Ma ja sam zamjenjiva na poslu. Tj vise sam visak..hhh
Malena, javi nam kako si. Nadam se da si sad vec bolje.
Ja cu definitvno oc s muzem na OGTT. Neda mi se 3 sata sama bit, a i u slucaju da mi dode lose..sta sogurno oce..uvik mi bude lose nakon vadenja krvi..kamoli 3 puta.
Cure jel znate ako pijem zeljezo ujutro na prazan zeludac, smim li ga popit i prije OGTT-a, pogotovo sta mi je dokt rekla da ce mi usput provjerit i zeljezo.
Nemoj piti tablete za zeljezo prije jer nisu prave vrijednosti .
Curke, mi smo jucer na pregled isli. Sve je ok. Dokt je zadovoljna jer sam zatvorena i serklaža dobro drži.. bebica nam raste, ima 650g, bas smo ju gledali dok je zijevala😂😂😂.. presmjesno mi je…muž se sav otopio kad je vidio svoju kćerkicu..
Dosad sam dobila 3 kg, i doktorica kaze da moram pripazit…ostala sam u šoku..
Znaci mojih 6kg u 22tj je prema tome kriticno 😨😨 ne znam sta bih rekla!
Oh sto ste se raspisaleee...10 stranica zaostatka sam imala...SOR tu mozrs zaboravit na bilokakva prava...ko da ih nrmas...a ak odes na bolovanje, tolko ti skinu placu da je to uzas..btw. Ak nisi koristila gidisnji (neznam koja je pisala o tome) zadnjih mj dana si uzmi GO, i onda ti taman nrce bit tesko vec s trbuhom i ostalim tegobama.moja prijateljica jedna je tako napravila..
Treca sreca, malecki je presladak 😍
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Treca sreca a joooj bebaca
Cure drago mi je da su vam pregledi dobro prosli i da bebaci napreduju...
Kilaza ja sam do sada dobila 2.5.kg ali moj ginekolog mi nije nikako do sad komentirao kilazu i to...meni isto izgleda u 20tj 3 kg i vise nego super...
A sto se tice prehrane meni sve to nekako smisno...svake godine drugacije, jedne god panceta nije zdrava druge je, jedne godine djetetu triba jaje dat djetetu sto prije druge ne prije 3.godine tako da se mozda najbolje vodit nekom svojom intuicijom i zdravim razumom
Bele, u cijeloj trudoci dosad 3 kg, sad sam skoro 24 tj...
Jos sam na mirovanju, lezim stalno i sestra mi rekla da je to odlicno jer trudince koje leze znaju se puno udebljat...
Ja sam evo u krevetu skoro 2 mjeseca i pazim sta jedem. Kruh uopce ne jedem, slatko tu i tamo... najvise mi odgovara meso i salate, posebno svjezi krastavci, i voce... ujutro pojedem zobenu kašu za chia sjemenkama... bas sam mislila da ce me doktorica pohvaliti, a na kraju šipak..
A na godisnji imam pravo tek nakon 6 mj. A ja cu u 8.mj tek imat odradenih 4 mj
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Curke, mi smo jucer na pregled isli. Sve je ok. Dokt je zadovoljna jer sam zatvorena i serklaža dobro drži.. bebica nam raste, ima 650g, bas smo ju gledali dok je zijevala😂😂😂.. presmjesno mi je…muž se sav otopio kad je vidio svoju kćerkicu..
Dosad sam dobila 3 kg, i doktorica kaze da moram pripazit…ostala sam u šoku..
Znaci mojih 6kg u 22tj je prema tome kriticno 😨😨 ne znam sta bih rekla!
Mislim da ova doktorica malo pretjeruje. Pokušaj ukucati u google prirast težine u trudnoći I mislim da ima neki klokanica kalkulator prirasta po tjednima gdje ti upišeš visinu I težinu na početku I onda računa.
Koliko se sićan iz prve T bilo je da ide da dobiješ po mjesecu prosječno 1,5kg s tim da je bilo da do 28tjedna ukoliko imaš normalnu težinu na početku ne bi trebalo prijeći 9kg.
Ukoliko vasa težina na početku T je manja/veća od neke normalne onda je I stvar sa dobivanjem kg malo drugačija. Ako ste mršave na početku očekuje se da će trebati vise kg, ukoliko imate početni višak kg manje.
Imam 3 rodice, sestre su, koje su svaka u trudnoći dobila preko 25kg. A sve 3 su različite konstrukcije. Nakon poroda 2 su kroz godinu dana bile kao prije, 1 je ostala malo teža, ali ona je inače dosta krupnija od njih. Tako da čini mi se tu dosta igra genetika.
Ja sam u prvoj T dobila 13kg, sa savršenom početnom kilažom. Nakon poroda ostalo 6 koje se nisu dale cilu godinu dana stirat doli. Dojila sam micicu nekih 7-8 mjeseci. Nisam naravno pazila baš na prehranu, ali nisu ni kili išli zbog dojenja, kako to kod nekih ide. Dok se nisam oznojila u teretani oni su bili ko zapečaćeni na plus 6.
I još jedna stvar koja mi je ostala nakon poroda jest to da mi se čini da mi se prsni koš poslije poroda nije smanjio na prijašnju veličinu. Prije T sam nosila grudnjake 75 širine, a u trudnoći poraslo na 80 I nikad se nije vratilo na starih 75.
O bokovima ne mogu pričat jer sam uvik bila poprilično obdarena na tom području pa se ne vidi neka razlika.
Senoritakova ja ne mogu vjerovat, pa neke zene dobiju samo u 1.tromjesecju toliko a ona tebi prigovara za 3kg do 24.tjedna!? Pa meni je moja rekla da mogu do 26.tjedna dobit do 5-6kg i onda u zadnjem tromjesecju jos 6, dakle 12 sve skupa. Pa kolko si po njenom trebala dobit? Nista? 🤐
Da, totalna glupost. Meni cak nije komentirala nista a nabacala 8 kg u 23 tjedna.
Ajme sta me beba mlati..bas mi tesko sidit vise..bice i njoj dosadilo pa zato me prokida..
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Meni se čini da doktori uzimaju u obzir početnu kilažu.
Senoritakova, jesi li krenula s velikim plusom ili?
ne znam..
3kg je po meni sve samo ne puno
ja sam dobila evo punih 12kg (vagala sam se jutros natašte, ono jučer je bilo ipak +13 zbog punih crijeva)
u ovih 25 tj i doktor ni riječ da bi rekao....ali ja sam krenula u ovu trudnoću s nekih 5 minusa od svoje normalne
a i još uvijek sam po većini "vitka"
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji