Oko mene nitko nema djecu tako da mi nitko nije ni ponudio nesto polovno da eventualno ustedim na necemu… 😑
Nije ni meni nitko ponudio, nego sam kupila polovno na njuskalu i mojim krpicama i sl. (3u1 kolica, krevetić točno kakav sam htjela, ručnici i platnene pelene, ma svasta).
A robicu sam dobila, da. Dosta toga i to ne od frendica (jer nemaju klince) nego od nasumnicnih i polupoznatih ljudi koji su me u kvartu vidjeli trudnu pa su se htjeli rijesiti svojih krpica. Ispalo super!
Sterilizator i rucnu izdajalicu mi posudila kolegica.
Dakle, zaista skoro sve rabljeno i to mi je super.
Kad vidim cijene u dućanima, malo mi je zlo od baby industrije moram priznati.
Sestrična ima malog točno godinu starijeg od mog i do sad sam stvarno dobivala svega, međutim sad su skoro na istom broju
Njen je mršav i visok, a moj mali i okrugao pa mi je došao šok da mu za jesen trebam sve kupiti
Oko mene nitko nema djecu tako da mi nitko nije ni ponudio nesto polovno da eventualno ustedim na necemu… 😑
I ja sam prvo mislila kako mi nema ko nista dati jer prijateljica nisam tila traziti bilo mi glupo rece cemu si pravila ako nemas za kupiti i onda mi se sama ponudi jedna cura iz familije da ima robice i meni to supp doslo ionako kad su maci to sve brzo prerastu 😊
Čak ni nije stvar u nemanju novca nego je sve odvratno skupo da mi ne pada na pamet kupovati u dućkasima. Sve polovno sto sam kupila je super ocuvano, sto god sam kupila jos su mi i doma dopeljali i tak. Ne znam, meni je to recikliranje fora. 😉
Kad već pišem o sjedalicama, preporuke su ovako:
- beba min do 6 mjeseci treba biti u jajetu, nagib naslona jaeta treba biti 45 stupnjeva (u odnosu na tlo) jer u suprotnom bebi može pasti glavica i doći do gušenja (kod starije djece padanje glave nije problem jer kontroliraju glavu i mogu ju pomaknuti ako im je neudobno)
-minimalni uvjet za smjer vožnje je 15 mjeseci, 10 kg i samostalan hod (sve mora biti ispunjeno!!!), dijete bi svejedno trebalo voziti što duže u suprotnom smjeru, bar do 2 god, a idealno do 4. Djeca dugo imaju "preveliku" glavu u odnosu na vrat i tijelo i mogu dobiti trzajnu ozljedu već kod naglog kočenja.https://youtu.be/sssIsceKd6U
Problem kod ovih sjedalica koje se dobiju uz kolica (osim upitne sigurnosti) je što često budu jako malene, odnosno samo do 75 cm i 9 kg, pa ih neka djeca jako brzo prerastu. Velika većina provjerenih marki ide ipak do 13 kg, a visina ovisi o marki (kiddy je do 83 cm).
I za kraju, u svakom slučaju bilo kakva (ispravna i ispravno postavljena) sjedalica je bolja od nikakve! Nitko ne sjeda u auto s planom da se danas sudari, ali sranja se događaju, a oni su tako mali i krhki…
Kad sam kupovala kolica (Mamas and papas Ocaro) i prodavacica i moja mama su me odgovorile od kupnje košare jer da beba to brzo preraste i da se ne zele dugo u tom vozit jer nemaju pogled na ono sta se vani desava. Tako da za start cu koristit jaje Cybex Cloud Z umjesto kosare na kolicima pa onda kroz 3,4mj sportsko sjedalo kolica. . Valjda necu morat kupovat jos i kosaru,pouzdala sam se u njihova iskust a...
Prodavacica je rekla da roditelji koji imaju drugo i trece dijete sa svakim kupuju jos jednostavniji model😬
Frajla, puno hvala. Iskreno, ja se uopce ne kuzim u te stvari, nisam bas bila okruzena trudnicama i mamama, tako da.. Vasa misljenja i iskustva su mi predragocjena. Bitno mi je da su lagana i sigurna jer cu biti uglavnom sama s bebicom.
Bebetto i sl ti sigurno nisu lagana kolica, konstrukcija s košarom ima skoro 15 kg…
Ja sam imala ABC design Salsa 4, meni su ona presuper ovako za gurati i malom su udobna i dolje stane čudo stvari, ali su isto teža kolica i nije ih najjednostavnije sastaviti i rastaviti
Sada imam Maxi cosi Lila i s njima nisam baš presretna
Baci si oko na Mutsy, sad su isto na akciji u magic baby
I maxi cosi Zelia ti ima tu foru kao daytriper da se košara pretvara u sjedalo, ona nisu skupa i sad su na akciji
Odlicno, hvala! Stvarno nisam pametna, a bojim se otici u trgovinu da mi ne “uvale” nesto jer sam totalno izgubljena.😂
…
E vidis ja dobila kolica i sad pita mene mama sta je to misleci na to jaje u kojem se beba vozi u autu na to mislim sad dok objasnjavam i kazem ja mami za sta je to a ona meni kaze kakva glupost pa djeca se iznose iz bolnice (jer o tome je bila rijec ja sam joj rekla u tome cu iznjet bebu iz bolnice i stavit u auto) u onom jastuku i kao drzis bebu u krilu do kuce. Ja ostala sokirana jer je ona i dalje brundala kako su to gluposti kao pa mi nemamo auto sta ce tebi to i tesko njoj objasnit da nesmijes bebu drzat u krilu pa makar samo do doktora. Ja joj pokusavala objasnit da mozes i kaznu dobiti da beba mora biti u tome ali ne ona i dalje po svome. Tesko je nekome tko je rodio prvo dijete prije 40 godina objasnit kako to danas ide
Ma teško je to nekome starijem objasniti....i oni su radili najbolje što su mogli i znali u ono vrijeme, tako se i mi trudimo. Kad bi svi radili sve isključivo kako su oni prije nas još bi bili u kamenom dobu
Evo dvavidea s nevezanim putnicima kome treba za inspiraciju
https://youtu.be/3YF34gzwiaQ
https://youtu.be/bA3ZOxT_VrU
https://www.bubamara.in/djecja-oprema/djecja-kolica-i-dodaci/kolica-3-u-1/freeon-djecja-kolica-trend-trio/500475901130750047
Ima li tko iskustva s ovom markom kolica ili bas konkretno s tim kolicima? Nama se jako sviđaju i odlučili smo ih kupiti ali nisam nigdje pronašla recenzije. Iako vidim da se prodaju i da im cijena ne pada. Mjesec i po dana imamo do termina a evo sad smo tek počeli kupovati stvarčice. Krevet i stvari za djecji kutak smo narucili iz Ikee, s njom sam uvijek prezadovoljna. A robicu vecinom u H&M
Leona, i meni je jucer doktor rekao da pijem magnezij svaki dan, jer je vidio da mi se stomak stvrdne i rekao da imam kontrakcije, cak mi je rekao da popijem dva ako me ne popusti, a u slucaju da dobijem proljev da tada samo jedan dnevno pijem. A inace do sad sam ga pila svaki 3-4 dan, zavisi od umora.
E da vas pitam… Vi koje pijete Mg… Meni moj gin reko danas da ga pijem do kraja, a koliko sam citala pije se do 36og 🤔🤔 i sta sad, dal da ga pijem do kraja ili ne? A ionako sam beton🙈🙈😂😂😂
Pij ak ti je tako rekao. Neće ti on spriječiti otvaranje
Eventualno možeš u bolnici reći da si pila, pa ako treba oni ti daju hmmmm, mislim kalcij
Ma ja sam se pomirila s tim da se ja necu otvorit ni sa Mg ni bez Mg 😂😂😂😂😂
Kud si potrčala s otvaranjem, pa imaš još vremena
To je stvarno nešto što se okrene u trenu. Već sam pisala, mene su uzeli u bolnicu prst otvorena, nakon 5 sati trudova i dalje jedan prst. dva sata kasnije već bila na 6 prstiju
Ma zato sta ovaj put stvarno al stvarno ne zelim prijeci termin kao u prosle dvije trudnoce, ali kao da se mene pita 😳🙄😂 cijelu trudnocu se mislim ma trece je to, ici ce to prije 😂😂
A to mi je i gin reko, da se sve preko noci okrene...
Rekla sam necu misliti o tome, pa kako bude 😊😊
E da vas pitam… Vi koje pijete Mg… Meni moj gin reko danas da ga pijem do kraja, a koliko sam citala pije se do 36og 🤔🤔 i sta sad, dal da ga pijem do kraja ili ne? A ionako sam beton🙈🙈😂😂😂
Pij ak ti je tako rekao. Neće ti on spriječiti otvaranje
Eventualno možeš u bolnici reći da si pila, pa ako treba oni ti daju hmmmm, mislim kalcij
Ma ja sam se pomirila s tim da se ja necu otvorit ni sa Mg ni bez Mg 😂😂😂😂😂Leona29 ako sam dobro skuzila ti imas vec djecu. U kojim tjednima si ih rodila? Citam kako stalno pises da bi isla roditi pa onda pogledam lentu i meni to malo tjedana (meni je prva trudnoca) pa mi nije jasno cemu zurba 😊😉
Ja neki dan na pregledu pitala svoju za Mg jel smijem jos uvijek piti, kaze pij. Nije da sam ga bas redovito pila, al ono svakih 2-3 dana.
Dvoje, i presla termine 🙈🙈😂😂😂 ma nije da bi sad isla roditi nego se cudim da sam beton i da se cerviks ne skracuje nikako a meni trece i nije bas da mirujem uz dvoje djece...
Sortiraj odgovore
Najstariji