Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    14. Kolovoz 2019. 15:31

Jules55

Frajla

Kad sam kupovala kolica (Mamas and papas Ocaro) i prodavacica i moja mama su me odgovorile od kupnje košare jer da beba to brzo preraste i da se ne zele dugo u tom vozit jer nemaju pogled na ono sta se vani desava. Tako da za start cu koristit jaje Cybex Cloud Z umjesto kosare na kolicima pa onda kroz 3,4mj sportsko sjedalo kolica. . Valjda necu morat kupovat jos i kosaru,pouzdala sam se u njihova iskust a…
    Prodavacica je rekla da roditelji koji imaju drugo i trece dijete sa svakim kupuju jos jednostavniji model😬

To za košaru je stvarno individualno....ja ju obožavam i mi smo ju do maksimuma iskoristili. Ova što smo mi imali je stvarno super i ima kao madrac unutri i neke crtifikate, čak je na moru (imao je 5 mjeseci) spavao u njoj (jer nije htio u putnom krevetiću).
    Sada za nova kolica ju nismo kupili iz financijski razloga, kao vidit ćemo kako će biti, pa možemo i naknadno. Al neznam, mislim da će mi faliti. I čudno mi je tako malu bebu vezati...
    Za autosjedalicu je preporuka da beba ne bude više od 2 sata u komadu, a mi smo znali imati stvarno maratonske šetnje, tak da mi ta opcija nije baš...
    A za gledanje okolo, tog problema isto nismo imali, doduše rano se počeo u košari voziti na trbuhu  pa bi tako razgledo okolo, uvijek smo ga nosili prema sebi, nosio se i u marami i u klokanici. I nikad ga nisam podbočivala s ničim dok leži na kauču i sl  što ljudi znaju raditi kao da djeca mogu gledati okolo, nije imo stolice/ležaljke/ljuljačke, pa valjda jadan nije ni znao za te opcije 
    Ali vidjet ćeš, ako zatreba kupiš ju, još ako dobijete kakve novčeke kad se beba rodi bit će lakše 
    btw. sad je bubamari na akciji

• MonaL.
    14. Kolovoz 2019. 15:36

Schawli

Čini mi se, kad čitam zadnjih par stranica, da se sve kupuje novo (a bogami i skupo). Svaka čast! :D
    Ja sam sve nabavila polovno osim madraca za krevetić.
    Ima li netko jos da je opremu i ostalo nabavljao polovno?

Ja sam sve dobila,dakle sve je polovno,ništa nisam kupila od krupnih stvari. Super je očuvano,ne trebam vraćati i odlično. Naravno ako mi se što ne svidi,ne bude odgovaralo uzet ću si po svom guštu. Zasad ovako 😊

Jules55
    14. Kolovoz 2019. 15:37

Frajla

Jules55

Frajla

Kad sam kupovala kolica (Mamas and papas Ocaro) i prodavacica i moja mama su me odgovorile od kupnje košare jer da beba to brzo preraste i da se ne zele dugo u tom vozit jer nemaju pogled na ono sta se vani desava. Tako da za start cu koristit jaje Cybex Cloud Z umjesto kosare na kolicima pa onda kroz 3,4mj sportsko sjedalo kolica. . Valjda necu morat kupovat jos i kosaru,pouzdala sam se u njihova iskust a…
    Prodavacica je rekla da roditelji koji imaju drugo i trece dijete sa svakim kupuju jos jednostavniji model😬

To za košaru je stvarno individualno….ja ju obožavam i mi smo ju do maksimuma iskoristili. Ova što smo mi imali je stvarno super i ima kao madrac unutri i neke crtifikate, čak je na moru (imao je 5 mjeseci) spavao u njoj (jer nije htio u putnom krevetiću).
    Sada za nova kolica ju nismo kupili iz financijski razloga, kao vidit ćemo kako će biti, pa možemo i naknadno. Al neznam, mislim da će mi faliti. I čudno mi je tako malu bebu vezati…
    Za autosjedalicu je preporuka da beba ne bude više od 2 sata u komadu, a mi smo znali imati stvarno maratonske šetnje, tak da mi ta opcija nije baš…
    A za gledanje okolo, tog problema isto nismo imali, doduše rano se počeo u košari voziti na trbuhupa bi tako razgledo okolo, uvijek smo ga nosili prema sebi, nosio se i u marami i u klokanici. I nikad ga nisam podbočivala s ničim dok leži na kauču i sl što ljudi znaju raditi kao da djeca mogu gledati okolo, nije imo stolice/ležaljke/ljuljačke, pa valjda jadan nije ni znao za te opcije
    Ali vidjet ćeš, ako zatreba kupiš ju, još ako dobijete kakve novčeke kad se beba rodi bit će lakše
    btw. sad je bubamari na akciji

A ne znam koliko cu dugo sa njom setat u komadu dok je tako mala,ali znam da duze od 2h ne smije biti u autosjedalici.. sve cu saznati kad dode tu💕kako ce ici s tim kolicima,ako ce voljet da ju se nosi na prsima u nosiljci a kao sto kazes ako ipak zatreba i kosaru cemo naknadno uzeti.. bolje tako nego kupit pa da se niti ne koristi
    Nemam pojma sta ocekivat..prva sam trudna od puno ljudi koje znam, cak i nekih u familiji koji su 10g stariji od mene tako da sve sam guglala i čitala a na netu ima svega. Najbolje savjete sam ipak dobila od cura koje su to prosle,npr tu i na tecaju ali sam se kasno prikljucila

Julie
    14. Kolovoz 2019. 15:37

Mi smo kupili sve novo. Dugo sam htjela bebicu pa sam si dala gusta. Planiramo još jednu bebicu uskoro pa će biti i za to drugo dijete. 
    Od poklona smo dobili od moje mame kolica i sad je inzistirala da plati krevetic, dobili smo od Seke beskontaktni toplomjer i od frendice Ariannu aspirator. Ostalo smo sve sami. Ormar, komodicu, odjeću, obuću, kadicu, kozmetiku i pelene Itd.....kad se to sve skupa zbroji to je jaaaaako puno novaca ali velim nije mi zao i imat ćemo i za drugo dijete. 

Frajla
    14. Kolovoz 2019. 15:49

Ja sam očito isto malo razmažena, većinu stvari ne bih kupila polovno, tipa kolica, jer kad vidim kak ljudi znaju staviti sliku mačke koja se uvalila u dječja kolica zlo mi dođe 
    Od nekog poznatog bi uzela naravno da znam da ih je lijepo čuvao. 
    Hranilicu smo recimo posudili, 10 godina stara (iz vremena turbolimača), troje djece bilo u njoj i to se vidi, ali nije mi problem dokle god je ona sigurna i stabilna i znam da se nije povlačila ko zna gdje. 
    Kupila jesam koji komadić robice tak kad bi naletila, znaju žene prodavati doslovno samo oprano po korekrnoj cijeni. Al neke bome nabiju cifru, kupe na sniženju, dijete iznosi i onda bi još najradije bile u plusu 
    Od svojih stvari ništa ne prodajem (tj prodala sam jednu klokanicu s kojom nisam bila zadovoljna), obzirom da sam za većinu dobila novce za te stvari od rodbine osjećam da je najkorektnije to proslijediti onome tko u obitelji prvi idući bude trudan ako bude htio.

• Kengurica
    14. Kolovoz 2019. 15:53

Mi smo isli privatno na IVF pa smo rekli da eto idemo onda probat sto manje trositi na opremu, a i imamo od koga dobiti/posuditi neke stvari. Makar i inace bih uzela jer nekako zacudo ni nisam u djiru da mi je bitno novo (iako sam lagani shoppingholic ;)). A i ove komplikacije te dodatno urazume financijski. 
    Nego Frajla enciklopedijo, ja ne mogu naci to jaje kiddy na stranici od Bubamare. Jel ti se da dati link? Da li du realne te akcije od Bubamare? Uopce nisam u toku s cijenama ni ičim jer još ništa nisam gledala.

• Kengurica
    14. Kolovoz 2019. 15:59

A inace mi imamo srece, moj necak je rodjen u istom mjesecu kao sto bi se trebao nas šniclek roditi pa se robica podudara. Trenutno mi je on najdraza osobica na svijetu pa cu s guštom ovoga našeg uvaliti u sve njegovo ❤️

Maša62
    14. Kolovoz 2019. 16:04

Pozdrav svima,
    Sto se tiče opreme kolica smo kupili rabljena i u original kutijama spakirana odlično uščuvana Stoke Xplory (iako su se meni osobno svidjela Bugaboo Bee5 ali bila mi preskupa ),kinbač smo dobili rabljeni ,hrpu robice isto dobili ,nosiljku ergobaby kupili od prijatelja 2-3 puta bila korištena .Osobno nikad ne bi uzela 3u1 kolica jer je jaje  upitne kvalitete .Jaje smo kupili Besafe nakon naravno silnog istraživanja .Ostale stvari sve kupili sto nam falilo .

luce35
    14. Kolovoz 2019. 16:30

Ma nepotrebno uopce pisati sto mozemo sto ne mozemo kupiti ili posuditi. Netko kupi polovni clio s 200000 km na kredit, netko u kesu novog touarega, a netko vozi bicikl jer mu bilo kakav auto skup sport. Tako i s robom, opremom za djecu 😀.

• Martina0204
    14. Kolovoz 2019. 16:36

luce35

Ma nepotrebno uopce pisati sto mozemo sto ne mozemo kupiti ili posuditi. Netko kupi polovni clio s 200000 km na kredit, netko u kesu novog touarega, a netko vozi bicikl jer mu bilo kakav auto skup sport. Tako i s robom, opremom za djecu 😀.

E tu se slazem...svatko radi kako hoce i moze i misli da je najbolje... djeci uostalom i tako treba najvise ljubavi i paznje koja se ne moze ni kupiti ni posuditi 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.