Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    30. Srpanj 2019. 07:42

Schawli

Stelle123

Upadam s zimskih ali buduci da ste blize terminima imam pitanje. Mora li se bit na komplikacijama da bi se otvorio porodiljni 45 dana prije termina?

Nisam vidjela je li ti netko već odgovorio. Ne, tih 45 dana je standard za otvaranje porodiljnog. Daklem, neovisno o tome jesi li ili nisi bila na komplikacijama prije toga.

Nije standard, po zakonu ja 28 dana i masa njih tako otvara, pogotovo ako nisi na komplikacijama

30. Srpanj 2019. 07:44

Frajla

Schawli

Stelle123

Upadam s zimskih ali buduci da ste blize terminima imam pitanje. Mora li se bit na komplikacijama da bi se otvorio porodiljni 45 dana prije termina?

Nisam vidjela je li ti netko već odgovorio. Ne, tih 45 dana je standard za otvaranje porodiljnog. Daklem, neovisno o tome jesi li ili nisi bila na komplikacijama prije toga.

Nije standard, po zakonu ja 28 dana i masa njih tako otvara, pogotovo ako nisi na komplikacijama

Meni je otvoreno s 28 dana iako sam na komplikacijama od početka 

30. Srpanj 2019. 07:44

Sve koje ja znam su dobile 45 dana. Ali, evo, očito griješim pa se posavjetuj sa svojim ginićem. 😉

fritula
    30. Srpanj 2019. 07:48

Kad se već piše o otvaranju porodiljnog.
     Ako meni 45 dana pada početkom 9 mj. kad trebam predati papire na HZZO, pretpostavljam da je kao i sve do 05.09.?
    Onda da na sljedećem pregledu pitam doktoricu za papir za otvaranje porodiljnog, to ona printa kao i doznake? 

• lalolitala
    30. Srpanj 2019. 07:49

Schawli

ReginaP

DijMar

ReginaP

DijMar

Planirate li masirati medjicu?
    Moj dragi je jedino to zapamtio na tecaju pa me svako malo ispituje kad trebam poceti 😄

Ja sam započela prošli tjedan u panici da ću se porodit ranije jer sam se počela otvarati 😆

Koristiš ulje neko?

Ma obično bademovo iako sam čitala da ima za kupit neka posebna bas za medjicu, ali nisam gledala sastav..

Masirati se može sa svakakvim uljima i lubrikantima. Ne treba bacati lovu na ovo kao posebno ulje za međicu (rekla nam patronažna). Mi maslinvo ili kantarionovo. Samo kaj to mene dosta peče. Mislim, i trebalo bi i treba da se čeličam za ono što me čeka u rodilištu.
    A jeste nabavile dianatal gel. Sve koje su ga rabile kažu da je super i da nisu ni pucale niti su rezane (prvorotkinje). Ja kupila prek njuškala. Odmoći ne može 😊

I ja ga kupila i nadam se da ce samo skliznut van!

30. Srpanj 2019. 07:54

Deja1988

Luce-joooj da, sretna sam jer mogu kod kuce raditi kontrole😊 Hvala im na tome… Jer to tvoje je stvarno tlaka…. Izdrzati cemo sve.. 🤗
    Ayla ja se vec ponadala😁… Ali dobro, bolje nego inace😁 Jos malo pa ce tebi kraj, ti si sad u brigama, pdiblizava se termin, možeš svaki čas🤗🤗🤗

Oko 5,6 sati spavam uz wc po par puta, tako da mi isto zaspala u 3 ujutro pa se probudila u 9 il u 11 pa u 5, vec sam navikla samo mi dosadilo vise glumiti 🦉 svaku noc, jedva cekam ja i muz smo bas postali nestrpljivi jedva cekamo da vidimo bebu 😊 a i ja bi rada odahnuti lakse je biti 1/1

• Martina0204
    30. Srpanj 2019. 08:06

ayla

Deja1988

Luce-joooj da, sretna sam jer mogu kod kuce raditi kontrole😊 Hvala im na tome… Jer to tvoje je stvarno tlaka…. Izdrzati cemo sve.. 🤗
    Ayla ja se vec ponadala😁… Ali dobro, bolje nego inace😁 Jos malo pa ce tebi kraj, ti si sad u brigama, pdiblizava se termin, možeš svaki čas🤗🤗🤗

Oko 5,6 sati spavam uz wc po par puta, tako da mi isto zaspala u 3 ujutro pa se probudila u 9 il u 11 pa u 5, vec sam navikla samo mi dosadilo vise glumiti 🦉 svaku noc, jedva cekam ja i muz smo bas postali nestrpljivi jedva cekamo da vidimo bebu 😊 a i ja bi rada odahnuti lakse je biti 1/1

I mi postajemo svaki dan nestrpljiviji 🙈 ja zadnjiih par noci ono malo sto spavam stalno nesto sanjam, vecinom bebicu. I onda kad se probudim samo vidim svoj trbuh i sve mi jasno... 😂

• Martina0204
    30. Srpanj 2019. 08:08

Schawli

Sve koje ja znam su dobile 45 dana. Ali, evo, očito griješim pa se posavjetuj sa svojim ginićem. 😉

Ja nisam bila na komplikacijama i porodiljni mi normalno otvoren 45 dana prije i to kod soc ginekologa kod kojeg sam dosla samo po to, preglede sam obavljala privatno.

Julie
    30. Srpanj 2019. 08:22

Jutro.....Deja ti si pol stana okrenula......nije to samo 🙈
    Ja kad to odradim moram odmoriti pol sata 😂😂😂 nego jos par dana i evo tebe na okruglih 30 ☺️
    Meni je otvoreno 45 dana prije i počinju mi sa 2.8. 

30. Srpanj 2019. 08:25

Martina0204

ayla

Deja1988

I mi postajemo svaki dan nestrpljiviji 🙈 ja zadnjiih par noci ono malo sto spavam stalno nesto sanjam, vecinom bebicu. I onda kad se probudim samo vidim svoj trbuh i sve mi jasno… 😂

Ja ne sanjam nista jer sam toliko neispavana, bolje mi da ne sanjam nista jer me ionako strah svega ne zelim ni da mislim o porodu ni o icemu 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.