Čini mi se, kad čitam zadnjih par stranica, da se sve kupuje novo (a bogami i skupo). Svaka čast! :D
Ja sam sve nabavila polovno osim madraca za krevetić.
Ima li netko jos da je opremu i ostalo nabavljao polovno?
Frajla, puno hvala. Iskreno, ja se uopce ne kuzim u te stvari, nisam bas bila okruzena trudnicama i mamama, tako da.. Vasa misljenja i iskustva su mi predragocjena. Bitno mi je da su lagana i sigurna jer cu biti uglavnom sama s bebicom.
Bebetto i sl ti sigurno nisu lagana kolica, konstrukcija s košarom ima skoro 15 kg...
Ja sam imala ABC design Salsa 4, meni su ona presuper ovako za gurati i malom su udobna i dolje stane čudo stvari, ali su isto teža kolica i nije ih najjednostavnije sastaviti i rastaviti
Sada imam Maxi cosi Lila i s njima nisam baš presretna
Baci si oko na Mutsy, sad su isto na akciji u magic baby
I maxi cosi Zelia ti ima tu foru kao daytriper da se košara pretvara u sjedalo , ona nisu skupa i sad su na akciji

Čini mi se, kad čitam zadnjih par stranica, da se sve kupuje novo (a bogami i skupo). Svaka čast! :D
Ja sam naslijedila krevetić (za prvo dijete) i dobila hrpetinu rabljene robice.
Sjedalicu i prvu obuću nebi koristila rabljeno, sve ostalo bih da mi je netko ponudio

Kad već pišem o sjedalicama, preporuke su ovako:
- beba min do 6 mjeseci treba biti u jajetu, nagib naslona jaeta treba biti 45 stupnjeva (u odnosu na tlo) jer u suprotnom bebi može pasti glavica i doći do gušenja (kod starije djece padanje glave nije problem jer kontroliraju glavu i mogu ju pomaknuti ako im je neudobno)
-minimalni uvjet za smjer vožnje je 15 mjeseci, 10 kg i samostalan hod (sve mora biti ispunjeno!!!), dijete bi svejedno trebalo voziti što duže u suprotnom smjeru, bar do 2 god, a idealno do 4. Djeca dugo imaju "preveliku" glavu u odnosu na vrat i tijelo i mogu dobiti trzajnu ozljedu već kod naglog kočenja.https://youtu.be/sssIsceKd6U
Problem kod ovih sjedalica koje se dobiju uz kolica (osim upitne sigurnosti) je što često budu jako malene, odnosno samo do 75 cm i 9 kg, pa ih neka djeca jako brzo prerastu. Velika većina provjerenih marki ide ipak do 13 kg, a visina ovisi o marki (kiddy je do 83 cm).
I za kraju, u svakom slučaju bilo kakva (ispravna i ispravno postavljena) sjedalica je bolja od nikakve! Nitko ne sjeda u auto s planom da se danas sudari, ali sranja se događaju, a oni su tako mali i krhki…
E vidis ja dobila kolica i sad pita mene mama sta je to misleci na to jaje u kojem se beba vozi u autu na to mislim sad dok objasnjavam i kazem ja mami za sta je to a ona meni kaze kakva glupost pa djeca se iznose iz bolnice (jer o tome je bila rijec ja sam joj rekla u tome cu iznjet bebu iz bolnice i stavit u auto) u onom jastuku i kao drzis bebu u krilu do kuce. Ja ostala sokirana jer je ona i dalje brundala kako su to gluposti kao pa mi nemamo auto sta ce tebi to i tesko njoj objasnit da nesmijes bebu drzat u krilu pa makar samo do doktora. Ja joj pokusavala objasnit da mozes i kaznu dobiti da beba mora biti u tome ali ne ona i dalje po svome. Tesko je nekome tko je rodio prvo dijete prije 40 godina objasnit kako to danas ide
E da vas pitam… Vi koje pijete Mg… Meni moj gin reko danas da ga pijem do kraja, a koliko sam citala pije se do 36og 🤔🤔 i sta sad, dal da ga pijem do kraja ili ne? A ionako sam beton🙈🙈😂😂😂
Pij ak ti je tako rekao. Neće ti on spriječiti otvaranje
Eventualno možeš u bolnici reći da si pila, pa ako treba oni ti daju hmmmm, mislim kalcij
Ma ja sam se pomirila s tim da se ja necu otvorit ni sa Mg ni bez Mg 😂😂😂😂😂
Kud si potrčala s otvaranjem, pa imaš još vremena
To je stvarno nešto što se okrene u trenu. Već sam pisala, mene su uzeli u bolnicu prst otvorena, nakon 5 sati trudova i dalje jedan prst. dva sata kasnije već bila na 6 prstiju

Bitno je kolica sklopiti i nositi u trgovini, pogotovo tko nema lift mora voditi racuna o tome,nama su bas zato PP bila izbor br 1, kvalitetna, lagana a jednostavna za sklapanje. AS jaje je imala super ocjene, do 13 je kg i 83 cm visine pa se duze koristi. Treba obratit paznju i na prtljaznik, nas je sirok al nema dubine pa nam nisu odgovarala nikakva kolica na "preklop" po pola. Uglavnom, nije bas lako za odabrati 🤣🤣 i uklopiti u budzet

Da draga i ja imam polovno sve osim madraca i tako nekih sitnica koje sam zapravo isto dobila...
E da vas pitam… Vi koje pijete Mg… Meni moj gin reko danas da ga pijem do kraja, a koliko sam citala pije se do 36og 🤔🤔 i sta sad, dal da ga pijem do kraja ili ne? A ionako sam beton🙈🙈😂😂😂
Pij ak ti je tako rekao. Neće ti on spriječiti otvaranje
Eventualno možeš u bolnici reći da si pila, pa ako treba oni ti daju hmmmm, mislim kalcij
Ma ja sam se pomirila s tim da se ja necu otvorit ni sa Mg ni bez Mg 😂😂😂😂😂
Leona29 ako sam dobro skuzila ti imas vec djecu. U kojim tjednima si ih rodila? Citam kako stalno pises da bi isla roditi pa onda pogledam lentu i meni to malo tjedana (meni je prva trudnoca) pa mi nije jasno cemu zurba 😊😉
Ja neki dan na pregledu pitala svoju za Mg jel smijem jos uvijek piti, kaze pij. Nije da sam ga bas redovito pila, al ono svakih 2-3 dana.

Bitno je kolica sklopiti i nositi u trgovini, pogotovo tko nema lift mora voditi racuna o tome,nama su bas zato PP bila izbor br 1, kvalitetna, lagana a jednostavna za sklapanje. AS jaje je imala super ocjene, do 13 je kg i 83 cm visine pa se duze koristi. Treba obratit paznju i na prtljaznik, nas je sirok al nema dubine pa nam nisu odgovarala nikakva kolica na "preklop" po pola. Uglavnom, nije bas lako za odabrati 🤣🤣 i uklopiti u budzet
E tocno to, novce u kolica sam ulozila zbog sebe, a kupila su me kad mi je stricek na sajmu pokazao da se sklope s jednom rukom i mogu se vuc po stepenicama (nemamo lift).
Ja sam 95% robice dobila od sogorice i prijateljice. Sogorica rodila prije 4 mj pa mi sami prosljedjuje kako necakinja preraste. Kolica smo kupili nova(malo kvalitetnija), a krevetic i jos opreme smo dobili na poklon od Grada za prvo dijete 😊 Sto se tice toga, super smo prosli.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji