Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    14. Kolovoz 2019. 14:11

Iva2

Kad smo kod kolica, ima li tko iskustva sMaclaren Daytripper kolicima (https://www.magicbaby.hr/maclaren-kolica-daytripper-black-herringbone.html) iRomer ili Kiddy autosjedalicama? 😉

Maclaren je inače super marka, ali nešto mi zvoni da je baš na ovaj model bilo puno reklamacija.
    Ako planiraš stavljati sjedalicu na kolica, kiddy i cybex ti idu na iste adaptere kao maxi cosi, kažem jer njih većina nudi. Za romer si provjeri postoje li u ponudi adapteri za kolica koja izabereš.
    Ja imam kiddy jaje i super mi je (btw . u bubamari su trenutno snižene 40% ). Može se poleći (u autu samo ak je na bazi), jedino što dosta mjesta zauzima, ali to je dio njihove sigurnosti, ne može biti malecko i štiti tak dobro

14. Kolovoz 2019. 14:17

Leona29

E da vas pitam… Vi koje pijete Mg… Meni moj gin reko danas da ga pijem do kraja, a koliko sam citala pije se do 36og 🤔🤔 i sta sad, dal da ga pijem do kraja ili ne? A ionako sam beton🙈🙈😂😂😂

Ja sam ga prestala piti, tako da kako ti zelis ako budes imala jake grceve popjes ako ne nemoras, ja grceva nemam jedino eto sto imam te lazne kontrakcije 

• Iva2
    14. Kolovoz 2019. 14:18

Frajla, puno hvala. Iskreno, ja se uopce ne kuzim u te stvari, nisam bas bila okruzena trudnicama i mamama, tako da.. Vasa misljenja i iskustva su mi predragocjena. Bitno mi je da su lagana i sigurna jer cu biti uglavnom sama s bebicom.

Leona29
    14. Kolovoz 2019. 14:24

ayla

Leona29

E da vas pitam… Vi koje pijete Mg… Meni moj gin reko danas da ga pijem do kraja, a koliko sam citala pije se do 36og 🤔🤔 i sta sad, dal da ga pijem do kraja ili ne? A ionako sam beton🙈🙈😂😂😂

Ja sam ga prestala piti, tako da kako ti zelis ako budes imala jake grceve popjes ako ne nemoras, ja grceva nemam jedino eto sto imam te lazne kontrakcije

Nemam grceve al imam laznjake, ne bole samo mi se trbuh stvrdne jako.. Danas me nesto iza boljelo al to me boli od upale mjehura... Probat cu ne popit pa cu vidjet sta ce bit 😂😂

Frajla
    14. Kolovoz 2019. 14:24

Kad već pišem o sjedalicama, preporuke su ovako:
    - beba min do 6 mjeseci treba biti u jajetu, nagib naslona jaeta treba biti 45 stupnjeva (u odnosu na tlo) jer u suprotnom bebi može pasti glavica i doći do gušenja (kod starije djece padanje glave nije problem jer kontroliraju glavu i mogu ju pomaknuti ako im je neudobno)
    -minimalni uvjet za smjer vožnje je 15 mjeseci, 10 kg i samostalan hod (sve mora biti ispunjeno!!!), dijete bi svejedno trebalo voziti što duže u suprotnom smjeru, bar do 2 god, a idealno do 4. Djeca dugo imaju "preveliku" glavu u odnosu na vrat i tijelo i mogu dobiti trzajnu ozljedu već kod naglog kočenja. https://youtu.be/sssIsceKd6U

Problem kod ovih sjedalica koje se dobiju uz kolica (osim upitne sigurnosti) je što često budu jako malene, odnosno samo do 75 cm i 9 kg, pa ih neka djeca jako brzo prerastu. Velika većina provjerenih marki ide ipak do 13 kg, a visina ovisi o marki (kiddy je do 83 cm).

I za kraju, u svakom slučaju bilo kakva (ispravna i ispravno postavljena) sjedalica je bolja od nikakve! Nitko ne sjeda u auto s planom da se danas sudari, ali sranja se događaju, a oni su tako mali i krhki...

