Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    14. Kolovoz 2019. 16:40

luce35

Ma nepotrebno uopce pisati sto mozemo sto ne mozemo kupiti ili posuditi. Netko kupi polovni clio s 200000 km na kredit, netko u kesu novog touarega, a netko vozi bicikl jer mu bilo kakav auto skup sport. Tako i s robom, opremom za djecu 😀.

Ja bi voljela Range Rovera kako god, na 1000 rata ako treba ali nista od toga 😂🙈

Julie
    14. Kolovoz 2019. 16:48

Ma svako naravno po svojem mogućnostima i zeljama. Svima nam je isti cilj, da bebama nista ne fali i da se damo u to 100% na koji god nacin. 💖

Frajla
    14. Kolovoz 2019. 17:32

Kengurica

Mi smo isli privatno na IVF pa smo rekli da eto idemo onda probat sto manje trositi na opremu, a i imamo od koga dobiti/posuditi neke stvari. Makar i inace bih uzela jer nekako zacudo ni nisam u djiru da mi je bitno novo (iako sam lagani shoppingholic ;)). A i ove komplikacije te dodatno urazume financijski.
    Nego Frajla enciklopedijo, ja ne mogu naci to jaje kiddy na stranici od Bubamare. Jel ti se da dati link? Da li du realne te akcije od Bubamare? Uopce nisam u toku s cijenama ni ičim jer još ništa nisam gledala.

Nemaju baš neki izbor jaja, samo dvije boje....
    https://www.bubamara.in/katalog/trazenje?q=Kiddy&page=1
    Za cijene jaja neznam napamet jer je davno bilo, a i mi smo uzeli ono sto ide samo na bazu, ali ove vece sam gledala nedavno i svugdje su podjednako (bez akcije)
    Njih jos drzi svijet beba i hak (webshop), pa si mozes pogledati i usporediti

• Noemi1
    14. Kolovoz 2019. 17:59

Frajla, citam ove uvjete o voznji djece u suprotnom smjeru, pa da pitam kako je moguce vozit dijete u suprotnom smjeru npr s 14mj, kad nakon 9mj ili godinu dana mora ici beba u autosjedalicu, preraste jaje. Zar nisu sve autosjedalice onako da moraju bit postavljene u smjeru voznje?
    ..
    Cure pitanje, kad su vas poceli gin gledati vaginalno? Da li se otvarate i to? Na svakom pregledu, pred kraj ili? Zanima me cisto kad je "obavezan" vaginalni pregled, u kojem tj 🤔

Frajla
    14. Kolovoz 2019. 18:15

Noemi1

Frajla, citam ove uvjete o voznji djece u suprotnom smjeru, pa da pitam kako je moguce vozit dijete u suprotnom smjeru npr s 14mj, kad nakon 9mj ili godinu dana mora ici beba u autosjedalicu, preraste jaje. Zar nisu sve autosjedalice onako da moraju bit postavljene u smjeru voznje?
    ..
    Cure pitanje, kad su vas poceli gin gledati vaginalno? Da li se otvarate i to? Na svakom pregledu, pred kraj ili? Zanima me cisto kad je "obavezan" vaginalni pregled, u kojem tj 🤔

Nisu sve sjedalice za smjer voznje, ima ih hrpa koje do 18 kg idu u suprotan smjer, a moze se naci i onih koje idu do 25 kg.
    Kod nas je cini mi se dosta zastupljena recimo cybex sirona i gb vaya (to je cybex-ova malo jeftinija sestra 😉), pa be safe izi plus, britax romer dualfix i swingfix, par modela od joie
    U svedskoj recimo po zakonu moraju voziti djecu u suprotnom smjeru do 4 godine.
    Moj soc gin gleda svaki put 🙄 
    Privatno mi ne gleda. 
    Zadnji put sam u bolnici vodila trudnocu i oni su to prek abdominalnog uzv gledali (da je bilo nesto sumnjivo vjerojatno bi onda vaginalno jos), prvi put sam se skidala tamo negdje oko 35 tjedna kad mi je radila bris na streptokok. Onda me mislim bas gledala sa 37+2, sa 38+2 nije planirala, al obzirom da su me ostavljali u bolnici onda na kraju ipak je da vidi kakvo je stanje. Meni je draze to bez cackanja bilo 😏

14. Kolovoz 2019. 20:27

Noemi1

..

Meni se od 18 tj radio vaginalni svaki put kad bi dosla na pregled al to ti od doktora do doktora neko ne voli prckati a neko voli 😂 

luce35
    14. Kolovoz 2019. 20:51

Meni nijedan pregled od pocetka trudnoce nije bio bez vaginalniog palpiranja, u bolnicu kad idem na profil isto me vaginalno pregledaju

14. Kolovoz 2019. 21:10

Mene osim dva vaginalna uzv u pocetku trudnoce nije ni taknula dolje.. Nistaa nikakvo gledanje pipanje nikakvi brisevi nistaa.. Niti je spominjala pregled.. Mozda sada bude spominjala nesto kad budem isla na pregled opet ali eto.. Bilo bi mi cudno da me ne pogleda jednom ili dvaput sad kako se blizi vrijeme termina.. Tako da vjerujem da hoce.. 

PatyDi
    14. Kolovoz 2019. 21:14

Ejla curke! Nisam bila u stanju pratit sta se dogadja ovdje jer mi je dan grozan bio i jos je...uglavnom, nakon 4 sata sam napokon izasla od gin, od toga je bio pol sata ctg i pol sata pregled i uzv, a ostalo cekanje, a nakon toga me uhvatila migrena koju nisam imala 15 god! Zadnji put u 4.srednje...sta je najgore, kad sam sjela u auto, pocela mi je trnuti l.ruka i samo sam molila Boga da dodjem do doma...10ak min voznje, ali u tom stanju se cinilo ko vjecnost...glava me jos boli, popila sam Lekadol, lezala, drijemala, ali nije bas nes pomoglo...evo sad malo popusta i to dok ne lezim 😪
    Inace je sve okej, p.voda je uredne kolicine, malac ima oko 2600g i bit ce veca beba, ali ova gin ne kaze da je to od mog pocetnog secera nego kako smo pricale je zakljucila da smo svi veliki 😅, a i zna mi roditelje tak da se uz usku zdjelicu i vecu bebu moram dobro spremiti zs porod 😬
    Za 2 tj imam jos jednu kotrolu kod nje i onda dalje bolnica...cerviks je na 35mm, uloziva za vrsak prsta i nema vise bicikla...da ne izazivam sto ne treba...
    A danas sam si nakon pregleda isplanirala soping i eto mi ga sad... 😞

• ReginaP
    14. Kolovoz 2019. 21:17

Mene je moja gin svaki put pregledavala vaginalno i u pocetku vaginalni ultrazvuk radila, a kasnije normalni, ali ja sam isla na preglede svakih 5 tjedana. U bolnici mi sad rade samo vaginalni pregled bez ultrazvuka, osim proslog pregleda gdje su provjeravali bubrege bebi, ali to nije regularna provjera

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.