Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ReginaP
    19. Kolovoz 2019. 11:04

Jutro zenice,
    Meni je jutros sjela naknada za porodiljni u pbz-u, ali dio za komplikacije jos nije :D
    Što planirate staviti u torbu za rađaonu?

Senci_i
    19. Kolovoz 2019. 11:05

Aurora87

Senci, mislim da cu ja veceras peglati🤣 i to prvo sto ide u torbu pa onda ostalo…ne znam ni u koju cu torbu to sloziti, ja si nesto kontam u manju, a mm navalio u kofercinu…a nije da mi se da povlaciti taj kofer po bolnickoj sobi…jos si moram oprati torbu za rađaonu (onaj ceker iz dm-a cu, ne znam u sto bih drugo). I ja stalno panicarim a nikako da se pokrenem kako treba…. i nadam se da ce se za par sati osusiti te gaze i tetre da stavim novu turu prati…

Ja sam u kofer (na tockice) praktican mi je i pregledan kad otvorim. Iako mi je asocijacija kofera kao da idem na ljetovanje, a ne u bolnicu xd
    U globalu kad sam ga spakirala unutra rucnici, spavacice/roba i ulosci 🤣🤣 za radaonu sam uzela muzev ruksak u koji ce i on sebi staviti vodu i nest za pogrickat..

• MonaL.
    19. Kolovoz 2019. 11:16

Loptica10

Mene su ostavili na hospitalizaciji, jer mi protoci krv nisu baš dobri, ali bebica napreduje i sve ostalo je ok. Sad će mi par dana pratiti te protoke, pa će vidjeti što dalje. A ja sam se cijelo vrijeme nadala da ću ići doma odmah. I hvate me panika jer nisam ništa obavila, nisam računala s tim da ću ovako rano u bolnicu.
    MonaL. Ja sam ti u Zagrebu.

Žao mi je,ali bitno da bebica napreduje,ostalo će se riješiti 🙏 ja sam se isto spakirala,sutra mi je pregled. Živim 100km od bolnice pa uvijek nosim torbu,nikad se ne zna. Evo na kraju i meni neke degenerativne promjene na posteljici pa ćemo vidjeti sutra mijenja li se nagore. Nadam se da ne,bar ne još.Ali ne bojim se,jer moja sestra je od 32 tjedna trudnoće imala manjak vode i zastoj u razvoju,i uspili su je tako vući do 37 tj i porodili je.  Bebica imala samo 2500 grama ali evo na jesen kreće u prvi razred 🤗

• Loptica10
    19. Kolovoz 2019. 11:34

MonaL.

Loptica10

Mene su ostavili na hospitalizaciji, jer mi protoci krv nisu baš dobri, ali bebica napreduje i sve ostalo je ok. Sad će mi par dana pratiti te protoke, pa će vidjeti što dalje. A ja sam se cijelo vrijeme nadala da ću ići doma odmah. I hvate me panika jer nisam ništa obavila, nisam računala s tim da ću ovako rano u bolnicu.
    MonaL. Ja sam ti u Zagrebu.

Žao mi je,ali bitno da bebica napreduje,ostalo će se riješiti 🙏 ja sam se isto spakirala,sutra mi je pregled. Živim 100km od bolnice pa uvijek nosim torbu,nikad se ne zna. Evo na kraju i meni neke degenerativne promjene na posteljici pa ćemo vidjeti sutra mijenja li se nagore. Nadam se da ne,bar ne još.Ali ne bojim se,jer moja sestra je od 32 tjedna trudnoće imala manjak vode i zastoj u razvoju,i uspili su je tako vući do 37 tj i porodili je. Bebica imala samo 2500 grama ali evo na jesen kreće u prvi razred 🤗

Ma nama se od prijatelja bebica rodila sa 1800 u 36.tjrdnu i hvala Bogu sve odlično, bio malo u inkubatoru, i sad napreduje odlično. Nadam se da će i tebi sve biti dobro, bitno je da smo pod njihovim nadzorom, pa i ako treba ostati ranije u bolnici - svo zlo u tome bilo. 

PatyDi
    19. Kolovoz 2019. 12:16

Iva2

Jutroo! 😍
    Gonekolog mi je rekao da je bebici abdomen manji za 2 tjedna nego sto bi trebao biti, a niti 10 dana prije mi je soc.ginekolog rekao da su mjere tocno kakve trebaju biti. Je li moguce da je ovaj zadnji krivo izmjerio?🙈
    Mozda se samo tjesim, al me muci kako je bebica u 10 dana pala s mjerama, tj samo abdomen.
    U srijedu mi je pregled jer je rekao da to moramo pratiti, al evo.. Daleko mi je srijeda😏

Ne brini, ja sam prošla već nekoliko gin i kod svakoga mi pokazuje drugačije...nije do bebe nego do njihovih uzv. Ako oni kažu da je sve u redu onda jest  Pa kad ženama procijene bebe i po cijelu kilu za više ili manje i onda se na porodu šokiraju, onda znaš koliko su precizni njihovi aparati... 

