Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dolores123
    09. Lipanj 2017. 10:48

Aleksandra2

Dolores, do kad ces ti radit? Kako ti podnosis?

Ja isto planiram do 5.8. jer onda idem 2 tjedna na g.o. pa se više ne mislim vračati. A za sad ok, isto sjedim cijeli dan,samo ja nemam klime. Ponekad me kičma zeza, trtica me boli, i pošto dosta pogrbljeno sjedim, nekak me sve to pritiska na trbuh.Malo mi fali da tu i tamo prilegnem, ali što ću, još ću izdržati malo. Već sam napomenula moje planove, pa nek pripreme zamjenu.

I_me
    09. Lipanj 2017. 10:52

Dolores123

Vi ste navalile na paštete, a ja na nektarine i kiselo vrhnje i to ono više masno.Ja svaki dan na poslu pojedem po 5,6 nektarina.Opće neznam dal smijem toliko toga.I prije sam ih tako jela.Pa mislim da mi nebi smjelo štetiti uz elevit koji pijem.

ja se ubijam u nektarinama 
    bas ih puno pojedem kroz dan!! njih i rajcice!!!
    a sro se tice pastete, nju sam tamanila prva 3 mjeseca.. argeta pikant i topli kruh....

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 10:53

M@lena

Maloprije popila glukozu u koju sam iscijedila limun i tako mi je bila osvjezavajuca! Ja i gladna i zedna, pa mi je bas bila okrijepljujuca. 😁
    Izvadili su mi krv prije testa, pa ce ponoviti za 60 pa za 120 min. Znaci 3 vadjenja krvi. 😊
    Joooj kad ce… zamirisalo mi pecivo iz pekare…jooooj… 😅

Tako ti meni miriše iz svake pekare/pizzerie ima zadnju godinuipol otkad sam na bezglutenskoj prehrani i ne smijem apsolutno ništa što se prodaje u pekarama konvencionalnim....muka teška. A šta je najgore nikad prije nisam bila neki pizza tip ili da sam mlatila peciva naveliko, ali burek tu i tamo i slično - eh za to bi guzicu dala.
    Kad gledam maloga kako jede, sline mi cure...
    a ovo za limun na OGTTu - puno lakše je popit s njime, meni je baš pozlilo ovo jučer kad su mi dali sam glukozu u vodi. U prvoj T sam radila privatno OGTT i dali su mi limunadu sami, a u drugoj sam radila u domu zdravlja i napomenuli su mi da ponesem od doma limun (kao njima je skupo to) pa sam se rugala.....a sad još gore - pitala sam dal trebam ponijet i rekli su mi "ne" a kad sam došla - dobila ćorak. Jedva sam popila, baš mi je zlo bilo....

Dorja91

barbs

Išla sam jutros po nalaze OGTTa… Po onome što sam ja shvatila, sve je u redu.

Odličan nalaz, mm potvrdio.

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 11:04

Aleksandra - super za curku i bravo za ginekologicu! A ovo za posao...šta kaže Kiki, imaš pravo 1 dan extra slobodno zbog trudničkih pregleda....ne vjerujem da na stručnom nema tog prava.....jedino je nezgodno ako si na nekom poslu di si nezamjenjiva tj di je baš problem da točno tebe nema. E onda zafrk, tu se šef može "musit" ali svakako ti pravo imaš!

ivanavanda - išijas.....mene ukočilo pred koji tjedan. Presjeklo me (nakon odnosa, valjda sam se malo preforsirala, i onda sutradan ujutro u vrtiću sjela na nisku baby klupu i kad sam se digla - nisam se mogla micat jedno 20ak minuta...taj dan sam preležala, i onda još sutra, pa se kroz 2-3dana bol smanjivala dok nije otišla) nisam googlala nikakve vježbe ali sigurno ih ima, a po meni bitno je ne radit nagle pokrete, pogotovo ako inače slabo se krećeš i to, i onda hop - naglo neku aktivnost žešću. Znači polako, po bapski
    ja kontam da je meni ne samo od neaktivnosti, nego i od naglog dobitka kg (preko 10kg u tako kratkom roku je ipak šok za lokomotorni sustav.....mada, i u prve dvije T sam isto toliko dobivala na težini, plus ležala na najstroćem mirovanju, pa me kičma nije nijednom zagnjavila)

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 11:09

M@lena

Cure meni doslo lose. Pola sata sve ok i onda crnilo pred ocima ajme! Zena sto je sjedila do mene odvela me do sestre u ordinaciju, a ja komaaa, blijeda ko zid. Nikad mi nije bilo tako lose. Cim sam legla na krevet dosla sam k sebi. Mjerila mi tlak nakon sto sam dosla k sebi, 90/60!! Uspjela sam je odgovoriti od infuzije jer bi mi to upropastilo ogtt. Sad lezim i cekam trece vadjenje. 😐

Jel ti sad bolje malena?
    Meni je jučer od tog OGTTa cijeli dan bilo zlo....nisam navikla tak cukar na prazan stomak (mada često marendam voće, to mi naj paše, ali to je druga vrsta šećera.....a ovaj što oni stave - čista glukoza - baš mi je mučninu napravio...uff) i poslije cijeli dan mi se gadilo slatko (a inače u danu pojedem 358 sladoleda i kilo-dvi voća šta trišanja/dinje/bresaka/marelica.....al jučer mi se sve to gadilo!)
    Nije mi došlo baš crno pred oči ali sva sam bila kao da virozu imam maltene.....baš me zanima kakvi će bit rezultati i jel ta mučnina ima veze s tim da možda mom organizmu stvara problem tolika količina glukoze (mada u prve dvi T je sve bilo uredno)

• Dena1009
    09. Lipanj 2017. 11:10

Dzeny mislim da si ti pitala za link o objavljivanju spola, ako sam opet pomiješala imena, ispricavam se, al nemam vremena traziti jer me upravo nazvao muz i rekao, da se spremim jer dolazi kuci i vozimo doma. 
    Evo link:
    https://www.youtube.com/watch?v=kFr0poUzvO8
    https://www.youtube.com/watch?v=A0SKLYCCk1s&list=RDA0SKLYCCk1s#t=3

ili samo upises u youtube trazilicu "boy or girl" i izbaci ti hrpu slicnih videa pa prilagodis sebi, Ameri malo pretjeruju, moze se i suptilnije to izvest, ja vise volim o takvim stvarima da smo sami, ovdje na svakom snimku rodbina do 5. koljena 
    I javi kako je proslo, zanima nas 

url=https://lilypie.com]

• Dolores123
    09. Lipanj 2017. 11:14

I_me

Dolores123

Vi ste navalile na paštete, a ja na nektarine i kiselo vrhnje i to ono više masno.Ja svaki dan na poslu pojedem po 5,6 nektarina.Opće neznam dal smijem toliko toga.I prije sam ih tako jela.Pa mislim da mi nebi smjelo štetiti uz elevit koji pijem.

ja se ubijam u nektarinama
    bas ih puno pojedem kroz dan!! njih i rajcice!!!
    a sro se tice pastete, nju sam tamanila prva 3 mjeseca.. argeta pikant i topli kruh….

Pa ja sam pročitala pošto pijem elevit da treba paziti da se ne pretjera s vitaminom A i D ako se ne varam,a kao nektarine imaju taj A, a ako pretjeruješ kao šteti bebi. Ali opet mislim da bi mi doktorica napomenula da je zbilja to moguće.

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 11:22

da, s nekim vitaminima je problem pošto predoziranajem možeš napravit štetu....dok npr vitamin C možeš uzimat koliko hoćeš jer se višak izluči...
    ja otkad je krenula sezona šarenolikog voća i povrća ne uzimam nikakve tablete jer sam svaki dan na pazaru i kupujem svježe voće i povrće i davim se u tome....blaženo bolovanje, kad radim onda idem jednom tjedno na pazar jer radnim danom nema šanse stić to prije posla.

Marijana12345
    09. Lipanj 2017. 11:22

Kiki156

E a sto se skucenosti tice, kruze stvarno svakakve price. Imamo dosta ljudi oko sebe koji su uvjereni da bebi pase AS vise od kosare jer imitira mamin trbuh i bebe to vole, pa ih vozaju u tome cijelo vrijeme i isto tvrde da su im tako rekli. Pa ocito onda ima svakakvih patronaznih!

Ovo je katastrofa, autosjedalice su predvidjene za "boravak" beba do 2h max 3h koliko znam, jer taj polozaj je vise polusjedeci nego lezeci i nije preporucljiv za kicmu bebaca. Zato se s novorodjencadi ni ne ide na dalji put. A sta se tice fiksiranja bebe u kinderbeticu, logicno je da se neki rucnik ili dekica zarola u stavi s jedne, ali bolje s obje strane tijela, no od pazuha/ramena nanize. Cujem da ljudi dosta kupuju i one buggyje koji se stavljaju u nulti polozaj i tako voze novirodjencad, no nisam pobornik toga, ok je kasnije, ali ne na samom pocetku.

barbs
    09. Lipanj 2017. 11:23

Malena, nadam se da ti je bolje 
    Treca sreca, jesi dobila nalaze?! Kakav limun u glukozi?!?!?! Ja nisam cula za toooo Al ajd .. meni STVAAAAARNOOO nije bilo slabo 
    Kiki i Malena, ja sam za vikend jedno 5-6 pasteta kupila.... Nisu Argetine .  One druge... Zaboravika sam ime marke... Jer sam, prasica, po 2 dnevno pojela... Nisam mogla stat...  HAHAHAHAHA pa sam iz griznje savjesti kupila njegovima koliko sam i pojela jer kunjado(od dragoga brat) voli jaaaaaakooo pastete... Inace prije trudnoce sam godisnje jednu pastetu jela... NADOKNADILA SAM hahahahahaha
    Ja sam smanjila slatko... Tj po onoj prehrani ionako mogu kao medjuobrok jesti strudlu od jabuke... taman dodjem kod sestre i eto, doceka me na stol strudla... Kunjado (sestrin muz) mi je cak prepustio jednu haha (inace VELIKIII obozavatelj strudli od jabuka Hahajahaha)... Dooomaaaaca strudla... fiiiinoooo...
    Slatko kako god nastojim izbjegavati... 15. Dragi ima rodjendan... Napravit cu mu kolac pa cu si komadic dozvoliti i 17.je svadba od frendice pa cu i komad torte isto si dozvoliti.... 
    Suncokretice, vidis, moguce da i jeeeee povezano sa stitnjacom i/ili anemijom... Jer ja imam isto tih problema ali je sve ok otkad primam terapiju... Mada cu 14.pitati ginekologa da mi da uputnicu da vadim krv za zeljezo... Da ga provjerim...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.