, bila sam kod doktorice Gall s obzirom da sam bila na operaciji prije godinu i pol mora se dogovoriti na konziliju da li idem na carski .Narucila me opet za 2 tjedna pa ćemo se dogovoriti sve ,godišnji su pri kraju pa se nadam da sam opet kod nje isti dan i opet ujutro .

Ja se vodim isto kod nje, ali do sad mi nije bila niti jednom 😔 nadam se i ja da su GO prikraju i da ce me docekat iduci cetvrtak... 😁🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.