Leona29
    14. Kolovoz 2019. 14:25

Frajla

Leona29

Pij ak ti je tako rekao. Neće ti on spriječiti otvaranje
    Eventualno možeš u bolnici reći da si pila, pa ako treba oni ti daju hmmmm, mislim kalcij

Ma ja sam se pomirila s tim da se ja necu otvorit ni sa Mg ni bez Mg 😂😂😂😂😂

14. Kolovoz 2019. 14:36

Čini mi se, kad čitam zadnjih par stranica, da se sve kupuje novo (a bogami i skupo). Svaka čast! :D
    Ja sam sve nabavila polovno osim madraca za krevetić. 
    Ima li netko jos da je opremu i ostalo nabavljao polovno?

Frajla
    14. Kolovoz 2019. 14:38

Iva2

Frajla, puno hvala. Iskreno, ja se uopce ne kuzim u te stvari, nisam bas bila okruzena trudnicama i mamama, tako da.. Vasa misljenja i iskustva su mi predragocjena. Bitno mi je da su lagana i sigurna jer cu biti uglavnom sama s bebicom.

Bebetto i sl ti sigurno nisu lagana kolica, konstrukcija s košarom ima skoro 15 kg...
    Ja sam imala ABC design Salsa 4, meni su ona presuper ovako za gurati i malom su udobna i dolje stane čudo stvari, ali su isto teža kolica i nije ih najjednostavnije sastaviti i rastaviti
    Sada imam Maxi cosi Lila i s njima nisam baš presretna
    Baci si oko na Mutsy, sad su isto na akciji u magic baby
    I maxi cosi Zelia ti ima tu foru kao daytriper da se košara pretvara u sjedalo , ona nisu skupa i sad su na akciji

Frajla
    14. Kolovoz 2019. 14:42

Schawli

Čini mi se, kad čitam zadnjih par stranica, da se sve kupuje novo (a bogami i skupo). Svaka čast! :D
    Ja sam sve nabavila polovno osim madraca za krevetić.
    Ima li netko jos da je opremu i ostalo nabavljao polovno?

Ja sam naslijedila krevetić (za prvo dijete) i dobila hrpetinu rabljene robice.
    Sjedalicu i  prvu obuću nebi koristila rabljeno, sve ostalo bih da mi je netko ponudio

14. Kolovoz 2019. 14:45

Frajla

Kad već pišem o sjedalicama, preporuke su ovako:
    - beba min do 6 mjeseci treba biti u jajetu, nagib naslona jaeta treba biti 45 stupnjeva (u odnosu na tlo) jer u suprotnom bebi može pasti glavica i doći do gušenja (kod starije djece padanje glave nije problem jer kontroliraju glavu i mogu ju pomaknuti ako im je neudobno)
    -minimalni uvjet za smjer vožnje je 15 mjeseci, 10 kg i samostalan hod (sve mora biti ispunjeno!!!), dijete bi svejedno trebalo voziti što duže u suprotnom smjeru, bar do 2 god, a idealno do 4. Djeca dugo imaju "preveliku" glavu u odnosu na vrat i tijelo i mogu dobiti trzajnu ozljedu već kod naglog kočenja.https://youtu.be/sssIsceKd6U

Problem kod ovih sjedalica koje se dobiju uz kolica (osim upitne sigurnosti) je što često budu jako malene, odnosno samo do 75 cm i 9 kg, pa ih neka djeca jako brzo prerastu. Velika većina provjerenih marki ide ipak do 13 kg, a visina ovisi o marki (kiddy je do 83 cm).

I za kraju, u svakom slučaju bilo kakva (ispravna i ispravno postavljena) sjedalica je bolja od nikakve! Nitko ne sjeda u auto s planom da se danas sudari, ali sranja se događaju, a oni su tako mali i krhki…

E vidis ja dobila kolica i sad pita mene mama sta je to misleci na to jaje u kojem se beba vozi u autu na to mislim sad dok objasnjavam i kazem ja mami za sta je to a ona meni kaze kakva glupost pa djeca se iznose iz bolnice (jer o tome je bila rijec ja sam joj rekla u tome cu iznjet bebu iz bolnice i stavit u auto) u onom jastuku i kao drzis bebu u krilu do kuce. Ja ostala sokirana jer je ona i dalje brundala kako su to gluposti kao pa mi nemamo auto sta ce tebi to i tesko njoj objasnit da nesmijes bebu drzat u krilu pa makar samo do doktora. Ja joj pokusavala objasnit da mozes i kaznu dobiti da beba mora biti u tome ali ne ona i dalje po svome. Tesko je nekome tko je rodio prvo dijete prije 40 godina objasnit kako to danas ide 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.