Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    09. Lipanj 2017. 11:54

Marijana slazem se za as da nije dobra, ali neki su ti uvjereni u to da je i furaju klince u tome.... a za sta sluzi zapravo taj "fiksator"? Ja sam mislila da zarilani rucnik ili dekica sluze ako ces bebu okrenuti na bok, ili? 
    Od vitamina ne pijem nista od pocetka osim folne, magnezija i omege, sve od Solgara, a sad mi stize omega od iHerba Childlife, nema ih na nasem trzistu ali imaju idealan omjer EPA i DHA posebno prilagođenim potrebama mame i bebe u omjeru 1:5. Pitala sam gin na zadnjem pregledu i rekla je da su te super. Ovaj omer je vazan za zadnje tromjesecje za bebu.

barbs
    09. Lipanj 2017. 11:55

Kako slatka slikicaaaaa, Treca srecaaaa 

• Mamuka
    09. Lipanj 2017. 11:55

I_me

Marijana

ja ne pijem nista od tih vitamina…
    samo tamanim voce…tak da nemam pojma…
    sad sam se sjetila.. na tecaju su nam rekli za zgaravicu su dobri orosasti plodovi…smije se kikiriki,bademi,ljesnjaci… i puno svjezeg voca i povrca.. ( mi smo kao sretnice jer smo trudne u ovo doba kad ima svega svjezeg). a onda kad beba rodi i dojimo ne smijemo te orosaste plodove i jagode jer su visoki alergeni..???? razumijem da citruse ne jer promjene okus mlijeka. to mi je i puno mama reklo..
    i sad meni nije jasno…dok je beba u meni i ja to jedem stalno,a jedem sve,. sta beba ne pokupi neki imunitet???

Da, i meni je to cudno… jucer sam procitala da bi zene za vrijeme dojenja trebale izbjegavati jabuke jer su potencijalno veliki sakupljaci kontaminata, a za vrijeme trudnoce se jos itekako preporucuju!
    https://plant.hr/prehrana-tijekom-dojenja/

bas cu pitat na sljedecem predavanju?
    tu u clanku pice da se sparoge npr smiju,a nama su za njih rekli da su veliko ne za vrijeme dojenja!!
    a ja ih cijelo vrijeme brala i jela dok je bila sezona sparoga…jos sam ih pripremila i stavila u zamrzivac za kasnije,tj preko zime..

Mislim da malo pretjeruju kad je u pitanju prehrana kod dojenja. Po tom bi trebao tih nekoliko mjeseci / godina živit na par vrsta voća, povrća I ponešto mesa.
    Sa prvom bebom sam jela manje vise sve. Nisam možda prvih mjesec dva jer sam se trudila hranit po toj famoznoj tablici pa mi je jedan dan mama rekla da šta izvodim I nek se beba počne navikavat pomalo jer ovako sebe mučim I oslabljujem organizam, ali nakon toga sam pomalo uvodila sve. Znači jedan dan jedem mliječne proizvode (koji kao bebi smetaju, a ja stavrno dosta jedem mliječne proizvode) I gledam hoću li primjetiti na njoj smeta li joj. Ako ne primjećujem nikakve promjene u njenom ponašanju/ probavi nastavim jesti. Tako I sa citrusima I ostalim stvarima. Naravno neke stvari koje su jačeg okusa I sastava sam kasnije uvodila.
    Što se tiče vitamin mislim da možeš mijenjat bez problema. Meni je od elevita ovaj put bilo nekako lose pa prešla na novalac koji mi je bio još gori I onda sam odustala.  Ionako sam bila kraj prvog tromjesečja I svakako mi vise nije bio nužan.I doktor kaže ako ti neki smeta da probaš drugi. Nisu to lijekovi sa supstancama koje se međusobno ne podnose. Sve to manje vise ima sličan sastav.

Senoritakova
    09. Lipanj 2017. 11:58

Curke, mi smo jucer na pregled isli. Sve je ok. Dokt je zadovoljna jer sam zatvorena i serklaža dobro drži.. bebica nam raste, ima 650g, bas smo ju gledali dok je zijevala😂😂😂.. presmjesno mi je...muž se sav otopio kad je vidio svoju kćerkicu..
    Dosad sam dobila 3 kg, i doktorica kaze da moram pripazit...ostala sam u šoku.. 

Marijana12345
    09. Lipanj 2017. 12:03

Kiki156

Marijana slazem se za as da nije dobra, ali neki su ti uvjereni u to da je i furaju klince u tome…. a za sta sluzi zapravo taj "fiksator"? Ja sam mislila da zarilani rucnik ili dekica sluze ako ces bebu okrenuti na bok, ili?

Da da, to sam i mislila ako se bebu stavlja na bok, ali i inace je ok da se bebi "smanji prostor" u ove toplije dane, kad je hladnije onda je super i u onom jastuku za nosenje bebu staviti u kinderbet. Ali nikako jastuci...

Kiki156
    09. Lipanj 2017. 12:12

IvanaRadocaj sorry, vidim da ti cijelo vrijeme pisem krivo prezime, ne znam od kud mi to 😂 A za vitamine ti je najbolje da pitas gin. 
    Trecasreca kakav sladak malac joj joj 😁😁
    Senoritakova sjajne vijesti, bas mi je drago! Samo neka beba raste 😊

Kiki156
    09. Lipanj 2017. 12:25

Marijana da to mi je logicno, ni ja ne bi nikad jastuke oko bebe stavljala jer bi me bilo strah.

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 12:42

to je moj malac s 2 tjedna starosti....al ionako tih prvih mjesec, pa i dva ne liče na sebe. Kad se tek rode prvo su kao neke male životinjice, smrežurani, čudnjikave boje kože mjestimice zbog neuspostavljene cirkulacije (nogice im budu lagano modre, kao da im je netko zaustavio krvotok, ili tak nešto)
    A onda poslije budu lijepi bebani ....najsladji su mi s oko 5-6mj pa do godinu-godinuipol.

žena-majka-carica:)

Belle84
    09. Lipanj 2017. 12:49

Senoritakova dobila si sve skupa 3 kg do 23.tjedna i rekla je da moras pripazit? Molim?? Ili sam ja krivo razumjela?

Belle84
    09. Lipanj 2017. 13:01

Ja sam u 20.tjednu i dobila sam dosad 3kg pa mi je ginekologica rekla da je to skroz ok.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.