PatyDi
    19. Kolovoz 2019. 12:32

Primjećujem kak nas je počelo svašta nešto boluckati kako se bliži kraj  
    Ja se sve teže dižem s kreveta, teže sjedim jer mi mali stišće pluća pa onda teže dišem, teško sjedim na wc-u, sporo hodam, zadnja tri dana me povremeno žgaravica uhvati (ali do sad je bilo super tak da se neću žaliti još zadnji mj), udarci su full snažni i to njegovo prevrtanje pa nekad zvekne neki živac, štucavica njegova obavezno ujutro i na večer, brzo umaranje, pospanost već oko podneva ako ujutro nešto obavljam....mama me tješi da još malo pa će biti lakše bez trbuha  I moram je opet pohvaliti jer žena je operirala 2 put kralježnicu, malo je deblja i jako joj je bude vruće, pogotovo po ljeti, ali ona strpljivo sa mnom obilazi dućane i ne da mi niš da nosim, samo da si spremim kad dođemo doma...

Senci_i
    19. Kolovoz 2019. 12:34

Senci30

renata.koscec

Senci30

Sto mislite, hoce li nam danas sjesti naknada!? Obicno bude dan prije nego sto navedu u izvrsenju 🤞🤞😊

Danas je ali kasnije sjedne, iza 12h. Ima na fejsu grupa porodiljne i ostale naknade i onda bude kad je koja

Hvala 😊

Sjele i komplikacije u PBZ-u. 
    Vec i potroseno! 🙈🙈🙈

• sunshine1
    19. Kolovoz 2019. 12:51

Frajla

sunshine1

Frajla, samo da jos jednom utvrdimo, znaci svaki adapter za maxi cosi autosjedalica ujedno odgovara i za bilo koju cybex autosjedalica, posto su im utori isti? Jesam li ja to dobro razumjela? Jer sam primorana narucit kolica webshopom, zivim u maloj sredini i veliki centri itd mi nisu na domak ruke pa ako narucim kolica na koja necu moc montirati ovu AS muz ce me ubiti😂😂

Ovo je lista sjedalica koje imaju iste utore:
    Maxi-Cosi® (Citi, CabrioFix, Pebble, Pebble Plus), Cybex® (Aton, Aton 5, Aton M, Aton Q, Aton Q Plus, Aton Q i-size, Cloud Q, Cloud Q Plus), kiddy® (Evolution pro, Evolution pro 2, Evolunafix)
    Znači ne mogu reći da vrijedi apsolutno za sve, ako uzimaš polovna, pa su adapteri z aneki stariji model moguće da neće odgovarati….
    Ako trgovina u kojoj bi uzela kolica ima takvu sjedalicu možeš probati poslati mail i pitati jel odgovara. Ja sam recimo slala u Mikoedra (tj magic baby) za svoja kolica, za sjedalicu su rekli da mi ne mogu odgovoriti jer ne drže tu moju (cybex drže), ali za zimsku vreću su se stvarno potrudili, objasnili i čak stavili lutku u kolica ista kao moja i poslikali mi kako treba biti
    A i u nekom najgorem slučaju, ako kupuješ preko neta imaš 14 dana (od kad ti stignu) za odustati od kupovine, ne moraš im navesti nikakva razlog, jedino moraš platiti poštarinu

Hvala ti puno puno 🥰

• Iva2
    19. Kolovoz 2019. 13:00

DijMar

Iva2

Jutroo! 😍
    Gonekolog mi je rekao da je bebici abdomen manji za 2 tjedna nego sto bi trebao biti, a niti 10 dana prije mi je soc.ginekolog rekao da su mjere tocno kakve trebaju biti. Je li moguce da je ovaj zadnji krivo izmjerio?🙈
    Mozda se samo tjesim, al me muci kako je bebica u 10 dana pala s mjerama, tj samo abdomen.
    U srijedu mi je pregled jer je rekao da to moramo pratiti, al evo.. Daleko mi je srijeda😏

Ne brini, ja sam prošla već nekoliko gin i kod svakoga mi pokazuje drugačije…nije do bebe nego do njihovih uzv. Ako oni kažu da je sve u redu onda jestPa kad ženama procijene bebe i po cijelu kilu za više ili manje i onda se na porodu šokiraju, onda znaš koliko su precizni njihovi aparati…

Hvala ti puno! Ma da, stvarno se nadam da je doslo do neke greske. Jeeedva cekam termin😂

Angelina
    19. Kolovoz 2019. 13:25

Hej zene!
    Ja sam obavila pregled u TA. Danas je bilo koma, dr spora ko puz pa se bas oduzilo. Ali dobro, izdrzalo se. Ctg ok, bris uredan, uloziva za vrh prsta i to je to. Od danas smo sluzbeno u terminu 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.