Mi smo gledali bas ovo sto je Angelina rekla, izgledom je ljepše i cvrsca je konstrukcija i uzeli smo na 3 razine jer je gornja puno visa nego kad ima dvije eto dok je mala da kicmu ne lomim uzimajuci ju i stavljajuci u krevetac, pa makar drugu razinu nit ne koristili...
...
Moja curka 🥰 je skoro kilica secera, 1100g, sve mjere odgovaraju, ima tu malog odstupanja ali zanemarivo ... samo sto je rekla dr. da je glavicu gurnula skroz nisko jer skoro da ju nije uspjela izmjerit...
Zar je moguce da je vec sad okrenuta i dole zavaljena? 🤭🥰

Jeste vi za komplikacije nosile potvrdu za komplikacije i u hzzo ili samo u firmu?

Torba? Kakva torba?
Kupila sam danas spavaćice jeeee potrefila neki dobar popust u nekom NKD dućanu i 3 platila oko 150 kn i to dobra kvaliteta...
Ja ću isto za rađaonu manju torbu, a za sobu manji kofer, a šta ću sve potrpati još ne znam. Čekam sad za koji dan kad nam daju popis stvari nakon tečaja...
Daaaa opet sam ne tečaju hehhe i sve smo trudnice sa velikim trbusima, a ne ko u Rv kad se većini nije ni skužilo pa sam se bojala da ću sad biti jedina velika
Danas je pričao ginekolog, tema porod (sve što slijedi prije i nakon) i kaže da se epi može dobiti kod nas ukoliko je anesteziolog slobodan, ali su prije par dana dobili "rajski plin" pa i to mogu ponuditi ako želimo...objasnio je zašto porod na stolčiću ili npr stoječki nije baš naj opcija iako nam sila teža pomaže da porod možda bude lakši, ali otežava primalji pregled što se dešava dolje i veća je vjerojatnost pucanja zbog jačeg pritiska bebe. Isto tako da je bolje čim manje biti na krevetu u predrađaoni, već se više kretati i nek se pripremimo da neke mogu tamo provesti i dan dva... Također prvi koji je spomenuo kako pretjeruju s tim granicama za šećer.
Jeste vi za komplikacije nosile potvrdu za komplikacije i u hzzo ili samo u firmu?
Obavezno moraš u HZZO nosit jer ti oni isplaćuju komplikacije
Doznaku o bolovanju treba do 5-og u mjesecu predati na hzzo. Ako zakasnis predati isplate ti iduci mjesec. Prvi put predajes i potvrdu o zadnjih 6 placa, kopiju osobne, kopiju tekuceg racuna, ako si u Splitu onda i ugovor o radu koji nema nikakvog smisla al ga traze 🙄

Sad sam zvala zensku koja se time u firmi bavi i ona je to trebala umjesto mene napraviti i zaboravila je odnijeti u hzzo...ne mogu vjerovati...znaci sad ce mi to isplatiti tek sljedeci mjesec?

Sad sam zvala zensku koja se time u firmi bavi i ona je to trebala umjesto mene napraviti i zaboravila je odnijeti u hzzo…ne mogu vjerovati…znaci sad ce mi to isplatiti tek sljedeci mjesec?
Da, isplatit ce ti oduci mjesec. Ali ne kuzim kak ce ona to umjesto tebe, treba tamo popuniti na koji racun zelis isplatu i sl i to potpisati

E da mislim na stranice di su glava i noge. Kindac ce mi biti tako okrenut da kad pogledam kroz vrata sobe vidim te stranice pa mi palo napamet da dok npr popodne beba spava kad je malo veca lakse bacim pogled na nju, ne moram uci skroz u sobu vec iz hodnika vidim (ako su ovo uopce realne situacije). I da li je kinderbet i madrac od ikee drigacijih dimenzija od nekih standarda? Zna li to netko napamet? I hvala cure. Nisam inace gotovanka, ali ovaj forum nema neko kvalitetno pretrazivanje, inace bih sama potrazila gdje ste pisale o tome.
Sto se tice komplikacija, ja svaki mjesec jednu doznaku odnesem samau HZZO i to u Remetinec gdje nikad nije nikakva guzva i jednu u firmu jer moja iz racunovodstva kaze da joj je to kao neki dokaz.
Da li je netko radio ogtt u Agram Suncu i jel zbilja tamo 100kn? U Breyeru je 175kn pa vazem da li da radije idem u Sunce koje mi je nesto dalje.

Sad sam zvala zensku koja se time u firmi bavi i ona je to trebala umjesto mene napraviti i zaboravila je odnijeti u hzzo…ne mogu vjerovati…znaci sad ce mi to isplatiti tek sljedeci mjesec?
Ovi iz firme nemaju veze sa hzzo.samo od firme trebas izvadak zadnjih 6 mjeseci place i njima dajes jednu doznaku a u hzzo nosis drugu i te potvrde o placi i tamo popunjavac obrazac za otvaranje kompikacija i kopiju tekuceg racuna prilazes sa ovim ostalim papirima od firme i ginicke doznake...niko iz firme nemoze umjesto tebe
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji